jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Valašská kyselice

Valašská kyselice
nahoru
Valašská kyselice Valašská kyselice
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polévky
Doba přípravy Doba přípravy: 1/2hodiny
Počet porcí Počet porcí: 5

Suroviny:

350g kysaného zelí(může být i míň)
2 středně velké brambory
1 klobásu
1 smetanu ke šlehání
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
2 lžičky majoránky
1/2 lžičky kmínu
2 kuličky nového koření
1 bobkový list

Postup přípravy receptu

Zelí zaliju vodou a dám vařit.Přidám koření,kmín,majoránku,nové koření,bobkový list.Asi po 15 minutách vaření přidám nakrájené brambory a klobásku a ještě dalších zhruba 20 minut pozvolna vařím.
Ve smetaně a troše vody rozmíchám mouku a zahustím kyselici.Dochutím solí,pepřem.
Podávám s chlebem.

Poznámka

Pokud je zelí hodně kyselé, ještě před vařením ho propláchnu vodou.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
11 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Valašská kyselice"

autor: Kris (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.07.2014 18:58:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající kyselice! Díky moc za recept smajlik

autor: Veronika (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.10.2013 17:38:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

I já se prádávám, dnes jsem ji vařila poporvé podle Vašeho receptu a je výýborná, také jsem ale přidala trošku cukru ... jinak nic.
Děkuji smajlik

autor: Dadula (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.09.2013 15:29:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem právě dojedla.. přidala malou lžičku cukru, aby to nebylo tak kyselé, ale jinak je polívečka na jedničku! Díky moc za recept smajlik

autor: LenuleT
vloženo: 19.08.2013 21:23:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je úžasná, jedna z mých oblíbených... smajlik

autor: kodfl (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.03.2013 19:12:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: Isabelle (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.03.2013 11:15:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už ji vařím po několikáté a vždy dostanu pochvalusmajlik Tak i já Vás chválímsmajliksmajlik

autor: Vlasta (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.03.2013 09:45:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hned ji jdu vyzkoušet smajlik mám krásné uzené žebra plná masa, tak doufám, že bude výborná smajlik

autor: janis06
vloženo: 18.12.2012 00:13:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

výborná smajliksmajlik smajlik bodík poslaný smajliksmajlik

autor: Zuzka (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.07.2012 17:36:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

leah: V čem to sní nemá nic společného?

autor: Lucci
vloženo: 03.01.2012 13:41:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Našla jsem si více receptů na Valaškou kyselici, ten váš mě lákal nejvíce a musím říct, že jsme si s manželem mooc pochutnali. Posílám bodíksmajlik

autor: leah (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.10.2011 14:30:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tady to nemá s kyselicou nic společnéhosmajlik, tak se mi zdá, že recepty se dědí s generace na generaci ale jen na Valašsku kde umí uvařit tu správnou kysesicusmajlik.

vloženo: 19.07.2011 12:27:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jitka:já vařím brambory vždy zvlášť,pak ke konci je přidám i s vodou ve které jsem je vařilasmajlikDělám nejdříve cibuli restovat, na ní zelí a klobásku,když mám tak ke konci dám i uzené maso,je to pak mňamkasmajlik,ale každý děláme jak jsme zvyklýsmajliksmajlik

autor: jitka (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.07.2011 12:22:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ale když se dají brambory do kyselé vody se zelím tak zůstanou tvrdé.proto je lepší vařit klobásku a brambory a pak přidat zelí.

autor: Kikinela (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.04.2011 12:14:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kolik vody?? nejsem polévkový typ,ani je moc nevařím,tak nevím:(

autor: paveronika
vloženo: 03.03.2011 12:35:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Včera jsem ji uvařila, je skvělá!!smajlik

autor: Sodovka
vloženo: 02.03.2011 14:22:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Posílám typ, aby zelňačka měla pěknou barvu. smajlik
Jak píše Jitula, dobrá-uzená klobáska během vaření pustí šťávu a dá polévce nejenom správný šmak, ale i barvičku. smajlik
Pak i dušené maso na cibulce dodá zelňačce - kyselice znamenitou barvu. smajlik
Stačí kousek vepřového masa, které dusíme zvlášť - stačí malý kastrolek. smajlik Maso nakrájíme na menší kostky a orestujeme na cibulce. Pak přidáme sladkou mletou papriku, sůl, podlijeme vodou a dusíme. Když je maso měkké a kyselice komplet uvařená (zahuštěná smetanou), tak udušené masíčko i se šťávou vylijeme do zelňačky - kyselice. smajlik Pak stačí jenom zelňačku zamíchat a papkat. smajlik Vyzkoušejte a nebudete litovat. smajlik. Anete, posílám +4. smajlik

autor: jitule
vloženo: 02.03.2011 12:45:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky, dnes jsem ji vařila na oběd a je fantastická! Měla jsem tři paprikové klobásky, které pustili úžasně barvičku a tak není tak vyložené bílá. Přidala jsem trochu cukru na dochucení, protože jsem použila domácí kysané zelíčko. Ze 4 litrů mám poslední asi dvě porcičky. smajlik Díky za skvělý recept!smajlik

autor: milan (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.07.2010 10:31:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ono s kyselicí je to složitější - pocházím z Valach a vařím jich 5 druhů - postní (jen s mlékam a bramborem), klasickou (to je tahle, jen místo klobásy já dávám uzené koleno), uherská (s klobásou, paprikou a bez smetany), zeleninovou (kromě zelí je tam i kořenová zelenina a brambory, opět bez smetany) no a nakonec královská - zabijačková, které musím uvařit vždycky kotel. A znám další, kteří to vaří zas trochu jinak - prostě taková valašská minestrone smajlik

autor: anete
vloženo: 10.06.2010 07:35:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gabrielo, doufám, že bude chutnat.smajlik

autor: gabriela82
vloženo: 10.06.2010 03:32:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dekuji za recept, o vikendu urcite vyzkousim. Js take z valaska ale ziji v zahranici tak js moc rada ze js tu kyselicu nasla smajlik

autor: pipre
vloženo: 22.08.2009 13:49:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tuto polévku mám moc ráda. Jsem z Valašska a je pravda, že i tam se vařila, ale říkalo se jí zelňačka. Přečetla jsem několik receptů na valašskou kyselici, abych se dozvěděla, která je pravá smajlik Každý recept byl ale jiný a tento je jeden z nich. Od babičky přes maminku zas vím, že val. kyselica se dělala z vývaru kostí a zeleniny, brambor, mléka, hl. mouky, žloutku, kmínu, soli a pepře a kysané smetany. I maminka ji někdy dělávala, ale se zelím mi chutná víc smajlik Bodíksmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

kyselice s klobásou kyselice polévka kyselice s houbami recept na kyselicu valašská zelňačka valaska kyselica polévky recepty kyselice valašská kyselica s klobásou valašská kyselica recept kyselice recept kyselica valašská valaska kyselice kyselice s uzeným polévka kyselica pravá kyselice valašská kyselice s klobásou kyselice recepty recept na kyselici pravá kyselica domácí kyselice valašská zelňačka pravá zelňačka valašská kyselica pravá valašská kyselica kyselica recepty valašská kyselice valasska kyselice pravá valašská kyselice valašská zelnačka recept polevka kyselice kyselica s klobásou recept na valašskou kyselicu valašské kyselo kyselica recept recepty kyselice recept valašská kyselica kyselice recept kyselice recept na valašskou kyselici valašská kyselice recept recept valašská kyselice pravá valašská kyselica recept




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz