Grilovaná žebírka
Suroviny
Porce: dle potreby
Nutriční hodnoty
Energie | 4 758 kJ / 1 137 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,80 g |
Tuky | 13,61 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,47 g |
Sůl | 6,23 g |
Sacharidy | 241,06 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Vepřová žebírka se před grilováním zásadně nenakládají a nebo nepředvařují!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 6. 2014 16:36
já je dnes dělala také,ale jinak dle tohoto receptuhttp://www.labuznik.cz/recept/grilovana-veprova-ze...
29. 5. 2010 07:55
preco sa rebierka nemaju marinovat?
30. 5. 2009 20:20
Určitě dávat omáčku až těsně před dohotovením a pak na na hotové. Když to budete grilovat celou dobu s ní, připálí se a zhořkne. Na ochucení masa je ten dry rub, směs která se do masa vetře a nechá odležet.
Pokud jde o dobu, platí zásada že raději déle a při nižší teplotě. Americas Test Kitchen doporučuje 120°C, dvě hodiny s kostí dolů, přikryté volně alobalem a pak ještě pod poklicí, pak otočit a ještě 1 a 1/2 hodiny z druhé strany. Pro úsporu času a míň starostí žebírka předpékají v troubě nebo předvařují. Takhle je to ale lepší.
Ještě bych rád dodal, že žebírka mají na straně kostí tenkou blánu, kterou je dobré před grilováním odstranit. Dává masu přiboudlou chuť.
Pokud jde o dobu, platí zásada že raději déle a při nižší teplotě. Americas Test Kitchen doporučuje 120°C, dvě hodiny s kostí dolů, přikryté volně alobalem a pak ještě pod poklicí, pak otočit a ještě 1 a 1/2 hodiny z druhé strany. Pro úsporu času a míň starostí žebírka předpékají v troubě nebo předvařují. Takhle je to ale lepší.
Ještě bych rád dodal, že žebírka mají na straně kostí tenkou blánu, kterou je dobré před grilováním odstranit. Dává masu přiboudlou chuť.
29. 5. 2009 11:59
Teda 1/4 hrnku soli, to je síla, ale je tam zase cukr. Marinády si dělám stylem-"hatláma, patláma", ale tahle mne hodně zaujala. Zrovna 2-3 dny tomu, dcera si ode mne vzala nějaké žebírka, že jdou na zahradu a na 10 min. je u mne povařila. Jinak to teda neděláme. A taky je zajímavé, že marináda se dává až posledních 10 minut před dokončením, no, snad bych to poznala, ale co do té doby? Grilovat je jen tak, úplně bez ničeho? byla bych ráda, kdybys mi Karolino odpověděla, moc mne to zajímá
29. 5. 2009 11:51
...mně se nejvíc líbí na grilovací marináda...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 9 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 16 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 21 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 26 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 29 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
7 nejlepších receptů na grilované pochoutky. Jak postupovat, aby se nám grilování povedlo
Další recepty
Tématické fráze: marináda na žebírka grilovaná žebra marináda na grilované maso grilovaná vepřová žebírka grilovaní žebírek grilovaná žebra recepty grilovaná žebra recept grilování recepty grilovací marinády grilovací marinády recepty grilování žebírek, recepty grilovane zebra marináda na grilovaná žebra grylovana žebírka marináda na grilování žebírek zebirka grilovana veprova zebirka recept marinády na žebírka žebírka marináda recept grilovaná žebra
Suroviny: koření dry rub, cukr hnědý, sůl, česnek, paprika čerstvá červená, hořčice, koření chilli, pepř, kečup sladký, pivo černé, cukr hnědý, šťáva citronová, ocet, omáčka worcesterová, sůl, česnek, cibule, olej
Grilovaná žebírka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmN7
5 názorů