Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky

Na přípravu této jednoduché omáčky stačí jen pár surovin. Oloupaná rajčata a cibuli uvaříme a na závěr omáčku dochutíme solí a pepřem. Podáváme ji s těstovinami a strouhaným parmazánem.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

10. 8. 2015 00:30

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 480 kJ / 593 kcal
Bílkoviny8,46 g
Tuky34,57 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 62 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy54,62 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jitkas

11. 8. 2015 06:19

casino: Recept existuje, je to bolonska varianta na rajcatovou omacku na spagety, dela se jak s cibuli, tak bez. Bologna (mesto)je v Italii zvana tez "la grassa"- tlusta, opulentni, protoze je znama svou bohatou kuchyni, plnou masla, sadla, smetany, sunky, parmazanu, vajecnych testovin "hojne" ochucenych atd.
Marcella Hazan, varit puvodne neumela (jako Lada Hruska), ale po svem prichodu do USA, se tak strasne zdesila, kdyz zjistila, jak tam vari "po italsku", se to radeji honem rychle naucila (na rozdil od Ladi H.)a zacala psat v anglictine seriozni italske kucharky s tradicnimi, klasickymi, poctivymi recepty. Dnes uz se tak uplne klasicky nevari, ale jeji recepty jsou autenticke, tedy nic si nevymyslela, jen prevzala. Par jsem jich nasla na internetu, jen v anglictine, v Italii jeji knyhy nevysly, coz je logicke, bylo by to noseni drivi do lesa a konstatuji, ze jsou opravdu dobre napsane, takove vychovne, tedy se spravnymi surovinami a postupy.

casino casino

10. 8. 2015 22:36

1 VAŘENÁ cibule na 800 g čerstvých zralých rajčat???:-O
Rád vařím Take 5 a mám rád i jemná jídla...

Ráno mi "moje" zelinářka vybrala rajčata spešl na rajčudu.
Dopoledne jsem z části připravil Smoothie (název je fuj, nápoj byl OK)
V poledne byly špagety s máčkou podle rcp (+ bazalka a pecorino)
No, kdyby tam ta VAŘENÁ cibule nebyla, tak se vůůůbec nic nestalo;-)

Angel 666:
Mimochodem, Láďa Hruška je zase rodilý Čech...:-D

Angel 666 Angel 666

10. 8. 2015 19:51

Drobek: bohužel, někteří to stále nechápou, byla jsem nedávno svědkem hovoru dvou dam, které stály za mnou ve frontě v obchodě. Jedna říkala druhé, máme doma točený salám, přikoupím čerstvý chleba a udělám k večeři čínu :-)):-)):-))I tak se dá labužničit :-D:-D:-D

Angel 666 Angel 666

10. 8. 2015 19:47

casino: s vámi se rozhodně nebudu pouštět do nějakých debat, fakt nemám zájem. Jen pro info - jedná se o Klasickou italskou kuchyni, kterou napsala rodilá Italka Marcella Hazan.
V kategorii omáček na těstoviny je spousta variant rajčatových omáček, mě ale právě zaujala tato nejjednodušší.

casino casino

10. 8. 2015 18:29

"Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky"
Angel 666:
...a nebyla to čirou náhodou kuchařka na žlučníkovou dietu? ;-):-):-)):-D

Drobek Drobek

10. 8. 2015 17:25

Angel 666: To dá rozum a neplatí to jen o konzervách. :-D

Dajda Dajda

10. 8. 2015 16:02

Angel 666: Momentálně mám v lednici připravené čerstvé těstoviny na lasagne (koupené, ale někdy možná zkusím vlastní, nudle do polévky občas dělávám). Zítra budou v lehčí variantě s brokolicí a špenátem, když už musí být bešamel. Pokud bych dělala s masem, tak rajčatová omáčka by zase byla podle tohoto receptu, maximálně s trochou červeného vína, pokud by bylo otevřené, a samozřejmě s mletým hovězím.:-8

Angel 666 Angel 666

10. 8. 2015 12:41

Kdo nemá možnost domácích rajčat zrajících na sluníčku, pak určitě je lepší použít rajčata konzervovaná. Ale vyplatí se trochu investovat a koupit kvalitní, nejlépe italskou konzervu. Rozhodně nepoužívat ty nejlevnější varianty ;-):-) A totéž vlastně platí i o těstovinách :-)

Drobek Drobek

10. 8. 2015 11:54

Naprosto souhlasím s rajčaty z konzervy, pokud nemáte svou zahrádku. Profesionály prověřeno a potvrzeno. :yes:
Ta z obchodu se jim chutí nevyrovnají. Vtip je v tom, že na konzervování sklízejí zralejší než kdyby měly vydržet dlouhou cestu do obchodu.:-S

Dajda Dajda

10. 8. 2015 08:01

Souhlasím, že takhle omáčka je opravdu jednoduchá a dobrá, a to i z konzervovaných rajčat - pro toho, kdo je odkázán na rajčata z obchodu, jsou konzervovaná rajčata skoro lepší, protože ta kupovaná nejsou správně vyzrálá. Dělám ji jen s malými obměnami: na olivovém oleji, k osmažené nakrájené cibuli přidám nakrájený kousek česneku a kořením nejen pepřem, ale taky bazalkou. Tuhle omáčku používám i do lasaní. :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rajcatova omacka na testoviny italská rajčatová omáčka konzervování rajčat omáčka z rajčat na těstoviny italske testoviny recepty rajčata s těstovinami domácí rajčatová omáčka na těstoviny italské těstoviny s rajčaty omáčka na těstoviny italské recepty omacka z konzervovanych rajcat těstoviny recepty italské těstoviny testoviny a rajčatová omáčka rajčatová omáčka těstoviny testoviny v rajcatove omacce omáčky na těstoviny italské těstoviny recept rajska omacka,lehci varianta dietní rajcatova omáčka s testovinami

Suroviny: rajče, máslo, cibule, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WRNg