jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Vepřová tlačenka

Vepřová tlačenka
nahoru
Vepřová tlačenka Vepřová tlačenka Vepřová tlačenka Vepřová tlačenka Vepřová tlačenka Vepřová tlačenka Vepřová tlačenka Vepřová tlačenka
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Vepřové maso

Suroviny:

3 nožky, 2 kolena, 2 ledvinky, 1/2 hlavy, 1/2 kg plece, sůl pepř, majoránka, česnek, bobkový list, nové koření.

Postup přípravy receptu

Nožky, hlavu, kolena, ledvinky a plecko pořádně očistíme od chlupů, omyjeme a dáme vařit s bobkovým listem a novým kořením. Vaříme zhruba 2 hodiny, možná i méně, až jde maso od kosti, ale aby nebylo převařené. Pak je vyjmeme a necháme ochladit. Maso nakrájíme na kousky, kůže z kolen pomeleme na mlýnku spolu s česnekem a přidáme k nakrájenému masu. Do zhruba 3 kil masa dáme hrst soli, hrst majoránky, hrst pepře. Množství je zcela individuální, podle množství masa a chuti. To platí i o česneku, já jsem dala asi 15 stroužků. Maso zalejeme vývarem, promícháme, ochutnáme, (mělo by to být slanější, jelikož maso vaříme bez soli a ta se pak natáhne do masa a tlačenka je slaná tak akorát.)Plníme do tlačenkových sáčků a dáme chladit.

Poznámka

Vím, že patrně vznikne diskuse o tom, co tam má a nemá být, jak by to mělo být správně. My ji však děláme takto a nechceme na tom nic měnit, je vynikající. Věřím, že na Velikonoce někomu příjde vhod.
Naplněnou tlačenku můžeme uvařit, pokud jí děláme více, než jeden kus na rychlou spotřebu.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
15 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Vepřová tlačenka"

vloženo: 20.12.2013 20:30:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

klarabraunova: Tak to jsme dvě!! My už taky chladne, ale na parapetě oknasmajlik. Balkón nemámsmajlik

vloženo: 20.12.2013 18:00:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Palec nahoru, tetno recept jsem použila jako předlohu + přidala rady od známých smajlik už pěkně chladne na balkóně a doufám, že bude chutnat skvěle.smajlik

vloženo: 01.04.2013 20:15:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

charon73:smajliksmajlik

autor: charon73
vloženo: 01.04.2013 18:29:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super smajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 24.02.2012 14:42:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jirkacz: určitě by to ztuhlo i taksmajlik, stačí přidat pár nožeksmajlik. Děkuji!!smajlik

autor: jirkacz
vloženo: 24.02.2012 14:20:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nechal jsem se inspirovat receptem. Měl jsem ale pouze koleno, plecko, srdíčko, a jazyk, svařil to dohromady a dodělal podle tohoto receptu. Bál jsem se že mi to nestuhne, tak jsem přidal do vývaru trochu želatiny. Výsledkem je luxusní tláča, na to že jsem to dělal prvněsmajlik Děkuji za recept a posílám plussmajliksmajlik

vloženo: 03.02.2012 18:33:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

petr: děkujismajlik

autor: petr (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.02.2012 18:09:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mohu doporucit davam bodikasmajlik

autor: LEVAPAPULACH (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.11.2011 13:22:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

LEPŠI POVĚSIT TUK JDE NAHORU A TLAČENKA JE PAK NA TALIŘI NEMASTNAsmajlik

vloženo: 28.10.2011 20:31:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

přema : díky, děláme to taksmajlik

autor: jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.10.2011 17:36:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

přema :náš recept my ji zavěsíme a tuk který steče dolů a ztuhne a potom ho odřízneme.smajlik

autor: přema (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.10.2011 12:06:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jeste bych tam napsal ze by ta tlacenka mela prevracet aby se tuk neschromazdil na jedny stranesmajlik

vloženo: 19.08.2011 11:11:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen: Asi máš pravdu, ale jak píšu, my nejsme odborníci a nikdy jsme ji po domácku vyrobenou nevařili. Jen ten řezník, ale zdaleka ne tak dlouho.smajlik

autor: cathleen
vloženo: 19.08.2011 10:23:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova: smajlikJani, my ji také vždy vařili tak dlouho (zabíjačka byla každý rok). Pamatuju, když jsme zkoušeli poprvé bez řezníka, jsme je dostatečně neprovařili a všechny se zkazily.

vloženo: 19.08.2011 09:41:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Erytrin: Já nevím. Řezník na zabíječce ji taky vařil, my to neděláme. Ale ani řezník ji navařil 2-3 hodiny!smajlik Jen do chvíle, než vyplavaly nahoru. My většinou děláme jen jednu, nebo dvě a když ji rozkrojíme pro rodinu, nemá čas se pokazit, možná proto se vařísmajlik

autor: Erytrin (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.08.2011 09:34:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj lidi prosím Vás, co vím táta vždy tlačenku po naplnění vařil v horké vodě 2-3 hod.. tady koukám vůbec nevaříte, je to důležité nebo ne? Díky Honza

autor: papa (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.11.2010 21:13:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: okounricni
vloženo: 30.10.2010 10:57:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: Drobenka
vloženo: 13.04.2009 16:55:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásná, libová tlačenka. Na řezu velice pěkná mozaika. Tlačenka jak má být.smajlik Tlačenku u nás dělá manžel a při chladnutí ji otáčí jak Václav.smajlik Recept je výborný a tlačenka na fotkách dokonalá. Dávám bodíka.

vloženo: 11.04.2009 10:52:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iljusa smajliksmajliksmajlik To je masochismus!smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 11.04.2009 09:38:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak pojídám na snídani chléb s nízkotučným sýrem a představuji si tu krásnou libovou tláču - smajliksmajlik

vloženo: 11.04.2009 07:34:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marto. My co máme 130 kg , tak nám nějaké to tučnější neublíží a pěkně promastí a pak to dobře klouže.Ha Ha smajlik

autor: Marta
vloženo: 10.04.2009 23:11:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, tlačenka vypadá chutně smajlik, pěkná, libová smajlik

autor: Patricie
vloženo: 10.04.2009 21:52:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jano je to krása . Bodík.smajliksmajlik

autor: Marsí (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.04.2009 20:57:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Šmarjá Jani to je nádhera...smajlik a pak že má člověk držet tajli do plaveksmajlik příště tam alespoň napište, že se to nesmí shlížet po 20. hodiněsmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 10.04.2009 19:57:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já se snad do ní pustímsmajlikale až po svátcích. Musím si nakoupit do ní ty dobrotysmajlikdávám bodíkasmajlikto už vidím, jak to bude mňam!smajlik

vloženo: 10.04.2009 19:45:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jo a celou tu porci snědla Pipre!smajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 10.04.2009 19:44:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přidávám slíbený řez tlačenky a moc se nám povedla!smajlik

autor: Iljusa
vloženo: 10.04.2009 13:24:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 10.04.2009 07:50:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dík, stavím se, jen doufám, že na mne ještě něco zbude smajliksmajliksmajlik

vloženo: 10.04.2009 07:27:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jano ,Jano. Už jsi mně zase dostala. To děláme naprosto stejně.Ještě ji párkrát otočíme při chladnutí, aby se sádlo ve velké míře neusadilo jen v horní části ( i když nám a mně to osobně nevadí, to jen kvůli někomu, komu to mastné,když ho vidí nejede - fajnovka). Ale jinak jako by jsi byla od NÁS ! +bodík. smajliksmajlik

autor: Merylas
vloženo: 10.04.2009 00:11:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, já bych mohla být u tebe za 20 minut smajliksmajliksmajlik

vloženo: 09.04.2009 23:54:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani,stav se, dáme i ochutnat!smajliksmajlik

autor: Merylas
vloženo: 09.04.2009 23:51:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 09.04.2009 23:30:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, tak tvoji tlačenku znám a musím potvrdit, že ji děláš moc chutnou. Dávám plusík smajlik

autor: Jenda1
vloženo: 09.04.2009 22:51:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, taky dělám tlačenku, do ingrediencí a masa ti nebudu "kecat", ale ta finální fáze, aby se sůl natáhla do masa a koření lépe spojilo s obsahem, tak já po naplnění dávám tlačenku na půl hodiny (plním do "sáčků" o průměru 10cm) probublávat ve zbytku vývaru, aby se "pročistila" a na řezu byla čirá. Doufám, že až tlačenka ztuhne, tak přidáš fotečku, až ji nakrájíš.smajlik Hernajs, ja slintám smajlik pomalu jak Novotný. Jani, v každém případě to zaslouží bodíka.smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 09.04.2009 22:37:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ježiši,ta se na mě jen směje, asi ví, že bych si jí hned dala, ale v půl 11.to bych ani neusnula s těma chuťovýma buňkama-dělaly by mi děsnou pasekusmajliksmajlik

vloženo: 09.04.2009 22:24:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, musím se ovládat přinejmenším do rána, než to schladnesmajlik

autor: spagetka
vloženo: 09.04.2009 22:21:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani - ty jsi provokatér. Podívej na hodiny a určité chutě neovládneme - měj rozum, jo? smajliksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a čtyři a znak ")" - např.: (5)

Tématické fráze

tlačenka recept vepřova tlačenka recepty tlačenka z veproveho kolena děláme tlačenku vepřova tlacenka jak se dela domaci tlacenka recept tlačenka vyroba tlačenky vepřová tlačenka výroba recept na domaci tlacenku domácí vepřová tlačenka recepty z vepřového masa tlačenka veprova hlava recept tlacenka tlačenka cena recepty na tlačenku recepty na vepřovou tlačenku jak uvařit tlačenku výroba vepřové tlačenky jak dlouho varit tlacenku tlačenka vepřova tlačenka domácí z vepřové hlavy vepřová tlačenka z kolen a plece vepřová domácí tlačenka recept jak udělat tlačenku tlačenka recept domaci tlacenka recepty tlacenka zavarovani tlacenky výroba domácí tlačenky z vepřového masa domaci vyroba tlacenky recept na tlačenku recept na vepřovou tlačenku recepty vepřová tlačenka vepřová tlačenka recept veprova domaci tlacenka výroba tlačenky do 3 kg. libová tlačenka domácí tlačenka recept tlaenka jak se děla tlačenka recept vepřová tlačenka




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz