jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Boloňské špagety

Boloňské špagety
nahoru
Boloňské špagety Boloňské špagety Boloňské špagety Boloňské špagety
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Těstoviny

Suroviny:

Pro 3 osoby - 250g špaget, sůl, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 300g hovězího nebo vepřového masa, 70g rajského protlaku, stroužek česneku, špetka pepře, lžíce másla, 70g tvrdého sýra

Postup přípravy receptu

Špagety připravíme podle návodu. Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku, mladé hovězí nebo libové vepřové maso nakrájíme na tenké plátky a přidáme k cibulce. Utřeme stroužek česneku a spolu s rajským protlakem přidáme na pánvičku. Znovu dusíme do měkka. Podléváme vývarem nebo vodou. Uvařené špagety promícháme se syrovým máslem a položíme na talíř. Střed talíře vyplníme dušeným masem. Špagety Posypeme strouhaným sýrem.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
18 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Boloňské špagety"

autor: ??? (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.07.2014 14:24:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: janka2002 (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.07.2014 14:18:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zkusili jsme tvůj recept a je lepší než babiččin smajlik tak děkujeme pchutnali jsme si
a bylo to moc dobré tak ještě jednou děkujeme za ten recept.........smajlik

autor: Ufonek
vloženo: 28.03.2014 12:03:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborná rychlá omáčka.smajlik Už jí vařím po druhé. Doma všem chutnala.smajlik

autor: zuzka (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.03.2014 15:21:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborná omacka na spagetismajlik opravdu jsem si pochutnalasmajlik

autor: Jaroslav (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.04.2013 18:52:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdeněk Polreich není žádný vzor. Jak slintal o tom, že svíčková je samá mouka, tak u mne skončil. Myslím, že mouka do svíčkové nepatří, anebo jen trochu na zakludku, ale opravdu jen trochu. Jestli se použije dostatek zeleniny, tak mouka není třeba. A Halali může použít na Svíčkovou jen kretén.

autor: Barcccaaa
vloženo: 14.02.2013 11:58:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojsmajlik, vyzkoušela jsem a povedlo se recept je rychlý a jednoduchý.Výborný tip na rychlou a zároveň chutnou večeřismajlik. Takže přidávám bodíksmajlik...

autor: Falli
vloženo: 01.01.2013 18:00:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

S Itálií to sice moc společného nemá, ale i tak jsou velice chutnésmajlik Dělám je podobně, akorát je dělám z mletého a přidávám ještě pórek a chutnají všemsmajlik

autor: Jana K (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.10.2012 18:34:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jelikož špagety mám ráda zkusila jsem a chutnali smajlik jedný z těch lepších taky na http://www.inkucharka.cz/recept/10-bolonske-spaget...

autor: medmic
vloženo: 23.09.2012 12:22:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přiznám se, že já je dělám spíš takhle http://www.kucharka-recepty.com/bolonske-spagety-9... čili s loupanými rajčaty a bílým vínem navíc, ale také jsem začínal jako vy jen s protlakem.

Sice se často uvádí, zvláště u nás, že to či ono je jediný povolený recept na boloňské špagety, ale není to pravda. Stačí si přečíst http://en.wikipedia.org/wiki/Bolognese_sauce Existuje mnoho variací dnes na boloňskou omáčku a ani sami italové nemají určenou jedinou pravou.

autor: 1974andrea
vloženo: 02.07.2012 22:42:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza:Oni něktří ti anonymové vlastně jsou anonymní pouze proto, že se za názor jako neanonymní neboli registrovaní stydísmajlik

autor: Eliza
vloženo: 02.07.2012 22:34:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

1974andrea: Jsou tu takové komentářové "skvosty"smajlik Nejraději mám ty od anonymů, co se ničím nepředvedli...Tak nějak nechápu jejich potřebu vyjádření, i když nepopírám, že na to mají právo. Ovšem vždy jsem si vážila názorů těch, kteří něco umí a nebo jdou alespoň se svou kůží "na trh", než anonymních blábolilů, kteří se opováží pouze vykřikovat svoje moudra z davu...smajliksmajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 02.07.2012 22:26:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza:Eli, kdes to vyhrabala?smajlik Teď jsem se teda taky pobavila některými komentářismajlik. Dělám špagety různě, z mletého masa s rajčaty, paprikami ... nebo s kořenovou zeleninou, rajčaty a masem, ale pořád si myslím, že pokud chtějí lidé nazvat boloňskou omáčku opravdu Boloňskou, měli by se držet originálního receptu. Jinak ať si vaří leccos, nazývat by se to tak nemělosmajlik. Neříkám taky ovšem, že tenhle pokrm není dobrýsmajlik

autor: Eliza
vloženo: 02.07.2012 22:14:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ovšem úplně nejhorší je komentář Zběratele (to Z jen opisuji, nikdy bych ho nenapsala), který se rozhořčuje nad neznalostí italské kuchyně a neumí napsat česky správně slovo...Obrací se mi žaludek z jeho písemného projevu (piré, Český stil...smajlik ), nikoli z receptu, ten není špatný, jen neodpovídá klasice. Ale chtěla bych vidět toho, komu by nechutnalo, pak asi neumí vařit (tvrdý sýr není specifikovaný, každý si může dát podle své volby).

autor: 3 (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.07.2012 21:42:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Morrigen:Musím jen souhlasit, všichni tu řeší blbosti. SWvíčkovou také každý dělá jinak a nikdo se nad tím nepozastavuje!!!!!!!!!!!!!! Hoďte se do klidu. Někteří lidi jsou za takový jednoduchý receptm rádi. Já špagety miluju a tento recept je skvělý a co že to není origoš recept?! Hlavní je že chutná!!!!!!!!smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Jana Antonínová (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.06.2012 08:11:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Boloňská to není ani náhodou, ať si každej jí co chce...fakt tu řešíte krávovinysmajlik

autor: Libuna (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.06.2012 14:50:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To se všichni považujete za šéfkuchaře, když znáte bolognskou omáčku? Jestli máte kvalitu jako Gordon Ramsey nebo Zdeněk Polreich tak tu klidně komentujte něčí nápad. Každej omáčku dělá jinak, hlavně podle chuti... Jinak recept má dobrou chuť tak nepyskujte smajlik

autor: mimi (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.05.2012 18:53:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

motzo kamo loka mi jooo guruz mu

autor: pakata (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.05.2012 18:51:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

oo bolono spagto amto seto mo mo mu

autor: mata3636
vloženo: 12.04.2012 19:02:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lol: to "rizeto" je pravdepodobne preklep, tak isto ako u teba "s tip trapčením". malo to asi byť "s tím trapčením". druhým sa posmievaš a sám chybuješ. LOLsmajlik

autor: T0mmy (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.04.2012 17:57:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A co je cibule ?Maso ?

autor: šedivý (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.04.2012 10:55:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

slyšel autor receptu , že existuje i něco jako zelenina??!! http://www.ceskykulinar.cz/recept/bolonske-spagety smajlik

autor: Duchal666
vloženo: 22.02.2012 15:04:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Richle,jednoduche,chutnesmajlik

autor: lol (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.01.2012 13:13:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

scottpa: Je pravda že receptů na original "bolognese" je spousta, ale ještě nikdy jsem neviděl žádny recept na "rizeto". Zato na "RIZOTO" už jsem jich videl mnoho a mnoho......... tak že s tip trapčením bych byl příště opatrnější...... hi hi LOL

autor: scottpa (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.01.2012 17:00:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hádáte se tu jak se vaří boloňské špagety, každý tvrdí něco. To máte to samé jako by jste tu chtěli napsat orig.recept na rizeto, protože ten taky neexistuje, každý si tam dává co chce. Tak nebuďte trapnísmajlik

autor: toNic (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.01.2012 14:20:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hledam recept na bolonske spagety a kukne na me tento typicky cesky recept. Ok je to rychle a levne, nic proti. Ale nejsou to bolonske spagety!!! A protlak je supr vec, ale me teda vubec nebavi. Ja varim z rajcat, cerstvych. Je to lahode, chutove neagresivni a pravda malinko pracnejsi, ale zdravejsi!

autor: Recepty (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.12.2011 10:15:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tu http://recepty.ajtu.sk najdete dalsie recepty ak nahodou by ste to nenasli tu smajlik

autor: vobsahlo (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.11.2011 23:04:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dominika:Už několik let vařím a nikdy mě žádná takováhle bolognese nepohoršila, takže nemám vůbec žádný důvod nnad ní ohrnovat nos!!! Děkuji všem a hodně zdaru

autor: petrzelka
vloženo: 19.11.2011 12:19:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pro někoho nedobré a "hrozně" nepravé.Pro nás rychlé,dobré,posílám bod,fotku a pozdrav do Itáliesmajlik

autor: Ani (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.11.2011 12:21:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Omáčka je výborná..děkuji autorovy.

A pro ty kteří si sežují-Nikdo vás nenutí vařit podle tohoto receptu.Nevím co se vám na tom nezdá...Pizzu taky dělá každý jinak (podle originálu) a neslyšim nikoho v restauraci jak dělá chytrýho..

autor: rebeka
vloženo: 02.11.2011 18:48:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Peťka: naprostý souhlassmajliksmajliksmajlik to je jako(u jiného receptu)páj nepájsmajliksmajliksmajlik

autor: Peťka (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.11.2011 18:47:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to moc dobrý a jednoduchý recept, který se mi líbí. Jestli jsou to boloňské nebo neboloňské špagety je mi opravdu úplně jedno. Pokud se vám boří svět z receptu na nepravé boloňské špagety, no tak co vám brání napsat recept a přidat k němu fotky na ty podle vás pravé boloňské špagety? Já děkuju autorovi :) Protože ne vždycky mám doma dva miliony ingrediencí a tři hodiny času na vaření.

autor: Pudink
vloženo: 07.10.2011 10:25:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mňam mňam smajlik výborné smajlik

autor: Irča (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.08.2011 18:56:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

přidejte tam ještě trochu oregana a česněku... Je to ještě lepší smajlik, Ale prosím nehádejte se, jestli to je, nebo není boloňská omáčka a dobrou chuť smajlik

autor: Vlaďka (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.07.2011 21:36:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dominika:
Souhlasím, jen ta kořenová zelenina tam určitě patří. Mrkněte na Itala Manuela. A i v Itálii pro tuto omáčku existuje spousta variant, dle regionů atd.
Ale každopádně tato omáčka se nedá nazývat bolognese... smajlik

autor: XY (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.06.2011 10:03:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Supersmajlik

autor: Jirka (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.04.2011 00:01:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Proboha, že vás huba nebolí, toto nazývat boloňskou omáčkou.

autor: sven (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.03.2011 10:47:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nezáleží na tom jestli je to dobré nebo ne.Vy nechápete jednu věc a to je, že člověk který si zadá do vyhledávače špagety bolognese a chce si fak uvařit originál tak má smůlu v tom že ho to hodí na nesprávné recepty. proto nepoužívejte originální názvy jídel k vašim upraveným prosím

autor: Adulluu (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.03.2011 21:18:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hrubě smajliksmajlik takový moc stručný jo......smajlik ale jako celkem v pohodě smajlik ujde..←

autor: Mariano (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.02.2011 10:41:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je teda vytvor ala ceska hospodyne, pokud to nazvete testoviny s cervenou omackou, nebo "rajcatovou" tak mozna na doma oki, ale vydavat toto za Boloňské špagety je uplne mimo.

Vareni zdar

autor: Danka (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.02.2011 11:06:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dominiko, pokud neuvaří recept Ital tak jak to mají po generace u nich, tak to u nás nikdy nebude originální recept a každý si bude myslet, že má pravdu.
CHutná i vypadá to podobně jako bolonské špagety tak bych to neřešila.

autor: Danka (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.02.2011 11:02:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mate!!!Hlavně když Ti chutná co si uvaříš i bez pomoci receptů.My sem chodíme proto, abychom si vzali inspiraci i od někoho jiného, nejsme tak dokonalí a chytří jako TY.
Já osobně recept neznám a přijde mi celkem snadný, proto děkuji autorce za tip a určitě ho vyzkouším a věřte, že je mi jedno jestli je to pravý bolonský recept či podobný, mně jde hlavně o to uvařit rodině a a mít změnu.

autor: Eva Santova (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.01.2011 14:31:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já úplně souhlasím s Morriqen,nezáleží na tom jestli je to recept přesně na originální tu či onu omáčku.Nejdůležitější je chuť,kterou máme rádi a která nám vyhovuje ať si to každý dělá po svém.Já osobně dělám boloňské špagety dle tohoto receptu a na jiné už nekoukám,protože nám takto chutnají,je to jednoduché a dobře se mi to dělá.Nepotřebuji jet do Itálie,abych si udělala dobré boloňské špagety,toť vše,máte je výbornésmajlik a dávám velkýsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Mat (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.12.2010 16:12:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ten nazev k teto omačce zdomácnl dávno před tím než jste meli pristup k internetu vy hovadka...... a moc to řešíte ja si na špagety dlam omačku sam bez navodů, je pokaždé jiná ale pokaždé mi chutná ...... chytrolíni držící se receptů..... HOWGH' smajlik

autor: Dominika (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.11.2010 12:26:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Do pravých bolgnese patří červené víno,rajčata místo kečupu a už vůbec ne protlak a kořenová zelenina...Nechápu jak tohle může někdo nazývat boloňské špagety.Nedivím se že tyhle české paskvily už zdomácněly,když je každý dává na internet a spousta lidí podle toho vaří s přesvědčením že dělají pravou italksou omáčku.smajlik

autor: Zberatel
vloženo: 27.10.2010 15:01:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Boloněza z protlaku místo piré??? to musí byt ale strašný... Všeci porád vše přizpůsobují Českému stilu... Jak můžete tímto způsobem dělat ITALSKOU kuchyni???
Je spousta způsobů podle oblastí ale pochybuji že se tento nějakýmu podobá... Doporučuji nešetřit na surovinách....

autor: Andrea01
vloženo: 05.10.2010 10:42:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: bejkr (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.09.2010 15:17:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě jím špagety podle tohodle receptu,dá se to,ale furt kvalita made in czech.
Paskvil Bolognese má pravdu,tohle neni bolognese.ten link na utube je užitečnejší!

autor: Zuzana (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.08.2010 12:14:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tuto omáčku jsem právě dodělala, nevím jak se doma krmíte, jestli polévkama ze sáčku a polotovary, ale to ,,jídlo´´ se nedá jíst, s boloňskou omáčkou to nemá nic společného. smajlik

autor: Paskvil Bolognese (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.08.2010 00:29:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tohle jsou špagety, pravda, ale ne bolognese. V Čechách se patlá všechno možný, kvalita žádná, někomu to možná chutná, ale proč ten název .. Někdo výše popsal jak vypadá originální recept. Snad je zbytečný diskutovat o tom zda mrkev či celer.. Důležitý jsou špagety, dále sýr, parmazán, alespoň ten neznačkový, nastrouhaný v pytlíku (cihlu v žádném případě), maso neovlivňuje chuť až tak zásadně jako třeba rajčata, než ty španělská, bez chuti je lepší použít konzervu loupaných. Když hledáte recept, podívejte se na youtube, snažší okoukat než číst tyhle recepty. Téměř originální bolognese se nechají vykouzlit i u nás, je to rychlý, dobrý. Mrkněte třeba na arogantního Ramsaye
http://www.youtube.com/watch?v=Sk_CGtA4HIY&feature=related
Vařit se nechá levně a kvalitně, než trapnou napodobeninu, raději domácí huspeninu :)

autor: Pavla (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.08.2010 11:28:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vařila jsem to a všem to chutnalo smajlik

autor: lopk1
vloženo: 28.07.2010 23:30:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tenhle recept jsem z těchto stránek zkusila uvařit jako první a byl moc výbornýsmajlik s přítelem jsme si velmi pochutnalismajlik

autor: dajens
vloženo: 21.07.2010 22:05:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Každý dělá omáčku na špagety jinak, tak nevím, proč se to tady tak moc řeší. Vypadá to dobře a jiště si dobře chutná, toť je to hlavní smajlik

autor: lUKyn (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.05.2010 19:39:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Každý asi vaří po svém. Ale pravé Spaghetti Bolognese se skládají z cibule, česneku, slaniny, mrkve, celeru, vepřového a hovězího masa, olivového oleje, červeného vína, mléka, soli, pepře, loupaných rajčat, cukru, oregana. Toť originální recept na omáčku Bolognese :) Myslím si, že všechny suroviny jsou dostupné : já je běžně seženu :)

autor: Daniel (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.03.2010 19:46:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jestly sou tohle bolonske spagety, tak ja sem cinsky buch srandy!!!!!!!!!!

autor: Ivana79
vloženo: 23.02.2010 14:48:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak teraz neviem...smajlikChcela som uvariť boloňské špagety,ale je tu moc protichodných názorov,pozerala som aj pár talianskych webov o varení a tam mrkvu aj celer dávali.Niekde pridávajú červené víno,niekde biele,dokonca aj hríbysmajlikAsi musím vyskúšať čo bude najviac chutiťsmajlik

autor: Gabina_I
vloženo: 14.02.2010 13:05:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jme měli oběd dle tohoto receptu, ještě jsem tam dala kapičku chilli omáčky a bylo to výýborné 1+ smajlik recept nemusí být originální, ale chutný, to bysme pak doma nevařili, páč nemáme třeba pokaždý suroviny na orig. recept, nebo je příliš náročný a já na drcený rajčata prdím, když je nemám. moc chutné, skvělé!!! smajliksmajlik

autor: janatka
vloženo: 18.01.2010 12:13:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikDobré i s jinými těstovinami.

autor: Maros (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.01.2010 14:15:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

TOTO NIESU BOLONSKE SPAGETY!!!
smajlik

autor: Morrigen
vloženo: 23.12.2009 16:06:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ja se musim smat tomu jak se tady hadate o tom, jak vypada spravna boloňská omáčka. myslim si, ze úplne presne správný a originální recept nikdy nikdo nejzijsti... je to totiz stejne jako s naší svíčkovou. znáte nekdo uplne presný postup a ingredience? ne, protoze kazdý ji delá úúplne jinak. videla sem pohromade asi 30 svíčkových od 30 různých lidí a kazdá byla úplne jiná a i jinak chutnala protoze kazdý ji delal jinak. a stejne tak sme si upravili bolonskou omacku do svych podminek. nebo si taky myslíte ze pokud delate svíckovou treba z kralika a ne z prave svickove, tak uz to neni "ona vyborna omacka" ale jen nejaka jeji nahrazka? asi ne, ze...

jinak tuhle omacku na spageti delam nejradsi, je jednoducha, rychla, dobra, nepracna... :D

autor: SafinQa (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.12.2009 19:30:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Myslím si, že i když toto nejsou boloňské špagety, ale tak nějak po česku, že jsou docela i dobrý...
:D Miluju špagety smajlik¨smajlik

autor: Iveta (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.11.2009 19:07:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pro citadela....\"strezi to jako oko v hlave\" a ty to tu vyhrknes jako nic, to ses teda kamarad smajlik

vloženo: 01.10.2009 15:01:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Luci, tak, jak to tak vidím, je to fajný recept, ale příště budeš muset omáčku vařit 12-18 hodin, aby na tebe nedejbože nepřiletěli nějací mafiáni!smajliksmajliksmajlik, že jim kazíš renomé správného receptusmajliksmajliksmajlik I já se směji hlasitým smíchem!smajliksmajlik A Luci, hlavně, že ti chutnalo a žes to zvládla. smajliksmajlik

autor: lucka (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.10.2009 14:54:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

super recept jeste nejsem zkusena kuchrka ale takhle to jdesmajlik

autor: Marek (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.09.2009 19:05:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Citadela: a co ma spolecnyho bolognese s italskym mafianem? proc nam to tady vykladas?

autor: Citadela (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.09.2009 12:20:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Znam ten recept naprosto presne a zde neni popsan ani v jednom pripade. Spravna Bolonska omacka se dela z mleteho masa, dale tam nepatri protlak, nybrz pomidory, coz jsou italska rajcata z plechovky a omacka se vari na malem plameni asi 12-18 hodin. Kdo mi tu chce tvrdit neco jineho, tak se mu mohu jen smat. Znam jednoho itala, ktery pusobi v mafii a tento recept ma dlouholete skryty jen ve sve rodine. Ja k tomu receptu prisel jako slepy k houslim, ale vim, ze to co je vyse uvedeno neni bolonska omacka :P x)))

autor: luca brase
vloženo: 08.07.2009 07:36:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mrkev jsem v zivote v bolgnese nevidel.a spravny postup je ze se ke konci omacka prikreje pecicim papirem a dodelava se cca 15-20 min v troube.pak se do spaget trochu omacky prida-spagety se zabarvi nandaji se a pak se dava porce omacky na ne.a s temi loupanymi rajcaty a susenymi musim jen souhlasit.koreni bych nevypisoval-to je dany jedinym orig. receptem.cao.

autor: vybusna
vloženo: 07.07.2009 14:38:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jaroslavzichasmajlikprepacte ale musim sa zasmiat.....smiechom hlasnym...prijemny zivot.

vloženo: 07.07.2009 14:24:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

to nejsou spagetti bolognese ale czecho spagetti

vloženo: 07.07.2009 14:22:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mozna na slovensku jite bolonskou s mrkvi.5 let jsem varil v Italii a Ital nikdy mrkev do bolonske neda!!!ale patří tam třeba sušená rajčata,loupaná rajčata a ne protlak!!!a tvrdy syr-to si delate srandu-parmazan tam musi byt!toto je recept na ceske spagetti!!!!!!!smajlik

autor: Ivona (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.06.2009 22:49:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nevidím tam nikde ten bobkový list a mrkev................smajliksmajlik

autor: majka (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.06.2009 16:02:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: ♥TeCHnO-MaNiaK♥ (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.04.2009 16:29:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tohle miluju ale jedině od mamkysmajlik

autor: cccc (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.03.2009 19:01:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mohlo by to být trochu lepšeji popsáno smajlik
jinak suroviny OK smajlik

autor: já (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.03.2009 08:36:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je to velice dobré a není to finančně náročné děkujismajlik

autor: Martina.l (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.02.2009 14:25:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.01.2009 10:22:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mnam, mrkek, bobkovy list... dobrota. Bezva receptsmajlik

autor: jakub (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.01.2009 15:14:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

good!smajlik

autor: Lusinda79
vloženo: 28.12.2008 13:19:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bolognese opravdu chtějí mrkev, spolu s rajčaty jim dodá sladkost.A do základu k cibuli přidat dva tři plátky slaniny(Ital asi pancettu) a řapík. celer.Četla jsem(Marcella Hazan), že se někdy i maso lehce předvaří v mléce, aby získalo jemnost, nechá vychladnout, a pak teprve se opéká.Upřímně si to moc neumím představit.smajlik

autor: demi chef
vloženo: 28.12.2008 13:14:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Musim sa pridat k vybusnej,

bolonske spagety potrebuju stonkovy zeler a mrkvu aby mohli byt nazvane bolonskymi. A mozno este zopar byliniek ako bobkovy list, ci oregano. A mozno konzerva konzervovanych paradajok. Ale inak oksmajlik

Nie vazne, nekritizujem...smajlik

autor: Veronika (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.12.2008 11:56:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super recept, pochutnali jsme si smajlik

autor: Svatoslava Kohoutová (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.11.2008 10:00:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

díky za Vaši internetové stránkysmajlik

autor: vybusna
vloženo: 01.07.2008 08:14:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bolonska omacka bez mrkvy, zeleru a cerveneho vina, nie je bolonska omacka. Mozno by som pri tomto recepte zmenila nazov na spagety s masovou omackou.....chcem zdoraznit, ze si nemyslim, ze omacka podla tohto receptu je zla...to ani nahodou.

autor: bundada
vloženo: 01.07.2008 00:11:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

pravé boloňské špagety spagety bolonské špagety na italský způsob recepty bolonske spagety recepty recepty na těstoviny omacka na spagety bolonske spageti recepty z testovin špagety boloňské bolonske spageti recept bolognese spagety špagety po boloňsku recept na boloňské špagety těstoviny recept spagety bolognese špagety recepty bolonska omacka na spagety těstoviny recept bolonske recept na špagety spagety recept boloňské špagety boloňská omáčka recept boloňské těstoviny boloňský špagety špagety bolognese boloňské špagety podle itala recept špagety recepty špagety recepty na spagety boloňská omáčka boloňské špagety pohlreich boloňské špagety pohlreich recepty testoviny těstoviny recepty boloňské špagety recept špagety bolognese pohlreich špagety s boloňskou omáčkou spagety bolognese recept recept bolonske spagety boloňské špagety recept pohlreich




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz