Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová šťáva

Pokud máte přebytky červených rajčat, připravte z nich šťávu. Rajčata uvaříte, rozmixujete a propasírujete, nalijete do sklenic a poté je zavaříte v troubě. Tato šťáva je vhodná na přípravu omáček a polévek, nebo ji můžete pít jen tak.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby chladnutí

75 min (35 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

2. 9. 2015 18:58

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rajčatovou šťávu dělám každý rok. Recept na ni jsem tady nenašla. Letos jsem měla z cca 5 kg rajčat 4,2 l hotové šťávy. Tentokrát jsem do hrnce k rajčatům před vařením navíc přidala trochu soli a ve vajíčku na luhování čaje pár hřebíčků, kousek celé skořice a nové koření.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 9. 2015 21:01

jar11:Děkuji za komentář i hodnocení:-KBazalka s rajčaty krásně ladí a moc hezky provoní celou kuchyň:-*Já ráda používám i čerstvou rozmarýnku:-)

jar11

10. 9. 2015 13:05

Dobrý den,
myslím, že se i na Severní Moravě letos podařila všem zahrádkářům docela slušná sklizeň rajských,šťávu dělám také, na zimu je to výborná věc.I já letos trošku experimentovala. Do šťávy dávám jenom trošku soli a sterilizuji, letos jsem při redukci přidala větvičku bazalky / pak odstranila/, krásně vše provonělo. Uvidím ještě jak se osvědčí po otevření v zimě.Drahušce jsem přidala bodík a chválím. Hezký den všem.

sikulka7

10. 9. 2015 08:54

Petra:NE !!!

Petra

10. 9. 2015 08:46

sikulka7: Chytré věci od chytrých lidí ano, ale tohle to zrovna není. :) Ano, teplo ničí zdraví prospěšné látky. Ale mikrovlnka stejně tak jako obyč. trouba. Věřte si čemu chcete, ale do pusy si mě neberte. Stejně tak bych mohla říct něco já o vás, co by se vám nelíbilo. Ale neudělám to, protože nemám tu potřebu.

sikulka7

10. 9. 2015 02:51

Petra:líbí se mi vaše sebevědomí, asi jste příliš mladá, co? Neučte mě znát hoax, nejsem blb.Vím, co vím, třeba k tomu časem dojdete. Učte se a čtěte chytré věci od chytrých lidí. Končím debatu, máte svoji pravdu a já taky. Přeju vám hodně štěstí ve vaší nevinnosti.

Petra

9. 9. 2015 22:30

sikulka7: Také se nechci dohadovat, ale nemůžete věřit všemu, co si přečtete. Říká se tomu hoax...

sikulka7

9. 9. 2015 15:49

Petra: nechci se s vámi dohadovat, ale četla jste někdy, co udělá mikrovlnka třeba s vodou?Taky ji mám doma, používala jsem ji k ohřívání potravin, ale teď už skutečně jen vyjímečně. Když jsem si přečetla,jak všechno ničí, dávám si pozor.:-S

Petra

9. 9. 2015 14:22

sikulka7: Mikrovlnka to zničí stejně tak, jako jiný tepelný zdroj...

pilatka3

8. 9. 2015 13:38

To jsem netušila, tak si ji všichni pořizují. Tak to asi začnu používat myčku a klasik troubu.:-//

sikulka7

8. 9. 2015 01:06

Ach jo, mikrovlnka zničí všechno dobré, co v potravinách je. Je to škoda. :-S

pilstka3

7. 9. 2015 23:38

Já všechna rajčata rozmixuji, dám do sklenic,uzavřu a zavařím v mikrovlnce. Jsou pak použitelná na přípravu různých pokrmů. Stačí prolét přes cedník, nerozmixovaná semínka se zachytí. Hlavně tak zpracuji ta popraskaná.:-))

sikulka7

3. 9. 2015 23:33

Tak tohleto je nejlepší návod k zavařování:yes:. Až seženu sud, nakoupím hafo rajčat a jdu do toho! Dávám bodík:-8;-)

casino casino

3. 9. 2015 22:40

No, také si dovolím se svou troškou do mlýnice:-)
Pokud byste těch rajčat měli opravdu hafo, tak v Itálii naskládají sklenice (proložené pytli, že aby se nepotloukly až začnou poskakovat) do 200 litrového sudu, zalejí to vodou, nahoru dají syrový zemák, zadeklují, pod sudem zatopí a když je ta brambora k jídlu, tak je vymalováno...

sikulka7

3. 9. 2015 20:33

Chci přidat radu k zavařování. Celý život zavařuju v zavařovacím hrnci po babičce. Letos jsem vyzkoušela novou metodu - někde jsem to vyčetla - v myčce na nádobí.Je to úžasně jednoduché, naskládám sklenice do myčky a zapnu program. Už jsem takto zavařila plno kompotů a okurek, zatím drží.:-O:-)):-)):-))

georgie georgie

3. 9. 2015 14:38

Anna Kocikova: Děkuji za radu, určitě vyzkouším zavařování v papňáku.:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rajčatová šťáva rajčatová šťáva recept stava z rajcat recept na rajčatovou štávu rajčatová šťava recepty šťáva z rajčat - recept rajčatova štava jak udelat recepty rajčatova šťáva jak udělat rajčatovou šťávu rajčatový stava recept rajcatova stava rajčatova štava a zdraví zavarovani rajcatove stavy rajcatovastava rajcatova stava zavarovani rajčata štáva recept na stavu z rajcat šťáva z rajčat recept račatová šťáva domácí rajčatová šťáva

Suroviny: rajče

TopRecepty.cz

Rajčatová šťáva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vkWM