Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta z Hery

Tato rychlá buchta, která je někdy nazývána Šalamoun, by rozhodně neměla chybět ve vašich receptech. Je to snadný hrníčkový recept, takže není třeba nic odměřovat. Závěrečná hmota na polití dokonale nahradí čokoládovou polevu a pokud do ní přidáte ještě trochu rumu, celý moučník se krásně rozvoní.

Hodnocení receptu je 4,5 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

2. 7. 2009 22:14

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie18 692 kJ / 4 468 kcal
Bílkoviny98,22 g
Tuky48,74 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 416 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy893,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kokin

1. 5. 2021 18:07

Peču buchtu je moc dobrá:yes:<3:-)

Klára

7. 11. 2017 20:53

Sodovka: ja ji znam pod nazvem šup do trouby a moje mami ji prejmenovala na šup do taťky, podle toho jak jí dokázal rychle zdlabnout???????? právě jí peču a už se nemůžu dočkat ????????

Sharka6

11. 10. 2017 19:58

Sodovka: <3 já ji taky peču dlouho, recept jsem zdědila po mamce, ale vždy to byla "Vařená buchta" :-p

sisipeky

11. 5. 2016 19:30

Nikol: 1 hrnek:-p

Aneta

19. 2. 2014 16:33

A sklenka je co? Nevím jak má být velká- 200ml? 300ml?:-O:-?

Hana

6. 10. 2013 15:09

Skouším jí často a myslím,že je chuťove boží

Sodovka Sodovka

29. 4. 2012 18:32

Dovolím si odpovědět na několik dotazů staršího data. Odebraná směs ochucená rumem se velice dobře vsákne, když se upečený korpus propíchá na několika místech vidličkou!!! Lije se na horký moučník - hned po vytažení z trouby. Lije se pomalu a tekutina se velice krásně vsákne.;-) Je to osvědčené,dělám to tak pokaždé. Řezy jsou šťavnaté, voní rumem.:-p Hera - celé balení 250g. Před chvíli jsem buchtu vytáhla z trouby. Peču ji roky a znám ji pod názvem Šalamoun. Snad mé rady někomu pomohou. :-)

Dana61

22. 2. 2012 09:32

také dělám léta s označením Buchta z Hery a je velmi dobrá:yes::-D
jenom doporučuji (po odlití hmoty do skleničky) před přidáním vajec a ostatních surovin přece jenom chvíli počkat, aby se vám ta vejce neuvařila- hmota je velmi horká:-))

Monca.H. Monca.H.

21. 2. 2012 21:47

o této buchtě jsem slyšela poprvé až tady,všichni ji znáte pod různými názvy..cítím se až hloupě :-D:-)) buchtička byla moc dobrá,samozřejmě jsem neodolala a ještě hodně teplou jsem ji ochutnala-no žádná sláva,připadala mi strašně mastná,jako kdyby byla pečená na oleji či co :-O Ale po delším stání byla moc dobrá-hlavně ke kafíčku říkal taťka :yes:+5 a fotku

Nikol

20. 1. 2012 16:55

Kolik tam davate toho tuku ? Cele baleni ?

Teruna

2. 5. 2011 20:16

My tuhletu dobrotu pečeme taky hromadu let jako Hop do trouby.
Dává se do rozpálené trouby, peče se na 180° asi 15-20 minut. Hotová je, až se začnou odlupovat okraje od plechu.
Políváme buchtu hned co se vytáhne z trouby. Ona se totiž ta odložená hmota má vsáknout, aby to nebylo suchý, ale vláčný a navíc teprve pak se na tom horkým a mokrým krásně rozpustí nastrouhaná čokoláda.

zizala zizala (moderátorka)

23. 9. 2010 19:54

zuzun: ona ta hmota navrch by se neměla vsáknout, ale udělat polevu. Já nepolévám horký, ale zchladlý moučník ;-)

zuzun

23. 9. 2010 19:51

tak tohle jsem zkousela a stalo se mi s tim neco divnyho. ta sklena stranou na politi se nevsakla, utvorila nejakou rozpatlaninu:-// kdybych to bejvala nenalila na vrch, byla jinak super

Nikolka

7. 5. 2010 18:09

dobry den,jak dlouho se to peče a nakolik se to peče??:-)

finneta

3. 7. 2009 10:53

pro změnu Hop do trouby anebo Šalamoun, ale tady je to bez rumu:no::-((

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z hery pečeme z hery hera recepty moučníky z hery moucnik z hery buchta šup do trouby recept z hery rychlá buchta z hery recepty s hery kakaová vařená buchta buchta hop do trouby vařená buchta buchta s ostružinami hera kolac z hery buchta s herou recept hera kokosová buchta z hery recepty na bábovku z héry z hery

Suroviny: tuk hera, voda, cukr, kakao, vejce, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr vanilkový, tuk, mouka

TopRecepty.cz

Buchta z Hery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DRvK