jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Croissanty

Croissanty
Právě upečené
nahoru
Croissanty Croissanty Croissanty
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Kynuté - Ostatní

Suroviny:

420 – 500 g hladké mouky
225 g másla
335 ml mléka (vlažného)
1 lžíce sušeného droždí
2 lžičky cukru
1 a 1/2 lžičky soli
1 našlehané vejce s 2 lžícemi vody na pomazání

Postup přípravy receptu

Připravíme si mísu a do ní vlijeme mléko a přidáme droždí. Necháme asi 15 minut rouspouštět. Poté vmícháme mouku (140 g), sůl a cukr. Pomalu hnětáme těsto, do něhož pomalu vsypáváme další mouku. Mícháme a přidáváme tolik mouky, aby se nám těsto přestalo lepit na stěny misky.

Hotové těsto zakryjeme a necháme na teplém místě kynout přibližně 1 a půl, hodiny. Těsto musí být dvojnásobně velké.

Pomoučíme vál a těsto na něj položíme. Těsto hněteme v dlaních, dokud není zcela hladké, pak jej zabalíme do pergamenového papíru a necháme na 15 minut uležet v ledničce.

Máslo rozdělíme na poloviny a každou z nich vložíme mezi pergamenový papír. Rozválíme je válečkem na obdélníky velké 15 x 10 cm a následně je odstavíme.

Těsto vyndáme z lednice a na pomoučeném válu z něj uválíme obdélník o velikosti 30 x 20 cm. Doprostřed vložíme máslo a zabalíme jednou třetinou těsta tak, že přitiskneme okraje. Na toto zabalené máslo v těstě položíme další polovinu másla a znovu přehneme zbytkem těsta. Okraje přitlačíme k sobě.

Těsto opatrně otočíme kratší stranou k sobě a hřbetní stranou směrem vlevo. Těsto velice opatrně rozválíme znovu na velikost 30 x 20 cm. Máslo nesmíte vytlačit. Opět složíme na třikrát a v jednom rohu označíme prstem první přehnutí. Těsto zabalíme a necháme na 30 minut odpočinout v ledničce.

Celý postup stejně zopakujeme ještě dvakrát a po třetím složení necháme v lednici chladit aspoň na 2 hodiny, pokud je to možné, nechte klidně celou noc.

Nakonec těsto vyválíme na plát hrubý 3 mm a z něj krájíme trojúhelníky 15 cm vysoké, které mají 10 cm základnu. Jednotlivé trojúhelníky rolujte od základny směrem ke špici. Croissant zakulatíme a vložte na plech ke kynutí. Nechte kynout asi 1 – 1 a půl hodiny.

Croissanty po kynutí pomažeme vejcem a pečeme zhruba 2 minuty na 240 °C. Potom teplotu snížíme na 190 °C a pečeme dalších 10 – 12 minut dozlatova.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
12 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Croissanty"

autor: zuzka78
vloženo: 13.01.2014 15:33:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

joou vynikajcí moc chutné děcka se mohly upapat díky smajliksmajlikzuzkaplocarova@seznam.cz

autor: Jackie79
vloženo: 30.07.2013 18:39:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Před chvílí jsem dopekla. Těsto je chuťově vynikajícísmajlik, ale nelístkuje. Pracovala jsem podle postupu, dokonce jsem si našla video, kde postup předvádí pekař, ale stejně uvnitř croissant vypadá jako buchta. Už jsem je dělala podruhé a docela mě mrzí, že se mi ani tentokrát nepovedly vrstvy. Měl by někdo nějakou radu?

autor: Darina (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.02.2013 18:49:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem podle tohoto receptu pekla. Musím teda říct, že času je na to potřeba opravdu hodně smajlik. Jinak chuťově jsou velmi dobré, jen se nám zdají trošku mastnější. Tak pro příště dám asi méně másla. Jinak děkuji za receptík smajlik

autor: Luke (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.11.2012 09:54:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj pritomni,

Delal jsem croissanty podle tohoto receptu, chutove jsou velicemdobre, ale mel jsem pomerne dost tvrdy povrch, nevi nekdomco jsem udelal spatne ? smajliksmajlik

Predem diky za odpovedi :)

autor: Iness
vloženo: 12.05.2012 11:13:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Uzlinka:
ahoj, nejsem autorka ale odpovím ti. Překládání je důležité, aby jsi dosáhla správné struktury těsta. Tajemství křehkých vrstev croissantu spočívá ve správné teplotě másla, v překládání, chlazení a rozvalování těsta. Jedno s druhým totiž souvisí – máslo se dobře spojí s těstem jen tehdy, pokud má správnou teplotu. Těsto s máslem půjde dobře rozválet, jen je-li vychlazené. A konečně, typické vrstvičky se vytvoří, pouze pokud těsto několikrát přeložíš a rozválíšsmajlik.

autor: Uzlinka
vloženo: 12.05.2012 10:23:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na to překládání, je duležité?
smajlik

autor: Irrena
vloženo: 16.02.2012 11:17:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Koukám jak puksmajlikjak to že moje fotka teď je jako prvnísmajliksmajliksmajlikJá vůbec nejsem autor receptu, předtím tady byla fotka od Kriolsmajlik

autor: Irrena
vloženo: 21.10.2011 10:34:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

k.radulka:moc se mi líbí tvé croissanty, jak jsi je dělala, myslím tvar??????

autor: rebeka
vloženo: 14.05.2011 20:29:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irrena:smajliksmajlik že tys je koupila a vrzla na plechsmajliksmajlik
máš je luxusnísmajliksmajliksmajlik

autor: pasifa
vloženo: 13.01.2011 22:09:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: wedka
vloženo: 13.01.2011 18:08:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

+1 Bodík... smajlik

autor: k.radulka
vloženo: 09.01.2011 09:21:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Máme upečíno, přes noc jsem nechala těsto s máslem uležet, ráno jen rozválela, nakrájela, zamotala a upekla. Určitě je dejte péct na pečící papír. Jsou moc dobréééé. Krásné ráno všem ! smajlik

autor: k.radulka
vloženo: 08.01.2011 19:30:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem taky zadělala, ted odpočívá, pak budu zadělávat ještě to máslo, snad to z toho dobře chápu smajlik

autor: Irrena
vloženo: 08.01.2011 17:41:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kriol právě jsem je dopeklasmajlikVypadají krásně, s těstem se perfektně dělalosmajlik

autor: Irrena
vloženo: 08.01.2011 09:37:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě jsem poprvé složila a těsto se chladí.Moc dobře se s ním pracujesmajlik

autor: vybusna
vloženo: 03.07.2009 08:53:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

iljusa...bud bez obav, nie si za blbca..ja som ten nezmysel s cuketovym chlebom odobrala z podobnych..

autor: Iljusa
vloženo: 02.07.2009 15:21:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak teď za toho blbce jsem tu já - mimo mísu smajlik

autor: Iljusa (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.07.2009 15:14:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak toto se mi líbí, jen nechápu podobnost s cuketovým chlebem. Trochu mimo mísu - ne?


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

čokoládový croisant domácí croissanty recepty croissant jak upéct croissant croisant těsto na croissanty těsto na croisant recepty croisant crosant recept pečení croissantů recept croissant crossiant recept recepty na croissanty croissant těsto recept croisant croissant recept croissanty recept crosant recept croissanty croissantové těsto croissant recepty recept crosant recept na crosant domácí crosant croisantové těsto crossant cokoladovy croissant recept recept crossant kroisanty recept croissant kroisanty kroisant recept na croissanty domaci croissant croissanty recepty kroisant recept crossiant těsto na croissant recept na croissant croisant recept croissanty recept na croisant




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz