Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková podle maminky

Maminčina je nejlepší - pravda, o které se nepochybuje, zejména pokud jde o recept na svíčkovou. Omáčka plná kořenové zeleniny je zjemněná smetanou a patří mezi národní klenoty.

Hodnocení receptu je 3,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min bez doby naložení

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava, bez doby naložení)

28. 6. 2009 22:07

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 525 kJ / 1 081 kcal
Bílkoviny225,30 g
Tuky13,40 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 470 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy14,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Když je maso ze starého vola a nechce měknout stačí přidat půl prášku do pečiva a nechat ještě tak čtvrt hodinky péct. Maso zaručeně změkne.

Halali je hotová nakládaná zelenina, dá se koupit v každých potravinách.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Josef Čech

26. 4. 2017 13:47

Každou první sobotu v měsíci září se koná mistrovství ve svíčkové na Červeném Hrádku u Chomutova -uvádí Zounar ,zatím 2x druhé a 1x třetí místo ,to první-uvidíme letos

Martin

2. 8. 2014 20:55

Ahoj davam čerstvou zeleninu, je to lepsi.:-)):no:

Irrena Irrena

27. 12. 2009 20:12

Já dávám také čerstvou zeleninu, ale s tím karamelem se mi to moc zamlouvá, to musím zkusit.:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 8. 2009 13:28

Jaruš, moc hezké!!:yes:

HankaPu HankaPu

29. 6. 2009 18:02

Tak já se chechtám a nemůžu přestaat:-D ta poznámka o starým volovi, ta prostě nemá chybu:yes: saudyová promíň:yes: a bodík si určitě zasloužíš:yes::yes:

Iljusa Iljusa

29. 6. 2009 13:28

Recept - dobrý, dělám úplně jinak - také karamel jako Bibinka. Nejsem příznivec Halali, dávám čerstvou zeleninu. Nejlepší na tomto receptu je asi poznámka, ta mě rozsmála, snad budu někdy aplikovat. ;-)

Bibinka Bibinka

29. 6. 2009 10:18

Saudiová, co kuchařka, to jiný postup i třeba jiné ingredience. Já třeba místo cukru dělám do svíčkové karamel(cukr+voda) a má pak nádhernou barvu:-p;-)Krom toho je ta moje úplně jiná a nám moc chutná-každý to má jinak a jinou "hubu":-D

Paprika Paprika

29. 6. 2009 09:10

Svíčková je klasika, podobně jako guláš - co rodina to recept.;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nakladaná svíčková nakladani svickove svíčková omáčka podle zdeňka polreicha nakládání masa na svíčkovou nakládaná svíčková recept svíčková na smetaně pohlreich svíčkova na smetane nakladana nakládaná svíčková na smetaně recept svíčková pohlreich svíčková z halali svíčková recept svíčková svíčková od pohlreicha svickova na smetane zdenek pohlreich svickova na smetane nakladani masa nakládání hovězí svíčkové recept svíčková nakládaná nakládaná svičková na smetaně nejlepší svíčková svíčková na smetaně recept pohlreich

Suroviny: hovězí zadní, slanina, halali, smetana na vaření, smetana zakysaná, máslo, mouka, mouka, brusinky

TopRecepty.cz

Svíčková podle maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/58kX