jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  40 000  receptů

Rychlý smrkový med

Rychlý smrkový med
nahoru
Rychlý smrkový med Rychlý smrkový med Rychlý smrkový med Rychlý smrkový med Rychlý smrkový med Rychlý smrkový med Rychlý smrkový med Rychlý smrkový med
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu:

Zavařeniny

Suroviny:

1 kg mladých smrkových výhonů
3 celé citróny chemicky neošetřené - bio
1,5 l vody
1,5 až 2 kg cukru

Postup přípravy receptu

Ještě měkké a křehké smrkové výhony opláchneme, dáme do kastrolu, přidáme citróny pokrájené na kolečka, zalijeme vodou a povaříme 20 -30 minut. Necháme do druhého dne vyluhovat, scedíme, přidáme cukr a za stálého míchání vaříme - odpařujeme do požadované hustoty medu. Ještě horký med plníme do sklenic. Používá se např. do čaje. Pomáhá při nemocech z nachlazení, posiluje imunitu, napomáhá rekonvalescenci. Výhonky se dají naložit i do alkoholu a tím získat účinnou tinkturu užívanou taky např. na revmatické klouby.

Poznámka

Zdroj: Knihovnička Recepty - To nejlepší z bylinek.

Med je dost hustý, tmavý a má jemnou a dobrou chuť. Dělala jsem i sirup ze smrkových výhonů, recept je tady přidaný do podobných receptů, tam je ovšem chuť o moc intenzívnější a jiná, o hodně výraznější, sirup je dělaný po studenu.

Další mé recepty najdete tady:http://www.merylas.estranky.cz/

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
4 19 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Rychlý smrkový med"

autor: Merylas
vloženo: 30.05.2015 20:39:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jan Kříž: Děkuji za pochvalu.smajlik

autor: Jan Kříž (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.05.2015 17:25:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc děkuji za výborný recept,v mládí mě ho dávala maminka a teď ho dávám já vnoučatům,výborná lahodná chuť.

autor: Merylas
vloženo: 29.05.2015 20:08:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka, Pavel: Děkuji za pochvalu. Jsem ráda, že jste s výsledkem spokojení.smajlik

tonik.murin: Tady mě mrzí, že se nezadařilo.smajlik Příště bych vařila kratší dobu i kdyby byla konzistence trochu řidší.smajlik

autor: Pavel (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.05.2015 20:43:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vybornej recpt už je 9 sklinek ve spížce a zítra se bue pokračovat. super receptsmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 26.05.2015 10:53:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylas: Maru, celá kuchyň mi voní lesem, krásná vůněsmajlik ělám ho už po páté a vždy chutnásmajlik Bod už jsem dala a fotky také, proto jen chválím a připomínám recept, zrovna rostou nové výhonky smajliksmajlik

vloženo: 25.05.2015 10:00:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Simona Kucerova:nevím , no a přitom jsem dělal vše podle postupu , což u mě není zvykem smajlik většinou si vše trochu upravím , ale tentokrát jsem byl poctivý a výsledek nikde smajliknevím , no.... nevzdám to zkusím to znovu a budu vařit kratší dobu, snad zhoustne , každopádně děkuji za odpověď , a jsem rád že v tom nejsem sámsmajliksmajlik

autor: Karel (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.05.2015 11:33:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Karel:Takovéto výrobky jako zkvašené kompoty atd se nevyhazují.Stačí naředit a nebo jen přidat kvasinky a je z toho po 6 týdnech vynikající NEPANČOVANÉ demokratické domácí víno a bez ZDANĚNÍ.

vloženo: 24.05.2015 08:02:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tonik.murin:myslím,že anosmajlikmě se to stalo jednou s rybízem když jsem dělala prvně a hned z 10litrové várky,stále mi připadalo,že se to nevaří,nehoustne a finále bylo jak popisuješ ty,chuť vůbec né po rybízu,ale jakoby karamelová,dávali mi rady co s tím,ale už to nebylo ono a musela jsem vše zlikvidovat,nedalo se to použítsmajlik
Možná někdo poví, kde se stala chybasmajlik

vloženo: 24.05.2015 03:24:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

děvčata poraďte co jsem udělal špatně? med zezačátku vypadal dobře pak ale né a né houstnout a teď z toho mám takovou tmavou hmotu, konzistencí podobnou marmeládě,teda když vystydne a barva je jako spálenej olej ve friťáku..... smajlik Chuťově my to připomíná spíš karamel , myslíte že jsem to mohl spálit??? smajlik

autor: Merylas
vloženo: 23.05.2015 20:26:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mafia:Díky za vyzkoušení a jsem ráda, že recept nezklamal.smajlik

autor: Mafia
vloženo: 19.05.2015 17:59:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super, hodina vaření, přijde mi, že hustota stačí smajlik díky za recept, jdou s plnit skleničky smajlik

autor: Merylas
vloženo: 13.05.2015 20:48:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Andělka: Hustota se takhle špatně popisuje, ale 2 hodiny je docela dlouhá doba. Nechala bych už tak, po vychladnutí bude hustější a své účinky to bude mít.smajlik

Eva: Díky, jsem rádasmajlik

Lucie: Pampeliškový jsem dělala kdysi dávno, ale nikdy jsem ho neměla tak hustý, jako třeba normální včelí med. Pokud se nemaže třeba na chleba ale přidává se jen do čaje, tak na hustotě až tak nezáleží. Nevím, podle jakého receptu jste dělala, ale všeobecně platí, že čím déle se vaří, tak se voda odpařuje a "med" houstne.

autor: Andělka (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.05.2015 14:52:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

prosim poradte mi vše jsem udělala jak píšete medik už vařim skoro 2h a stale malo hustymam eště vařit ?smajlik

autor: Lucie (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.05.2015 21:31:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Holky jak to děláte, aby byl ten med hustý? dělala jsem pampeliškový a vůbec mi nezhoustl :((

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.05.2015 16:29:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Letos už jsem vyrazila na výhonky, ani 36. týden těhotenství mě neodradil ( samozřejmě otrhávám jen ty nízko rostlé). Z minulého roku nezbyla ani sklenka, jak je med chutný! Dělám jen ze 100% přírodního cukru, někdy přidám trošku celé skořice na chuť a už si bez něj nedokážu představit zimní čaj smajlik

autor: Merylas
vloženo: 17.05.2014 21:29:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Míša: Díky za pochvalu, jsem ráda, že jsi spokojenásmajlik

autor: Míša (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.05.2014 20:56:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za recept,dělala jsem poprvé a udělala jsem půl na půl s pampeliškou a super smajliksmajliksmajlik Je ve skleničkách a pěkně hustý smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Merylas
vloženo: 08.05.2014 13:45:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prima Mama: Děkuji, jsem moc ráda, že recept nezklamal.smajlik

autor: Prima Mama
vloženo: 05.05.2014 21:18:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik výborný . Vyzkoušela jsem a smajlik posílám bodík

autor: Merylas
vloženo: 04.05.2014 20:40:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsem moc ráda, že se recept využívá smajlik

autor: lada (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.05.2014 13:21:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lada:jo a nějak jsem to popletla ze začátku - nechala ve studené vodě 24 hodin, pak jsem si vzpoměla, povařila a nechala další den a je ještě lepší než jindy....

autor: lada (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.05.2014 13:17:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

udělala jsem ho napůl z pampelišek, napůl ze smrkových výhonků (byla jsem líná nadvakrát) a je fantastický, chuťově se hodně blíží medu.
Jen jsem ty smrkové výhonky sbírala z ořezaných stromů, protože je mi líto obírat čerstvé rostoucí stromečky smajlik

autor: Prima Mama
vloženo: 29.04.2014 09:02:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už se to vaří smajlik a chutná výborněsmajlik Posílám bodík

vloženo: 09.06.2013 21:13:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento med jsem vloni dostala od kamarádky a je moc výbornýsmajliktak letos si ho vyrobím samasmajlik

autor: Haniccka (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.06.2013 16:30:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak už se to vaří, ale je to pokus bez citronu a nakonec i bez té kyseliny. Nemám ani jedno. Ale si tak nějak říkám, že naše prababičky asi taky citrony ani kyselinu neměli a ten med nejspíš dělaly. Nebo bych mohla ještě zítra skočit do obchodu a citrony koupit. A přidat je pak zítra, trochu povařit, scedit, přidat cukr a pak už postupovat dle receptu.. Hm.. No vyzkouším to a uvidíme. V nejhorším se to zkazí, nebo to nebude dobrý.. Ale už teď to překrásně voní.. smajlik

autor: Haniccka (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.06.2013 15:21:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Holky nemám citrony.. je to podmínka? Nestačila by kyselina citronová? tu bych tu měla .. smajlik

autor: Mi (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.06.2013 15:42:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jo jo je jako na obrázku a dobrej.....dík

autor: Karel (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.05.2013 22:12:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ta tinktura na klouby se pije, nebo je na potírání ? Díky, budu zkoušet.

autor: susn (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.05.2013 12:35:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

kolik sklenicek je z medu?smajlik

autor: evel (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.05.2013 17:40:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mooooc děkuji za recept, uzasny, smajliksmajliksmajliksmajlik, udělala jsem poloviční davku, lituju toho, protoze je vybornejsmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 06.06.2012 21:25:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylas:Merylas, právě jsem ho rozlila do skleniček, je moc dobrej. Dělám ho potřetí podle tebe a vždy je fuč, než vyrostou nové výhonkysmajlik bodík už jsem dala, tak jen chválusmajlik

autor: Marci (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.05.2012 10:18:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj,včera jsem med dodělala,je krásně tmavý a hustý.Díky za recept.Dnes bude med podroben hodnocení na babinci v hospůdce tak uvidíme jaé budou ohlasy.Marci

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.05.2012 00:48:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rennat:Med zčervená asi po hodině vaření.Můj med je skoro černý,dávám na 1 dávku 1/2kg smrkových a 1/2kg jedlových výhonků,1 citron a 1 litr vařící vody.Svařím 30 min.a nechám 24 hod.louhovat.Potom vymačkám štávu do čistého hrnce,přidám 1 a půl kg cukru a vařím hodinu.Sbírám pěnu.smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 04.05.2012 13:29:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zrovna stříhám smrky a mají tolik výhonů, mám med ještě z lońska, ale není ho moc a chutná víc, než pampeliškový a krásně voní, tak je otrhám a bude další medíksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 04.05.2012 12:56:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rennat:Podle mě jsi dala málo těch výhonků, jinak nevím, ale červený byl u nás vždysmajliksmajliksmajlik

autor: rennat
vloženo: 04.05.2012 12:51:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ja ho nemam červenej jako na obrazkusmajlik

autor: Jarous (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.05.2012 00:08:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lze pouzit vyhonky ze stribrnych smrku nebo jen z "obycejnych" smajlik?

autor: hani (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.07.2011 15:53:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak tohle musim vyzkoušet ,,,to bude dobrůtka ..dělala jsem ze sedmikrasek ..a věřte nevěřte ,....trochu do sklenice a vodu a byla z toho luxusni limonada ...

autor: Merylas
vloženo: 20.05.2011 18:13:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mirca75: Miruš, děkuji, jsem opravdu moc ráda a těším se na fotečku od Tebesmajliksmajlik

vloženo: 18.05.2011 15:14:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jojo, taky musím jít na to!! je lepší a voňavější než pampeliškovýsmajlik

autor: mirca75
vloženo: 18.05.2011 15:00:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylassmajlik, tak rok se s rokem sešel a mě tu bytem krásně voní lessmajlik. Medík letos dělám ze 2,5 kg výhonků a už se nemůžu dočkat, až bude hotový. Ještě mám z loňska 2 lahvičky (šetřila jsem s nímsmajlik), ale letos bude zásoba pěkná. Vojtík tenhle med doslova miluje a já ho ráda používám i v teplé kuchyni - v kombinace s masem je vynikajícísmajlik. Snad už letos dodám i fotkusmajlik.

autor: Merylas
vloženo: 26.11.2010 22:19:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sarovka, díky, jsem moc ráda, že jsi vyzkoušela a jsi spokojenásmajliksmajlik

autor: Sarovka
vloženo: 24.11.2010 19:23:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylas, med jsem udělala, ale ochutnala až nyní - na kašel. Je výbornýsmajliksmajliksmajlik
Použila jsem třtinový cukr, med má krásnou barvusmajlik Díky

autor: Merylas
vloženo: 24.10.2010 21:47:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za milé komentářesmajlik
Jinak se omlouvám Angelice, její dotaz jsem opravdu přehlédla a to si nechávám upozornění na komentáře posílat emailemsmajlik Těžko přesně odpovědět, já si to už opravdu nepamatuju, jak dlouho jsem u toho stála. Dělám to už tak nějak od oka, plním do sklenic jak trochu zhoustnesmajlik

autor: Ivana Ch
vloženo: 24.10.2010 12:27:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept na tento báječný med jsem získala ani nevím od koho už před lety. Přesto že preferuji hlavně včelí med tak tenhle vařím každý rok. Dělám ho hodně, moc nám chutná.

autor: Pajaska
vloženo: 24.10.2010 12:07:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už jsem tu psala jako neregistrovaná.Teď můžu i ohodnotit.Já měla pak ještě zbytek výhonků,ale nestačilo by to a tak jsem ostříhala meduňku a použila do výluju tu.Nic jsem nevážila ,prostě co bylo.Je také moc dobrý.smajliksmajlik

autor: Angelika (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.06.2010 23:50:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den,medík je fajn,jen nevím jestli ho nevařím přliš dlouho muže mi někdo napsat jak dlouho u toho míchaní stojite ?smajliksmajlikwww toprecepty

autor: Merylas
vloženo: 20.06.2010 21:35:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hanka V., jsem opravdu moc ráda, že medík tak chutnásmajlik Recept pochází z Knihovničky receptůsmajlik

autor: Hanka V. (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.06.2010 16:35:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem letos taky vyzkoušela váš medík, napřed jen z kila ale hned druhý den jsem znovu letěla do lesa a vařila rovnou z 5 kilo a musím říct že je luxusní!!!!!!
mockrát děkuju za super nápad!!!
každý rok vařím jen z bezu a pampelišek případně akátu ale tenhle je chuťově úplně odlišný a všichni si ho moc pochvalují :) smajliksmajliksmajlik

autor: Merylas
vloženo: 05.06.2010 06:57:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pájo a Miruš, jsem ráda, že Vás recept nezklamal smajlik ještě doporučím abyste vyzkoušely i ten sirup, je jiný.smajlikhttp://www.toprecepty.cz/recept/4736-sirup-ze-smrk...
Miri,tak Tobě se vlastně výhonky na sirup už macerují, jsem se teď dočetlasmajliksmajliksmajlik Tak doporučuji všem ostatním, aby vyzkoušeli, jen nevím, jestli už není pozdě..smajlik

autor: mirca75
vloženo: 02.06.2010 14:18:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylassmajlik,tak jsem si nedávno navařila tvůj med a je výbornýsmajliksmajlik.Dělala jsem na zkoušku z kila,ale příští rok otrhám všechny stromy v okolí a pojedu ve velkémsmajlik.Nejdřív jsem po dovaření přemýšlela,jestli ho dát do lahví,nebo ne - pořád jsem chodila ochutnávat a bála se,že nic nezbydesmajlik - ale nakonec jsem nalahvičkovala a je toho 7 ks / 250 ml.Vařila jsem ho hodně do husta,takže má krásnou karamelovou barvu a báječně chutnásmajlik.Děkuju za bezva recept a při každém ochutnání na tebe budu mysletsmajlik.Šestá boďka je tvá a vřele ho doporučuji ostatnímsmajlik.

autor: Pája (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.05.2010 17:28:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ještě dodám,že jsem měla navíc tak půlkila výhonků,tak jsem k nim přidala meduňku,mátu a sedmikrásky(vše odhadem,prostě jsem doplnila objem jako při medu z výhonů).Zítra přidám cukr a svařím..Je to experiment,ale určo bude dobrý.smajlik

autor: Pája (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.05.2010 17:23:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Med jsem udělala a je super.Měla jsem asi 3 půlkilovky a trošku na košt.Dala jsem 2 kila cukru a vařila cca 2 hodinky.Je krásně červený a hustý!!!Děkuji za receptsmajliksmajliksmajlik

autor: Merylas
vloženo: 06.05.2010 21:05:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marťo, já si už opravdu nepamatuju, jak dlouho jsem ten medík vařila. Ale byla to myslím kratší doba, než jsi vařila Ty. Taky ho nemám zrovna moc tuhý, ale memůžu říct, že je zase tekutý. Když ve sklenici vychládne, tak trochu více ztuhne. Určitě ho využiješ i tak smajlik A doporučuju vyzkoušet i sirup, je přidaný tady v podobných receptech, je moc dobrý a voňavýsmajlikTak jen doufám, že nejsi moc zklamanásmajlik

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.05.2010 17:19:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, tak jsem dneska vařila medík, ale vůbec mi nezhoustnul, byl stále tekutý i po hodině a půl odvařování. Jak dlouho vaříte? Nakonec jsem dala do skleniček ten tekutý a on částečně ztuhnul. smajlik Nevím, kde jsem udělala chybu, dala jsem 1,5 kila cukru krupice bílého a půl kila hnědého třtinového. Nevadí tomu ten třtinový smajlik

autor: Merylas
vloženo: 21.06.2009 21:56:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibi, tak ses do medu přece jen pustilasmajlik máš ho hodněsmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 20.06.2009 15:21:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylas, medík mám hotový, dobře chutná a voníííí, když se to vařilo, bylo to, jako bychom měli v bytě celý smrkový les. Těch výhonků jsem měla víc, než je v receptu, ale takovou barvu jako máš ty nemám...mám takovou tmavě hnědousmajlika protože bodík jsem už dávala, přidávám alespoň fotkysmajlik

autor: Merylas
vloženo: 18.06.2009 20:16:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já jen dodám, že recept na med z bezu a lípy je tadyhttp://www.toprecepty.cz/recept/5107-med-z-cerneho...

autor: spagetka
vloženo: 18.06.2009 19:39:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Žížalko - pozor, jsou 2 typy líp - přesný název ti najdu, ale poznáš je podle listů - chlupatější listy a hladké listy. No a ta s těmi chlupatějšími kvete už teď, kdežto ta s hladkými na přelomu července a srpna. Jen pro rychlé vysvětlení, odborné dám na diskuzi. a já to vím proto, že na zahradě máme oba druhy smajliksmajliksmajlik

autor: zizala
vloženo: 18.06.2009 19:33:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hmmm, tak asi jak kdesmajliksmajlik U nás kvete lípa až začátkem červencesmajlik

autor: Paprika
vloženo: 18.06.2009 15:09:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Žížalo nevím, ale dnes jsem viděla kvetoucí lípu i bez černý, tak to asi půjde smajlik

autor: zizala
vloženo: 18.06.2009 13:58:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak čtu v komentářích o kominaci lípy a černého bezu...lípa kvete asi tak o měsíc později než bez...jedině dát sušenýsmajlik Ale to už zase nebude ono...smajlik

autor: Paprika
vloženo: 18.06.2009 11:01:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylas smajliksmajliksmajlik jsi šikulka. Vypadá báječně !!!

autor: Bibinka
vloženo: 18.06.2009 10:44:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylas, ten má nádhernou barvičku a hned jdu na zahradu sbírat výhonkysmajliksmajlikto by v tom byl čert, abych neměla takovej "suprmedík" a dávám Ti boďanasmajlik
Prosím tě, jak děláš ty fotkysmajlikje to primasmajlik

autor: Merylas
vloženo: 18.06.2009 10:30:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak mi to nedalo, na horách byly ještě smrčky s mladými výhony, tak jsem med vyzkoušela alespoň z poloviční dávky. Je dost hustý, tmavý a má jemnou a dobrou chuť. Dělala jsem i sirup ze smrkových výhonů, recept je tady přidaný do podobných receptů, tam je ovšem chuť o moc intenzívnější a jiná, o hodně výraznější. Prostě sirup je dělaný po studenu, tak je jiný a věřím, že léčivý. Ale tento medík bych mohla taky doporučitsmajlik Přidala jsem fotky.

autor: Merylas
vloženo: 15.05.2009 10:20:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani supersmajlik Tak recept je už vyzkoušený a je fajn, že jsi přidala fotosmajlik

vloženo: 14.05.2009 12:35:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Uvařeno, je to super hustý fajný medík a krásně voní po smrkusmajlik

vloženo: 08.05.2009 19:39:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já jsem snad slyšela o tom medu ze sedmikrásek, ale představa, že bych ho měla sbírat to množství na medsmajlik, tak mám husinusmajliksmajlik, že se dá dělat z podbělu nevím, ale nebylo by na škodu mít taky recept a z bezu jsem taky četla, že se dělá med, ale o kombinaci s lípou? Taky neznám. Tak a máš co vkládat!smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Merylas
vloženo: 08.05.2009 12:10:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, já jsem se včera dívala do staršího vydání Knihovničky, protože už mám na zahradě nějaké bylinky ke spotřebě a jsou tam i různé medy. Je tam ještě smrkový med s jahodníkem - listy lesního jahodníku, levandulový, sedmikráskový, podbělový a z květu černého bezu s lípou. A o těch výhoncích se tam ještě píše, že se z nich kdysi vařil i čaj, kdo chodí na čundry, tak to možná taky zkusilsmajlik zaujalo mě to, tak jsem to tady přidala, snad to někdo třeba taky využijesmajlik

vloženo: 08.05.2009 11:12:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky, Merylas, tady je fajn rozepsáno, kolik těch výhonků a cukru a i vody.smajliksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

med ze smrkových výhonků smrkový sirup levandulový med podbelovy sirup med ze smrkovych recepty na med med ze smrku recept domácí smrkový med recept smrkoví med med z jedlových výhonků med z smrku rychlý smrkový med med z mladych vyhonku smrku sirup ze smrku jak se dělá med sedmikráskový med podbělový med recept med ze smrku smrckovy med med z lesnich vyhonku smrkové výhonky knihovnicka recepty med ze smrčků smrkový med smrk med sirup ze smrkových výhonkú recept na med ze smrku jak se dělá smrkovy med recept na med med smrkový med z výhonků smrčků smrkové výhony med ze sedmikrasek smrkový med recept med recept sedmikráskový med recept lesni med recept recept na smrkový med med z vyhonku smrku med z smrkových výhonků recept smrkový med podbělový med



Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz