jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Zásmažka - Jíška

Zásmažka - Jíška
nahoru
Zásmažka - Jíška
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Pro začátečníky

Suroviny:

1 cibule, hladká mouka, olej (tuk)

Postup přípravy receptu

Na drobno nakrájenou cibulku dusíme do měkka na oleji. Přidáváme mouku dokud není zásmažka hustá tak jak chceme.

Poznámka

Zasmažkou můžete zahustit polevky (čočková). Zásmažku je možno udělat i bez cibulky. Tohle není žádný světaznalý recept, ale znám i takové začínající kuchařky, které neví jak se zásmažka dělá tak to je hlavně pro ně. :)

Autor Autor: (Jitka)
Datum vložení Datum vložení:
6 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Zásmažka - Jíška"

vloženo: 07.12.2013 11:45:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pavel:No maminka na dovolené ,nebo šla k jenom ke kadeřnici?smajlik

autor: Pavel (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.12.2013 02:35:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vám ženským se to kecá, ale co mi chlapi :)Díky bohu za takovéto stránky

autor: Ludva (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.05.2013 13:37:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikjíška je bud tmavá nebo světlá a obsahuje mouku a tuk,nebo bešamel mouka a mléko,ale je zápražka to je jen mouka nasucho, třeba do guláše a tmavých omáček.

Karinka:

autor: Irrena
vloženo: 11.12.2012 11:24:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Protože nerada zamažu při vařeno hodně hrnců, tak si to ulehčuji takto, zásmažku (jíšku) dělám rovnou v hrnci v kterém vařím polévku, připravím jíšku a zaliji studenou vodou (vývarem),nechám provařit a přidám další surovinysmajlikZásmažka se dobře provaří a chutná stejně jako když ji dělám zvlášťsmajlik
Špagetka má pravdu,že je nejlepší z přepuštěného másla, to si kupuji v Německu v půlkilovém kelímku.

autor: kikimon (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.12.2012 11:11:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alex:aj pre mna je zasmazka strasiak.. prave sa na nu chystam smajlik

vloženo: 24.11.2012 16:53:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jíšku z oleje a másla vždy před naředěním ochladím,protože,voda mléko nebo smetana je studené ! Pak se nic nezdrcne !
Mouka se dá opéct nasucho v pánvi až začne vonět ucítíte hezkou vuni a pak se muže přidávat olej aby se vše spojilo.Pak do dřezu s vodou pořádně ochladit pánev zespoda a naředit jíšku,vodou mlékem nebo smetanou.Rozmíchat a nalít k omáčce nebo k polévcesmajlik

autor: Alex (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.11.2012 16:01:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dle nazoru lidi pry varim moc chutne,ale zasmazka,to je pro mne porad strasak.Snad jen opakovanim se to naucim.Ikdyz idim jak jeto jednoduchesmajlik

autor: Jana Pá
vloženo: 27.08.2012 12:58:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka: dle zdejších komentářů a receptů dává někdo i polohrubou mouku, Pavlíku musíš vyzkoušetsmajlik

autor: spagetka
vloženo: 27.08.2012 12:49:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pavel:hladká

autor: pavel (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.08.2012 12:47:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děcka, já kuchař amatér - jaká mouka do jíšky - zásmažky, ale rychle prosím

autor: spagetka
vloženo: 24.02.2012 17:07:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zásmažka je výraz našich babiček pro jíšku, je to naprosto identické, příklady z webu a i z toho, co znám právě od babičky, ta říkala zásmažka, mamka jíška, bylo to to samé:

"Jak ale zásmažku, jak jíšce říkaly naše babičky, připravit, aby byla výborná? Existuje na to pár triků...

Zásmažka z převařeného másla má nejlepší chuť. Při přípravě dbáme na množství mouky a másla – musí být stejné na váhu. Zásmažka nesmí být tekutá, ale má být tuhá a oddělovat se od stěn kastrolku. Musí být usmažená, aby neměla moučnou chuť.

Bílá zásmažka se smaží jenom několik minut a používá se na př. na Bešamelovou a krémové omáčky. Žlutá zásmažka še používá na omáčky se základem z bílého vývaru.

Neexistuje univerzální jíška!
Zjednodušeně řečeno, jíšky se připravují pražením mouky na omastku. Druhy jíšek jsou ale různé, každá se hodí pro jiný druh pokrmu. Proto bychom si předem měli zjistit, jaký typ jíšky budeme do pokrmu potřebovat a na základě toho zvolit použitý omastek. Kde to zjistit? Samozřejmě v receptu! Tam většinou bývá uvedeno: připravte si světlou (nebo tmavou) jíšku. Jaký je v tom rozdíl? Pro světlou jíšku se hodí více čerstvé máslo nebo ještě raději Hera (pokud máslo, volte tzv. „přepuštěné", které jste zbavili vody, a tak se tolik nepřipaluje), pro tmavou, kde delším smažením dosahujeme ostřejší chuti, můžeme volit i sádlo nebo rostlinný olej."

autor: Láďo (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.02.2012 17:00:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen: Ja si myslím,že zásmažka je po slovensky a jíška po česky. smajlik smajlik

autor: Tanule19
vloženo: 23.02.2012 19:44:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já se s tou jíškou nedomluvím snad nikdy smajliksmajliksmajlik Vždycky je úplně jiná,než chcismajlik Teda,vždycky je na nic...smajlik A to ji dělám podle mamči a pořád se nedaří.

autor: Veru (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.02.2012 18:45:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky díky ;)) už vím jak na to:)

autor: Zuzajda
vloženo: 16.02.2012 11:39:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky moc, já jsem ji fakt neuměla, takže jak tady všechny ostřílené kuchařky píšou ten svůj "kuchařský sleng" tak já pak musím hledat co tím vlastně myslely a jak se k tomu dopracuji, takže dávám bod za tuhle vzácnou radu!!!smajlik

autor: Martin (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.02.2012 08:06:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajlikVždycky jste mi pomohli a ani teď ste mě nezklamali z jíškou.
Je mi 10 let a docela mě vaření baví děkuji.

autor: Barča (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.01.2012 13:21:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak třeba já jsem začáteční kuchařka smajlikTak a už to umím pomali se učím vařit ale nebojte kždé jídlo co vařím si musím najít a internetu jestli to nevařím špatně smajliksmajlik

autor: richard (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.11.2011 09:23:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Machu:Dievčatá ďakujem, učím sa variť a je to super ako chémia ale jedlá. Tak ešte raz Ďakujem

autor: Machu (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.08.2011 14:15:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Take moc dekuji za recept... Varim docela casto a rada, ale na jisku se jeste nedostalo:)

autor: Janča (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.08.2011 15:11:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

děkujů.. když sem mámu prosia aby mě naučila vařit řekla to přijde samo až tě to chytne můžeme se bavit o fíglech. Vařím zásadně podle internetu a někdy i tyhle základy chybí. takže děkujů že na nás rychlokvašky začátečnice někdo myslí

autor: edita_h
vloženo: 04.01.2011 20:24:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdravím,tak mi došlo máslo a koukám na net,jestli nááhodou nejde udělat jíška třeba z oleje a ejhle,ono to jde a uplně běžně tak lidí jíšku dělají...tak to jdu zkusit a jsem zvědavá jaký to bude rozdíl v chuti a jestli se mi neudělají ty obávané hrudky,z másla se mi to nikdy nestalo a to šoupnu na máslo lžici mouky jen promíchám vařečkou a po chvilce tím zahustím vroucí polévku nebo omáčku...a pak to ještě minimálně 5 minut povařím,aby to ztratilo moučnou chuť-fialko :)

autor: Andrea (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.07.2010 22:18:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc moc děkuju smajlik

autor: jenik (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.06.2010 12:22:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Diky

autor: fialka (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.05.2010 20:39:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

a mohu se zeptat na podrobnosti,konkretne jakou to ma mit konzistenci a ma se to dat do te cockove polevky na zacatku vareni ci na konci, a pokud na konci jak se to vpravi do te polevky BEZ HRUDEK ? dekuji

autor: zizala
vloženo: 26.04.2010 19:46:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Miroslave není ostuda něco nevědět, ale nechtít se nic naučit smajliksmajlik

autor: Miroslav Smrczek (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.04.2010 13:49:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zdravim vas vsechny devcata,ja ac jiz 9 let varim a pecu jsem se dnes musel podivat na to jak se zasmazka dela nebyl jsem si jist.to ze ten recept tady je je moc fajn a myslim si ze neni ostuda se podivat kdyz lovek neco nevi.smajliksmajlik

vloženo: 08.12.2009 12:44:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já vždycky říkám, že ani takové věci, jako je obyčejná zásmažka nesmí na receptech chybět. Karinka (neregistrovaný/á) , i já jsem si v tom tvém věku se zásmažkou užila svojesmajliksmajliksmajlik

autor: Karinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.12.2009 12:27:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, musím říci, že já, 19ti letá, mladásmajlik jsem zrovna do toho vyhledávače zasmažku dala. Máme velikovou výhodu v tom, že vše potřebné najdeme na internetu. Díky Bohu za tosmajlik Jinak, byla to má první a musím říct, že se mi udělala moc pěkně. Takže, děkuji:o)

autor: spagetka
vloženo: 29.09.2009 17:03:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani - mrkni sem, je to docela dobře vysvětlené - http://www.gastroslovnik.cz/index.php?str=hledej&s...

vloženo: 29.09.2009 16:52:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jituš, do jakého vyhledavače? Tady, nebo na hlavní stránce? Já na hlavní stránce a našlo mi to hned tohlesmajlik

autor: lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.09.2009 16:43:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no tak já jsem si do toho vyhledávače ,,zásmažka" dala. dokonce ani v kuchařce pro chlapi jsem návod nenašla

autor: Katerina (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.09.2009 00:56:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Me to napadlo! smajlik

autor: iva (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.07.2009 16:13:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ja neviem ako sa zasmazka robi .. minule som ju skusala a vznikla mi iba husta hmota.. tak to slo do kosa.. nejak to neviem spravit.. :(

autor: cathleen
vloženo: 24.07.2009 07:46:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

V některé kuchařce jsem četla, že zásmažka a jíška se od sebe liší poměrem mouky a tuku.....kdyby si má hlava děravá vzpomněla, ve které knize to bylo, opsala bych vám tosmajlik

autor: Jituska
vloženo: 23.07.2009 19:01:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Název je změněn :) Mě je právě tolik, ale vaření celkem ovládám a to hlavně díky babičce, které vaří a peče a smaží no prostě úúúžasně smajlik

autor: Iljusa
vloženo: 23.07.2009 13:02:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

také chválím - přidala bych k názvu pomlčku ZÁSMAŽKA - JÍŠKAsmajlik

vloženo: 23.07.2009 12:50:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jitko, určitě dobrý nápad to tady mít. Jen si nejsem jistá, jestli někoho nového napadne si dát do vyhledavače "zásmažka" Řeknu ti, že já, co by mladá, kdysi 19-letá mladá manželka bych dala kdoví co za to, kdybych někde našla postup!smajlik Tohle bylo něco, co mi nešlo a nešlo. Vždycky se mi to zdrclo až jsem kastrůlkem šlehla vztekle do džezu. Takže, za mne to je +smajliksmajliksmajlik Z osobních důvodůsmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

jak se dělá tmavá jíška recepty jiska jak udělat tmavou jišku jak se dela jiška jíška z hladké mouky zásmažka recept tmavá jíška do guláše jak se dělá světlá jíška tmavá jíška jíška recepty recept na zásmažku zasmaska do polevky jíška do omáčky jíška z mouky jíška z másla a mouky jíška do guláše jak udelat zasmazku recept na jíšku zásmažka do guláše zásmaška světlá jíška jíška z polohrubé mouky recept tmavá jíška jak udělat jíšku jíška světlá jíška recept jíška tmavá recept zásmažka tmavá zásmažka zásmažka do omáčky recept na tmavou jisku jíška recept tmavá jíška recept recept jiska jak udelat jisku do omacky jíška, zásmažka světlá zásmažka jiska do polevky jiška, zásmažka bez hladké mouky zasmazka zasmazka do polevky jak se dělá zásmažka




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty