Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mazanec v domácí pekárně

Mazanec je spojen s velikonočními svátky a pracnou přípravou. Tento kousek však můžete vykouzlit za pomoci domácí pekárny. Křupavá kůrka, jemný střed a rozinky s mandlemi uvnitř. Už jen namazat máslem a sváteční snídaně je na stole.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

3. 5. 2009 19:21

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 930 kJ / 2 373 kcal
Bílkoviny55,54 g
Tuky74,89 g
Vláknina13,68 g
Cholesterol 224 mg
Sodík 619 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy362,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pekla jsem dnes a tenhle kousek jsem zachránila na fotku. Fotím pořád mobilem, foťák jsem půjčila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Blanka207

13. 2. 2016 20:59

Dnes jsem pekla tvůj mazanec. Super recept.je výborný.:-p. Recept mám uloženy v oblíbených :yes:. Jiný už péct nebudu.:-))

pavel

17. 4. 2012 17:45

Zdravím,hledal jsem nějaký recept na mazanec a našel ten.Vyzkouším a uvidím.Jo a někdo tu psal že se nedaří co tak třeba že to vlažné mlíko je až moc teplé pro kvasnice.max 27 st.

ať se daří:-D

Jikotka Jikotka

30. 11. 2011 18:48

jarda:no sláva...tak si nech chutnat a zkoušej další recepty :yes::-K

jarda

30. 11. 2011 18:41

ps: ještě přídu proradu tak zatím naschle :-*

jarda

30. 11. 2011 18:38

Tak holky vše se povedlo jeto kvasnicema dávám víc než pulku kostky opravdu záleží na domácí pekárně hlavně na programu a jdu na další recepty z topreceptú je to prostě paráda;-):-D

magdalenka magdalenka

28. 11. 2011 17:56

Asi nepoviem nič nové - ani mne sa nedarí so sušenými kvasnicami, napriek tomu, že sú ďaleko pred uplynutím doby spotreby...kupujem to len do zásoby, aby som mala, ak mi vypadne čerstvé droždie. Aj posledný prípad, zbytočne som prišla o čas aj suroviny - v pekárni čučala iba taká placka...

Merylas Merylas (moderátorka)

28. 11. 2011 17:46

Já osobně mám taky špatné zkušenosti se sušeným droždím a používám hlavně čerstvé. Na pečivu je to poznat;-)

rebeka rebeka

28. 11. 2011 17:42

jarda ::-D:-D.. a jestli se to nepovede..běda vám, běda..:-!:-!:-D:-D:-D:-D
mě se líbí, že to nevzdáváš;-):-K držím palce a těším se na raport;-):-D:yes:

jarda

28. 11. 2011 17:39

:-K:-K:-Kholky dík jdu na něj a jestli se nepovede tak ......! a to droždí jsem dělal pokus vlažný mléko + cukr + kvasnice vše bylo jak hrnečku vař ale to těsto semi zdá nějaké hutné nechce to droždí víc než pulku dám vědět jak to dopadlo

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 11. 2011 09:13

jarda: :-)Jardo, rebeka i vybusna (a následně i Jikotka - přehlédla jsem tě, promiň :-) ) mají s těmi sušenými kvasnicemi pravdu;-) Já už je nepoužívám vůbec...peču opravdu hodně a párkrát se mi stalo, že pečivo nevykynulo podle mých představ nebo nekynulo vůbec:no: S čerstvým droždím mám vždycky jistotu.:yes:

Jikotka Jikotka

28. 11. 2011 00:38

jarda:Já si také myslím,že to bude droždím...dej čerstvé 1/2 kostky a uvidíš že se povede...

rebeka rebeka

28. 11. 2011 00:37

vybusna:dobre ti radí,Jardo...s čerstvým to půjde, až ti to dekl z pečky vyrazí:-D:yes:

vybusna vybusna

28. 11. 2011 00:35

jarda: s tymi suchymi kvasnicami ma rebeka pravdu. Ja som nesla pochopit, ze preco sa mi nedari, az po porade s cathleen som vsetko susene drozdie ktore som mala doma, vyhodila...aj tie zatvorene sacky, pretoze som ich kupovala naraz ...a kupila nove...a slo to.
ja vo vseobecnosti velmi nerada uz peciem so susenym drozdim, skut to mokre...mozno ti to bude lepsie.
Tu je prevodnik medzi susenym a mokrym
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=116.
pokial posles cath sukromnu spravu...urcite sa doberiete zdarneho konca
http://www.toprecepty.cz/zobraz_profil.php?uzivate...

rebeka rebeka

28. 11. 2011 00:08

jarda: tak to fakt nevím..nemůžou být ty kvasnice staré, jakože po záruce:-?:-//

jarda

27. 11. 2011 23:45

nezapoměl, koupil jsem si sencor dělám mazanec furt na hov.. kvasnice dávám suchý lžičku , postup podle vás ,výsledek špatný už jsem zkazil 3 kusy a to peču na klasik program já už to vzdám ale neumím prohrát tak potřebuji pomoc dík zajtra ho peču na posledy než mi dojdou nervy pak změním repertuár ps: všechno dělám podle vašich pravidel

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí pekárna recepty mazanec se sušeným droždím domácí pekárna-mazanec recepty z domácí pekárny recepty domaci pekarna velikonoční mazanec se sušeným droždím velikonoční mazanec z pekarny jak se dělá mazanec v domácí pekárně recepty pro domácí pekárnu recepty do domácí pekárny pečení mazance v domácí pekárně domácí mazance recept na výborný mazanec mazance z domací pekarny recepty k domácí pekárně recepty v domácí pekárně pekárna sencor recepty peceni v domaci pekarne domácí pekárna sencor recepty domací velikonoční mazanec

Suroviny: mléko, tuk hera, žloutek, cukr, cukr vanilkový, mouka polohrubá, mouka hladká, sůl, droždí, rozinky, ořechy

TopRecepty.cz

Mazanec v domácí pekárně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y6rK