Beránek skořicovo-jablečný
Beránek k Velikonocům neodmyslitelně patří. Upečte si třeba tohoto, který voní skořicí a jablky. Má příjemně nakyslou chuť, je vláčný a uvidíte, že se po něm jen zapráší.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 21 452 kJ / 5 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,23 g |
Tuky | 273,27 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 565 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 531,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Já peču beránka bez rozinek a je opravdu vynikající.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 4. 2018 18:16
Jablečné těsto máme moc rádi. jVěřím, že je beránek dobrý. Mám ale dost velkou formu na beránka, nevím, jestli by hlava nebyla moc těžká a neulomila by se. Nezbude než vyzkoušet, nejdříve jen jako bábovku. Dík za dobrý nápad!
7. 4. 2017 07:35
Včera jsem vyzkoušela, sotva stačil vychladnout. Ochutnali jsme a doporučuji. Je opravdu luxusní, jde perfektně vyklopit. Udělala jsem z dvojí dávky a pekla jsem beránka i zajíce.
Děkuji za výborný recept.
Děkuji za výborný recept.
18. 4. 2014 14:58
Tento rok som vyskúšala dva recepty,tohto a šľahačkového a obidva sa podarili,sú pekné a moc chutné Každý trochu iný aby bolo na výber
31. 3. 2013 14:52
Jsem rada že chutna!!!!!!
31. 3. 2013 09:06
Letos jsem vyzkoušela tohoto beránka a beránek je luxusní , půlka už je ho pryč.
9. 4. 2012 20:08
Luxusní..
4. 5. 2011 18:14
naprosto famozní beránek jemňoučký a moc dobrý +7
25. 4. 2011 12:15
Opravdu rychlý, dobrý, krásně se vyklopí. Díky za recept!
17. 4. 2010 17:52
Ahoj,toho rumu tam opravdu tolik patří,ale jsem stejného názoru (rumunení nikdy dost)takže ještě přidám o něco víc.
16. 4. 2010 18:50
Ahoj fakt tolik rumu? Já sice tvrdím,že rumu není nikdy dost ale toto? J
1. 11. 2009 18:56
Letos máme hodně jablek a tak jsem hledala nějaký nový recept, kde bych mohla jablka využít. Na beránka je ještě čas a tak jsem udělala 1,5 dávky na hlubokém plechu, vyklopila na prkno, polila čokoládou a posypala kokosem. Řeknu Vám, že se po tom jen zaprášilo. Opravdu mňamka.
13. 4. 2009 15:32
Zbytek těsta z beránka jsem nalila do klasické bábovkové formy a upekla v troubě takový menší věneček. Polila jsem ho čokoládou, ozdobila zdobením (malé, prťavé různobarevné kytičky) od Dr. Oetkera. Do otvoru (uprostřed věnečku) vložila velkou kraslici. Ze zbytku těsta jsem tak vytvořila další velikonoční - jedlou dekoraci. Příště, když vám těsto z beránka zbyde, upečte ho v bábovkové formě.
11. 4. 2009 14:46
Na můj způsob špičkování si musíš zvyknout. V žádném případě nejsem vztahovačný.
11. 4. 2009 14:30
Jendo, když jsem psala, že je to recept pro blbce, nemyslela jsem tím nikoho konkrétního a tebe už vůbec né! Ty rozhodně nejsi kuchař začátečník! No, jinak díky, vyfoukl jsi mi fotku! Ale máš ho krásného! (myslím beránka, samozřejmě!)
11. 4. 2009 13:55
Jani, jaké štěstí, žes napsala, že je to recept pro blbce, to mi dodalo odvahy a beránka jsem dnes upekl.
Zbožňuji tuto kombinaci ingrediencí, místo jablek třeba dávám nastrouhanou cuketu, je to rychlé, vše se zamíchá, vleje na plech, rozetře a za chvíli je buchta hotová.
Jiřko, mi taky zbylo trochu těsta, máznul jsem a vysypal 1/2litrový kastolek a přidal do trouby k beránkovi. Zatímco ty jsi větrala, já jsem ochutnával upečený výtvor z kastrolku a je to skutečně chutné. Moc se mi líbí nápad, použít jablečné těsto k upečení beránka. Za to posílám bodíka. A samozřejmě přidávám fotečky, aby se všichni měli možnost podívat na beránka z jablečného těsta.
Zbožňuji tuto kombinaci ingrediencí, místo jablek třeba dávám nastrouhanou cuketu, je to rychlé, vše se zamíchá, vleje na plech, rozetře a za chvíli je buchta hotová.
Jiřko, mi taky zbylo trochu těsta, máznul jsem a vysypal 1/2litrový kastolek a přidal do trouby k beránkovi. Zatímco ty jsi větrala, já jsem ochutnával upečený výtvor z kastrolku a je to skutečně chutné. Moc se mi líbí nápad, použít jablečné těsto k upečení beránka. Za to posílám bodíka. A samozřejmě přidávám fotečky, aby se všichni měli možnost podívat na beránka z jablečného těsta.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Peťulka.25 uvařila před 38 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 48 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 53 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bezinkový likér s chutí kávy: Poradíme vám, jak zdravé dary přírody využít na lahodný nápoj
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Další recepty
Tématické fráze: recept na beránka velikonoční beránek jablečný těsto na beránka recept beránek velikonoční beránek s jablky beranek s jablky jednoduchý recept na beránka recepty na beránka jablečný velikonoční beránek kokosovy beranek beránek z jablečného těsta buchta pro blbce jablečná kapsa recepty pro blbce recept na jablečného beránka recept na beránka s jablky luxusní beránek recept na beranka s jablkama těsto na malého beránka beranek kokosovy
Suroviny: rozinky, rum, cukr, ořechy vlašské, mouka hladká, prášek do pečiva, skořice, jablko, olej, vejce, tuk, kokos
Beránek skořicovo-jablečný
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/58WK
20 názorů