Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopené řízky

Vepřové řízky mají tendenci být tužší, zejména ty z krkovice nebo kotlety. Nezkušené kuchařky to může odradit, ale nebojte se. Máme pro vás recept na utopené řízky, které se po usmažení dopékají v troubě, zalité vývarem. Díky tomu jsou krásně měkkoučké a šťavnaté.

Hodnocení receptu je 4,9 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

7. 6. 2009 12:44

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie121 kJ / 29 kcal
Bílkoviny1,36 g
Tuky2,00 g
Vláknina0,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 339 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy1,36 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od dcery svého přítele. Když jsem je poprvé jedla, byla jsem překvapená jejich měkkostí, protože klasické řízky, ať děláte sebepomaleji, nikdy tak měkké nejsou, jako tyhle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kookina Kookina

19. 11. 2023 13:30

Tak buď máslo nebo slaninu ale cpat tam oba typy tuků nemá smysl.

tomasXY

12. 7. 2021 02:28

Chybí už snad jen broskev a Babica... Na toto přesně sedí výraz Romana Vaňka "šmakuláda". Lidová "tvořivost" nemá hranic, stejně tak jako lidská blbost... Bóže nebeskej, to snad není možný, že někdo spatlá takovej blaf a ještě to natáčí a chlubí se s tím... a ještě neuvěřitelnější, že ho někdo následuje a spatlá to taky...

LilianaK

3. 6. 2019 17:20

nany: Zdeněk Troška přelíval obrácené řízky Moravankou. Zkusila jsem to a byly úžasné.

PETR

15. 6. 2017 20:36

Pavla: asi to nemusí být zrovna Masox co takhle opravdický vývar? Zaujalo mě to - zkusím to s hovězím.


Jana Remkova:

Erbecko

1. 6. 2017 12:01

Chybí v návodu teplota trouba a pak ten bujon, no nevím.... To bude šmakuláda. :-O

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 5. 2017 12:52

Pavla: Hmmm "zhůvěřilost" :-D Tož ti je nikdo nenutí :-)

Pavla

31. 5. 2017 08:24

Máčet řízky v Masoxu mi přijde jako naprostá zhůvěřilost. :-O

vasek.ku

24. 5. 2017 21:53

meryl: Když je to úděsné, tak to nevař. Nikdo tě k tomu přece nenutí. :-p

chrticek

19. 5. 2017 23:23

Vážené dámy, ta strouhanka se vklepe do řízku a pak se obalí ve vajíčku a v mouce. Lépe při dušení nasaje štávu. Dobrou chuť. :-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 2. 2017 00:27

Marie Švarcová : i nám:-8

Marie Švarcová

13. 2. 2017 20:50

:yes::yes: dělala je kamarádka a moc nám chutnaly <3

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 2. 2016 10:05

Eva: Nebyly slané, ale nemusíš je solit, pokud solíte málo, jak radí tejaja;-)

tejaja tejaja

28. 2. 2016 09:23

Eva: Ak môžem poradiť, nesoľte rezne a je to. Je tam slanina, slaný vývar, a bude vám to stačiť.;-)

Eva

28. 2. 2016 08:52

Nejsou ty řízky pak moc slané? Nejprve se solí a pak se pečou :-?ve slaném vývaru. Chci je zkusit.

nany

16. 2. 2016 23:02

Tyhle řízky popisoval kdysi v TV reřisér Zdeněk Ttroška. Od té dávné doby bývají pravidelně v našem jídelníčku.:-8

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: veprove rizky mekoucke utopený řízek rizky v masoxu řízky recepty na řízky řízky naruby mokre řizky řízek na ruby postup řízky recepty aby byly řízky měkké recepty řízky řízky recept řízky na masoxu řízky v bujónu luxusní řízky postup obalování řízků mekoucke rizky utopený řízek recept utopené kotlety řízek v masoxu

Suroviny: krkovice vepřová, bujón, voda, strouhanka, vejce, mouka hladká, sůl, olej, slanina anglická, máslo

TopRecepty.cz

Utopené řízky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5Nr