jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Domaci tvaroh

Domaci tvaroh
nahoru
Domaci tvaroh Domaci tvaroh Domaci tvaroh Domaci tvaroh Domaci tvaroh Domaci tvaroh
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Sýry

Suroviny:

Cerstve mlieko

Postup přípravy receptu

Cerstve mlieko, malo by byt pasterizovane. Ak je mlieko priamo od kravy, alebo z farmy, tak si ho mozeme pasterizovat sami doma a to: zohriat na teplotu asi 70-75°C a nechat vyhladnut. Vychladnute mlieko nchame skysnut asi dva dni na kuchynskej linke, kto sa velmi ponahla, prida na liter mlieka necelu 1PL citronovej stavy, vtedy mame kysle mlieko okamzite. Preliejeme ho do hrnca a zohrievame na teplotu asi 65°C, cim viac kysle mlieko zohrejeme, tym je tvaroh suchsi. Velmi nemiesame, len obcas. Akonahle dosiahneme pozadovanu teplotu, odstavime hrniec a vsetko prelejeme do sitka vylozeneho platnom alebo utierkou. Pod sitko dame misku, srvatka (syrovatka) sa nam moze zist.
Tvaroh nechame odkvapkat a potom z neho mierne vytlacime prebytocnu tekutinu, ale nie uplne! Hotovo

Poznámka

Ja som mala z 2l mlieka asi 180g tvarohu a skoro 2l srvatky. Srvatka je dobra na redukcnu dietu a je velmi vyzivna. Moze sa pridavat miesto tekutiny pri peceni chleba.

Autor Autor: (Erika)
Datum vložení Datum vložení:
7 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Domaci tvaroh"

autor: isabela.krasna (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.08.2014 11:30:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdravím, také se chystám na výrobu tvarohu doma. Našla jsem si zajímavé stránky: http://www.eshop.ekokoza.cz/Tvaroh/. Zkoušel jste to někdo podle nich? Děkuji moc.

autor: Radovan (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.07.2014 10:08:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Určitě ne z krabicového nebo z nízkotučného nebo polotučného.... Nejlépe z nejtučnějšího mléka.... smajlik My vyrábíme z kozího mléka.....

autor: marty (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.05.2014 23:34:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prosím a zjakeho mleka mam zkusit..krabicove asi ne? Cerstve? A muže byt polotucne? Nebo i nizkotucne? Bydlim v zahranici a nNÁŠ tvaroh tu skoro nesezenu..a mooc mně chybismajlik

autor: Petr (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.03.2014 12:42:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ještě dovětek, mléko kupuju z automatu v Jičíně, za 15 Kč/L , což je v této době super. Syrovátka mé milé nejede, tak se o ni nehandrkujeme smajlik , alo tvaroh má ráda smajlik smajlik

autor: Petr (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.03.2014 12:38:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, dělám tvaroh jednoduše, ze 4 L mléka, které nechám 4 dny v nerez kastrolu na kuchyňské lince pod pokličkou, potom ohřeju na cca 45°C a přes hustý cedník nechám překapat, v syrovátce je bílý tvarohový zbytek, což ji jenom vylepší, před pitím protřesu, mám jí 3 L, nechám vychladit a postupně ji vypiju, tvaruhu je 420g, tvaroh konzumuju nejraději v přírodním stavu.

autor: kiri (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.01.2013 16:45:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ercicka:Ricotta nie je drahá.Dá sa úspešnš vyrobiť zo srvátky po výrobe tvarohu alebo syra.Na 5 l srvátky požijeme ešte jeden liter mlieka a všetko spolu ohrievame na 45 stup. počas 30 minút.Potom zvýšime teplotu na 90 stop.C a za stáleho miešania pridáme cca 2dcl octu.Miešame asi 4 minúty a odstavíme na 8 až 10 hodín.Prelejeme cez plátno ( najlepšie klasická detská plienka )a necháme voľne scediť na požadovanú hustotu (nemačkať). Všetky operácie robíme s antikórovým náradím popr. plastom.

ercicka:

autor: ercicka
vloženo: 14.12.2012 19:33:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kludne mozete pridat vlastny recept na sladky tvaroh. Ja som mala taketo moznosti, tak som urobila kysly. A moja rodina bola rada, ze mame vobec nejaky. Ten z obchodu bol tiez kysly... myslim, ze sladky tvaroh sa vola ricotta a je dost draha a jej vyroba doma tiez. Teraz zijem uz na Slovensku, kde sa da kupit tvaroh aky potrebujem, takze nie som odkazana na vyrobu vlastneho tvarohu.

autor: alena (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.12.2012 17:54:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vrtak:naprostá pravda, absolutně s vámi souhlasím, kyselé, kyselé, kyselé.syřidlo jezdím kupovat do Milcom v Praze 6, a posílají na dobírku.

autor: Vrtak (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.09.2012 14:57:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výroba tvarohu kysnutím mléka je sice nejjednodušší metoda ale výsledkem je kyselý tvaroh a kyselá syrovátka. Nejvhodnější způsob pro ty kteří to dělají opakovaně je pořídit si syřidlo – enzym používaný k výrobě sýrů. Dá se sehnat na internetu, já je zakoupil na Slovensku v obchodě. 330 ml za cca 90 Kč, ale je na cca 1.000 litrů mléka. Výhodou je že tvaroh, případně sýr a i syrovátku máte jako produkt bez kyselé chutě. Nedá se srovnat z výsledky kysnutím mléka, je o hodně lahodnější a chuťově vynikající. Výroba je při tom jednoduchá, stačí přidat kapku až pár kapek zředěných v troše vody do mléka cca 30 stupňů teplého a toto zamíchat do mléka. Mléko se vysráží a postup dál je podobný jak při klasické výrobě tvarohu.

autor: Jirka (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.11.2011 18:53:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

1 PL = polévková lžíce smajlik

autor: alena (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.10.2011 18:07:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ne, ne, nesvařené. zkrátka je tak kvalitní, že nekysne, nyní se mi to povedlo po 4 dnech!

autor: ercicka (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.10.2011 22:03:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

alena: to mlieko nebolo pred tym prevarene? spravidla prevarene mlieko nechce skysnut, alebo aspon nie *normalne*

autor: alena (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.10.2011 16:46:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já mám s kysáním mléka potíže, dělám to podle návodu, mléko domácí, ale nechce kysnout, ani s citr. šťávou, ani s kůrkou chleba, ani s kyselinou citronovou. to mléko je tak dobré, že vydrží všechno, ach jo.

autor: cathleen
vloženo: 22.07.2011 12:11:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pěkný článek o syrovátce, která nám zbývá po výrobě tvarohu... http://www.novinky.cz/zena/zdravi/239557-syrovatka...

autor: cathleen
vloženo: 22.07.2011 10:30:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

oldaces: smajlik jj, také jsem ráda s mlékem experimentovala....mám za sebou domácí jogurt, tvaroh, termix, pribináka, máslo i kefírsmajlik

autor: oldaces
vloženo: 22.07.2011 10:22:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen:děkuji i Vám,protože nvařím,alejenom experimentuji s mlékem,tak takovou běžnou zkratku neznám a hledal jsem to v objemových jednotkách

autor: cathleen
vloženo: 22.07.2011 10:03:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

oldaces: autorka nejsem, ale vím, že 1 PL = 1 polévková lžícesmajlik

autor: oldaces
vloženo: 22.07.2011 10:00:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mám dotaz na autora receptu "Domácí tvaroh" píše se tam:"kto sa velmi ponahla, prida na liter mlieka necelu 1PL citronovej stavy"
Můžete prosím upřesnit jaké je to množství 1PL citronové šťávy?
Nikde se mi zatím nepodařilo najit co to je 1PL Děkuji.

autor: exilim (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.08.2010 12:46:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tvaroh je hotov a je výtečný. Udělala jsem ho z mléka ve kterém jsem měla actimel ... takže není kyselý, jak bych očekávala, ale opravdu dobrý,, syrovátky mám dost, tu využiji do chleba smajlik

autor: Mirek (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.07.2010 08:10:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děvčata, nebrečte po plínkách. Ta moje na ,,odkapání\" tvarohu používá gázu, dá se koupit v zdravotnických potřebách (ne v lékárně. Tento týden jsem koupil gázu o rozměru 0,95x10m za cca 100,-Kč.smajlikwww.usfcr.cz

autor: Andy (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.03.2010 18:08:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sonia/neregistr./: to se mi taky stalo a prý to je tím když se mléko pasterizuje víc jak na 70°C , větší teplotou se prý zničí bakterie bifidus, které jsou potřebné ke kysaní

autor: Jiřička (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.03.2010 12:10:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přesně takhle jsem jako učeňka na prodavačku dělala tvaroh, protože jako učeňky jsme musely prodávat rozlévané mléko a každý den se neprodalo tak jsme z něho dělaly tvaroh. To byla vždy bitka o domácí tvaroh, ale to už ani není pravda. smajlik

autor: ercicka
vloženo: 02.03.2010 06:19:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sonia (neregistrovaný/á) : tak toto sa mi stalo ked som tvaroh robila z baleneho mlieka z obchodu smajlik

autor: Sonia (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.03.2010 23:44:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No to jo, smetana je taky dobrá, mě jen strašně překvapilo, že v sítku nebyl tvaroh, jen takový povlak, přitom poprvé se krásně zadařilo! No tak to zase zkusím příště...

autor: ercicka
vloženo: 01.03.2010 09:36:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sonia (neregistrovaný/á): ja celkom nechapem co sa stalo s tym mliekom... Kazdemu mlieku sa na povrchu vytvori smotana, ktora sa sklada prevazne z tuku... ten sa pri zahrievani rozpusti. smotanu z povrchu by ste modli pozbierat a vyuzit inak, tvarok bude menej tucny

autor: Sonia (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.03.2010 09:06:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem to šla hned zkusit! Koupila jsem méko přímo od kravičky, pasterizovala, dva dny jsem počkala, zahřála a slila, voila, krásný tvaroh jsem měla! Před pár dny jsem zase šla koupit to stejné mléko, pasterizovala, nechala dva dny...a nic :( stejný postup, stejné mléko, ale nevím, co se stalo, že se vytvořila něco jako smetana na povrhu, která se při zahřátí rozpustila. nechala jsem do druhého dne, ale výsledek stejný. Neporadíte, proč se to stalo?

autor: Kosmom (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.02.2010 07:37:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky moc, to jsem potřebovala vědět, je to výstižné a vyčerpávající, jste šikulka.smajlik

autor: klára (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.01.2010 09:44:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nemáte někdo prosím recept na pomazánku z tvarohu a piva? moje prababička ji dělávala, pak jí zrála na kamnech a smrděla jako tvarůžky smajlik

autor: Jitkab
vloženo: 21.01.2010 04:24:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za receptík. Zrovna jsem potřebovala tvaroh na plněné knedlíky. Dávám bodík! smajlik

autor: ercicka
vloženo: 06.01.2010 20:03:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Z krabicoveho mlieka sa tvaroh neda urobit, uz som to skusala. Tvaroh je najlepsie z uplne cerstveho mlieka a aj to by sa nemalo skladovat v chaldnicke, ale hned nechat skysnut, lebo ak skysne mlieko v chladnicke, tak uz bude tvaroh horky

autor: Verča (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.12.2009 16:08:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Janule : Myslím si , že z trvanlivého /krabicového /mléka tvaroh neuděláš, můžeš ho udělat z domácího mléka nebo také sáčkového mléka, které není ošetřeno UHT a taky to mléko nesmíš davat do lednice ale tak jak píše Erika nejlépe nechat na kuchynské lince skysnout a pak pomalu zahřívat /nejlépe na elektrickém sporáku na stupeň 2 / aby se netvořily tvrdé žmolky, myslím si ,že 70°C už je hodně, nemělo by to pálit, když to zkusíš prstem. Přeji hodně zdaru při výrobě tvarohu smajliksmajlik

autor: Janule (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.12.2009 15:07:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Uz jsem parkrat hledala, jak se dela tvaroh, ale nikdy nenasla. KONECNE se na me usmalo stesti.smajlik Takze k tomu staci normalni trvanlive mleko? Prave jsem si myslela, ze kdyz se napusti temi pridavky, aby dele vydrzelo, tak by to pak neslo.

autor: Hella
vloženo: 31.03.2009 22:41:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ono to nemá s receptem nic společného, ale normální (naše staré dobré) obyčejné plenky se pořád v dětském prádle prodávají. Jedna sice stojí asi 40,-, ale k dostání jsou.

autor: ercicka
vloženo: 31.03.2009 19:37:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagtka: ved aj ja som ho piekla v trube... kysol v osatke, som myslela, ze mam pokazenu pekaren, ale asi mala vcera len zly den smajlik

autor: ercicka
vloženo: 31.03.2009 19:36:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vybusna: holt si budes musiet obcas kupit biele, bavlnene navliecky na periny smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 31.03.2009 18:44:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jej - Erčičko - ten chleba je úžasný - už jsem si ho zadala do svých a určitě upeču (i když jen v troubě smajliksmajliksmajliksmajlik)

autor: vybusna
vloženo: 31.03.2009 18:28:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pozrela som si ten chlieb .....ercicka....uzasny...fakt uzasny!!!!!!

autor: spagetka
vloženo: 31.03.2009 18:09:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já si dělám doposud tvaroh doma - mám štěstí na kamaráda, který ještě chov kraviček neodpískal smajliksmajlik. Já sehnala parádní pytlíky na odkapávání syrovátky v lékárně - byly ze stejného materiáu, jako plíny - chráním je jak oko v hlavě - bylo to už před lety, ale zkuste se tam zeptat, látkové pleny tam prý jsou běžně.A je fakt, že mlíčku přímo od kravičky se pořád nic nevyrovná smajliksmajliksmajlik

vloženo: 31.03.2009 18:05:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik bože, jsem se zasmálasmajlik Já už holka nemám žádné ty plínky. Měla jsem jednu a tu mi posledně vzala dcera na rýmu vnučce, protože ona má sice dvě děti, ale co by si nosila kapesník, ne? No a neráčila se mi ji ještě vrátitsmajlik a máš pravdu, s pamperskou to nepůjdesmajlik

autor: vybusna
vloženo: 31.03.2009 18:02:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ja som zvedava, ze ked potrhame vsetky latkove plienky, ktore nam poostavali po detoch, co si budeme davat na bolave hrdlo, na com budeme parit knedle a v com budeme odvarat tvarohsmajlik pouzit na toto vsetko pampersku si nejako neviem predstavitsmajlik

autor: ercicka
vloženo: 31.03.2009 12:49:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

z tej srvatky som vcera piekla chleba, je dobry smajlik
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=6707

autor: zizala
vloženo: 31.03.2009 12:13:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Takhle jsem dělávala tvroh, když jsem dostávala výborné domácí mléko od manželova strýčka...dávno, dávno tomusmajliksmajlik

autor: vybusna
vloženo: 31.03.2009 09:49:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ercickasmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

tvaroh z mléka výroba domácích sýru vyroba tvarohu výroba domácího tvarohu domácí výroba sýra recept na tvaroh tvaroh z kyselého mléka výroba tvarohu bez syřidla domácí zrající sýr z tvarohu jak vyrobit tvaroh tvaroh recepty výroba sýrů z tvarohu tvaroh domácí výroba sýrů tvaroh domácí výroba výroba sýrů doma domácí tvaroh z kravského mléka vyroba domaciho syru sladký tvaroh jak udělat domácí tvaroh výroba domácího tvarohu, recept recept na domaci tvaroh jak vyrobit tvaroh z mléka tvaroh recept domácí sýr z tvarohu sýr z tvarohu výroba tvarohu z kravského mléka domaci tvaroh recept jak se dela tvaroh výroba tvarohu z mléka jak udělat tvaroh z mléka tvaroh výroba domácí tvaroh domácí výroba tvrdého tvarohu jak udelat tvaroh domaci vyroba tvarohu domaci syr domaci tvaroh vyroba jak vyrobit domácí tvaroh výroba domácího sýra vyroba tvarohu doma jak se dělá domácí tvaroh




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz