jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Zapečený květák se sýrovým bešamelem

Zapečený květák se sýrovým bešamelem
nahoru
Zapečený květák se sýrovým bešamelem Zapečený květák se sýrovým bešamelem Zapečený květák se sýrovým bešamelem Zapečený květák se sýrovým bešamelem Zapečený květák se sýrovým bešamelem
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zeleninová jídla
Počet porcí Počet porcí: 3

Suroviny:

1 středně velký květák
15 dkg tvrdého sýra
10 dkg slaniny
12 dkg másla
6 lžic mouky
1/2 l mléka
2 žloutky
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

Květákové růžičky uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Do ohnivzdorné misky vložíme jednotlivé růžičky květáku a trochu opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a vysmažíme do křupkava. Tu poté nasypeme na květák (já polévám i výpekem se slaniny). Poté si uvaříme bešamel: Zpěníme máslo a přidáme mouku. Usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání přiléváme mléko, sůl, pepř a a vaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme 3/4 nastrouhaného sýra a mícháme do rozpuštění. Sundáme z plotny, necháme mírně vychladit a vmícháme žloutky. Hotovou omáčkou přelijeme květák, povrch zasypeme zbytkem sýru a necháme zapéct do trouby dozlatova. Já pekla v plynové troubě 40 min., teplotu nedokážu odhadnou, jen to, že jsem knoflík nastavila na poloviční výkon trouby.

Všem nám moc chutnalo. Byla to opravdu mňamka.

Poznámka

Zdroj: minibazar.cz, autor: Hana Vávrová (ověřen její souhlas se zveřejněním receptu)

Autor Autor: (Jana)
Datum vložení Datum vložení:
12 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Zapečený květák se sýrovým bešamelem"

autor: sasanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.09.2013 12:38:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ještě jsem opoměla napsat,že ten květák trochu pomačkám,aby nebyly velké kusy a líp se mně to do toho pekáčku srovnásmajlik

autor: sasanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.09.2013 12:35:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tenhle recept je dobrý,ale já normálně uvařím ten květák,vložím do vymaz.pekáče máslem,pokladu kousky uzeniny...ještě posypu kořením ( podravka,trochu pepře), to zaleju rozkvedl.vejci v mléce. Na to postrouhám cihlu sýr a dám zapékat.Nejprv na plno a pak zmírním asi na 180°C - dopeču do zlatova.smajliksmajlik

autor: Šmakutýr (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.09.2013 11:01:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opravdu šmakózní květák.:D

autor: Jitkas (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.07.2013 13:59:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Coleta: Muzes udelat besamel jen z nasucho osmazene mouky ( typu strouhanka oprazena bez tuku), musis hlidat, abys ji nepripalila, jen do malinko hneda a pak rychle vysypat na talir, neb panev je rozpalena. Das ji do mleka, povaris a mas besamel. Ja ji takto delam jiz davno, zrovna na zapecenou zeleninu i lasagne.

autor: Coleta
vloženo: 22.07.2013 13:38:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept jsem vyzkoušela. Bešamel jsem dělala z poloviny množství tuku, mouky a mléka. Bohužel, musím napsat, že naše chuťové buňky si s tímto receptem nepotykaly. Na nás je to opravdu velmi tučné a to jsem nedávala ani slaninu, jen česnekový libový bok, nasucho opečený.

autor: Jarda Ponožka (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.07.2013 17:55:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opravdu jen vypadá..je mi z toho zle a to jsem teprve 10 minut po jídle...

autor: Luciferrda (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.07.2013 13:39:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc dobré smajliku nás moc oblíbené jídlo smajlik

autor: Sharka
vloženo: 11.11.2012 18:15:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem dnes zkoušela a bylo to málo ochucené, tak jsme si na talíři přisolili, ale příště doporučuji ochutit už ten bešamel, třeba podravkou...jinak dávám bodík smajlik

autor: kasicka
vloženo: 22.11.2011 20:11:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborné,manžel se jen olizoval jak mu chutnalosmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 28.06.2010 12:52:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Viky, dík za inspiraci, určitě vyzkouším smajlik

autor: pacinka7
vloženo: 16.06.2010 14:50:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak kvetak je koupeny takze si to hned vyzkousim tu lahudkusmajlik

autor: Viky (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.06.2010 07:14:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

P.S. Ten sýr není nutný, slaninu lze zaměnit i šunkou či uzeným, ale také není nutné. Vyzkoušejte si různé varianty a dobrou chuť !

autor: Viky (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.06.2010 07:09:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ještě je lepší, když po žloutcích ještě z bílků ušleháte sníh a lehce vmícháte do bešamelu a kvůli chuti nezapomeňte na muškátový oříšek !

autor: Lucasinka
vloženo: 11.04.2010 20:18:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: aneška (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.03.2010 18:50:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

to musí mamka něgdy uvařit doma!!!!! vypadá to sqvěle!!!smajliksmajliksmajlik

autor: paajus
vloženo: 17.11.2009 14:06:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem dnes na oběd a byla to mnňamka... dávám do oblíbených a bodík následuje...smajlik

autor: pipre
vloženo: 26.07.2009 14:54:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bešamel miluji od malého děcka. Jedli jsme ho sladký a u nás i sousedů se jím kdysi nahrazovala krupička smajlik

vloženo: 26.07.2009 14:42:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, receptík vypadá moc dobře! smajliksmajlik

autor: Jana Pá
vloženo: 26.07.2009 14:35:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jdu-nebo jedu k Vám domůsmajlik, je to moc dobré, akorát já květák nevařím, - "prdnusmajlik" ho tam syrový a je to smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recepty zapečený květák recepty z květáku recept na zapečený květák sýrový bešamel recept na bešamel recepty bešamel recept z kvetaku minibazar.cz recepty recepty minibazar zapekany kvetak sýrový bešamel recept recept bešamel květák-recepty květák s bešamelem zapečný květák recept zapečeny květak květák recepty zapečený zapeceny kvetak recept mini bazar recepty zapečený květák recepty zapékaný květák recepty recepty-květák zapeceny kvetak zapečený květák se sýrovým bešamelem zapečený květák s bešamelem květák v bešamelu kvetak minibazar recepty minibazar květák zapečený kvetak zapeceny s besamelem bešamel sýrový zapečený květák bešamel minibazar.cz zapecenykvetak bešamel recepty květák bešamel recept bešamelová omáčka recept květák bešamel květák recepty zapékaný květák s bešamelem




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty