Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený květák se sýrovým bešamelem

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 7. 2009 14:28

Suroviny pro 3

3

Nutriční hodnoty

Energie11 031 kJ / 2 636 kcal
Bílkoviny69,35 g
Tuky226,25 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 922 mg
Sodík 3,33 g
Sůl8,32 g
Sacharidy79,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: minibazar.cz, autor: Hana Vávrová (ověřen její souhlas se zveřejněním receptu)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

nedim nedim

16. 3. 2024 14:06

Výborné!

sasanka

14. 9. 2013 12:38

Ještě jsem opoměla napsat,že ten květák trochu pomačkám,aby nebyly velké kusy a líp se mně to do toho pekáčku srovná:-D

sasanka

14. 9. 2013 12:35

Tenhle recept je dobrý,ale já normálně uvařím ten květák,vložím do vymaz.pekáče máslem,pokladu kousky uzeniny...ještě posypu kořením ( podravka,trochu pepře), to zaleju rozkvedl.vejci v mléce. Na to postrouhám cihlu sýr a dám zapékat.Nejprv na plno a pak zmírním asi na 180°C - dopeču do zlatova.:-);-)

Šmakutýr

1. 9. 2013 11:01

Opravdu šmakózní květák.:D

Jitkas

22. 7. 2013 13:59

Coleta: Muzes udelat besamel jen z nasucho osmazene mouky ( typu strouhanka oprazena bez tuku), musis hlidat, abys ji nepripalila, jen do malinko hneda a pak rychle vysypat na talir, neb panev je rozpalena. Das ji do mleka, povaris a mas besamel. Ja ji takto delam jiz davno, zrovna na zapecenou zeleninu i lasagne.

Coleta

22. 7. 2013 13:38

Recept jsem vyzkoušela. Bešamel jsem dělala z poloviny množství tuku, mouky a mléka. Bohužel, musím napsat, že naše chuťové buňky si s tímto receptem nepotykaly. Na nás je to opravdu velmi tučné a to jsem nedávala ani slaninu, jen česnekový libový bok, nasucho opečený.

Jarda Ponožka

17. 7. 2013 17:55

Opravdu jen vypadá..je mi z toho zle a to jsem teprve 10 minut po jídle...

Luciferrda

16. 7. 2013 13:39

Moc dobré :-)u nás moc oblíbené jídlo :-p

Sharka

11. 11. 2012 19:15

Tak jsem dnes zkoušela a bylo to málo ochucené, tak jsme si na talíři přisolili, ale příště doporučuji ochutit už ten bešamel, třeba podravkou...jinak dávám bodík ;-)

kasicka

22. 11. 2011 21:11

Výborné,manžel se jen olizoval jak mu chutnalo:yes::yes::yes::-p

pipre pipre

28. 6. 2010 12:52

Viky, dík za inspiraci, určitě vyzkouším :-)

pacinka7

16. 6. 2010 14:50

Tak kvetak je koupeny takze si to hned vyzkousim tu lahudku:-*

Viky

14. 6. 2010 07:14

P.S. Ten sýr není nutný, slaninu lze zaměnit i šunkou či uzeným, ale také není nutné. Vyzkoušejte si různé varianty a dobrou chuť !

Viky

14. 6. 2010 07:09

Ještě je lepší, když po žloutcích ještě z bílků ušleháte sníh a lehce vmícháte do bešamelu a kvůli chuti nezapomeňte na muškátový oříšek !

Lucasinka Lucasinka

11. 4. 2010 20:18

:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: zapeceny kvetak recepty z květáku květák recepty bešamel zapeceny kvetak recept minibazar recepty kvetak bešamel recept recepty květák zapékaný květák recepty zapékaný květák s bešamelem zapekany kvetak bešamelová omáčka recept recepty zapečený květák recept na zapečený květák květák zapečený minibazar.cz recept zapečeny květak zapečený květák recepty květák recepty zapečený

Suroviny: květák, sýr tvrdý, slanina, máslo, mouka, mléko, žloutek, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Zapečený květák se sýrovým bešamelem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wmmg