jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Pečený čaj

Pečený čaj
pečený čaj
nahoru
Pečený čaj Pečený čaj Pečený čaj Pečený čaj Pečený čaj Pečený čaj Pečený čaj Pečený čaj Pečený čaj Pečený čaj Pečený čaj Pečený čaj Pečený čaj Pečený čaj Pečený čaj Pečený čaj Pečený čaj
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zavařeniny

Suroviny:

1 kg rybízu
1 kg letního ovoce: maliny, ostružiny, jahody, borůvky, hrušky, švestky atd., 3/4 kg cukru, 1-2 lžičky skořice, 4 ks badyánu (voňavé koření), 5 ks hřebíčku, 2 citrony, cca 2 dcl rumu (nemusí být)

Postup přípravy receptu

Nachystáme si hlubší pekáč...větší ovoce nakrájíme na kostičky (i oloupaný citron) a dáme do pekáče. Přidáme všechno ostatní drobné ovoce, zasypeme cukrem. Nakonec dáme všechno koření a dobře promícháme.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180-200°C asi 30 minut. Během pečení asi dvakrát promícháme.
Hned po upečení přidáme rum, rychle promícháme, naplníme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru jako marmeládu...

Použití:

Do hrnečku dáme 1-2 lžíce této směsi, zalijeme horkou vodou. Vypijeme jako čaj a na spodu hrnečku nás čeká pochoutka v podobě kousků ovoce.

Poznámka

Nesmírně lahodný a voňavý čaj. Vaše rodina i přátelé ho ocení hlavně v chladných dnech a nejvíce o vánocích...(provoní vám dům)

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
56 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Pečený čaj"

autor: dana (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.08.2014 11:50:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem dělala čaj poprvé a je vynikající. Díky za skvělý recept.

autor: NADEI
vloženo: 29.07.2014 19:02:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik právě jsem dodělala,hned vyzkoušela a je to opravdu mňamka smajlik,snad mi vydrží a nezkazí se smajliksmajliksmajlik

autor: thea (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.07.2014 20:13:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jitka: Sice pozdě ale přece, sklenky se hlavně obracejí proto, aby se vysterilizovala i víčka ev prostor nad víčkem, obracené sklenky by tedy měly mít teoreticky delší trvanlivost...smajlik

autor: Pája (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.07.2014 16:51:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Čaj je moc dobrý, máme doma ještě sklenici z roku 2008 a je výborný.Když se to dobře udělá,čas vydrží i takovou dobu smajliksmajlik

autor: petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.07.2014 21:33:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mám dotaz jak dlouho to vydrzi?

autor: romanaz
vloženo: 24.06.2014 07:09:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Čaj je výborný smajlik

autor: babrdlinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.06.2014 15:20:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A zkoušel jste ho někdo v pekárně?

vloženo: 20.05.2014 10:08:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ivulinka:smajliksmajliksmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 20.05.2014 08:02:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tuba Vallia:tak tomu jaksi nerozumím a hlavně nevěřím, a už vůbec nemůže být hypervitaminoza z vit. C, který tam už zádný není díky dlouhé tepelné přípravě,smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 19.05.2014 22:59:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tuba Vallia:smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Tuba Vallia (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.05.2014 21:01:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moje sestra dostala vitaminozu protože snědla najednou púlku sklenky pečeného čajesmajlik. A pak že tam není vitamí Csmajlik. Jinak super recept.smajlik

autor: ivulinka
vloženo: 05.01.2014 19:45:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Andrea Gryczová: dá se použít i kompotované ovoce, ale doplnila bych sezonním /dostupným/ ovocem čerstvým jako jsou jablka, pomeranče,... a šetřila bych cukrem, protože v kompotovaném ovoci už cukr jesmajlik

autor: Andrea Gryczová (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.01.2014 19:38:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dá se udělat tento čaj i z kompotovaného ovoce?

autor: Jitka (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.12.2013 22:21:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vim,ze pri zavarovani se potom sklenice obraceji dnem vzhury,aby vicka chytila. Ale znam kamosky co sklenice neobraceji a vicka jim drzi dobre. Tak proc se tedy sklenice obraceji dnem vzhuru? Zalezi to na tom jake mate vicka? Dekuji.smajlik

autor: luema
vloženo: 22.11.2013 23:39:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Čaj jsem před chvílí dopekla a už i ochutnala a můžu říct, že je výborný! Dávám bodík smajlik Čaj jsem ještě zavařila, pro jistotu, tak uvidím, zda opravdu vydrží déle.

autor: ivulinka
vloženo: 28.10.2013 17:44:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

sabina:peč to raději déle, o to lépe, bude to mít hustější konzistenci, důležité je, plnit to horké do sklenic a důkladně uzavřít, otočit dnem vzhůru a doufat, že sklenky chytnou, jinak je jisté, že ti to začne kvasit a plesnivět.
smajlik

autor: konicek
vloženo: 28.10.2013 17:23:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mám vyzkoušené dát pečený čaj na dno sklenky a zalít svařeným vínem. Každá návštěva během adventu tím byla mile překvapena.

autor: sabina (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.10.2013 16:45:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Holky, když to budu dělat v polovičním množství, tzn. kilo ovoce, myslíte, že to mám péct na stejně stupňů i dobu, jak se tady píše?

autor: Blanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.10.2013 23:36:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

JÁ JSEM TO PEKLA TAK 30-40 MINUT!! ABY SE MI TO NEKAZILO!!
NO A DÁVALA SEM SI TAM OVOCE S MRAZÁKU CO JSEM SI ZAMRAZILA DŘÍV.
JE PRAVDA,ŽE JEDNÉ VÁRCE MÁM MÍŇ ŠŤÁVY ALE VŮBEC TO NEVADÍ!
PŘÍŠTÍ ROK SI NA TO BUDU MYSLET A ZAMRAZÍM SI VÍCE DRUHŮ OVOCE,ABYCH MOHLA KOMBINOVAT.smajlik

autor: Ivana (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.10.2013 19:54:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jakou to má mít prosím po upečení konzistenci?
Myslím tedy jestli se má veškerá šťáva z ovoce vypéct nebo jestli tam má nějaká zbýt. Když to budu péct krátce, tak se to podle všeho má tendenci kazit, když dlouho, tak je z toho pak marmeláda protože se ovoce rozvaří, nebo rozpeče? 30 minut je v tomto případě zavádějící, protože každé ovoce má jiný obsah vody a tudíž doba pečení musí být jiná. Proto bych ráda znala, jaký má být obsah zbytkové šťávy na konci úpravy.
Chci zkusit citrusy s jablky, hruškami a švestkami. Na ostatní ovoce už je trochu po sezoně a připadá mi hloupé kupovat mražené nebo drahé v obchodě. Dá se použít i ananas? Jestli nemá moc houževnatou dužinu po vypečení?

autor: gypsovka@seznam.cz (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.10.2013 15:12:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Znojemská:
Když Ti nechutná, nepij. smajlik Koukám, že Tys přes zdravou výživu. Tak si přelij čerstvé ovoce vodou. Ale to se Ti také zřejmě nebude líbit.

autor: Blanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.10.2013 15:54:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A,že bych to ještě zavařila?? Poraďte. Díky !!! smajlik

autor: Blanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.10.2013 15:45:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Doufám,že se mi to nezkazí bez toho rumu smajlik

autor: iveta m
vloženo: 07.10.2013 22:13:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak tenhle čaj jsem dělala v létě-je výbornýsmajlik a zítra budu dělat další várku z hroznového vína+jablka+jahody+rybíz,ale tentokrát vše zavařím,protože jsem minule do čaje nedala rum a hodně mi zplesnivělosmajlik

autor: Blanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.10.2013 11:09:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Můžu vám říct,že je to fakt dobrý a to jsem ještě neskončila. Udělám hrušky, jablka no uvidíme co se s toho vyklube smajlik

autor: Blanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.10.2013 16:38:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem se do toho také pustila,červené hrozny a rybíz s angreštem !! Jsem zvědavá jaké to bude! " DĚLÁM TO POPRVÉ"
Dám vědět.smajlikkarolova@seznam.cz

autor: feris88 (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.09.2013 16:10:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik jj asi je tam zkusim taky dat v mensim mnozstvi... smajlik krasne to provoni...noo uvidim smajlik dekuji za odpoved smajliksmajlik

autor: Alexiss
vloženo: 21.09.2013 16:05:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

feris88: Zkoušela jsem skoro všechno (datle, fíky, rozinky, jablka, pomeranče, aronii, ryngle...), banány ne. Asi se rozpatlají, ale kdyby nebyly moc zralé, nevím...asi to zkusím, v menším množství. smajliksmajlik

autor: feris88 (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.09.2013 15:55:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobry den, je mizne do cajiku dat i banany prosim?dekuji predem za odpoved smajliksmajlik

autor: Mirka (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.08.2013 22:52:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nejsem na čaje, ale toto je fakt bomba. I v těch skleničkách to vypadá super. Jen aby se mi to nezkazilo. Myslím, že se to zkazit nestihne!toprecepty.cz

autor: kamilcatko
vloženo: 24.08.2013 16:11:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Čaj je opravdu výbornýsmajlikBarva je sice trošku mdlá,ale chutově je vynikající,vonavý a nezabere to ani moc časusmajlik Moc děkuju za receptsmajlik

autor: Jiřka (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.08.2013 14:45:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající dala jsem koření do svařáku je to moc dobrýsmajliksmajliksmajlik

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.08.2013 07:02:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

gejb :Ahoj gejb a ta plíseň je na skleničkách?Nebo vevnitř na čaji?Pokud na skleničkách,tak já mám takový fígl,koupila jsem si nálevku do zavařovacích sklenic.Je to skvělá pomůcka a sklenice nezamažeš.Pokud je plíseň vevnitř sklenic,tak to i já jsem měla problém.Málo jsem čaj propekla,dělala jsem ho totiž v hrnci v troubě a málo jsem ho propekla.Letos jsem si pořídila plech s vyšším okrajem a čaj neplesnivý a je mňam.Doufám,že jsem ti alespoň nějak poradila.H.

autor: gejb (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.08.2013 19:14:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mam dámi problém čaj je skvělí moooc se povedl ale jedna věc mě trápí smajlik dala jsem si záležet aby sklenice a vše bylo čisté bez vad :( a ejhle mám ho 3 týdny a už na 3 skleničkách z 20 mám náznak plísně smajlik jsem neštastná nevíte proč :(

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.08.2013 18:53:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdravím Vás po dlouhém roce,tak zkouším znovu čajíček....už mám na plechu a je v troubě,doufám,že nebudu muset ani jednu skleničku vyhodit,tak jako loni smajlik.

autor: Iness
vloženo: 26.07.2013 22:40:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji vám všem, moc mě těší, že chutná smajlik.

autor: Verunka-Lasane (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.07.2013 21:38:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moje mamka děláš pečené čaje, které mi nechutnají, ale tenhle byl fakticky SKVĚLEJsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Dorka25
vloženo: 25.07.2013 23:50:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Letí bodík smajlik už se těším na dlouhé zimní večery.

autor: danielle72
vloženo: 22.07.2013 23:05:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Perda: Řekla bych, že dokud úplně nevychladnou smajlik

autor: Perda (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.07.2013 22:27:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdravím, jak dlouho by se prosím měly nechat skleničky dnem vzhůru? Děkuji:)

autor: Alexiss
vloženo: 04.05.2013 22:00:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

petrzelka: Nedokážu nic vyhodit, pokud to samozřejmě není zkažené. Toto fakt funguje, každému chutná. smajliksmajlik

autor: petrzelka
vloženo: 03.05.2013 16:43:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alexiss,to je nápad,prostě to dělat,z toho,čeho je zrovna dost,zrovna letos jsem vyházela datle i fíky,nikdo to o vánocích nejedl,a o velikonocích jsem zas vyhodila mandarinky...já jsem ale ostuda..dík za tip..smajlik

autor: Iness
vloženo: 27.03.2013 22:11:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Svatik: Jejda, to jste mě velice potěšila. Jsem moc ráda, že chutná i příteli a kamarádkám smajlik. Děkuji a přeji krásný zbytek večerasmajlik.

autor: Svatik (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.03.2013 20:09:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pečený čaj podle vašeho receptu už dělam 2roky,je super!!!smajlikpijeme ho doma všichni,jíné(kupované)už nemají šanci.Ovoce kombinuji podle fantazie,jinak dodržuji poctivě váš postup.Pokud jsem dala ochutnat kamarádkám taky velmi chutnal.Vyžadonily na mně recept,takže
pro velký uspěch koluje dál.Tento čaj pije s oblibou i můj přitel,,jen někdy nechá v hrnku ovoce,ale to vůbec nevadí,protože si na něm pak pochutnám jásmajlik.Tento recept si chválu opravdu zaslouží!!smajlik

autor: Iness
vloženo: 18.03.2013 12:01:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To jsem moc ráda, sama vím že je neodolatelný smajlik. Děkuji za vyzkoušení smajlik.

autor: Jitka (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.03.2013 11:54:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Neodolala jsem a v sobotu zkusila poprvé v životě......a musím říct, že jsem víc než nadšená.smajlik Čajík je vynikající - možná by byl ještě lepší když bych nepoužila mražené ovoce, ale i tak super.smajlik

autor: Blanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.03.2013 14:40:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pekla jsem čaj loni poprvésmajlik.Výborný.Super je i švestky,jablka a hrušky.Prostě supersmajlik.A ovoce dát dle chuti a fantazie.Nebát se experimentovat. smajlik

autor: Alexiss
vloženo: 11.02.2013 07:00:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iness: Dělám ho celý rok,z toho,co je.Pomeranče,jablka,rozinky,fíky a datle od Vánoc.Přihodila jsem rybízový kompot,který stejně nikdo nejí. smajlik

autor: x.XXX.x
vloženo: 11.02.2013 00:06:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iness: to mám doma smajlik Mě to totiž zaujalo, že jsem to viděla k prodeji http://www.doplnky-a-dekorace.4fan.cz/8-pecene-caj..., ten zázvor bych tam přidala potom, jde mi spíš o to, zda někdo vyzkoušel udělat čaj, kde by tou hlavní složkou byl citron smajlik

autor: Iness
vloženo: 11.02.2013 00:00:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

x.XXX.x:Zázvorový čaj se nepeče. Tím by se zničily prospěšné látky, které zázvor obsahuje. Zkus tohle:
http://www.toprecepty.cz/recept/29761-specialni-na... smajlik

autor: x.XXX.x
vloženo: 10.02.2013 23:21:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iness: myslíš, že by to šlo z citronu a zázvoru? Viděla jsem ho jen kupovaný smajlik

autor: Iness
vloženo: 10.02.2013 23:00:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

petrzelka: Jsem ráda, že čaj tak chutná. Z višní bych také mohla letos vyzkoušetsmajlik. Když vidím venku poletovat ten sníh, tak jsem na něj dostala chuťsmajlik. Letos moc skleniček nebylosmajlik.

autor: petrzelka
vloženo: 10.02.2013 16:43:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jako loni i letošní zimu se konalo pečení čaje v troubě.Letos převažují maliny a višněsmajliksmajlik

autor: Iva 21 (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.11.2012 15:50:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem ho poprvé pekla a je výborný.Doporučuji!!!smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: .. (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.10.2012 16:20:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nic mocsmajlik

autor: zuza (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.10.2012 16:42:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vloni jsem dostala od neteře vzorek pečeného čaje, zapomněla jsem na něj, až letos na něj přišla řada, byl skvělý! A tak jsem si upekla svůj vlastní.Kvůli momentálnímu nedostatku sezonního ovoce jsem zkusila kombinaci čerstvé hrušky s mraženou rebarborou. Přidala jsem i kousek zázvoru a samozřejmě koření. Právě jsem to dopekla, ochutnala, myslím, že se to povedlo! Zdravím a přeji všem hodně zdaru!smajliksmajliksmajlik

autor: evík
vloženo: 01.10.2012 19:46:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Včera jsem pekla tvůj čaj, je to velká dobrota, ukládám a jak to jen půjde budu opakovat. Další bodík letísmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Klara
vloženo: 17.09.2012 11:23:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivuli, spravila som dve dávky,niečo som rozdala a žnem samú chválu. Zato dávam komentár, lebo tá chvála patrí Tebe.smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: lada (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.09.2012 12:36:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem čaj dělala a je výborný!!!! Dala jsem tam švestky,borůvky,aronii(černá jeřebina),jablka,hrušky,citron a pár jahod co jsem měla zmražené. Koření to krásně provoní. Super recept a jednoduchý.Určitě budu dělat další dávku.smajlik smajlik smajlik

autor: Znojemská (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.09.2012 21:01:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Při tepelném zpracování potravin v nich dochází k úbytku vitamínu C. Vařením se ničí až 60% vitamínu C, sušením až 50%, šetrnější je dušení v páře. Velké ztráty způsobuje tepelná konzervace a blanšírování. Nejšetrnější k vitamínu C je mražení.
Kolik vitamínu C asi zůstane v ovoci po kremaci v troubě při 200 °C ? Bez přidání cukru a koření ( či alkoholu) je čaj kromě toho, že v něm není po vitamínu C ani stopy nechutný. Takže se pije oslazená navoněná převařená voda, v níž plave cosi, co bylo dříve ovocem.smajlik

autor: Iness
vloženo: 31.08.2012 20:26:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana:Použijte je ovoce mražené nebo čerstvé. Ovoce zavařené nebo dokonce marmeláda nedocílí očekávaného výsledkusmajlik.

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.08.2012 20:17:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Je možné použít mražené ovoce, kompotované ovoce (z konzervy) příp. marmeládu? Pokud ano, kdy je vhodné ji tam přidat? Není pak potřeba to podlét? Děkuji

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.08.2012 18:39:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dr. Malá:už jsem zjistila,čím to je.Dala jsem to do velkého hrnce a určitč se to nedostatečně propeklo.Je sice fakt,že jsem to tam měla 2hodiny,ale jak říkám neodradilo mně to a příští rok zase.Hanka

autor: dr. Malá (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.08.2012 12:29:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ovoce plesniví z několika příčin:
1) špatně tepelně upravené, 30 minut při 180 stupních je zoufale málo, musíte to péct dokud se šťáva dostatečně neprovaří...
2) do směsi ovoce jste dali plesnivé plody, neumyté, atd...
3) špatně umyté sklenice, víčka nepovařená..., nebo olizujete lžičku či prsty při plnění a ty pak přijdou do styku se zavařeninou

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.08.2012 15:24:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iness:Ahoj holky,moc díky za vaše názory,příští rok to tak zkusím a uvidím.Je to obrovská mňaminka a ať si každý říká co chce.smajlik

autor: Iness
vloženo: 20.08.2012 23:32:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hanka: Ivulinka odpověděla za měsmajlik. Já s ní naprosto souhlasímsmajlik.

autor: ivulinka
vloženo: 20.08.2012 21:02:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hanka:ahoj Hanismajlik,
myslím si, že ti to zplesnivělo tím, že jsi to krátce pekla a asi to neprošlo dostatečnou tepelnou úpravou, ono by se to dalo vysvětlit i tím hrncem, prohřátí v hrnci trvá delší dobu než na plechu, já jsem pečený čaj už také několikrát dělala, dokonce tento samý a nikdy se mi to nestalo, zkus to péct délesmajlik

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.08.2012 20:23:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pořád přemýšlím,čím to je,že mi to zplesnivělo.Teď mě ještě napadlo,já jsem to ovoce dala do hrnce,ne do pekáče,myslíte,že by to mohlo být tím?

autor: spagetka
vloženo: 16.08.2012 18:10:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

novyko: A hádej proč je tu víc jak 27 tisíc receptů, přijdeš na to? No prostě si můžeš vybrat, co ti bude chutnat smajliksmajliksmajliksmajlik a dnes máš Pečený čaj v Prostřeno smajliksmajliksmajlik

autor: novyko (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.08.2012 17:52:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pečený čaj mi nabídli sousedi a měl jsem problém se na něj jen podívat a natož ho dát do úst. Prostě humus ať si kdo chce co chce říká.

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.08.2012 20:34:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dala jsem 1kg červeného rybízu a 1kg mix-švestky,třešně,ostružiny,jablko,hrušku,pomeranč,limetku.Ano hned po upečení plním,sklenice otáčím dnem vzhůru.Víčko drží a z této dávky je jen jedna sklenice,kde se plíseň není.Příští rok zkusím dát do každé skleničky lžičku alkoholu,buď slivovici,nebo rum a uvidím.H.

autor: Iness
vloženo: 07.08.2012 10:55:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hanka:
Hani tak to mě moc mrzí...Záleží asi jaké použiješ ovoce. Je lepší zkombinovat kyselejší se sladkým a vodnaté s dužnatým. Plníš sklenice hned po dopečení? Čaj musí mít vysokou teplotu. Nebo tedy budeš muset ještě sklenice sterilovatsmajlik. Ale když píšeš, že víčka ti drží, tak to bude pravděpodobně použitým ovocem.

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.08.2012 10:42:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdravím,mám veliký problém.Už v loni jsem dělala pečený čaj a jelikož nemusím alkohol,tak jsem tam žádný nedala a bohužel mi zplesnivěl.smajlikLetos jsem dělala znovu pečený čaj a opět se objevuje plíseň.Myslíte si,že je to tím,že tam není alkohol?Víčka přitom drží.Prosím o radu.Díky

autor: hankak
vloženo: 04.08.2012 09:23:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

čajík je výborný.už ho mám několik várek ve špajzu.ted v létě ho uvařím,přidám trošku máty a led a je to vynikající osvěženísmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Dana (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.07.2012 18:06:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za skvělý recept,byl moc dobrý chutnal i mým malým dětem,kteří čaj velice nemusí a vždy se na něco dokáží vfymluvit, a musím si pochválit že byl vynikající :)smajlik

autor: Iness
vloženo: 08.07.2012 20:28:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Blansch:
To si dovedu chuťově představit smajliksmajlik

autor: Blansch
vloženo: 07.07.2012 10:41:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Také jsem letos dělala,dle receptu mé kolegině z práce od které každý rok žebrámsmajlikA jelikož je velká požitkářka, nešetří na ničem..ani na rumu. Dává rovnou půl litru hned do pečení,kg cukru a skořice cca 4 lžičky, pár hřebíčků.....a je to nasprostá EXTÁZEsmajlik

autor: Alena (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.06.2012 07:37:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jste hodná, děkuji za rychlou odpověď

autor: Iness
vloženo: 31.05.2012 10:57:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alena:
Alenko, čaj se dělá z 1kg rybízu (kvůli kyselosti) a z 1 kg libovolného letního ovoce (viz. ingredience) smajlik. Hezký den

autor: Alena (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.05.2012 07:45:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, prosím mám na Vás dotaz. Tento recept je určený na 1kg ovoce nebo 2kg? /1kg rybízu, 1kg letního ovoce/.
Jinak mě recept zaujal a určitě jej zkusím. Děkuji za odpověď

autor: Bára (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.05.2012 21:24:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc děkuju smajlik

autor: Iness
vloženo: 07.05.2012 21:19:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bára:
Ano Báro jde udělat i bez rumu. Pak jde podávat i dětemsmajlik.

autor: Bára (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.05.2012 21:14:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli jde čaj připravit i bez toho rumu. Děkuju smajlik

autor: Kateřina (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.03.2012 20:28:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak zrovna se to peče,pomeranče plus citróny,jen jsem to ted zkusila na lžičku a moje nervy jééééžiššš to je doblotttáááááá:)))Moc děkuji za nápad:**smajliksmajliksmajlik

autor: Iness
vloženo: 03.01.2012 23:24:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Luky:
Tak s tím nemám zkušenosti, možná někdo poradí?

autor: Luky (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.01.2012 14:41:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je možné připravit čaj bez cukru? Nesladím. Děkuji

autor: Andrea (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.12.2011 12:31:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Naprosto luxusní čajíček.Může se tam dát jakékoli ovoce i z konzervy a místo rybízu dávám rybízový džem.smajliksmajlik

autor: Peťka (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.11.2011 19:05:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik..mňam čte se to náramně..určitě udělám a dám info jakpak to dopadlo...Zimo třes sesmajlik

autor: Zuzka (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.11.2011 19:52:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pipre:Pečený čaj jsem vyzkoušela z letního a podzimního ovoce,ale zajímalo by mě, jestli se dá udělat i z citrusových plodů,protože ovoce už nemám a čaj je taky pryč.smajlik

autor: pipča (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.10.2011 19:44:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

čusík děvčata,
můj starej smajlik je po tomhle čajíku celej říčnejsmajlikdávám dvacet budíků! je v něm totiž uschovaný sluníčkový den z naší krásný dovči na bahamách. jako vylepšení receptíku doporučuju modrej prášečeksmajlik.

autor: Dasa (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.09.2011 12:23:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ahojky moc děkuji za receptík dneska jsem ho zkoušela a musím říc výborní, skusila jsem tam přidat koření na punč a mužu doporučit fakt dobrý smajlik ta vůně je úžasná smajlik smajliksmajliksmajlik

autor: eliška (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.09.2011 08:19:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylas:moc ti děkuji,včera jsem dělala ten čaj bez cukru a dávala jsem do menších skleniček.Merylas přeji ti hezký den a ještě jednou děkuji

autor: Merylas
vloženo: 13.09.2011 16:24:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

eliška: Špagetka Ti už odpověděla,já jen dodám, že když přece jen bys chtěla trochu dosladit, tak půjde použít nějaké náhradní sladidlo vhodné na pečení(neztrácí při vyšších teplotách sladivost), ale moc bych to s ním opravdu nepřeháněla. Taky doporučuji plnit spíše do menších skleniček, po otevření se pak musí rychleji spotřebovat a skladovat v lednici. Cukr tady chybí a právě ten jinak konzervuje. Dej pak vědět, jusmajliksmajlik

autor: eliška (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.09.2011 11:27:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetko,moc ti děkuji hned se do toho pustím a už se těším hezký densmajlik

autor: spagetka
vloženo: 13.09.2011 09:54:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

eliška: vynech cukr,ovoce samo o sobě sladké je, koření dodrž, to diabetici naopak můžou (neboj vlastní zkušenost,mám doma velmi těžkého diabetika smajlik)

autor: eliška (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.09.2011 09:41:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

co dělat když nemůžu cukr,jsem diabetička a ráda bych si čaj udělala děkuji

autor: Klára (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.09.2011 23:29:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem čajík dneska upekla a zima už může přijítsmajlik Těším se, až ho ochutnám, beru si ho i na kolejesmajlik! Díky za skvělej receptsmajlik

autor: srettka
vloženo: 31.08.2011 11:23:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

a co dat ten caj spis zmrazit? aby se nezkazilsmajlik

autor: Iness
vloženo: 31.08.2011 10:49:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lucka:
Ano, pokud dáš čaj hned do sklenek a dobře chytnou víčka tak vydrží dlouhosmajlik

autor: lucka (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.08.2011 10:36:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iness:Ahoj, dnes budu zkoušet čaj, moc se těším. Chci se jen zeptat jak dlouho tak nějak vydrží? Když ho udělám teď vydrží do vánoc?

autor: Iness
vloženo: 28.08.2011 21:23:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

i_ivanka:
ochutnat můžete hnedsmajlik

autor: i_ivanka
vloženo: 28.08.2011 20:48:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska jsem pekla poprvé, nikdy jsem ovocný čaje nepila, jen černý, ale na tenhle mám opravdu chut, tak doufám, že se mi povede a nezkazí se mi jako tady ostatím!! Moc se těším až ochutnáme! Po jaké dobe mužeme ochutnat????

autor: siamka
vloženo: 19.08.2011 15:56:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iness:tak jsem to pekla nakonec v plechu,a dělala jsem 2 druhy.jeden-jahody,ostružiny,maliny,červený a černý rybízsmajlika druhý-broskve,nektarinky,zel.hrozny,švestky a citronsmajlikMňam

autor: Iness
vloženo: 16.08.2011 15:55:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

siamka:určitě ano smajlik

autor: siamka
vloženo: 16.08.2011 15:38:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ahoj,můžu to péct i ve skle?smajlik

autor: Jajunady (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.08.2011 18:10:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem vyrobila podle tohoto receptusmajliksmajliksmajlik a fakt bomba ňamkasmajlik Díky za receptík smajliksmajliksmajlik Jana

autor: Svatik (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.08.2011 22:31:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

http://www.toprecepty.cz/recept/6684-peceny-caj/ 7http://www.toprecepty.cz/recept/6684-peceny-caj/Dnes jsem dělala poprvé čaj podle tohoto receptu,dala jsem červený rybíz,jostu,nektarinky,trochu malin a protože jsem neměla citron,dala jsem trochu citronky a dva pomeranče.Dále jsem pracovala podle návodu,čaj nemá chybu!!!Pije ho i má dcera,do které čaj nedostanu ani když je nachlazenásmajliksmajliksmajlik

autor: Iness
vloženo: 25.07.2011 16:12:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Luci, já myslím že kůrou z citronu nic nepokazíš smajlik

autor: Lucka (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.07.2011 21:30:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zítra taky vyzkouším:o)vyprazdnim mražák lze pridat i citronovou kúru (bio)?jinak super receptík už se těším na zimní večerysmajlik

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.07.2011 09:36:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Včera jsem pečený čajík poprvé zkoušela - višně a jablíčko a je naprosto bezkonkurenčně úžasný!!!!smajlik nakonec jsem tam ani nepřidávala ten rum, protože mi to moooc chutnalo i bez něho smajlik děkuju moc za recept smajlik

vloženo: 01.11.2010 11:09:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Innes díky moc,měla jsem jahody velké kusy to jo.Vždyť víš jak jsem se těšila.smajlik,ale neva já udělám ten likér a určitě čaj budu dělat dál,dokud se to nepodaří.smajlikProtože opravdu stojí za to je výborný.smajliksmajlikDcera si to přidávala do ranní kaše,takže to má vícero použití.smajliksmajlik
Ale mohla bych ještě koupit jablka,hrušky a blumy a vyzkoušet znova.smajlikta vůně je prostě božskásmajlik

autor: Iness
vloženo: 01.11.2010 11:00:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to se mě ještě nestalosmajlik.Možná bylo ovoce na větší kousky a nedopeklo se. To fakt netuším jak je to možné. Pokud jsi dodržela přesný postup (vyhřátou troubu na 180-200st.,dobu pečení a ihned dát do sklenic)tak nevím...smajlikTo mě teda taky mrzí. Tak pokud na čaj nezanevřeš tak to zkus příště chvilku sterilovat...Jinou radu nemámsmajlik

vloženo: 01.11.2010 10:24:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iness,moc mi to mrzí,ale ten můj čaj mi začal kvasit,je mi to moc líto,protože jsem se na to moc těšila a ovoce střádala od léta,ale čím se to mohlo stát.nechtěla jsem ještě sterilovat sklenice ve vodě.Co jsem udělala špatně,nevíš?smajlik
Jinak já to dám vše vykvasit do třílitrovky a udělám z toho likér,ale čaj mi mrzí.smajliksmajlik

autor: Iness
vloženo: 23.10.2010 19:32:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pro petrzelka: To určitě udělej, v zimě se určitě hodí a nebudeš litovatsmajlik

autor: petrzelka
vloženo: 23.10.2010 18:43:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dávám bodík čaj znám,vloni jsem ho dělala na zimusmajlikje opravdu dobrý,vzala jsem ho do práce a s holkama jsme si pochutnaly.Už ho máme spotřebovaný,že bych taky vyčistila mrazák?Něco by se tam našlosmajlik

autor: Iness
vloženo: 23.10.2010 18:30:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pro jajine:To jsem moc rádasmajlik,já ani neznám nikoho komu by ,,nevoněl" tedy nechutnal. Je pravda, že je sladší, ale stačí dát do hrnečku méně směsi a je stejně dobrý a hlavně smajlik je plný vitamínů + nějaká vláknina. Takže plní funkci 2v1, čaj+kompotsmajliksmajliksmajlik

autor: jajine
vloženo: 23.10.2010 18:25:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky, Inesskosmajlik,"vylifrovala" jsem předloňské zásoby z mrazáku, přidala letošní jablka a hrušky, rozdala pár testovacích skleniček po okolí a sklidila velký úspěchsmajliksmajliksmajlik

autor: Iness
vloženo: 18.10.2010 20:21:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pro Simonu Kučerovou: No vidíš, každá správná máma myslí i na své děti, ikdyž si myslím, že z jednoho takového čaje by se neopilismajliksmajlik

vloženo: 17.10.2010 20:18:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iness taky jsem prozřetelně udělala tři skleničky extra označila,že to bude dětský,tedy bez rumusmajliksmajlik

autor: Iness
vloženo: 17.10.2010 20:11:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ano je to tak, rum se dává až PO upečení. Jak je již známo alkohol se varem vypařuje smajlik. Působí pak i jako konzervant a krásně voní(čaj)smajlik. Ale pokud plánujete dávat čaj i dětem, tak tam nemusí být...

vloženo: 17.10.2010 19:27:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

taky jsem dala rum až po upečení,jak je psáno v receptu,ale mohla jsem dát trochu více.smajliksmajlik

autor: Betyna
vloženo: 17.10.2010 19:25:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

I v tomto receptu je napsáno že se dává rum až PO upečení

autor: Betyna
vloženo: 17.10.2010 19:24:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jenny, já to peču bez rumu, a po upečení a vytažení z trouby tam naliju ten rum! Jinak se opravdu vypeče... co znám děvčata která čaj pečou, tak to dělají taky tak, neznám nikoho kdo by pekl rovnou s rumem...

autor: Jenny
vloženo: 17.10.2010 19:13:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik+smajlikuž mám udělaných 16sklineček,hezky voní celý barák,jen ten rum se mi vypekl,ale to vůbec nevadí...smajliksmajlik

vloženo: 17.10.2010 17:41:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iness,děkuji moc za receptík,tvalo mi to než jsem nastřádala ovoce,ale výsledek stojí za to.smajlikPřidala jsem foto.smajliksmajlik

autor: Iness
vloženo: 17.10.2010 14:14:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný nápad s tím pečícím papíremsmajliksmajliksmajlik

autor: Betyna
vloženo: 17.10.2010 13:00:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

+1 také již několik let peču, ale na plech dávám pečící papír - fotky jsem přidala, nemusíte se bát že promokne a ušetříte si spoustu práce s čištěním plechu!smajlik

vloženo: 17.10.2010 11:05:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mám nashromážděné ovoce v mrazáku,tak jdu péct,už se moc na čaj těším.smajliksmajlik

autor: Iness
vloženo: 04.10.2010 16:22:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den,tak to nevím jestli by bez cukru ovoce vydrželo.Podle mě působí jako konzervant. Možná by šlo ho dát méně.

autor: danab
vloženo: 04.10.2010 09:28:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pečený čaj jsem již vyzkoušela - je opravdu dobrý, jen pro mě moc sladký. Dá se zpracovat a zavařit do skleniček bez CUKRU?Díky.

autor: Věra (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.08.2010 05:55:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikparáda-doporučiji-výborné-a chřipka nemá šanci!!!

autor: AniCiz
vloženo: 10.08.2010 13:41:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikprávě jsem dokončila..ta vůněsmajliksmajlikděkuji za recept

autor: mamukes (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.08.2010 06:30:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

čaj jde i z kompotů a je výbornýsmajlik

autor: i.šv. (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.08.2010 08:22:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný recept,znám již déle,ale ráda bych místo části cukru dala med,nezkoušel jste někdo tuto variantu a s jakým výsledkem?
Díky za případnou radu.smajlik

autor: Iness
vloženo: 29.06.2010 10:45:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dana:Tak já s tím bohužel zkušenosti nemám...

autor: Dana (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.06.2010 09:53:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Musím uznat, že tento čaj je výborný nápad.Myslíte, že by šel udělat i v Pomalém hrnci?

autor: Lucasinka
vloženo: 01.06.2010 10:45:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vyborny napad hodny bodiku...caj musi byt uzasny, jen z te predstavy se mi sbihaji sliny smajliksmajlik

autor: Jarka.B
vloženo: 01.06.2010 10:26:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tuhle dobrůtku taky dělám, je to fajn , zkoušet kombinovat různé ovoce, ale nejvíc mi chutná když je v základu červený rybíz a k tomu další druhy ovoce.Je mnamkasmajliksmajliksmajlik

vloženo: 10.03.2010 10:32:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Midlo,to byl od Vás pěkný nápad dát to na kamnasmajlikA věřím,že to byla vůně lákavá po celém domě.Už se těším,že letos budu na to myslet a udělám si taky na zimu.smajlik

autor: Midla
vloženo: 10.03.2010 10:28:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Letos jsme ho dělali z jeřabin (červených i černých). Jen jsme je na plechu nechali pár dnů na akumulačkách s trochou cukru, občas promíchali. K čaji pak přidám hřebíček, skořici nebo vanilku, na dno hrníčku trochu rumlíčka... To byla pohoda v zimě. Tím sušením na kamnech je to i energeticky nenáročné. Jen musely být chvíli v mrazáku.

autor: Bagina
vloženo: 23.01.2010 12:22:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný nápad posílám bodíksmajlik

autor: cardanka
vloženo: 26.12.2009 09:07:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iness velké díky za tento receptíksmajlik, již dávno jsem o něm jen slyšela a mrzelo měsmajlik, že recept nemám, až přijde ten "pravý" čas vyzkouším, ukládám a posílám bodíksmajliksmajlik

autor: Iness
vloženo: 20.12.2009 17:49:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ano přesně tak, v zimním mrazivém čase je nejvděčnější. Zavoní, zahřeje a malinko zasytísmajlik.

autor: ivulinka
vloženo: 20.12.2009 13:57:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už jsem taky udělala. Dala jsem zmrazené borůvky, pomeranče, jablka, jeden olopaný citron a kompot z ringlí i se šťávou, k tomu badyám, skořici a hřebíček. No nemá to chybu, ikdyž to mám zatím jen ve sklenicích. Teď už jen stačí přijít vymrznutý ze zimní procházky a zalít horkou vodou.smajlik

autor: Zdenka1
vloženo: 05.12.2009 17:09:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem z jablek a hrušek. Jiné ovoce jsem tehdy neměla po ruce. Ideální na dlouhé zimní večery. Bodík si tento recept jistě zaslouží.smajlik

autor: Vendulák (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.11.2009 17:10:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Čaj jsem včera poprvé ochutnala u kamarádky a byla jsem unešená! smajlik Škoda že jsem na něj nenatrefila v sezóně ovoce smajlik. Ale těším se že příští rok si ho uděláme smajlik smajlik

autor: Iness
vloženo: 22.11.2009 09:42:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Česká ženská si umí poraditsmajlikJá tento ovocný čaj taky miluju a hlavně je zdraví.Člověk nikdy neví co do toho kupovaného čaje dávají...smajlik

autor: eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.11.2009 23:01:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě ted jsem čajík dodělala,dneska jsem ho dělala pro velký úspěch znovu.Poprve jsem použila jablíčka,švestky,hrušky a borůvky,cukr jsem ošidila,ale všem moc chutnal.Ted jsem tu měla bednu kazících se jablek,a doma pouze mandarinky(levné z Tesca),rozinky a zloňska švestky naložené v medu a rumu.Sklenic málo,takže jsem dávala i do velkých,raději jsem vše ještě 10 min.zavařila,jenom rumu jsem měla dost :)))Ne vážně,kdo nevěří ať to zkusí,až na to krájení jablíček je to pohoda.smajlik

vloženo: 27.10.2009 13:20:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iness,to si myslím,že ta vůně musí být až omamná.Dovedu si to představit,já snad nějaké to ovoce koupím,abych to mohla vyzkoušet,podle toho co budou míti v obchodech.Ale příští rok si dám záležet a udělám si ho do foroty jak se říká.smajlik,abych na ty zimní měsíce měla.smajlik

autor: Iness
vloženo: 27.10.2009 13:09:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Simčo,je fakt moc dobrý a právě ta vůně mě na tom fascinujesmajlik

vloženo: 27.10.2009 09:57:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To to je zajímavý receptík.smajlikŠkoda,že jsem na něj nenarazila dřívesmajlik,určitě bych si udělala též na zimu zásobičku.smajlik
Na ty vánoce to musí býti bomba.smajlik
Ráda bych získala recept na vánoční punč,ale opravdu nefalšovaný dobrý.Jednou jsme si ho daly s dcerami v Nerudovce v Praze na vánoce,bylo to skvělésmajlikdalší rok už tam byli jiní majitelé a už to nebylo ono,připadalo mi to jako z láhve když koupíte punč a zalejete horkou vodou,tak takový punč nemusím.Dávám bodíksmajlik

autor: Gabina
vloženo: 13.10.2009 15:30:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Čaj jsem dělala nedávno,když ségře přestala fungovat lednice a neměla kam dát mražené ovoce. Do směsi jsem přidala i nějaké kompoty a je to super smajlik

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.10.2009 21:53:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Čaje jsem začala dělat až letos.Zkoušela sem je ze všeho co se urodilo a jsou všechny dobrý.Cukru dávám podle kyselosti ovoce,ale zkusím i s tím citronem.Je dobrej i bez rumu,ten tam kvůli vnoučatům nedávám.

autor: Ivana (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.10.2009 14:49:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

výborný je i černý jeřabsmajlik přímo vitamínová bomba, i když je tam rum

autor: tinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.09.2009 21:47:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

škoda, že to čtu až teďhttp://www.toprecepty.cz/smajlici/1.gif

autor: andula (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.08.2009 17:01:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bezvadný recept. smajlikwww.toprecepty.cz/recept/6684-peceny-caj

autor: Iness
vloženo: 05.08.2009 12:57:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Holky !!!! Jenže to je pořád jen ovoce...vy si to tak trochu pletete s uskladněním ovoce...tohle je prostě čaj...smajlikDokud neochutnáte nepochopítesmajlik

autor: finneta
vloženo: 05.08.2009 12:48:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen: dělám to taky takhle. do mrazáku. už skoro nic nezavařuji. ušetřím za cukr, místo a během zimy to všechno zdělám.smajlik

autor: finneta
vloženo: 05.08.2009 12:46:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tento čaj dělám pravidelně a miluje ho hlavně moje dcera. nikdy ráno nesnídá, ale když mám tenhle čaj, tak to musí být klídek, pohodička, aby si ho mohla vychutnat. jinak já dávám jakékoli ovoce v jakémkoli poměru. citron nakrájím na pár koleček a ořežu šlupku (někdy může při pečení zhořknout). je moc dobré třeba jen švestky, jablka a skořice (tomu říká dcera vánočnísmajlik) ale já to ještě po upečení zavařuji (asi 10 min). několikrát se mi stalo, že se mi čaj zkazil

autor: cathleen
vloženo: 05.08.2009 12:37:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Svetlano, já si takhle sbírám ovoce v pytlíkách do mrazáku. Zabere to místo jen na chvíli a je to. Bez rumu (ne, že bych rum neměla rádasmajlik)

autor: Iness
vloženo: 05.08.2009 12:34:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je taky zajímavé...ale toho rumu by nesmělo být moc, děti by si taky určitě pochutnali. V receptu ho mám k poměru s ovocem málo(jen pro vůni), aby ho mohli děti. Ale i to ovoce naložené v cukru nemusí být s rumem, v chladu vydrží...smajliksmajlik

autor: Svetlana
vloženo: 05.08.2009 12:21:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

...někde jsem četla vychytávku, jak "nasbírat"´ovoce, které nestojnoměrně dozrává...dávat jednotlivé vrstvy do 5-ti litrové zavařovačky po vrstvách, prosypávat cukrem, zalít rumem...až do naplnění...pak celý obsah dát do pekáče...

autor: Iness
vloženo: 05.08.2009 12:15:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Letos se urodilo hodně ovoce a většinou se zamražuje a pečou buchty...Opravdu je to vynikající a nedá to moc práce...Poprvé mi ho dala ochutnat sousedka a já jsem byla úplně unešená tou směsí chutí a vůní...smajlik. Recept měla z knihy Receptář prima nápadů(nebo tak nějaksmajlik). Stojí to za to ho udělatsmajlik

autor: jollka
vloženo: 05.08.2009 12:09:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá to moc lákavě škoda že nemám takové ovoce,tak aspon dávám bodíksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 05.08.2009 12:02:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to jsem ještě nikdy neslyšela, ale vypadá to zajímavě.smajlik

autor: pipre
vloženo: 05.08.2009 11:55:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc zajímavý recept a podle ingrediencí musí být čaj opravdu voňavý. Líbí se mi to smajlik Bodíksmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

pečený čaj z jablek pecene ovoce pečené čaje recept pečící čaj pečený čaj z rybízu pečené čaje recepty pečení čaj pečené čaje peceny caj ze svestek recept pečený čaj z rybízu recept jak se dělá pečený čaj výroba pečeného čaje babiččin čaj recept pečený čaj bez cukru pečený čaj recept pečeny recepty pečený čaj jak udělat pečený čaj čaj pečený peceny caj recepty vánoční pečený čaj recept na pečený čaj z jablek pečený čaj recept z jablek peceni caj recept pečený čaj čaj pečený recept pečený ovocný čaj pečený čaj bez cukru recept domácí pečený čaj pečený čaj z jablek recept recepty na pecene caje recept pečený čaj recept na pečený čaj vanocni punc recept čaj z pečeného ovoce babiččin pečený čaj recepty na pečený čaj babiččin pečený čaj recept pečený čaj recept bez cukru pečeny čaj vyroba jak vyrobit pečený čaj pečené čaje výroba




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz