jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Buši houbová omáčka

Buši houbová omáčka
BUŠI HOUBOVÁ OMÁČKA
nahoru
Buši houbová omáčka Buši houbová omáčka Buši houbová omáčka Buši houbová omáčka
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Omáčky

Suroviny:

Houby (čerstvé nebo zmražené), sůl, mléko, hrubá mouka, 4 kuličky nového koření, 4 pepře, 2 bobkové listy, sůl, ocet, cukr, 1 zakysaná smetana.

Postup přípravy receptu

Nakrájíme houby na větší kusy. Máme - li zmražené, propláchneme je v sítu. Dáme vařit do méně vody - osolené (asi 20min) spolu s kořením z hmoždíře. V mléce rozkvedláme mouku. Zahustíme omáčku.
Opatrně vmícháme zakyslou smetanu.
Dochutíme cukrem, solí a případně octem (záleží na naší chuti).

Poznámka

Každý si může ještě dochutit na talíři. Já si ji trošíčku přikyselím citrónovým koncetrátem a trošíčku přicukruji. Podává se s knedlíkem.

Autor Autor: (Václav Froněk)
Datum vložení Datum vložení:
13 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Buši houbová omáčka"

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.08.2010 14:34:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborná. Sklidila jsem za ní pochvalusmajlik

vloženo: 18.11.2009 16:21:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: saskula
vloženo: 27.06.2009 14:02:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za recept,právě se mi vaří houbičky-tak snad se mi povede,poslala jsem bodíkasmajlik

autor: Denisa
vloženo: 23.06.2009 10:10:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska jdu dělat přesně tuhle omáčku je moc dobrá a bodík pro tebesmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Iriska
vloženo: 16.06.2009 16:32:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vašku, houbovku dělám úplně přesně jak ty. My ji rádi s bramborem. A kusance hub. Bodík smajliksmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 13.06.2009 19:24:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborná - přidala jsem špetku čerstvého kopru smajlik

autor: Lenča (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.05.2009 00:02:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

..jo a jde to vážení i z žampionků..tak se toho nebojte..já miluju houbičky...smajlik

autor: Lenča (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.05.2009 00:00:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj všichni gurmáni..já tuhle omáčku znám už pár let a moc mi chutná..dělám k ní ještě něco jako melé karbanátky - nebo kuličky z mletého masa s knedlíkem a nemá to chybu!!!Vřele doporučuju!!!smajlik

autor: HankaPu
vloženo: 12.05.2009 11:10:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vašku,takže dám na tebe a vyzkouším to s těmi většími kousky smajlik ale musím si počkat, až nějaké houby vyrostou, loňské už nemámsmajlik

vloženo: 12.05.2009 08:05:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nejdřív. Jendo.! Je vidět, že myslíš. V žádném případě se to nesmí přehnat s NOVÝM KOŘENÍM. Vše záleží na množství omáčky. U nás dříve na vesnici si lidi moc nevyskakovali a tak houby vlastně nahrazovali trochu maso a to koření se u nás moc používá. Vždyť je téměř v každé divočině (dříve mnoho pytláků) a zbíjačkách. U nás je i v oblibě tlačenka z hub. Hani u nás když rostou, tak rostou a hodně. My bychom červivou houbu nevzali, ani za nic. Nedovedeš si představit, jak by žena vyváděla, kdybych při čištění a přípravy na další uskladnění toto odflink. Ona houby hledá (její koníček-je profík) a já čistím a připravuju(z důvodu zdraví). Společně pak zavařujem, mrazíme, sušíme atd. (Houby po usušení, než je uložíme dáme na chvilku do rozumně horké trouby, kdyby v době sušení se tam dostala nějaká havěď a ta pak než dáme do sklenic vypadá a je jistota, že houba je supr suchá a ani nezplesnivý). A taky se říká že Houba je masu chudých, Tak to maso musíš cítit. HI HI HI !

autor: dzungila
vloženo: 11.05.2009 23:02:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vašku, taky moc dobře znám tuhle dobrotu.smajlik Fakt je, že větší kusy hub jsou lepší a musí jich tam být fakt hódně!smajlik Akorát taky nedávám cukr a kromě knedlíků se u nás k tomu dlabou "drbáky" ( něco jako bosáky ).
Bodík je tam!smajlik

autor: mirca75
vloženo: 11.05.2009 21:24:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Václavesmajlikdělám pro změnu se sladkou smetanou,ale velké kusy hub do houbovky prostě patří(kdo by tam hledal ty nakrájené mrňky mrňavé?smajliksmajlik.Pro mě jsou tam místo masa a moc mi to s nimi chutnásmajlik.Sbíhají se mi tu u psaní slinysmajlik a tak vám letí boďka ze severusmajlik

autor: HankaPu
vloženo: 11.05.2009 20:04:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vašku, taky takhle dělám, jen ty houby krájím na menší kousky, mám vždycky strach, aby tam nebyli červismajlik , ale Buše posílám bodíksmajlik

autor: Jenda1
vloženo: 11.05.2009 19:40:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Houbovou omáčku s na kusy nakrájenými houbami jsem jedl poprvé před dvěma léty u švagrové v Karvinésmajliksmajliksmajlik. Od té doby ji jinak nevařím a pokud připravuji jídlo s houbami, vždy krájím větší kusy.smajliksmajlik Je to úplně o něčem jiném, než klasické "plátkování".smajlik
Vašku, neposunuje černé koření chutě omáčky někam jinam?smajlik Asi budu muset vyzkoušet.smajlik
Posílám bodíka.smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Svetlana
vloženo: 11.05.2009 13:55:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

...jojo, klasická houbová omáčka...já teda tak třetinu hub rozmixuju a přidám...zkuste někdy do houbové omáčky nakrájet kopr!...jedla jsem ji pod názvem "Valašské špalíky"smajlik a byla to vynikající kombinace...ale určitě posílám bodík...smajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 11.05.2009 13:16:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Podobně dělám - jen kekoření přidávám drcený kmín a kusek libečku a cukr sice ne, ale kyselou smetanu a octík určitě. Jinak jsem ráda, Vašku, že nejsem sama, kdo krájí houby do omáčky na větší kusy. Daleko líp se vychutnají. smajliksmajliksmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

houbová omáčka na kyselo recepty na houbovou omacku houbovou omáčku omáčky z hub houbova omacka k masu recepty-houbová omáčka houbová omáčka s koprem houbová omáčka s masem houbové omáčky recept-houbová omáčka omáčka ze zmražených hub omáčka houbová valašská houbová omáčka houbová omáčka recept recept houbová omáčka klasická houbová omáčka babicovy dobroty recepty tlačenka houbova omacka omacky houbove houbová omáčka s masem recept houbová omáčka bez masa babicovy dobroty recepty houbová omáčka recept na houbovou omáčku bílá houbová omáčka bílá omáčka z hub zavarujem houby houbová omáčka ze zmrazených hub jak se vaří houbová omáčka babicovy dobroty houbova omacka houbová tlačenka houbove recepty recepty - houbová omáčka houbová omáčka z čerstvých hub houbov omka houbová omáčka s knedlíkem tlačenka z hub houbová omáčka recepty houbová omáčky hubova omacka houbové omáčky recepty omacka z hub recepty houbová omáčka




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz