Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra špikovaná slaninou, na smetaně

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

28. 9. 2015 19:33

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 755 kJ / 1 136 kcal
Bílkoviny101,29 g
Tuky52,14 g
Vláknina19,30 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 840 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy57,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud játra během dodělávky omáčky vystydla, prohřejeme je na pařáku na ohřívání knedlíků.

Dýni hokkaido, která není v obchodě po celý rok, můžeme nahradit mrkví. Ale omáčka je také velice chutná, když se místo dýně či mrkve použijí 2středně velké plody kaki.

Pokud Vám nevadí celer, můžete přidat. Já jsem dala 200 g. Omáčka je po rozmixování zeleniny dostatečně hustá, nemusí se zahušťovat moukou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 12. 2021 20:17

JosefZeravicky: Děkuji za hezký komentář:-KTaké se mi moc zamlouvá ta vaše vychytávka s osmaženým špekem:-8Díky za ni,určitě to také vyzkouším a to nejen u tohoto receptu;-)

JosefZeravicky

15. 12. 2021 18:08

DOBRÝ DEN,
toš snáď sme na jedné chuťové vlně.
Dělám to velmi podobně, jen při výběru jater jsem na řezníka asi nepříjemný, neb chci ešpičky jater, nikoliv ty játra s kanálky. (je jasné, kdo je dělá, je to nahořklé, i když kanálky odřežem, , navíc je vyhodíme kočce, ale zaplatíme.
Tak že mám takový slovní obrat pro řezníka, ,,chcu 3/4 kila jaterní špičky a pokud mi je dáte k ojí spokojenosti, udělám ještě útratu třeba aj za 500 korun. Většinou to má úspěch a tak nakoupím ještě slaninu a dál, co potřebuju, ale už jen to co je hotové v kelímkách a podobně.
Potom špek na kostičky lehce osmažím ( lehce) nechám zchladit a teprve jej zasunu do připravených otvorech na špikování. Takto upravený špek přinese více vůně a je i barevnější.
ALE ZAS E VĚC NÁZORU. Jako příloha je zvyk u nás k játrům rýže a šťáva.
Játra dělám tak, aby byly lehce mazlavé, nikoliv tvrdé , nebo krvavé.
Až po jejich konzumaci si vždy uvědomím , že můj cholesterol úpí a úpí.
,,TOŠ TAK,,

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 12. 2021 15:32

Maruško,děkuji:-8:-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

14. 12. 2021 10:07

:-)<3 moc pěkný recept i foto :-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

1. 10. 2015 20:59

mika59:Děkuji,to potěší:-*:-K

mika59 mika59

29. 9. 2015 16:19

Krásná práce Drahuško :yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 9. 2015 16:16

Všem děkuji za komentáře i body,jsem ráda,že se Vám recept líbí:-K

Tom Beyk:Tome u jater to ochucení rozmarýnem nebylo na škodu.Jen je lepší použít ten kupovaný v marketu.Je jemný včerně stonku na rozdíl od pěstovaného doma,který používám já.Ten má ty větvičky dřevnaté a musí se pak na talíři při konzumaci z části odstranit:-)

jarda Kadic jarda Kadic

29. 9. 2015 00:06

:yes::yes::yes:

Tom Beyk Tom Beyk

28. 9. 2015 20:34

...mňo já bych řek', že to musí být dobré. Hlavně se to nesmí přehnat s tím kořením. Mám na zahrádce všecho co uvádíš ale vím, že čerstvé koření dělá divy a tak se ho někdy bojím použít, tady na těch játrech bych se asi nebál. Líbí se mi, že uvádíš kolik toho koření.Uložím to do oblíbených a brzy vyzkouším.:yes:

jarka skrobakova

28. 9. 2015 19:52

Drahuško, mám na tyhle jatýrka velkou chuť. Moc príma rcp:yes::yes::-K:-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: vepřová játra na smetaně vepřové játra na smetaně vepřová játra recepty játra na smetaně prospikovana jatra vepřová játra vepř.jatra na smetaně recepty na vepřové játra na smetaně recepty vepřová játra na smetaně a rozmarýn ohřívání vepřových jater veprová játra na smetane recept vepřová játra vcelku vepřová játra recept na smetaně top recepty vepřová játra na smetaně vepřová jatra na na smetaně špekovaná játra recept špikovana minutky jatra vepřové jatra na smetane top vepřové na smetaně recepty na vepřová játra

Suroviny: játra vepřová, špek, dýně hokkaido, petržel, celer, cibule, rozmarýn, koření nové koření, pepř, voda, smetana, hořčice, olej, máslo, voda, sůl

TopRecepty.cz

Vepřová játra špikovaná slaninou, na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jN0l