jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Valašská kyselice

Valašská kyselice
nahoru
Valašská kyselice Valašská kyselice
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polévky
Doba přípravy Doba přípravy: 1/2hodiny
Počet porcí Počet porcí: 5

Suroviny:

350g kysaného zelí(může být i míň)
2 středně velké brambory
1 klobásu
1 smetanu ke šlehání
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
2 lžičky majoránky
1/2 lžičky kmínu
2 kuličky nového koření
1 bobkový list

Postup přípravy receptu

Zelí zaliju vodou a dám vařit.Přidám koření,kmín,majoránku,nové koření,bobkový list.Asi po 15 minutách vaření přidám nakrájené brambory a klobásku a ještě dalších zhruba 20 minut pozvolna vařím.
Ve smetaně a troše vody rozmíchám mouku a zahustím kyselici.Dochutím solí,pepřem.
Podávám s chlebem.

Poznámka

Pokud je zelí hodně kyselé, ještě před vařením ho propláchnu vodou.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
11 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Valašská kyselice"

autor: Veronika (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.10.2013 17:38:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

I já se prádávám, dnes jsem ji vařila poporvé podle Vašeho receptu a je výýborná, také jsem ale přidala trošku cukru ... jinak nic.
Děkuji smajlik

autor: Dadula (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.09.2013 15:29:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem právě dojedla.. přidala malou lžičku cukru, aby to nebylo tak kyselé, ale jinak je polívečka na jedničku! Díky moc za recept smajlik

autor: LenuleT
vloženo: 19.08.2013 21:23:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je úžasná, jedna z mých oblíbených... smajlik

autor: kodfl (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.03.2013 19:12:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: Isabelle (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.03.2013 11:15:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už ji vařím po několikáté a vždy dostanu pochvalusmajlik Tak i já Vás chválímsmajliksmajlik

autor: Vlasta (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.03.2013 09:45:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hned ji jdu vyzkoušet smajlik mám krásné uzené žebra plná masa, tak doufám, že bude výborná smajlik

autor: janis06
vloženo: 18.12.2012 00:13:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

výborná smajliksmajlik smajlik bodík poslaný smajliksmajlik

autor: Zuzka (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.07.2012 17:36:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

leah: V čem to sní nemá nic společného?

autor: Lucci
vloženo: 03.01.2012 13:41:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Našla jsem si více receptů na Valaškou kyselici, ten váš mě lákal nejvíce a musím říct, že jsme si s manželem mooc pochutnali. Posílám bodíksmajlik

autor: leah (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.10.2011 14:30:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tady to nemá s kyselicou nic společnéhosmajlik, tak se mi zdá, že recepty se dědí s generace na generaci ale jen na Valašsku kde umí uvařit tu správnou kysesicusmajlik.

vloženo: 19.07.2011 12:27:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jitka:já vařím brambory vždy zvlášť,pak ke konci je přidám i s vodou ve které jsem je vařilasmajlikDělám nejdříve cibuli restovat, na ní zelí a klobásku,když mám tak ke konci dám i uzené maso,je to pak mňamkasmajlik,ale každý děláme jak jsme zvyklýsmajliksmajlik

autor: jitka (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.07.2011 12:22:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ale když se dají brambory do kyselé vody se zelím tak zůstanou tvrdé.proto je lepší vařit klobásku a brambory a pak přidat zelí.

autor: Kikinela (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.04.2011 12:14:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kolik vody?? nejsem polévkový typ,ani je moc nevařím,tak nevím:(

autor: paveronika
vloženo: 03.03.2011 12:35:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Včera jsem ji uvařila, je skvělá!!smajlik

autor: Sodovka
vloženo: 02.03.2011 14:22:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Posílám typ, aby zelňačka měla pěknou barvu. smajlik
Jak píše Jitula, dobrá-uzená klobáska během vaření pustí šťávu a dá polévce nejenom správný šmak, ale i barvičku. smajlik
Pak i dušené maso na cibulce dodá zelňačce - kyselice znamenitou barvu. smajlik
Stačí kousek vepřového masa, které dusíme zvlášť - stačí malý kastrolek. smajlik Maso nakrájíme na menší kostky a orestujeme na cibulce. Pak přidáme sladkou mletou papriku, sůl, podlijeme vodou a dusíme. Když je maso měkké a kyselice komplet uvařená (zahuštěná smetanou), tak udušené masíčko i se šťávou vylijeme do zelňačky - kyselice. smajlik Pak stačí jenom zelňačku zamíchat a papkat. smajlik Vyzkoušejte a nebudete litovat. smajlik. Anete, posílám +4. smajlik

autor: jitule
vloženo: 02.03.2011 12:45:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky, dnes jsem ji vařila na oběd a je fantastická! Měla jsem tři paprikové klobásky, které pustili úžasně barvičku a tak není tak vyložené bílá. Přidala jsem trochu cukru na dochucení, protože jsem použila domácí kysané zelíčko. Ze 4 litrů mám poslední asi dvě porcičky. smajlik Díky za skvělý recept!smajlik

autor: milan (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.07.2010 10:31:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ono s kyselicí je to složitější - pocházím z Valach a vařím jich 5 druhů - postní (jen s mlékam a bramborem), klasickou (to je tahle, jen místo klobásy já dávám uzené koleno), uherská (s klobásou, paprikou a bez smetany), zeleninovou (kromě zelí je tam i kořenová zelenina a brambory, opět bez smetany) no a nakonec královská - zabijačková, které musím uvařit vždycky kotel. A znám další, kteří to vaří zas trochu jinak - prostě taková valašská minestrone smajlik

autor: anete
vloženo: 10.06.2010 07:35:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gabrielo, doufám, že bude chutnat.smajlik

autor: gabriela82
vloženo: 10.06.2010 03:32:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dekuji za recept, o vikendu urcite vyzkousim. Js take z valaska ale ziji v zahranici tak js moc rada ze js tu kyselicu nasla smajlik

autor: pipre
vloženo: 22.08.2009 13:49:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tuto polévku mám moc ráda. Jsem z Valašska a je pravda, že i tam se vařila, ale říkalo se jí zelňačka. Přečetla jsem několik receptů na valašskou kyselici, abych se dozvěděla, která je pravá smajlik Každý recept byl ale jiný a tento je jeden z nich. Od babičky přes maminku zas vím, že val. kyselica se dělala z vývaru kostí a zeleniny, brambor, mléka, hl. mouky, žloutku, kmínu, soli a pepře a kysané smetany. I maminka ji někdy dělávala, ale se zelím mi chutná víc smajlik Bodíksmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a tři a znak ")" - např.: (5)

Tématické fráze

pravá zelňačka kyselica kyselica valašská valaska kyselica valašská zelňačka recept na kyselicu valašská zelňačka pravá kyselice recept kyselice valašské kyselo kyselice recepty recepty valašská kyselice valašská kyselica kyselica s klobásou recepty kyselice pravá kyselica recept na kyselici polévky recepty kyselice recept na valašskou kyselici kyselice s klobásou kyselice polévka valašská kyselica s klobásou valašská kyselice s klobásou valaska kyselice recept valašská kyselice valašská kyselice recept valasska kyselice polevka kyselice valašská kyselica recept kyselice s uzeným polévka kyselica recept na valašskou kyselicu domácí kyselice kyselica recept kyselice pravá valašská kyselica recept valašská kyselica valašská zelnačka recept kyselice s houbami kyselice recept pravá valašská kyselice pravá valašská kyselica recept




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz