jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  41 000  receptů

Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky
Jihočeské zelňáky
nahoru
Jihočeské zelňáky Jihočeské zelňáky Jihočeské zelňáky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu:

Předkrmy

Suroviny:

Hladká mouka
kysané zelí
sádlo
škvarky (nejlépe čerstvé)
sůl
kmín
mléko

Postup přípravy receptu

Na vál dáme mouku přisypeme zelí a škvarky, sůl, kmín a přidáme mléko. Zpracujeme těsto. To vyválíme na plát o síle cca 1,5 cm. Z toho tvořítkem (obrácenou skleničkou na víno) vykrájíme kolečka, která klademe na vymaštěný plech. Dáme do trouby zapéct při teplotě asi 200 stupňů. Pečeme 20-30 minut do růžova. Nejlepší jsou když je necháme uležet do druhého dne.

Poznámka

Podáváme k vínu nebo pivu.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
3 6 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Jihočeské zelňáky"

autor: pavel (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.07.2015 12:23:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mam rad recepty kde se nepisi zadne gramaze takovy repcept si strcte nekam jasne ja to odhadnu ale zacatecnik ma asi smulu tak si to uvedomte nez sem neco date dekuji

autor: iva (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.01.2014 17:25:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nevím,kde se stala chyba!!Těsto jsem zpracovala i vyválela bez problémů,horší bylo po upečení...hnusně suchý placky,které nešli bez větší námahy přelomit napůl..neměla jsem totiž odvahu někomu dát ochutnat celou..2 jsem nevyhodila a zkusila nechat na 2.den..ještě horší..prostě nevím,kde jsem udělala chybu!

autor: Věra (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.04.2013 14:32:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělali jsme je malinko jinak, již když jsem byla děcko, což jsou desítky let. Mohu doporučit, ne jen jako předkrm.http://www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/5.gif

autor: blanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.02.2013 21:06:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já je dělám bez mléka a mouku napůl hladká a polohrubá, a hlavně do toho přidám jednu čilipapričku a trochu pepře a papriky sladké... velmi pikantní a k pivku mňamka, sem udělala 3 plechy a zbyl tam už jen jeden, navíc to ani nevyvaluju, jen to rukou uhňácám na vymaštěný plech, sice to nejsou ani pravidelné čtverečky ani kolečka ale zase to má takový střapatý okraje smajlik

autor: bobes (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.01.2013 12:28:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

supr recept pro chudobne jako ja diky

autor: papinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.12.2012 21:47:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bývam na Slovensku,ale zelnáky milujeme,myich volame pekáče.Recept mám od svokry už 30 rokov.Tu to nik nepozná,ale kto skusi ten sa nevie ,dožrat,také su vynikajuce,smajlik

autor: papinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.12.2012 21:47:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bývam na Slovensku,ale zelnáky milujeme,myich volame pekáče.Recept mám od svokry už 30 rokov.Tu to nik nepozná,ale kto skusi ten sa nevie ,dožrat,také su vynikajuce,smajlik

autor: Josifek
vloženo: 13.03.2011 06:50:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Jojo To snad ne ? Ty takové těsto už musíš mít šupleru, jinak to nezměříš....0,3 mm.smajlik

autor: joja (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.03.2011 06:41:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

my je delame doma porad. Pochazim taky z Jiznich Cech. Testo na vysku ma mit tak kolem 0,3 mm.

Kazdy je dela malinko jinak. My milujeme tenhle.

250 g kysaneho zeli
300 g polohrube mouky
2 lzice sadla
1 hrst skvarku
1 vejce
sul
pepr

ze zeli vymackame vodu a pokrajime na kratke kousky.
vse smichame, vyvalime placku 3mm tlustou. nakrajime radylkem na obdelniky nebo vykrajujeme kolecka. Peceme v troube cca. na 200 C doruzova.

autor: gpx (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.11.2010 17:58:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nevím jak autorka měřila výšku těsta (jedna zavádějící míra zadaných žen mě napadá :), ale 1,5 cm je učitě příliš. To se vám za 30 minut neupeče ani boha. Z vlastní zkušenosti bych placky dělal maximálně 0,5 cm vysoké.

autor: Kroupovka
vloženo: 30.06.2010 11:57:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

až do svatby jsem nevěděla, co to zelňáky jsou. Manžel je z ČB a dělal jich na svatbu 100. Zmizely mezi prvními a všichni kamarádi z Prahy si na ně brali recept a nikdo je neznal. Zelňáky jsme rozšířili mezi 8 našich známých a děláme je dodnes

autor: Amatér (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.07.2009 16:19:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bohu žel,neuvádíte v receptu kolik čeho.Stačilo přeci napsat,koli zelí,půl kila mouky 2 dcl mléka nebo tak nějak.smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 19.07.2009 11:52:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám sice zelňáky malinko jinak, ale bylo by smutné, neudělat tyto Jihočeské, když jsem jihočeškasmajlikjsou výborný,křehký, přijde návštěva, tak budou hned ty tam.Dávám fotky a jasnej bodsmajlik

autor: mánička (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.01.2009 17:16:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jo supwer recept!!!!:nosmajlik

autor: tejaja
vloženo: 07.01.2009 09:34:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vyskúšajte naše kapustníky, sú suprovéééésmajlik http://www.toprecepty.cz/recept/1880-sarisske-kapu...

autor: Venca Skalicky z Canady, Quesnel , BC (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.01.2009 20:49:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mnohe diky za recept , zkousel jsem zelnaky tvorit, a jsem uz dost blizko chuti , kterou ma matka pred 50-ti lety , delala. Ale vas recept je lepsi, hned ho musim zkusit. Mimochodem, ptal jsem se pritelkyne, Moravanky, na recept a nevedela co zelnak je. Tak velke diky.


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

staročeské zelnáky recepty- jihočeské zelňáky recepty na zelnaky nejlepsi zelnaky zelnáky z hlávkového zelí zelňáky se škvarkama recept zelňák na plech zelnaky ze zeli a sadla zelńáky na plech recept jihočeské zelňáky recept recept jihoceske zelnaky výborné zelňáky recept na zelňáky zelnáky se škvarky zelňáky recepty domácí zelňáky recepty zelňáky jihočeský zelňák škvarkové zelnaky jak se delaji zelnaky recept zelňák zelňáky z kyselého zelí zelňáky do trouby zelňák zelňáky zelňáky z listového těsta zelňáky se škvarkama recepty-zelnáky jihočeské zelňáky zelňáky z kyselého zelí na plech zelnak recept zelnaky recept nakládání zelí do zelnáku skvarkove zelnaky recept zelňáky od babičky zelňáky na plech zelnaky jihoceske recept zelnaky jihočeské zelníky jihočeské recepty keramický zelnák zelníky z kyselého zelí se škvarkama



Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz