Langoše (na týden)
Toto těsto na langoše je skvělé, protože vydrží až týden v lednici. Můžeme ho tedy připravit předem a odebírat po částech podle potřeby. Díky kynutí v lednici se těsto krásně zpevní a dobře se s ním pracuje. Langoše můžeme podávat nasladko i naslano.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 17 561 kJ / 4 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,50 g |
Tuky | 55,30 g |
Vláknina | 32,40 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 5,92 g |
Sůl | 14,75 g |
Sacharidy | 765,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto těsto opravdu v lednici vydrží i týden a my si můžeme dělat langoše podle momentální chuti, třeba každý den, po jednom.
Recept máme doma už roky, jiné langoše neděláváme.
Zdroj receptu: http://www.pekarnomanie.cz
.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 11. 2022 16:00
dělala jsem přesně podle receptu a těsto se povedlo. byla to pro nás moc příjemná změna a takový návrat do dětství když jsme to jedli občas na koupáku
16. 6. 2018 12:37
První pokus dopadl na výbornou těsto krásně kyne, byly dnes k obědu a v dalších dnes si budeme dělat třeba k večeři... posílám bod a fotky Recept doporučuji!!! Po všech stránkách výborný
7. 6. 2017 14:19
Paulina Groblová: No, langoše a vdolky sú dve úplne odlišné veci, tak neviem... Už len veľkosťou, ale aj konečnou úpravou sa to líši. Na langoše nepatria povidla, langoše sú vždy slané.
7. 6. 2017 10:01
Nic proti langošům, u nás doma jsme tomu říkali vdolky a mazali povidly.
23. 4. 2017 08:06
Je to super recept a to, že těsto mám v lednici a beru z něj,kdy mě napadne,to je úplně nejlepší.Jsem sama, langoše mám moc ráda a teď si je mohu dělat třeba jen po dvou každý den.To mi vyhovuje,to chválím!... a navíc jsou chuťově bezkonkurenční.
22. 2. 2016 19:49
Langoše dělám obdobně,jen místo smetany dávám velký bílý jogurt a navíc přidávám 1lžičku jedlé sody bikarbona,to zabrání pálení žáhy,pokud někomu vadí mouka.Jinak zadělávám v domácí pekárně,program těsto,ušetřím si námahu rukama.
17. 9. 2015 19:35
maťule: och, omlouvám se - samozžejmě, že v mléce. Opravím to, děkuji za upozornění
17. 9. 2015 19:30
dík za recept, jen nerozumím tomu začátku - "v míse ve vodě rozmícháme droždí"?? Droždí bych rozmíchávala v tom 500ml mléka. Jaký je přesný postup? Díky za odpověď. Maťule
13. 9. 2015 16:53
MirkaL: díky za upřesnění
marcela: vidíš - a já zásadně smetanu sladkou a recept děláme roky, protože nám tohle těsto chutná nejvíc
Droždí nejsou potřeba kvanta (kostka), protože těsto kyne dlouhou dobu v lednici.
marcela: vidíš - a já zásadně smetanu sladkou a recept děláme roky, protože nám tohle těsto chutná nejvíc
Droždí nejsou potřeba kvanta (kostka), protože těsto kyne dlouhou dobu v lednici.
13. 9. 2015 14:20
Ahoj Hedwiko,
ja mam skoro stejny recept jako semka pridala Cathleen a pouzivam "heavy cream" - tedy 36% (ziju v USA) a nema to chybu.
ja mam skoro stejny recept jako semka pridala Cathleen a pouzivam "heavy cream" - tedy 36% (ziju v USA) a nema to chybu.
13. 9. 2015 11:44
Zásadně kysanou smetanu,kostku droždí a lžíci soli.Jinak zbytek surovin souhlasí.
12. 9. 2015 07:37
Super
11. 9. 2015 14:21
Já dávám bílý jogurt, ale vyzkouším i se smetanou Většinou si připravím těsto ráno , a večer smažím. Co zbyde vydrží pád dnů v lednici.
11. 9. 2015 13:41
Nepamatuji odkud recept mám, dělám ho už roky.
Těsto je fantastické - první den lepí, kynutím v chladu lednice se zpevní a je tvárné jako měkká plastelína. Zakryté proti osýchání vydrží opravdu týden a my si, když nás chytne chuť, uděláme v rychlosti třeba jeden, dva langoše.
Těsto je fantastické - první den lepí, kynutím v chladu lednice se zpevní a je tvárné jako měkká plastelína. Zakryté proti osýchání vydrží opravdu týden a my si, když nás chytne chuť, uděláme v rychlosti třeba jeden, dva langoše.
11. 9. 2015 13:39
Hedwika: věršinou mívám tučnou, 31%, ale už jsem dělala i s 12% - a také dobré.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Peťulka.25 uvařila před 33 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 43 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 47 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se tvarují langoše. Zvládnete to snadno a rychle podle videonávodu
Pečeme s Ivou: Vyzkoušejte kváskové langoše! Mají krajkově okatou střídu provoněnou listy medvědího česneku
Časté chyby při přípravě langošů: Stačí dodržet jednoduchá pravidla při zadělávání a smažení těsta
Další recepty
Tématické fráze: langoše recept langoše do lednice recept langoše recept na langoše langoše z lednice langoše recepty těsto na langoše v lednici vydrží recept langose i na druhy den měkké langoše recepty na langoše jak delat langose nejlepší langoše recept langoše ze sacku těsto na langoše které vydrží v lednici langoše těsto do lednice langoše co vydrží v lednici langoše langoše kynuté v lednici langoše lednice měkký langoš
Suroviny: mléko, smetana, mouka hladká, droždí, sůl
Langoše (na týden)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPGy
21 názorů