Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou

Zajímavou kyselkavou chuť rebarbory v tomto receptu zvýrazníte intenzivní a aromatickou chutí zázvoru. Díky této kombinaci vznikne lehce pikantní a osvěžující marmeláda, na které si jistě pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

28. 6. 2009 21:42

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

zhruba 4 skleničky

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 186 kJ / 3 391 kcal
Bílkoviny11,32 g
Tuky0,48 g
Vláknina36,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy817,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Marmeláda je lehce pikantní a osvěžující. Na čerstvém pečivu je úžasná!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

daninako

6. 8. 2022 21:19

Chci se zeptat, když se nepřidává gelfix a ani se nezavazuje, vydrží to ?

lena mrak

21. 5. 2020 18:37

TOP recept :-* dnes jsem dělala zázvor nastruhala do rebarbory a místo vody pomerančovou šťávu a mátu jsem také dala jen jsem vynechala zázvor kandovaný:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Bohunka

9. 6. 2016 14:37

Kateřina: Dobrý den, není třeba, zhoustne samo ;-)

Kateřina

9. 6. 2016 14:29

Přidáváte Gel-fix příp. želírovací cukr?

Kammila

25. 6. 2015 20:51

Skvělá :-p dala jsem třtinový cukr místo bílého a jen 650g a taky jsem vynechala mátu, protože tu já nerada a výsledek opravdu super :-)) myslím, že to je teď má nejoblíbenější marmeláda :-)) díky za inspiraci :-p

pidalka87

11. 6. 2015 21:25

Výborná!!!! :-)

Jana

10. 7. 2014 19:28

Marmeláda výborná,jen jsem ubrala polovinu cukru,i tak je dosti sladká,ale nemá chybu:yes::-p

rebeka rebeka

22. 5. 2012 17:36

Bohunka: zkusím se mrknout.. ještě tu rebarboru.. na zahrádce je ještě dorostenec.. vyzáblý:-8:-D:-D pak dám vědět;-) díky:-K:-)

Bohunka

22. 5. 2012 16:01

rebeka: jj, s množstvím čerstvého raději opratně. Ale i u nás v takové malé prd---ce kandovaný ve zdravé výžívě mají... to seženeš... A stojí to za to!!!;-);-);-)

rebeka rebeka

22. 5. 2012 15:55

Bohunka: myslíš s množstvím to nepřehnat:-? já zkusím raději Zdravou výživu, jestli tam ten "kandidátový":-D:-D:-D nebudou mít;-):-D díky, recept se mi moc líbí, musí to být ohromná dobrota:-p:-p:yes:

Bohunka

22. 5. 2012 15:52

No možná bych to zkusila ale velmi, velmi opatrně...:-8:-8:-D

rebeka rebeka

22. 5. 2012 15:44

hmmm, tohle mi uniklo:-O ten zázvor kandovaný nemám.. čerstvý nastrouhat..šel by:-?

Dudinka

22. 5. 2012 15:40

Musím moc pochválit autorku receptu! Marmeláda je vynikající.:yes::yes::yes: Velmi osvěžující, přitom pikantní. Místo vody jsem dala šťávu z pomeranče (potřebovala jsem se ho zbavit) a vyšlo to úplně úžasně. Zázvor jsem nevyndávala, ale rozmixovala, jelikož jsme milovníci zázvoru a čím víc, tím líp. Opavdu výborné a budu dělat určitě znovu! :-)

Mergil

13. 6. 2011 21:50

:-))to je teda BASTA!!! dzem je proste dokonaly, osvezujici, rano na rohlik s maslem ke kaficku:-). Taak mne zachutnal, ze jsem ho delala za tyden jeste jednou, jen z kupovane rebarbory, uz nebyl tak luxusni. Vsem moc doporucuji a DEKUJI za recept!

Iljusa Iljusa

29. 6. 2009 13:32

moooc pěkné + :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: rebarborový džem rebarborový džem se zázvorem rebarborový džem s mátou jahodová marmeláda se zázvorem dýnová marmeláda zázvorová marmeláda recept rebarborová štáva jahodový džem s mátou rebarborová zavařenina recept rebarbora džem jahodovo rebarborova marmelada marmeláda a džem z rebarbory zázvorový dzem recept recept na rebarborovou marmeládu reberborová marmeláda jahodová marmeláda s mátou recept na rebarborový džem rebarbora recepty dýňová marmeláda s jablky rebarborová

Suroviny: rebarbora, voda, šťáva citronová, zázvor čerstvý, cukr, zázvor kandovaný, máta čerstvá

TopRecepty.cz

Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/48jJ