Bretaňské fazole
Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu francouzský region, ale jsou součástí tradiční polské kuchyně.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 11 414 kJ / 2 728 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,76 g |
Tuky | 216,30 g |
Vláknina | 58,70 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 3,89 g |
Sůl | 9,60 g |
Sacharidy | 152,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ja najprv pripravim suchu bylinkovu zmes. Ked uz varim, tak su to fofry a ked to mam dopredu nachystane, vyrazne mi to ulahci pracu. Bylinky nevynechavajme, pre chut tohto jedla su velmi dolezite. Bretonske fazule nie su mexicke a kovbojske a neviem este ake existuju a bylinky su pre ne charakteristicke.
Tento a moje dalsie recepty, najdete na
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 5. 2022 08:29
23. 4. 2022 21:29
Výborný recept a jídlo. Dělala jsem bretaňské fazole dosud trochu jinak, ale tato úprava je bezkonkurenční. Děkuji!
30. 10. 2016 23:41
Jiřina: ano je to cajova lyzicka..opravim to v rcp. Dakujem za upozornenie,.
30. 10. 2016 19:34
CL je čajová lžička? Nebo jiné množství?
6. 8. 2016 11:13
tenhle pokrm zbožňuju,ale dělám ho z velkých fazolí,obyčejným párkem a mouku používám špaldovou..ale je to luxusní papáníčko,i za studena
4. 8. 2016 11:40
tea: proto, že slovensky jazyk je stejný jako náš, tak není problém,, jinak si najdi slovník, ale myslím, že pokud si moudrá, tak ti to vadit nebude .
4. 8. 2016 11:24
tea: Suroviny sa píšu česky kvoli vyhľadávaniu podľa surovín. Niektoré suroviny sa inak píšu v slovenčine a inak v češtine, vyhľadávač by to nenašiel. Recept može byť písaný po slovensky, každý tomu rozumie. Takto píšu všetky autorky zo Slovenska.
4. 8. 2016 11:10
Len taká malá otázka - suroviny písané po česky a recept po slovensky prečo?
20. 3. 2016 14:46
Taky dělám něco podobné jen dávam skleničku domáciho leča.S čerstvým chlebem-žrádlo :)
2. 12. 2015 12:10
Vypadá to moc dobře.
14. 11. 2013 14:20
Vyzkoušeno a moc dobré.Přidala jsem uzenou mletou papriku a nemá to chybu ta udělá takový šmak super!!!!!!!!!!!!!
19. 3. 2013 13:44
Tak i já se přidávám ke kladnému hodnocení U nás doma se dělají Bretaňské fazole docela pravidelně a většinou z červených fazolí v plechovce, ale dnes jsem trochu odbočila z postupu na který jsem zvyklá a udělala bílé a zbytek podle tohoto receptu a na radu ostatních vyzkoušela oregáno a je to mňamka. Na závěr jsem na cibulce osmahla nakrájené uzené a přidala do kastrůlku k fazolím a jsem spokojená
17. 5. 2012 17:26
Výborné
30. 3. 2012 11:00
Chutnalo
31. 7. 2011 07:39
je to vynikající,jen u nás by konzerva fazolí neprošla,musím vždycky uvařit celý sáček,po čichu dojde totiž s kastrůlkem i soused bodík letí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 2 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 9 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 10 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Fit salát
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 16 minutami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 1 hodinou
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 3 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 4 hodinami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 4 hodinami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hubnutí pomocí nízkokalorické stravy: Fazole se postarají o rostlinné bílkoviny a vlákninu
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Vyzkoušejte triky na snadné loupání česneku. Pomůže mikrovlnná trouba, horká voda nebo šroubovací sklenice
Další recepty
Tématické fráze: bílé fazole po bretaňsku fazole na husto bretoňské fazole fazole v konzervě recepty fazole z konzervy fazole z konzervy fazole nahusto recepty fazole na husto fazole recepty fazole z konzervy recept recept fazole z konzervy fazole recept fazole z konzervy recepty fazole v konzervě recept recept na fazole z konzervy brataňské fazole jak dlouho vařit fazole fazole po bretoňsku bretaňská omáčka cim nahradit majoranku
Suroviny: fazole červené, slanina oravská, olej, cibule červená, česnek, mouka hladká, tymián sušený, rozmarýn, nať petrželová, majoránka, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, bobkový list, pasírované rajčata, kečup pikantní, cukr
Bretaňské fazole
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xG0P
28 názorů