Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařené maso

Nejčastěji se zavařuje ovoce, zeleninu nebo houby. Zkoušeli jste ale konzervovat maso ve vlastní šťávě? Rychlá večeře nebo jídlo na cesty bude vždy po ruce. Zavařené maso je šťavnaté, příprava je snadná, ale má svá pravidla.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min sterilujeme první den 90 minut a druhý 60.

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava, sterilujeme první den 90 minut a druhý 60.)

24. 8. 2009 14:05

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 720 kJ / 1 128 kcal
Bílkoviny210,00 g
Tuky32,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 4,52 g
Sůl1,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Výborná je kombinace bůček s pleckem (vytvoři hodně rosolu a tuk). Konzerva chutná jako vepřovka ve vlastní šťávě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Alexiss Alexiss

8. 2. 2013 17:22

magdalenka: tak to je výstižnější odpověď,smekám ;-):-D

magdalenka magdalenka

8. 2. 2013 17:14

Doporučuje sa sterilizovať dvakrát kvôli spóram baktérie Clostridium botulinum, tie znesú aj 2 hodinový var. Po "vyklíčení" produkujú jed botulín (botulotoxín), ktorý spôsobuje botulizmus, chorobu život ohrozujúcu. Po dvoch dňoch, ak sa konzerva znovu sterilizuje, prítomné vyklíčené spóry aj toxín sú zničené. Preto sa doporučuje sterilizovať dvakrát, že nikdy nie je isté, či potravina - mäso neboli kontaminované...náhody sa vyskytujú.

Alexiss Alexiss

8. 2. 2013 16:40

vitklim: Zavařujeme si maso teprve asi 3 roky, studovali jsme návody, většinou tam bylo též na dvakrát. V jedné kuchařce psali "nebo najednou 2 hodiny". Děláme to tedy také tak. To zavařování po 2 dny je asi pro jistotu, někdy se to dočtete i u některé zeleniny (hrášek) a hub. Ze zhruba 40 konzerv nám povolila jedna, a to bylo nejspíš špatným víčkem.
Přiznám, že nevím, jak dlouhou mají trvanlivost, spotřeba je rychlejší...;-):-))

vitklim

8. 2. 2013 16:29

Dotaz - proč se zavařuje maso na dvakrát? My už ho několikrát dělali a zavařovali naráz dvě hodiny a hotovo. Tak mne překvapuje, že se často uvádí ono zavařování na dva dny. :-?

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 12. 2010 18:15

Světlano, přidávám foto, konečně došlo na to zavaření uzeného, protože lednička je plná, mrazák, ač máme dokupy 7 šuplíků také, protože jsme po zabíječce;-)

Aněs

27. 9. 2010 17:00

Může mně někdo poradit jak dlouho se zavařují uzené ryby v normálním zavařovacím hrnci s teploměrem;-(;-(

jambajs jambajs

24. 1. 2010 15:04

Světlano,tohle je dobrý nápad, zavařuju hotovky,ale 2hod, pak už ne, tak nevím jestli to dělám dobře. dávám bod:yes:yes:

Svetlana Svetlana

30. 11. 2009 07:51

Ivino, opravdu SYROVÉ maso...na dovolenou někdy zavařuji i hotová jídla, ale když chceme maso ve vlastní šťávě, tak opravdu SYROVÉ...;-)

Ivina Ivina

29. 11. 2009 12:01

Chci se zeptat,opravdu ze syrového masa?My to děláme z pečeného,ze syrového to neznám.Dík.

Svetlana Svetlana

23. 11. 2009 11:30

svatben, na té druhé fotce je zavařené uzené maso...:-)...ale tomu stačí hodinka sterilizace...jinak je moc měkké - což sice není na závadu, ale někomu to vadí...:-)

svatben

22. 11. 2009 14:55

chtěla bych se zeptat, jestli náhodou někdo nemá recept na zavaření domácího již vyuzeného masa. Uměla to moje babička, ale ta již umřela. Vždycky měla ve sklenici s masem po zavaření takový rosol. MOOOC dobré to bylo.:-p

Irena70

27. 8. 2009 20:09

tohle dělá moje mamka ale s obyčejnou solí a vaří 1X2 hodiny je to super pochoutka rychlé pohoštění pro návštěvu a nebo když potřebuji hodně rychle uvařit lze použít na několik způsobů hlavně když je kam šáhnout

Svetlana Svetlana

26. 8. 2009 06:14

Jani, konkrétně ta sklenice se zeleninou je opravdu jen SYROVÉ maso s Pragandou do dvou třetin a nad ním je SYROVá najemno nastrouhaná zelenina. Ještě jsem na ni dala koření a zavařila. Ale zavařovala jsem samostatně pečené maso plus výpek, nebo to uzené maso (na foto) s 2 PL vody, pak i guláš. Myslím si, že v podstatě bez příloh lze zavařit všechno.Tepelně upravené každý den hoďku, syrové maso první den hodinu a půl až dvě, druhý hodinu.

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 8. 2009 20:07

Světlano, pochopila jsem, že tohle je zavařeno už upečené? Upéct, dát výpek, na to třeba tu zeleninu a zavařit? Myslím jen ohledně té svíčkové. Jinak recept chápu a mám uložený. Ještě jednou díky.;-)

jollka jollka

25. 8. 2009 09:35

:yes::yes::yes::-):-p+bodík mnam;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování masa do sklenic zavařování uzeného masa jak zavarit maso zavařování masa zavařování uzeného masa do sklenic zavařování syrového masa jak zavařit uzené maso zavařování pečeného masa jak zavařit maso do sklenice zavařené maso do sklenic pečené jak zavařit maso na dovolenou zavařené uzené maso zavareni uzeneho masa zavařování syrového masa do sklenic zavařování masa do sklenic na dovolenou zavařovani uzeneho bucku zavařování masa na dovolenou zavařování masa v troubě zavařování pečeného masa do sklenic sterilizace masa

Suroviny: maso vepřové, praganda

TopRecepty.cz

Zavařené maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/59zx