Postup přípravy
Krok 1: Tyto zbytky nakrájíme na drobné kousíčky, vložíme do kastrolu, mírně osolíme (můžeme přidat i kmín) a podlijeme malinko vodou. Dusíme asi 20 min., během dušení sbíráme pěnu ze šťávy a dáváme stranou do hrnku. Rozdušené houby propasírujeme nebo rozmixujeme.
Krok 2: Do směsi nalejeme zpět onu pěnu a produsíme na konzistenci sirupu (rosolu apod.).
Krok 3: Směs dáme do malých skleniček a sterilizujeme ve vodní lázni 40 minut na 90°C. Použití - jako houbové koření do omáček, polévek apod.
Zveřejněno 26. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová tresť
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2vlP
Moje poznámka
Houbová tresť
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2vlP
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 7 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 8 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 10 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 11 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 3 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 6 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 6 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 8 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 8 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 8 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 9 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 9 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 9 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 10 hodinami
Tématické fráze:
tresť,
houbové zavařeniny,
hobový kuba,
krkonošská houbová smaženice,
houbová smaženice na zimu,
male trestne c 90,
houbová pěna,
bramborové tresti,
houbové odřezky,
tresť recept,
hobový rosol,
krkonošské rosol
Suroviny:
houby,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (14)