Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marokánky

Velmi oblíbeným druhem cukrovím jsou marokánky, na kterých si pochutná snad každý. Pokud patříte k milovníkům kandovaného ovoce, ořechů a čokolády, rozhodně musíte tento recept letos vyzkoušet, je snadný, rychlý a hříšně dobrý.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chladnutí

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chladnutí )

1. 7. 2009 23:31

Suroviny pro 40 kusů

40 kusů

Nutriční hodnoty

Energie8 215 kJ / 1 963 kcal
Bílkoviny30,19 g
Tuky139,48 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 186 mg
Sodík 68 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy140,39 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petra Ku. Petra Ku.

20. 12. 2011 23:21

Právě tyhle marokánky suším v troubě, i když - pro mě je to šílený pojem, protože si nedovedu představit, jak dlouho se to má sušit.. S těstem se pracovalo dobře, akorát se mi absolutně nepovedlo udělat těch zmiňovaných 40 kousků, já je mám všechny na jednom plechu, je jich 12, a to je nemám nijak velké. Ale to je jen detail. Tak snad se mi povedou :-)

Míša

16. 12. 2011 16:22

Dobrý den!:-K
Prosím Vás, jak dlouho se to mělo sušit? (Alespoň orientačně) Praskla nám žárovka v troubě, takže v ní vidím kulový. :-D:-D

wendulla1

15. 12. 2011 10:48

Úúúžasný receptík :yes::yes::yes: Dělala jsem je během 2 týdnů už dvakrát, protože měly velký úspěch :-) Kdybych je před manželem neschovala, tak je můžu dělat potřetí... ;-) Jsou opravdu skvělé, všem doporučuji a dávám zasloužený bodík :yes: (dalal bych i víc, kdyby to šlo...:-( )

Alcakv

4. 12. 2011 09:04

dělala jsem podobný recept s buráky a nezhořkly....nebála bych se jich

hosta hosta

6. 5. 2011 20:42

Dnes mimořádně vánoce nevánoce, zkoušela jsem různé recepty, tento je jednoznačně nejlepší. Jen jsem tak dlouho nevařila - dala jsem do studeného mléka máslo, ořechy a 15dkg pytlík kand.ovoce - směs, ne jen kůra, míchala než se tuk rozpustil, přidala mouku a jen chvíli přejít var. Na plechu se rozmáčknout namočeným nožem, bezvadně drží tvar a neroztékají se jako jiné. Buráky bych nedoporučovala, mohly by zhořknout. Uloženo, jiné už nebudou:-K

Charlotte

22. 12. 2009 14:27

no to mam radost, ja se na ne zrovna chystam tak nevim jestli mam vubec zacinat :( napiste jak to dopadlo holky, diky;-)

petra

22. 12. 2009 01:25

Ještě jsem se chtěla zeptat.. v porovnání s ostatními recepty na marokánky... není 1/8 mléka málo?? těsto se mi vůbec nerozteklo, ani při pečení, a odpadá mi všechno ovoce i ořechy...řekla bych že mi těsto už v hrnci bud zkaramelizovalo nebo nevím...;-(určitě se mi to nepřipálilo.. vařila jsem v tefláku, tak nevím.. zítra zkusím znovu.. mám na ně velkou chuť:-p

petra

22. 12. 2009 01:06

Dobrý den, zkusila jsem letos tento recept na marokánky, protože svůj jsem někde založila a nemohu ho najít. Marokánky vypadají na obrázku stejnějak je dělávám. Bohužel se mi stalo něco podivného.. nachystala jsem si do teflonovéo hrnce všechny suroviny přesně navážené kromě ořechů a začala jsem je ohřívat, postupně jsem pak vsypala ořechy( ještě jsem narychlo dosypávala buráky, které mi rodina loupala), jinak vše podle receptu. Těsto mi ovšem ztmavlo, ještě dříve než jsem přidala mouku, ale i přesto jsem ji přidala a nechala povařit, pak vypla a ted peču.. ovšem nevím jak dlouho, protože na tmavém těstě nepoznám kdy je to dorůžova.. nevím kde se stala chyba.. a zda to bude jedlé:-/:-(

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: marokánky marokánky recept recept na marokánky recept marokánky nepečené vánoční cukroví - marokánky marokánka recepty marokanky pečení marokánek jak dlouho péct marokánky top recept na marokánky marokánky doba pečení recepty na marokanky pravé marokánky nepečené marokánky marokánky recepty marokány marokánky pečení vločkové marokánky pečení marokánky mrokánky

Suroviny: mléko, ořechy vlašské, ovoce kandované, máslo, cukr, mouka hladká, tuk, mouka hrubá, čokoláda

TopRecepty.cz

Marokánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NxA2