Dobrý knedlík
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 15 371 kJ / 3 674 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,72 g |
Tuky | 80,24 g |
Vláknina | 27,55 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 2,37 g |
Sůl | 5,52 g |
Sacharidy | 577,41 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 7. 2018 21:58
"Dobrý knedlík"
No, aby nebyl, když je v něm máslo, že
***
hospodyne:
Když z umělých hmot byl znám jenom bakelit a pod., a tlačenka se ještě ládovala toliko do vepřového žaludku a měchýře, tak moje rodička tyto knedlíky vařívala v nepomáslovaném ubrousku (utěrce). Úspěšnost tkvěla v tom, že kštica (úvazek) se provedl dvěma špagáty (motouzy): první hned za těstem a druhý asi o 3cm dál; po krátkém povaření se první úvazek přestřihl a knedla se dovařila
Já se časem dobral k tomuto jednoduššímu postupu: https://www.labuznik.cz/recept/karlovarsky-knedlik...
No, aby nebyl, když je v něm máslo, že
***
hospodyne:
Když z umělých hmot byl znám jenom bakelit a pod., a tlačenka se ještě ládovala toliko do vepřového žaludku a měchýře, tak moje rodička tyto knedlíky vařívala v nepomáslovaném ubrousku (utěrce). Úspěšnost tkvěla v tom, že kštica (úvazek) se provedl dvěma špagáty (motouzy): první hned za těstem a druhý asi o 3cm dál; po krátkém povaření se první úvazek přestřihl a knedla se dovařila
Já se časem dobral k tomuto jednoduššímu postupu: https://www.labuznik.cz/recept/karlovarsky-knedlik...
13. 7. 2018 16:17
vandylady: tento způsob jsem kdysi viděla v televizi. Přidávám trochu prášku do pečiva, ale nemusí být. Manžel je má rád zvlášť ke šťávám, protože se tolik nenacucají proti kynutým.
13. 7. 2018 15:41
hospodyne: proto je dobré vařit je v tom ubrousku, ale já je dělám tak. Ale dobrý nápad diky, to se musí vyzkoušet
13. 7. 2018 13:44
Pro mě je ideální vařit knedlíky z řídkých těst v umělém tlačenkovém střevě. Okraje jenom zahnu směrem k pokličce, těsto tak může při varu dál pracovat a není utemované. Myslím, že utažením do folie se ruší nakypření sněhem. Používám střevo o průměru 130mm.
12. 7. 2018 17:35
My ho máme moc rádi diky
12. 7. 2018 02:45
Hmmm, také vypadá dobře
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 54 minutami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 6 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 1 hodinou
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 1 hodinou
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 4 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 7 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: knedlík knedlík recept dobrý knedlík knedlik ve střevě knedlík z opečených rohlíků dobry domaci knedlik karlovarsky knedlij kdedlik receptynaknedlik co varit dobreho knedlíky v tlačenkovém střevu houskové knedlíky v tlačenkovém střevu karlovarský knedlík vařený ve střevu dobry recept knedliky vídenský knedlík ve střevě kmedlik knedik rohlíkový knedlík v tlacenkovem střeva knsdlík vaření knedlíku v tlačenkovém střeva
Suroviny: máslo, sůl, vejce, mouka hrubá, mléko, rohlík
Dobrý knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/or4k
6 názorů