jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Boloňské špagety

Boloňské špagety
nahoru
Boloňské špagety Boloňské špagety Boloňské špagety Boloňské špagety Boloňské špagety
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Těstoviny
Doba přípravy Doba přípravy: cca 2 hodiny
Počet porcí Počet porcí: 4 poněkud větší :)

Suroviny:

2 lžíce olivového oleje
2 prolisované stroužky česneku
1 najemno nakrájená velká cibule
1 najemno nakrájená mrkev
1 najemno nakrájený řapík celeru (možno vynechat)
500g mletého hovězího masa
500ml hovězího vývaru
1 a půl hrnku červeného vína
850g drcených nebo krájených konzervovaných rajčat
1 lžička cukru
1/4 hrnku nakrájené čerstvé petrželky
500g špaget
nastrouhaný parmazán na ozdobu (možno i hoblina)
sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

1) Na olivovém oleji opečeme při nízké teplotě česnek, cibuli, mrkev a celer (cca 5 minut)
2) Zvýšíme teplotu a přidáme maso a za stálého míchání osmahneme dohněda. Vzniklé hrudky rozmačkáme vidličkou.
3) Přidáme vývar, víno, rajčata, cukr a petrželku
4) Směs přivedeme k varu a snížíme teplotu. Za občasného míchání vaříme cca hodinu a půl
5) Dochutíme solí a pepřem.
6) Těsně před dovařením omáčky uvaříme těstoviny.
7) Podáváme nepromíchané (těstoviny pouze přelijeme) a dozdobíme parmazánem (popřípadě i lístkem petrželky)

Autor Autor: (Lucy)
Datum vložení Datum vložení:
14 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Boloňské špagety"

autor: Ivana (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.01.2014 13:23:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jsou opravdu výbornésmajlik

autor: Irrena
vloženo: 22.05.2013 11:04:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:dneska vařímsmajlik

autor: rebeka
vloženo: 20.05.2013 17:58:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irrena: mohu jen doporučit.. tento recept je hodně dobrýsmajliksmajlik

autor: Irrena
vloženo: 20.05.2013 17:55:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Boloňské , neboloňské, recept je moc lákavýsmajlik vše je doma, takže určitě uvařímsmajlikDávám bodíksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 20.05.2013 14:54:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jitkas: no, já to myslela po jídle.. u jídla jsem jen usrkávalasmajliksmajliksmajlik a joo.. tys myslela vodusmajliksmajliksmajlik ta je snad na mytí, neesmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: jitkas (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.05.2013 14:48:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka: No zapijet takove dobre spagety vodou, je urcite trestne.

autor: rebeka
vloženo: 20.05.2013 14:41:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jitkas: já si ho našla na NETu, ale téměř identický.. jsou fáákt skvělé.. a zbytek skvělého Merlotu ztrestám večersmajlik teda sklenku jsem si k jídlu.. ať jsem stylová.. Merlot italský.. ještě jejich trikolóra a jsem skoro tamsmajliksmajlik

magdalenka:smajlik děkuju za pochvalusmajlik.. a zrovna dnes pod mrakem a nic mocsmajlik se fotilo

autor: jitkas (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.05.2013 14:37:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka; Dobre sis vybrala, recept je skoro autenticky. Z tech, co tu vidam, snad nejpovedenejsi.

autor: magdalenka
vloženo: 20.05.2013 14:36:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka: máš nádherné fotky, pekne sa ti obed vydaril...smajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 20.05.2013 14:02:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je to prostě výborné.. akorát jsem vůbec nedávala vývar.. jen Merlotsmajlik řapíkatý celer jsem nevynechala.. fakt skvělésmajliksmajliksmajlik posílám bodík a fotosmajlik

autor: majoránka (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.01.2013 22:03:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept je velmi podařený a až na chybějící játra, která taky nedávám, přesně odpovídá boloňské omáčce v italské kuchařce.
Někdy podlévám místo červeným pro změnu bílým vínem ---taky
moc dobré...smajlik

autor: LucyAsh
vloženo: 15.01.2012 12:57:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sven: opravdu se tu nemíním dohadovat, připadá vám to jako patlanina, budiž, nejezte to :) ale nemusíte se tu nad tím půl roku rozčilovat :)

autor: Sven (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.10.2011 17:05:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

LucyAsh: argument proti argumentu,myslel jsem když člověk ještě neumí recept a chce vařit klasiku,ne patlaninu

autor: Elca274
vloženo: 21.07.2011 12:42:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento recept jsem taky zkusila a rozhodně nevařila naposledy, je to víc než vynikající a s více známou klasickou běžně doma vařící "boloňskou" omáčkou se to nedá srovnávat:)...super!!!

autor: chocolate
vloženo: 18.03.2011 13:44:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ono to asi bude tím, že jeden "zaručeně pravý" recept nebude.Stejně tak, jako naše svíčková, se drobně liší kraj od kraje či od rodiny k rodině.
Recept LucyAsh mi přijde výborný a splňující kriteria Ragu bolognesesmajlik.

autor: spagetka
vloženo: 18.03.2011 13:38:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sven (neregistrovaný/á) - mně by zajímalo spíš, kde existujou ty jediné, pravé, originální recepty. Takové - aby skutečně před nimi nebylo nic...a po nich "jen napodobenina". Ráda se poučím o názvu oněch originálů. A jménu toho prvního šéfkuchaře.

autor: LucyAsh
vloženo: 18.03.2011 13:13:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zvláštní je, že to říká zrovna člověk, který si ten recept musí hledat smajlik najděte 20 kuchařů a pak mi řekněte, jestli se jejich recepty na boloňskou omáčku shodovaly.

A zcela upřímně, obvykle právě kvůli náročnosti přípravy pravé boloňské omáčky i ta v mnoha sebelepších italských restauracích bývá značně ošizená. Konkrétně tento recept jsem si přivezla ze své brigády v severní Itálii. Ráda si přečtu, co je na něm podle vás špatně (ano, vím že v něm chybí např. vnitřnosti, ale nemám pocit, že by tohle byla oficiální kuchařka ba naopak, jsou to stránky kulinářských nadšenců. Stejně tak si můžete být jistý/á, že vám je do boloňských špaget nedá ani leckterý profesionál a stejně to boloňskými špagetami nazve). Při vší úctě si myslím, že člověk, který hledá originální recept, ho nebude hledat na toprecepty.cz...

autor: Sven (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.03.2011 10:49:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vy nechápete jednu věc a to je, že člověk který si zadá do vyhledávače špagety bolognese a chce si fak uvařit originál tak má smůlu v tom že ho to hodí na nesprávné recepty. proto nepoužívejte originální názvy jídel k vašim upraveným prosím

autor: Ivana Ch
vloženo: 16.09.2010 07:50:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ćím déle se omáčka vaří tím má lepší chuť.

autor: Ivana79
vloženo: 06.08.2010 11:37:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lucy,naprosto dokonalá omáčkasmajliksmajlikViem,že je to známy recept,taká klasika,ale presne takto som ho našla aj v talianskej kuchárke,tak si dovolím pridať fotku k tvojmu receptusmajlik

autor: LucyAsh
vloženo: 31.03.2010 20:52:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zdenek: naopak... spise malo... klidne to varim i dele, aby nezustala trpka pachut z cerveneho vina...

autor: zdenek (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.03.2010 16:49:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nezda se vam varit to hodinu a pul trosku moc ... ?

autor: Lendiiik
vloženo: 11.08.2009 12:48:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

místo parmezánu jsem posypala cihlou

autor: Drobek
vloženo: 25.07.2009 18:51:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já vím, že tu jsou, tenhle mne zaujal ingrediencemi. Proto jsem ho pochválil.smajlik Ovšem vše nakonec projedu ručním mixerem.smajlik

autor: Gabina
vloženo: 20.07.2009 13:29:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Drobku, receptů je tady hned několik, jen si vybrat smajlik

autor: Drobek
vloženo: 19.07.2009 20:00:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikŠpagety já k smrti rád a je s podivem, že tenhle recept jsem neznal. Bodík, a kdybych mohl víc, už jsou tam.smajliksmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

pravá boloňská omáčka na špagety bolonska smes recept recepty parmazan prave italske bolonske spagety pravá boloňská omáčka recept smes na spagety recepty s parmazánem boloňské spaghetti recept boloňská směs na špagety recepty na špagety originál italské bolognska omacka recepty-směs na špagety parmazán recepty bolognské spagety bolonske spagety original pravá boloňská omáčka špagety s celerem boloňské špa recept špagety parmazán pravé boloňské špagety recept bolonske spagety recept originál boloňské špagety recept směs na špagety recept špagety parmazán bolonsk příprava boloňské omáčky spagety s parmazanem bolognské špagety recept bolonske pagety pravé boloňské špagety bolnska omacka originál boloňská omáčka bolnské špagety bolonska smes parmazán-recepty směs na boloňské špagety boloňské špagety boloňské špagety mrkev těstoviny s parmazánem spagety bolonske bolonská originální 3pagety




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz