jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Vepřová tlačenka

Vepřová tlačenka
nahoru
Vepřová tlačenka Vepřová tlačenka Vepřová tlačenka Vepřová tlačenka Vepřová tlačenka Vepřová tlačenka Vepřová tlačenka Vepřová tlačenka
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Vepřové maso

Suroviny:

3 nožky, 2 kolena, 2 ledvinky, 1/2 hlavy, 1/2 kg plece, sůl pepř, majoránka, česnek, bobkový list, nové koření.

Postup přípravy receptu

Nožky, hlavu, kolena, ledvinky a plecko pořádně očistíme od chlupů, omyjeme a dáme vařit s bobkovým listem a novým kořením. Vaříme zhruba 2 hodiny, možná i méně, až jde maso od kosti, ale aby nebylo převařené. Pak je vyjmeme a necháme ochladit. Maso nakrájíme na kousky, kůže z kolen pomeleme na mlýnku spolu s česnekem a přidáme k nakrájenému masu. Do zhruba 3 kil masa dáme hrst soli, hrst majoránky, hrst pepře. Množství je zcela individuální, podle množství masa a chuti. To platí i o česneku, já jsem dala asi 15 stroužků. Maso zalejeme vývarem, promícháme, ochutnáme, (mělo by to být slanější, jelikož maso vaříme bez soli a ta se pak natáhne do masa a tlačenka je slaná tak akorát.)Plníme do tlačenkových sáčků a dáme chladit.

Poznámka

Vím, že patrně vznikne diskuse o tom, co tam má a nemá být, jak by to mělo být správně. My ji však děláme takto a nechceme na tom nic měnit, je vynikající. Věřím, že na Velikonoce někomu příjde vhod.
Naplněnou tlačenku můžeme uvařit, pokud jí děláme více, než jeden kus na rychlou spotřebu.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
15 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Vepřová tlačenka"

autor: ZDENĚK HAMŠÍK (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.10.2014 00:26:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já tlačenku dělám začátkem zimy z plecka,kůží,jazyků,srdcí a podbradku(lalok) a používám raději obal průměr 16cm..koření česnek,mletý pepř raději bílý,nové koření mleté,majoránka a sůl....

vloženo: 05.09.2014 11:37:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

víta: Děkuji smajlik. Už jsme ji dlouho nedělalismajlik

autor: víta (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.09.2014 07:45:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani včera jsem ji udělal a je to luxus!!! 100 bodů.

vloženo: 20.12.2013 20:30:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

klarabraunova: Tak to jsme dvě!! My už taky chladne, ale na parapetě oknasmajlik. Balkón nemámsmajlik

vloženo: 20.12.2013 18:00:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Palec nahoru, tetno recept jsem použila jako předlohu + přidala rady od známých smajlik už pěkně chladne na balkóně a doufám, že bude chutnat skvěle.smajlik

vloženo: 01.04.2013 20:15:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

charon73:smajliksmajlik

autor: charon73
vloženo: 01.04.2013 18:29:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super smajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 24.02.2012 14:42:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jirkacz: určitě by to ztuhlo i taksmajlik, stačí přidat pár nožeksmajlik. Děkuji!!smajlik

autor: jirkacz
vloženo: 24.02.2012 14:20:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nechal jsem se inspirovat receptem. Měl jsem ale pouze koleno, plecko, srdíčko, a jazyk, svařil to dohromady a dodělal podle tohoto receptu. Bál jsem se že mi to nestuhne, tak jsem přidal do vývaru trochu želatiny. Výsledkem je luxusní tláča, na to že jsem to dělal prvněsmajlik Děkuji za recept a posílám plussmajliksmajlik

vloženo: 03.02.2012 18:33:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

petr: děkujismajlik

autor: petr (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.02.2012 18:09:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mohu doporucit davam bodikasmajlik

autor: LEVAPAPULACH (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.11.2011 13:22:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

LEPŠI POVĚSIT TUK JDE NAHORU A TLAČENKA JE PAK NA TALIŘI NEMASTNAsmajlik

vloženo: 28.10.2011 20:31:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

přema : díky, děláme to taksmajlik

autor: jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.10.2011 17:36:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

přema :náš recept my ji zavěsíme a tuk který steče dolů a ztuhne a potom ho odřízneme.smajlik

autor: přema (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.10.2011 12:06:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jeste bych tam napsal ze by ta tlacenka mela prevracet aby se tuk neschromazdil na jedny stranesmajlik

vloženo: 19.08.2011 11:11:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen: Asi máš pravdu, ale jak píšu, my nejsme odborníci a nikdy jsme ji po domácku vyrobenou nevařili. Jen ten řezník, ale zdaleka ne tak dlouho.smajlik

autor: cathleen
vloženo: 19.08.2011 10:23:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova: smajlikJani, my ji také vždy vařili tak dlouho (zabíjačka byla každý rok). Pamatuju, když jsme zkoušeli poprvé bez řezníka, jsme je dostatečně neprovařili a všechny se zkazily.

vloženo: 19.08.2011 09:41:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Erytrin: Já nevím. Řezník na zabíječce ji taky vařil, my to neděláme. Ale ani řezník ji navařil 2-3 hodiny!smajlik Jen do chvíle, než vyplavaly nahoru. My většinou děláme jen jednu, nebo dvě a když ji rozkrojíme pro rodinu, nemá čas se pokazit, možná proto se vařísmajlik

autor: Erytrin (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.08.2011 09:34:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj lidi prosím Vás, co vím táta vždy tlačenku po naplnění vařil v horké vodě 2-3 hod.. tady koukám vůbec nevaříte, je to důležité nebo ne? Díky Honza

autor: papa (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.11.2010 21:13:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: okounricni
vloženo: 30.10.2010 10:57:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: Drobenka
vloženo: 13.04.2009 16:55:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásná, libová tlačenka. Na řezu velice pěkná mozaika. Tlačenka jak má být.smajlik Tlačenku u nás dělá manžel a při chladnutí ji otáčí jak Václav.smajlik Recept je výborný a tlačenka na fotkách dokonalá. Dávám bodíka.

vloženo: 11.04.2009 10:52:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iljusa smajliksmajliksmajlik To je masochismus!smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 11.04.2009 09:38:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak pojídám na snídani chléb s nízkotučným sýrem a představuji si tu krásnou libovou tláču - smajliksmajlik

vloženo: 11.04.2009 07:34:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marto. My co máme 130 kg , tak nám nějaké to tučnější neublíží a pěkně promastí a pak to dobře klouže.Ha Ha smajlik

autor: Marta
vloženo: 10.04.2009 23:11:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, tlačenka vypadá chutně smajlik, pěkná, libová smajlik

autor: Patricie
vloženo: 10.04.2009 21:52:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jano je to krása . Bodík.smajliksmajlik

autor: Marsí (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.04.2009 20:57:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Šmarjá Jani to je nádhera...smajlik a pak že má člověk držet tajli do plaveksmajlik příště tam alespoň napište, že se to nesmí shlížet po 20. hodiněsmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 10.04.2009 19:57:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já se snad do ní pustímsmajlikale až po svátcích. Musím si nakoupit do ní ty dobrotysmajlikdávám bodíkasmajlikto už vidím, jak to bude mňam!smajlik

vloženo: 10.04.2009 19:45:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jo a celou tu porci snědla Pipre!smajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 10.04.2009 19:44:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přidávám slíbený řez tlačenky a moc se nám povedla!smajlik

autor: Iljusa
vloženo: 10.04.2009 13:24:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 10.04.2009 07:50:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dík, stavím se, jen doufám, že na mne ještě něco zbude smajliksmajliksmajlik

vloženo: 10.04.2009 07:27:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jano ,Jano. Už jsi mně zase dostala. To děláme naprosto stejně.Ještě ji párkrát otočíme při chladnutí, aby se sádlo ve velké míře neusadilo jen v horní části ( i když nám a mně to osobně nevadí, to jen kvůli někomu, komu to mastné,když ho vidí nejede - fajnovka). Ale jinak jako by jsi byla od NÁS ! +bodík. smajliksmajlik

autor: Merylas
vloženo: 10.04.2009 00:11:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, já bych mohla být u tebe za 20 minut smajliksmajliksmajlik

vloženo: 09.04.2009 23:54:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani,stav se, dáme i ochutnat!smajliksmajlik

autor: Merylas
vloženo: 09.04.2009 23:51:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 09.04.2009 23:30:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, tak tvoji tlačenku znám a musím potvrdit, že ji děláš moc chutnou. Dávám plusík smajlik

autor: Jenda1
vloženo: 09.04.2009 22:51:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, taky dělám tlačenku, do ingrediencí a masa ti nebudu "kecat", ale ta finální fáze, aby se sůl natáhla do masa a koření lépe spojilo s obsahem, tak já po naplnění dávám tlačenku na půl hodiny (plním do "sáčků" o průměru 10cm) probublávat ve zbytku vývaru, aby se "pročistila" a na řezu byla čirá. Doufám, že až tlačenka ztuhne, tak přidáš fotečku, až ji nakrájíš.smajlik Hernajs, ja slintám smajlik pomalu jak Novotný. Jani, v každém případě to zaslouží bodíka.smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 09.04.2009 22:37:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ježiši,ta se na mě jen směje, asi ví, že bych si jí hned dala, ale v půl 11.to bych ani neusnula s těma chuťovýma buňkama-dělaly by mi děsnou pasekusmajliksmajlik

vloženo: 09.04.2009 22:24:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, musím se ovládat přinejmenším do rána, než to schladnesmajlik

autor: spagetka
vloženo: 09.04.2009 22:21:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani - ty jsi provokatér. Podívej na hodiny a určité chutě neovládneme - měj rozum, jo? smajliksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

vyroba domácí tlačenky jak udělat tlačenku domaci vyroba tlacenky recept na vepřovou tlačenku veprova hlava recept recepty na tlačenku domácí tlačenka recept domácí vepřová tlačenka recepty z vepřového masa tlačenka vepřova tlacenka recept na výrobu tlačenky recepty vepřová tlačenka tlačenka cena tlačenka z veproveho kolena vepřová tlačenka výroba tlačenka domácí z vepřové hlavy recept vepřová tlačenka domácí zabijačka recepty tlačenka vyroba tlačenky vepřová domácí tlačenka recept jak vyrobit tlačenku tlacenka vyroba tlacenka jak se děla tlačenka recepty tlacenka recept na domaci tlacenku tlačenka recept výroba vepřové tlačenky výroba domácí tlačenky z vepřového masa domaci tlacenka domácí světlá tlačenka vepřová tlačenka z kolen a plece tlačenka recepty recept na tlačenku recept tlačenka jak uvařit tlačenku výroba tlačenky do 3 kg. vepřová tlačenka recept tlačenka recept vepřova zavarovani tlacenky tlačenka vepřova veprova domaci tlacenka




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty