Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vdolečky (ze Slovácka)

Koláčky, drobňáčky, svatební koláčky, vdolečky. V každém regionu mají svůj osobitý název, tvar a hlavně náplň. V tomto receptu přinášíme tradiční koláčky od Slovácka s tvarohovou náplní a s posypkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min + cca 90 minut kynutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, + cca 90 minut kynutí)

14. 12. 2016 14:00

Suroviny pro 100 kusů

100 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 662 kJ / 4 938 kcal
Bílkoviny115,86 g
Tuky254,79 g
Vláknina21,08 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 853 mg
Sůl1,98 g
Sacharidy534,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Někde se zavřené koláčky po uložení na plech ještě svrchu plní povidly s rumem - do koláčku vmáčkneme malý důlek, do něj kousek povidlové náplně, koláček pak potřeme vejcem a posypeme posypkou. Necháme vykynout a upečeme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MlsnaVeverka

18. 2. 2023 16:08

Ty jsou nádherné.
Příští týden vyzkouším.

havlae

18. 2. 2023 09:26

Poznámka autorky receptu
"... Vykyneme, upečeme." Ano,;-) my vykyneme (až je sníme)<3 a koláčky dáme kynout

Marie Svarcova Marie Svarcova

25. 1. 2022 09:14

:-)<3<3<3nádherné, i u nás oblíbené:-K

cathleen cathleen

6. 1. 2017 10:20

Lucien87: pokud by tě to zajímalo více, mám tu povídání přímo o omládku - díky tomu, že kvasinky dostanou lepší podmínky pro množení, je pečivo opravdu jiné, mnohem lepší. A není to jen moje zkušenost, s omládkem už peče mnoho dalších lidí (kdysi ho používali i v pekárnách);-)
https://www.toprecepty.cz/recept/23489-omladek/

Lucien87 Lucien87

6. 1. 2017 06:22

Aha, takže jako kvásek, akorát místo vody dávam mlíko a sladěnka bude asi nějaký sladidlo :-) a nechávám kynout teda cca 20 min. No v kynutí ještě moc zkušenosti nemám, ale aspoň jsem zase o něco chytřejší :-D Takže ještě jednou u děkuji za recept a vysvětlení... ;-) :yes:

cathleen cathleen

5. 1. 2017 16:02

Lucien87: opravdu mě moc těší, že chutnaly i kolegyním:-D
Omládek je drožďový kvásek, se kterým je pečivo nadýchanější, déle vydrží čerstvé a často je i chutnější.
Naposledy jsme ho sem dala v tomto receptu https://www.toprecepty.cz/recept/51099-bramborove-...

Lucien87 Lucien87

4. 1. 2017 21:20

Co je omládek? :-D jinak v praci dneska obrovsky uspech, dve chtely recept (mj. ten chtela i mamca, ktera moc takovyhle veci nepece) a pochvala byla i od kolegyne, ktera sladky zrovna moc nemusi... <3

cathleen cathleen

4. 1. 2017 10:52

Lucien87: děkuji za zprávu i obě fotky:-K:-8
Nezkoušelas zadělat těsto na omládek? Proti zvlhnutí to asi úplně nepomůže, ale k prodloužení trvanlivosti a lepší chuti ano;-)

Lucien87 Lucien87

4. 1. 2017 00:35

Tak musím recept také pochválit. Jednou jsem ho zkusila a podruhé teď dělám do práce ;-) mám je sice trošku "tmavší" (dovolila jsem si přidat foto) ale já připeču víceméně vše - bojím se, že to bude polosyrové a pak to tak dopadá :-D ale myslím, že i tak budou chutnat. Jen doufám, že mi do rána moc nezvlhnou. Nemá někdo radu jak výrobky z kynutého těsta co nejlíp uchovat? Já jen přikreju utěrkou a vrázím do trouby...

cathleen cathleen

2. 1. 2017 10:37

Anna Kocikova: děkuji za vyzkoušení <3 i fotku :-K
Souhlasím i se závěrem tvého komentáře - někteří v ní mají uklizeno, až vymeteno:-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

30. 12. 2016 15:59

Ivi,zhruba před 14 dny jsi mě na vdolečky navnadila;-)Dnes jsem je upekla z poloviční dávky.Manžel má rád pod posýpkou rybízovou marmeládu...no,nevyhov mu:-8:-D
Hodnocení bylo předem,dnes jen foto a poděkování za fajn recept:-K:yes:

Přečetla jsem si komentáře v přesunuté diskuzi...no,každý v té hlavě máme něco:-p

vybusna vybusna

29. 12. 2016 10:59

casino casino

21. 12. 2016 01:08

Jiřina:
Manžel? A jak dlouho jste spolu, že ještě mluví pravdu:-)
Kdysi ve Vlčnově, ve výrobě, jsem viděl že tetky u stolu velkosti malého letiště plnily koláčky (nevím ale zda nebyly převalované) tvarohem a fakt do každého daly tři rozinky:-)

Jiřina

20. 12. 2016 23:53

casino: Manžel tvrdí, že nejlepší zákusek je vdoleček- ten se nepřejí.
:-K

Jiřina

20. 12. 2016 23:50

ivulinka: Hrozinky namočené v rumu, do každého vdolečku aspoň 3.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: špetka slovácka recepty recepty kuchařka ze slovácka vdolečky bez kynutí recepty ze slovácka slovácké koláčky kuchařka ze slovácka převalované vdolečky špetka slovácka špetka slovácka-recepty posypka na vdolečky recept na slovacke svatebni kolace koláčky ze slovácka vdolečky kynuté slovácké vdolečky vdolečky recept slovácké vdolky recept posipka na vdolecky slovacke recepty slovácké vdolky posiypka na vdolky

Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, olej, cukr moučkový, cukr vanilkový, sůl, vejce, žloutek, droždí, vejce, posýpka, tuk

TopRecepty.cz

Vdolečky (ze Slovácka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gWnl