Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pažitková omáčka

Jednoduchá smetanová omáčka s čerstvou nasekanou pažitkou je sametově hladká a chutná lahodně. Nejlépe si ji vychutnáme v kombinaci s vařeným hovězím masem a bramborami.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

29. 7. 2009 17:51

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 715 kJ / 888 kcal
Bílkoviny6,64 g
Tuky86,80 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 251 mg
Sodík 61 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy19,76 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

26. 3. 2024 08:13

:-)<3:yes::yes: moc dobrá omáčka, také ji znám od babičky :-K

maris maris

3. 6. 2020 14:53

Jaromira18: my ji máme moc rádi, jestli ji vyzkoušíš, doufám, že bude chutnat i u vás;-):-)

Jaromira18 Jaromira18

2. 6. 2020 13:45

Vařím podobně polévku, omáčka bude vynikající.:-K:yes:

maris maris

26. 4. 2020 17:55

zdenda pohlreich: moc děkuji, taky ji máme rádi a teď na jaře je na ni ta správná doba;-):-)

zdenda pohlreich

26. 4. 2020 15:26

úžasná omáčka <3 lehká a vhutná :-O

Ivana Ch

30. 9. 2010 16:56

Jé tu znám, ale už jsem ji hodně dlouho nedělala, aspoň 10let ne li dýl. Musím jí co nejdřív udělat. Dělávala jsem ji k uzenému masu.:-p

maris maris

30. 9. 2010 15:29

Maruško, děkuju:-), Ramu Cremefine taky často používám, jak na vaření, tak na šlehání a jsem s ní moc spokojená:-)

Merylas Merylas (moderátorka)

30. 9. 2010 15:16

Maruško, nedávno jsem dělala pažitkovou omáčku a vidím, že totožný recept tady už je od Tebe, tak jsem si jen dovolila přidat foto:-8 Jíšku jsem ale dělala cibulovou a na oleji, máslo jsem dávala až kousek nakonec na zjemnění. Místo smetany používám dost často Ramu Cremefine na vaření a místo másla Ramu v kelímku. To skrz cholesterolu, jinak je ale smetana chutnější. A samozřejmě je to za +:yes::-K

barbra

7. 7. 2010 11:14

Dělala jsme něco podobného ale jako polévku a byla výborná!!!!!!!:yes::yes:

Eliza Eliza

26. 5. 2010 17:15

Nádhera :-p:-K, ještěže jsou ty náhodné recepty, co?;-):-K

maris maris

29. 7. 2009 19:51

To není nic nového, já ji znám z domova od své babičky, měli jsme ji docela často :-p:-)

pipre pipre

29. 7. 2009 19:46

Také jsem ještě nedělala omáčku s pažitkou a přitom se to přímo nabízí :-) Bodík

Jana Pá

29. 7. 2009 18:38

Také nápad, hlavně, že mám 10 kopců pažitky, ale omáčku jsem ještě nezkoušela a přitom tak jednoduché, díky za připomenutí:-p:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pažitkové pesto recept na pažitkovou omáčku pažitková omáčka se smetanou recepty z pažitky pažitkováomáčka pažiková omáčka pažitková omáčka s těstovinami pažitková omáčka k masu tafelspitz recept recepty s pažitkou tafelspitz pažizková omáčka pažitkové recepty pžitková omáčka pžitková omáčka k masu žampionová omáčka se smetanou k masu pežitkova omačka pazitkova jana pažitková omacka pařitkova

Suroviny: máslo, mouka hladká, pažitka, vývar masový, smetana 33%, sůl

TopRecepty.cz

Pažitková omáčka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQZR