Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové zelí sterilované

Pokud se nám urodilo mnoho cuket, můžeme je uchovat na zimu v podobě zavařeného cuketového zelí. V případě potřeby ho máme vždy po ruce a zcela jistě nám potom dokáže šetřit čas.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

30. 8. 2009 08:54

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 926 kJ / 4 285 kcal
Bílkoviny54,00 g
Tuky257,40 g
Vláknina160,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy400,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo rád sladší, přidá cukr, pepře může být méně, recept mám od svoji kamarádky Zdeničky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pavel

16. 8. 2017 19:58

Cuketove zely nam vsechno zkvasilo nevite kde je chyba?8-(

marie

25. 7. 2016 00:22

Regika: když je v tom ocet, nemusī se druhý den opakovat sterilizace.

marie

25. 7. 2016 00:20

Regika: když je v tom ocet, nemusī se druhý den opakovat sterilizace.

Regika

7. 10. 2013 22:25

tak právě zkouším novou várku.... je možné, že sem sklenice moc napěchovala... a babička mi poradila přesterilizovat ho druhy den ještě jednou.... držte mi palce :-)

zizala zizala (moderátorka)

16. 9. 2013 18:09

Regika: Asi špatně zavařené, já dělám cuketové zelí do sklenic už léta podle tohoto receptu a je super, nikdy se nic nezkazilo:
http://www.recepty.cz/recept/cuketove-zeli-zavaren...
Suroviny i posup jsou hodně podobné tomuto ;-)

Regika

16. 9. 2013 17:58

Všechno mi do týdne zkvasilo... :-( nevíte někdo proč?

jajikpusik jajikpusik

2. 8. 2012 18:37

Martina: Já mám naloženo a ve sklepě uskladněno druhým rokem a je stále vynikající:-p!!!!!!!!!!!!!!!!

tejaja tejaja

2. 8. 2012 14:10

Martina: Martinka, je to tak, ako píše špagetka. Je to sterilizované, takže vydrží, kým nezjete.:-D;-)

spagetka spagetka

2. 8. 2012 12:54

Martina: Nejsem autorka, ale zelí je sterilováno ve sklenicích, tudíž zcela určitě stačí běžný sklep či špajz a mělo by vydržet tak dlouho, dokud je nesníte :-p:-p

Martina

2. 8. 2012 10:39

Dobrý den,
mám dotaz, zda takto sterilované zelí je potreba skladovat v lednicce nebo ne, pripadne jak dlouho vydrzi?
Dekuji

jajikpusik jajikpusik

25. 7. 2012 19:23

Lora: Já myslím, že ne, také to s ním nepřeháním a nedávám ani pepř. j.

Lora

25. 7. 2012 17:43

Je nutné dávat ten olej? Díky za odpovědi

nadenka

18. 7. 2012 07:51

nadenka.cerna@seznam.cznadenka.cerna@seznam.cz9nadeka.cerna@seznam.czcuketové zelí jsem vyzkoušela,je moc dobré.Nyní mám dietu,užívám Warfarin a nemohu zelí klasické,tak se mi hodí cuketové.:yes:nadenka.cerna@seznam.cz

Alex

7. 10. 2011 16:34

Super dobre zeli - pro zpracovani cukety - hlavne kdyz se jich hodne urodi. Delal jsem to poprve a s buckem, br.knedlik s timto zelim mnamka. :yes::yes::yes:

BARA

10. 8. 2011 13:04

ZELICKO SE PODARILO MOC DEKUJI ZA RECEPTIK :yes::-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cuketove zeli do sklenic zelí z cukety zavařené zelí z cukety sterilizovaná cuketa zavařené dýňové zelí recept na cuketové zelí-zavařené zavařené cuketové zelí-recept dýňové zelí zavařené recepty cuketa zavařená zavařená cuketa sterilizované zelí z cukety zeli s cukety zavarujeme cukety sterilovaná cuketa pod maso nakládané zelí z cukety cuketa sterilizovaná zavařené zelí zavarujeme cuketu zeli s pyrosiricitanem sterilované cibulky

Suroviny: cuketa, cibule, ocet, olej, cukr, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Cuketové zelí sterilované

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6RlL