Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý smrkový med

Mladé smrkové výhonky představují doslova bombu plnou vitamínu C. Jsou měkoučké, a proto se dají konzumovat jen tak nebo přidat například do salátu. My pro vás máme recept, jak si jejich chuť uchovat ve formě medu.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min + doba louhování výhonků

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, + doba louhování výhonků)

8. 5. 2009 09:50

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie29 286 kJ / 7 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 750,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Používá se například do čaje. Pomáhá při nemocech z nachlazení, posiluje imunitu, napomáhá rekonvalescenci. Výhonky se dají naložit i do alkoholu a tím získat účinnou tinkturu užívanou taky např. na revmatické klouby.

Zdroj: Knihovnička Recepty - To nejlepší z bylinek.

Med je dost hustý, tmavý a má jemnou a dobrou chuť. Dělala jsem i sirup ze smrkových výhonů, recept je tady přidaný do podobných receptů, tam je ovšem chuť o moc intenzívnější a jiná, o hodně výraznější, sirup je dělaný po studenu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

20. 5. 2022 08:15

Katkadenik: napíši vám zprávu, ano? ;-)

Katkadenik Katkadenik

20. 5. 2022 07:37

Dobrý den, jsem redaktorka webu denik.cz a ráda bych se vás zeptala, zda bych mohla použít vaše fotografie a recept pro náš magazín. Děkuji, Katka

Annabell Annabell

3. 6. 2019 18:30

Už se vaří a ta vůně je božská..<3

Lenunka Lenunka

13. 5. 2019 20:41

Merylas: za málo:-D, domluvily jsme se nějak a myslím, že to Ketty úspěšně doladila:-)

Merylas Merylas

13. 5. 2019 11:14

Lenunka: Díky za zástup. :-K

Ketty12: Teď jsem už sirup docela dlouho nedělala a tady jsem se držela receptu, který jsem převzala. Ale otočit sklenice ihned po naplnění by měla být větší jistota, že se med nebude kazit a déle vydrží. Raději dopíšu do receptu.:-K

Lenunka Lenunka

9. 5. 2019 09:33

Ketty12: odpověď je už v SZ :-)

Ketty12 Ketty12

9. 5. 2019 09:10

Lenunka: Hezký ráno přeji ještě bych se zeptat chtěla zda se med dává vychladnout víčky dolů skleničky, moc děkuji za odpověď :yes::-K

Lenunka Lenunka

8. 5. 2019 11:10

Ketty12: já bych to určitě přikryla, už jen aby do toho nic nenapadalo :-), když dělám pampeliškový med, také přikrývám :-)

Ketty12 Ketty12

8. 5. 2019 10:39

Dobrý den přeji prosím vás má pro mě někdo rychlou odpověď. Do druhého dne když se to louhuje má to být v hrnci přikryté pokličkou,? Děkuji moc ;-)www.toprecepty.cz

nesaem

1. 5. 2018 11:02

Právě doděláno a jsem nadšená. Moc děkuji za recept :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Jiřina

1. 6. 2017 16:05

Dělala jsem smrkový med,byl vynikající.Dnes jsem med dělalala zase,kámoška mě poradila abych tam dala želírku nebo Pektogel.Změna je vidět,mohu doporučit.Nemusí se tak dlouho vařit a výsledek vidíte hned,jak trochu schladne.Do skleniček ho dávám studený.Dělám bezinkový za studena,musí být hlavně vše čisté.Medy za studena mě vydrží 3roky"schovala jsem je,:-p:-p jinak bych to nevěděla,snědli bychom je dříve.

katka

5. 5. 2017 12:29

dobrý den. dnes jsem založila na medík. jak dlouho prosim vydrží ? chci ho skladovat ve sklepě :-) děkuji Katka

Jarka D.

15. 6. 2016 20:25

Simona Skolakova+: Ahoj Simonko! ;-(Poradím i všem ostatním, nedávat nikdy zdvojené dávky! Já to udělala jednou se švestkami na povidla i když jsem je vařila víc než jednou tolik, nehoustly.:-(( Když jsem je vařila po prvé z jedné dávky (tj. 4kg švestek 60dg. cukru 4hodiny nemíchat!), krásně zhoustly. Vařím si i džemy-marmelády, jakékoli ovoce na 1kg 0.80kg až 1kg cukru nechám do druhého dne rozpustit, pak vařím, ale jen v malém množství asi na 4 až 5 skleniček, míchat!- brzy zhoustne:-D. Moje maminka vařila v hrnci velké množství a vždy jí marmeláda zkaramelizovala, ale ono jí to tak chutnalo. (Mně ne!) Tak to je moje zkušenost!

Merylas Merylas

30. 5. 2015 20:39

Jan Kříž: Děkuji za pochvalu.:-K

Jan Kříž

30. 5. 2015 17:25

Moc děkuji za výborný recept,v mládí mě ho dávala maminka a teď ho dávám já vnoučatům,výborná lahodná chuť.

1 2 3 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smrkový med med ze smrku smrkový med recept med ze smrkovych med ze smrku recept recept na med ze smrku med ze smrkových výhonků smrckovy med recept na smrkový med podbělový med med ze smrčků med smrkový med z vyhonku smrku recepty na med hustý smrkový med med ze sedmikrasek domácí smrkový med recept med z smrkových výhonků sirup ze smrkových výhonkú med recept

Suroviny: smrkový v ýhonek, citron bio, voda, cukr

TopRecepty.cz

Rychlý smrkový med

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O76N