Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený tvarohový dort s ovocem

Nepečené dorty s ovocem jsou vyhledávané zejména v horkých letních dnech, kdy se nám nechce stát u rozpálené trouby. Piškoťák, jak se mu lidově říká, máte připravený velmi rychle, pouze potřebuje čas na odležení.

Hodnocení receptu je 4,8 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby tuhnutí

20 min (20 min příprava, bez doby tuhnutí)

22. 7. 2009 20:50

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie10 571 kJ / 2 527 kcal
Bílkoviny89,80 g
Tuky107,60 g
Vláknina2,88 g
Cholesterol 330 mg
Sodík 294 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy298,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sodovka Sodovka

1. 6. 2011 13:37

Do tvarohových, jogurtových, šlehačkových krémů se i mně osvědčil želatinový ztužovač za studena o kterém píše Merylas. Má velikánskou výhodu v tom, že se dělá za studena a právě na ztuhnutí tvarohových, šlehačkových ... krému je ideální. :yes: Důležité je doddržet postup, který je napsaný na zadní straně obalu. Se ztužovačem za studena se pracuje rychle a je třeba dodržet i takové maličkosti jako je množství mléka,;-) šlehání 30 vteřin ;-)(doufám, že se nemýlím). Podrobný postup je napsaný na obale.:-) Pytlík je určený na množství ingrediencí 700g. Když je krému více, je vhodné použít 2 želatinové ztužovače za studena.:-)

Merylas Merylas (moderátorka)

1. 6. 2011 12:51

aanicka: Na trhu je víc želatinových ztužovačů?:-O Já znám pouze tento a pracuje se s ním po studenu. Neznám žádný, který by se musel povařit:-8
http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...

aanicka

1. 6. 2011 12:21

Pravděpodobně v tý želatině. Některá se musí nechat nejdřív nabobtnat a pak povařit. Prostě podle návodu.

Klára

1. 6. 2011 09:39

Chuťově skvělý, ale absolutně nedrží pohromadě. Vůbec není kompaktní. Nevím v čem se stala chyba. Doslova se rozplácnul po stole.:-S

aanicka

5. 2. 2010 16:24

Adél, musí se dobře vymíchat, ale příště můžeš použít želatinu, na jakou jsi zvyklá ;-).

Adélka

5. 2. 2010 15:55

Ahojky je to výborny až na ten ztuzovac...udelali se mi hrudky.;-(

Iljusa Iljusa

23. 7. 2009 13:31

tvarohové - ty mi můžeme ;-):yes:

Katarinka

23. 7. 2009 10:22

Tento želatínový stužovač je výborný.A nerobí hrudky.Používam dlho do všetkého,do krémov aj do šľahačky:yes::yes:

aanicka

23. 7. 2009 08:44

Jedná se opravdu o želatinový ztužovač od Dr. Oetkera viz. http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7..., ale jestli jsi zvyklá používat klasickou želatinu, tak klidně můžeš.
U ztužovače je výhoda, že nemusíš dávat tolik vody (mléka) jako u želatiny a nenaředí ti tak náplň, je rychlejší, protože se nemusí tekutina zahřívat. Ale zase ztužovač neztuhne tak dokonale jako želatina. Nechávám volbu na vás ;-).
A díky za ohlasy.

zd.fil

22. 7. 2009 23:04

Želatinovým ztužovačm je myšlena želatina,nebo se to fakt tak jmenuje??Neznám to:-O Poradíte prosím??DÍKY:-D

zd.fil

22. 7. 2009 22:58

Určitě zkusím..:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 7. 2009 21:42

Přidávám se taky s bodíkem:-):yes::yes:

Klarak

22. 7. 2009 21:08

Vypadá mooc pěkně,miluju tvarohovy dorty,a hlavně tak rychlé.Dávám bodíka:yes:

pipre pipre

22. 7. 2009 20:57

:-*:yes::yes:+

AnnaC

22. 7. 2009 20:52

:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: nepečený tvarohový dort tvarohový dort tvarohový dort za studena tvarohový dort nepečený nepečený dort s tvarohem nepečený dort s ovocem nepečený ovocný dort ovocný dort za studena tvarohový dort se želatinou tvarohový ovocný nepečený dort dort za studena tvarohový nepečený dort ovocný nepečený dort nepečené dorty tvarohový nepečený dort se zelatinou nepečený dort nepečené dorty za studena tvarohové dorty nepečený piškotový dort s tvarohem dort za studena s tvarohem

Suroviny: tvaroh ve vaničce, smetana ke šlehání, cukr, piškoty, ztužovač želatinový, ovoce, rum

TopRecepty.cz

Nepečený tvarohový dort s ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7L8G