Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňáky

Placky z kysaného zelí s uzeninou, pocházející z jižních Čech, to jsou zelňáky. Můžete je konzumovat buď teplé, nebo studené, jako svačinu. Společně s dobře vychlazeným pivem, budou ideální jako občerstvení k fotbalovému, či hokejovému zápasu.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

12. 7. 2009 18:40

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 615 kJ / 864 kcal
Bílkoviny53,36 g
Tuky56,12 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 618 mg
Sodík 5,84 g
Sůl14,42 g
Sacharidy29,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

K zelňákům doporučuji pivo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Iva

9. 12. 2013 11:45

Právě jsem je dodělala a jsou skutečně moc dobré:yes:

eva-ar

29. 4. 2013 18:31

Jednoduche,rychle a hlavne vyborne :yes: :-)

Paprika Paprika

1. 9. 2012 11:12

Blansch: ... :-O:-O ale v tomto receptu brambory nejsou ... tyto placky jsou ze zelí :-!

Blansch Blansch

31. 8. 2012 17:41

Zdravím, také dělám už léta a vždy osvědčeno. Dávám 500g hr.mouky na 1kg vařených brambor a přidávám jeden tvaroh ve vaničce a cibuli na kostičky. Je to taková dobrota, že sníme všechny placky ve dvou na posezení:-))

maadresa7

28. 12. 2010 16:47

Výborný, rychlý, jednoduchý recept. Rozhodně bodík!

Lentilka

30. 9. 2010 11:16

Mám vyzkoušené a jsou výborné! Přitom je to tak jednoduchý recept.
Díky za něj a posílám bodík.:yes:

andrejika andrejika

15. 9. 2010 22:08

Je fakt, že u nás na Zlínsku se nedělávají...dnes jsem je udělala poprvé a budeme je dělat fakt často:-KNabídla jsem i tchyni ( také nevěděla, co to zelňáky jsou) a i jí moc chutnalo! Posíláme bodík!

Paprika Paprika

5. 8. 2010 22:55

Díky za chválu. Jsem ráda, že chutnalo a že bude chutnat.;-)

thomassinno thomassinno

2. 8. 2010 12:36

Tož ty musiju byt fajne:-* Určitě si zrobim, děvucho :-K +8

savlinka savlinka

29. 7. 2010 14:43

mňam:yes::yes::yes:

pipre pipre

29. 7. 2010 14:42

Dnes jsem dělala, jen dovitř jsem dala celý plátek uzené krkovičky. Moc dobré:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 11. 2009 23:33

:yes::yes:

majda1512

13. 7. 2009 08:10

Papričko, vypadá to úžasně. Rádi chodíme s manželem na pivko a posedět s přáteli, tak určitě udělám. Zajímavá je i varianta od Jendy, jen už mi to trošku víc připomíná bramborák. Bibinko a ty se nám také pochlub, jak děláš ty?
A bodík letííííí:yes:

Jenda1 Jenda1

12. 7. 2009 20:22

Není to tak dlouho, co tady zelové placičky byly:-)). http://www.toprecepty.cz/recept/5296-zelove-placic...

pipre pipre

12. 7. 2009 19:43

Také jsem už zelňáky dělala, ale z jiného těsta, pekla jsem je v troubě, ale tyto vypadají ještě lepší :-)Musím je brzy udělat :-D Bodík:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelňáky recept na pravé zelňáky zelnaky recept zelove placky zelňáky z kysaného zelí recept na zelnaky výborné zelňáky top recepty zelnáky recept zelňáky zelnak recepty.cz zelnáky recepty zelňáky zelňák recept zelňáky z vařeného zelí recepty na zelnáky zelové karbenátky zelňáky z tvarohu kynuté zelňáky zelňáky recepty zelňáky v troubě

Suroviny: zelí kysané, uzenina, vejce, mouka polohrubá, sůl, kmín celý, olej

TopRecepty.cz

Zelňáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q1ol