jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Babiččina podmaslanka

Babiččina podmaslanka
babiččina podmaslanka
nahoru
Babiččina podmaslanka Babiččina podmaslanka Babiččina podmaslanka Babiččina podmaslanka Babiččina podmaslanka Babiččina podmaslanka Babiččina podmaslanka Babiččina podmaslanka Babiččina podmaslanka Babiččina podmaslanka Babiččina podmaslanka Babiččina podmaslanka
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polévky

Suroviny:

1 l podmáslí, 3-4 salátové brambory, 3-4 stroužky česneku, kopr, kmín, nové koření, celý pepř, bobkový list, sůl, hladká mouka, 1 vajíčko, máslo

Postup přípravy receptu

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, dáme do vařící vody (vody pouze tolik, aby byly brambory ponořené, ne více) s bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem, kmínem, solí a vaříme pod pokličkou. Do většího hrníčku nalejeme část podmáslí, rozklepneme vajíčko, přidáme hladkou mouku, nasekaný kopr, rozkvedláme a za stálého míchání přiléváme k bramborům. Přidáme zbytek podmáslí a na jemném struhadle nastrouhaný česnek. Mícháme dokud polévka nezačne vařit, necháme chvíli probublávat a hlídáme, aby se nám polévka nepřichytla ke dnu. Odstavíme, přidáme kousek másla, promícháme , můžeme přidat i kapku 8% octu a servírujeme.

Poznámka

Podmaslanku zbožňuji od útlého mládí, kdy mi ji vařívala babička. Dělával jsem ji i z domácího mléka, které jsem nechal s kouskem chlebové střídky zkysnout. Polévku jsem dnes servíroval na talíři, z kterého ji babička jídávala.
Kopr používám mražený. Omytý a okapaný kopr otrhám a natlačím do skleničky s obsahem cca 2dcl. Dám zamrazit. Před použitím zmrazený kopr vidličkou ve sklínce zamíchám(samozřejmě množství, které budu potřebovat), kopr se uvolní a současně i poláme a můžu ho ze skleničky vysypat. Zbytek zavíčkuji a dám zpět do mrazáku.

Autor Autor: (Jan Slovák)
Datum vložení Datum vložení:
54 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Babiččina podmaslanka"

autor: vesmína (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.09.2013 09:18:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

do polévky možno přidat kroupy ,nakonec smetanu. tady se jí říká rozmíchaná. CIBULE,KMÍN.

autor: hasic
vloženo: 03.08.2013 14:56:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nakonec jsem tam přidal 3 PL cukru a citrónovou šťávu, aby to připomínalo koprovku, jinak je to prostě ohřátý podmáslí, víceméně bez chutismajlik

autor: Jenda1
vloženo: 05.05.2012 20:09:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:Nadi, jsem rád, že polévka chutnalasmajliksmajliksmajlik a dík za krásné fotkysmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 05.05.2012 13:25:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo, moc ti děkuju za připomenutí této polévkysmajliksmajlik téměř stejně ji dělávala moje zlatá maminkasmajliksmajliksmajlik, a taky si vzpomínám, jak říkala, ať ji míchám pořádně, že se ráda připalujesmajliksmajlik maminka nedávala česnek.. to je jediný rozdílsmajlik
já jsem ho dnes dala a moc si pochutnalasmajliksmajlik
posílám další bodík a obrázky.. ovšem.. polévky jaksi fotím neradasmajlik.. jsou takové nefotogenickésmajliksmajlik.. podle toho mé fotky taky vypadajísmajliksmajliksmajlik takže pokud budeš chtít, smáznu jesmajlik
rébí ještě jednou děkujesmajliksmajlik

autor: Ivana63
vloženo: 10.05.2011 12:09:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Také ji dělávám, u nás na vysočině jí říkáme zalévanka a je výborná. Tady si ji každý upravuje podle chuti, někdo nedává kopr, já dávám ještě houby (v sezóně čerstvé nejlépe kuřátka, v zimě sušené)smajlik Posílám bodíksmajlik

autor: Swinga
vloženo: 19.02.2011 17:18:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

URČITĚ CO NEsmajliksmajlikVIDĚT VYZKOUŠÍM ALE UŽ TED DÁVÁM BODÍK 47

autor: Ivulisek
vloženo: 18.02.2011 16:07:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dělala jsem poprvé, chtěla sem tam přidat trošku cukru, ale odolala jsem a nechala tak jak má být. polévka je výborná. a posílám taky bodíkasmajlik

autor: nachos
vloženo: 02.02.2011 16:23:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přesně tohle dělám z čerstvého mléka, ale z podmáslí mě to nenapadlo. No zítra mám oběd vymyšlený. Posílám bodík.smajlik

autor: lemarti
vloženo: 11.11.2010 19:09:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jeníčku konečně vyzkoušeno a snědenosmajlikMě moc chutnala škoda že nemůžu znova bodíkovatsmajlikale mi hned bylo jasné že to bude fajnovésmajliksmajlik

autor: Pajaja
vloženo: 11.11.2010 11:52:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Polévku jsem uvařila, mně moc chutnala, bohužel ale u mých mlsounů nezabodovala. smajlik Přesto posílám bodík +45 smajlik

autor: janka (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.07.2010 23:40:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

fantaziasmajlik

autor: Redy (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.05.2010 13:32:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Musím říci, že mi tuhle polévku také kdysi dávno vařila moje skvělá babička a je to bezva připomenutí. Dnes jsem ji prubnul k obědu a ve finále ji ještě lehce doladil medem a Balsamicem. smajlik

autor: Jenny
vloženo: 28.04.2010 13:18:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik+35smajlik

autor: lemarti
vloženo: 20.03.2010 15:10:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo,tuhle polevku vyzkousim hned v pondelismajlikuz mam ulozeno+34smajlik

autor: Zdenka1
vloženo: 20.02.2010 13:07:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

moc nám chutnala smajlik32smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 30.12.2009 14:30:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jeníčku, podmaslanka je výborná, já jí dnes dělala určitě ne naposledsmajlik Já taky dělám všelijaké kyselky, ale zase jsou chuťově jiné.smajlikBodíka už jsem dávala, tak ti přidám alespoň obrázek.smajlik

autor: janatka
vloženo: 21.11.2009 18:47:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Také děláme,mám moc ráda tu nakyslou chuťsmajlik

autor: Veruška (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.09.2009 12:13:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik dneska jsem tuhle úžasnou polívku vařila k obědu a opravdu se povedla, chutnala všem, jen jsem ji vylepšila nastrouhaným sýrem smajlik okamžitě se zařadí mezi mé nejoblíbenější. Děkuji za tip smajlik

autor: spagetka
vloženo: 19.06.2009 17:08:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

finnetko - ale o tom byl můj komentář - každý tu svou "bombu" máme prostě někde jinde a v jiných chuťových sférách .....a nejen o jídle to platí ...smajliksmajliksmajlik

autor: finneta
vloženo: 19.06.2009 15:47:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

špagetko. samozřejmě, že máme každý jinou chuť a rozhodně jsem nepsala, že se to nedá sníst. jen že jsem si myslela, podle toho, jak to ostatní chválili, že to bude absolutní bomba. a kdo ví, možná ji zkusím právě o tom úplňku a třeba mi bude chutnat víc.smajlik

autor: spagetka
vloženo: 19.06.2009 15:13:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

finneta - podívej, chutě máme každý jiný a ani každý den nemáš stejnou chuť na jedno a to samé. Prostě vyzkoušíš a uvidíš. Já jsem třeba na takovýchto jídlech vyrostla achutnaly mi vždycky. Moje dcera zas je může, jak říká za úplňku a dva dny poté smajliksmajliksmajliksmajlik no a pak si vyber. Vážně, mně to chutná strašně moc, dceři jednou za čas.smajliksmajliksmajlik

autor: finneta
vloženo: 19.06.2009 15:09:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

oprava - jsem jelito. ne kefír, ale podmáslí,.. dál už je to snad dobře.smajlik

autor: finneta
vloženo: 19.06.2009 15:08:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nedávala jsem kefír, ale nakonec zakysanou smetanu, přidala jsem houby a musela dochutit, ale na druhou stranu - není špatná,ale čekala jsem něco jiného. dle komentářů nebeskou manu. ale špatná není

autor: suzanna
vloženo: 03.06.2009 16:35:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska jsem polevku uvarila a je moc dobra. Dala jsem do ni sice trochu vic mouky, takze je hodne husta, ale to nicemu nevadi. Jsem jeste zvedava, co na to pritel, az ji ochutnasmajlik Za sebe davam bodsmajlik

vloženo: 05.05.2009 17:23:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

polévka je výborná, když jsem ji vařil, tak mi ta vůně připomněla babičku a prázdniny.
kdysi jsem ji zkoušel uvařit, ale podmáslí se mi vždycky nějak vysráželo.Tak jsem to vzdal. Ale podle tvého receptu se mi povedla a chutnala celé rodině!

autor: ja-ma
vloženo: 04.05.2009 09:23:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Určitě vyzkouším, miluji takové polévky a hlavně kopr, dávám bodíksmajliksmajlik

autor: Darinocka (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.04.2009 19:59:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vo štvrtok budem mať domáci cmar/podmáslí/,tak si pochutnáme!Ďakujem za osvieženie pamäti.smajlik

autor: Bagina
vloženo: 22.04.2009 18:14:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tuhlsmajlike polévku určitě udělá mám ráda nakyslou chuť. Miluji kyselo, které dělám z chlebového kvásku. Už se moc těším.smajliksmajlik

vloženo: 07.04.2009 12:20:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Paprika, tak vyzkoušej tu z kefíru, kterou jsem dala dnes. Tyhle polévky jsou moje gusto a snad nevadí, že je jich tady více podobných, ta druhá je bez kopru. A Jendo, tobě letí plusík!smajlik

autor: Jenda1
vloženo: 07.04.2009 09:33:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, nejsem z NJ, ale okresu Nový Jičín a v Rožnově budu na Velikonoce. Plíčka je velmi obtížné sehnat, ale já vařím z vepřových srdíček a jazyků. Nemám fotečky a bez nich nechci recept zveřejňovat. V příštím týdnu bych mohl plíčka uvařit a nafotit.smajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 07.04.2009 09:12:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Otázka a prosba pro Jendu. Vzhledem k tomu, že čtu níže, že jste z NJ a já z blízkého Rožnova, nemáte někde ve své zásobárně také recept na plíčka na smetaně? Ty skvěle dělala maminka a naučila je i otce, který je doslova zbožňoval a když jsem měla přijet na návštěvu, tak mne s nimi hostil. Bohužel jsem si recept nezapsala a rodiče už nežijí smajlik Stejně tak jsem už léta nejedla skopový guláš a nemohu se ho dohledat.

autor: pipre
vloženo: 07.04.2009 09:00:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tou polévkou jste mi udělal velkou radost. Zapomněla jsem na ni a přitom jsem ji měla moc ráda. Byla to také jedna z těch chutných a jednoduchých polévek, které jsem od maminky milovala. Vzpomněla jsem si ještě na jednu jednoduchou, kdy do slaného vařeného mléka maminka zavařila moučné noky. Říkali jsme tomu zástěrkysmajlik Bodík! smajlik

autor: Paprika
vloženo: 07.04.2009 07:52:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to bych moc ráda ochutnala. Bohužel to asi vařit nebudu, protože manžel nesnáší kopr, ani jeho vůni (a já ho tak miluju). Takže leda až nebude doma.smajlik

autor: Marta
vloženo: 07.04.2009 02:36:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

moc pěkné svěží fotky smajlik, polévku z podmáslí jsem ještě nejedla, nejvyšší čas jí vyzkoušet. Jendo, dík za bezvadný recept smajliksmajlik

autor: Jikotka
vloženo: 06.04.2009 23:11:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Spagetko,já taky libeček miluju,sice nejsem závislá,ale mám ho v zásobě ještě sušený a teď jsem na zahradě objevila že už vylezl,tak mám radost velikou smajliksmajliksmajlik.No a polévky tohodle typu mám nejraději smajliksmajliksmajlik

autor: dadicek
vloženo: 06.04.2009 22:08:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli, tím jsem si jistý.smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: dadicek
vloženo: 06.04.2009 22:04:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Podmaslanku jsem vyzkoušel, je skvělá a osvěžující.smajlik Posílám plusíka.smajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 06.04.2009 22:02:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo, doufám, že ta naše "výměna receptů" dopadne dobře podle očekávání...smajliksmajliksmajlik

autor: Jenda1
vloženo: 06.04.2009 21:58:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliz, vždyť tys mne inspirovala svým receptem http://www.toprecepty.cz/recept/4468-stavnate-kure....smajliksmajlik Určitě na něj dojde, až opadne velikonoční frmol.smajlik

autor: Eliza
vloženo: 06.04.2009 21:42:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tahle podmaslanka musí být dokonalá!! smajlik
Musím ji uvařit nejen pro sebe, ale hlavně pro mého tátu - čím je starší, tím víc vzpomíná na jídla od své babičky. Miluje jakoukoli "kyselku", zbožňuje kopr... Zkrátka - Jendo, díky, Tvůj recept se mnou pojede na chalupu, tam ho zrealizuju, předložím tatínkovi a ozvu se po Velikonocích. My si s tátou dozajista pošmáknem a ostatní se rádi přidají smajlik.

autor: spagetka
vloženo: 06.04.2009 21:36:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ze mne si manžel dělá legraci, že jsem schopná si dát libeček i na ovocné knedlíky smajlik a že mě nezajímá, jestli máme třeba cibuli nebo česnek, ale především musí být zabezpečen přísun libečku (ten dávám i do tvarohovopažitkové pomazánky) - jsem na něm závislá smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik a taky jsem donutila libeček, aby mi rostl v květináči aspoň trochu i v zimě smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 06.04.2009 21:27:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo,takové polévky jsou nejvděčnější,nejlepší a dělali se od pradávna. Ten kopr zamražuji jako ty, jen trošku pokrájený a vždy vyndám kousek. Je to bezvadný mít ho stále po ruce.smajliksmajlikPolévku znám osobně, tak ti letíííí bodíksmajlik

autor: Jenda1
vloženo: 06.04.2009 21:08:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Špagetko, už se těším, až si na zahrádce utrhnu první snítku libečku.smajlik O použití libečku by se snad dala napsat celá kuchařka. Děkuji za bodík.smajliksmajlik

autor: dadicek
vloženo: 06.04.2009 21:02:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Špagetko, libeček, to je věc. Tahám ho na zahrádce očima, nedovedu si bez něj představit vaření. smajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 06.04.2009 20:54:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo - super, jednak ty jsi z N.J. já z Jizerek a tuhle polívku mi babička vždycky vařila smajliksmajlik, jen ještě do ní dávala libeček - bez něj se u nás snad žádná polívka neobešla.Kapka octíku se tam hodísmajlik Také používám zmražený kopr, prakticky nezabere místo a je neustále po ruce. Jako vždy smajliksmajliksmajliksmajlik a bodík


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

babicciny recepty podmaslova polivka jelení jazyk houba recepty chlebová polívka jelení jazyk houba recept babiččiny recepty kančí maso podmaslanka jak zmrazit kopr polívka kyselka recepty, polévka z podmáslí libeček použití zmrazit kopr kyselka polivka polévka z podmáslí recept kyselka z podmasli moučné noky babiččina kuchařka podmáslová polévka jelení jazyk houba chlebová polívka babica recepty z masa které jsou u nás už zapomenutý podmáslí polévka recept polivka podmaslova polévka kyselka jak zamrazit kopr polévka-kyselka mražení kopru polévka z podmáslí polivka s podmáslí polívka z podmáslí babiččina podmaslanka polévka z kefíru pouziti libecku kyselka polévka recept na plíčka podmáslí polévka podmáslová polévka s koprem kyselka recept zmražení kopru omáčka z podmáslí jak zamrazit česnek polévka z podmáslí a kopru




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz