Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka od babičky z Vysočiny

Každý má svůj ozkoušený recept na nasládlou rajskou omáčkou, kterou můžeme podávat s vařeným hovězím masem a knedlíky, nebo jen s těstovinami. Její typickou chuť mají rádi nejen dospělí, ale i děti.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

30. 8. 2009 21:26

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Janja

29. 3. 2020 15:22

Bože lidi :-O! Tak kečup je hnus (pravda nepoužívám ho, kupuju pasírovaná rajčata), kupované knedlíky se vám taky nelíbí a co Masox (Vepe)?! Vy, které máte moře času nebo vaření jako koníčka, tak to je pak jiná. Máma, která přijde domů z práce v pět hodin a neví, kam dřív skočit...úkoly s dětmi, vařit nebo hodit prádlo do pračky nemá chuť ani sílu mazlit se s knedlíkama.
Jsem babička a vím, jak se mladí musí otáčet. Proto ráda sem tam upeču nebo uvařím. Hlouposti ale neřeším ;-)

Vepe

27. 7. 2016 17:22

Rajská u mne je z rajských, v nouzi z protlaku. Kečup je nepřijatelná náhražka s kdoví čím :-(( Když se omáčka z rajských, cibulky a koření uvaří a propasíruje, do omáčky vždy přidávám povidla. Zahustí, úžasně zjemní a ztmaví omáčku. Pkud se nepoužil vývar z masa, i kostka Masoxu dobře poslouží. Kdo jednou zkusil přidat povidla, už bez nich žádnou neudělá! ;-)

Jan PEKAŘ

22. 8. 2014 10:09

Jako malý kluk jsem jedl rajskou,která byla hnědá,samozřejmě z rajčat natrhaných na zahrádce,zahuštěná perníkem,to si pamatuji,to koření byl asi tymián,nejsem kuchař,ale co mi chutná poznám.Rajský protlak s octem a cukrem nepovažuji za omáčku,byl pro mne šok,co mi dali ve školní jídelně.

max

10. 2. 2014 15:25

babicka taky kupovala knedliky?to snad ne.domaci knedlik a ne tenhle kentus:no:

Jiří Cikán

17. 12. 2010 19:38

Maso na rajskou se peče s kořenovou zeleninou /mrkev, petržel a celer/ a výpek se pak propasíruje do omáčky ! :yes:

Greneia Greneia

6. 10. 2010 18:05

Tak takhle dělám já, akorát ten postup je ještě kapku jiný .. nicméně, klasická šlehačka ke šlehání, nebo smetánka .. výborná věc a máslo samozřejmě nesmí chybět :-D
Dnes ji budu dělat + plněné papričky :) Bodík za tu smetanu a máslo :-D

ssimusshka ssimusshka

2. 8. 2010 00:00

Spagetka,krásná fotka:-p. Příště zkusím podle tebe:-)):yes:

spagetka spagetka

1. 8. 2010 17:11

Jani - ale to jsou právě ty obměny, když ti tam tymián nesedí, tak ho nedávej

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 8. 2010 16:57

Já tymián nedávám, nikdy jsem ani nevěděla, že by do rajské jít měl, přesto plus;-):yes::yes:

spagetka spagetka

1. 8. 2010 15:23

Dneska jsem tu omáčku udělala, dala jsem hovězí vývar, rajský protlak a zavařená rajčata, koření a citron jako autorka, navíc jen ještě špetku muškátového květu a mleté nové koření, na závěr jsem podlila sklínkou červeného vína a přidala hustou smetanu.Octem nedochucuju a ani moukou nezahušťuju. Milujeme to s kolínkama, takže byly s kurkumou. Jelikož zbytek rodinky je masový, použila jsem hovězí krk - výborné.:yes:
Dovolila jsem si přidat fotku, když tak ji smáznu.

spagetka spagetka

31. 7. 2010 12:08

Tuhle omáčku dělám také tak i s tím tymiánem a hustou smetanou. Je opravdu skvělá. Manželova babička tam ještě na závěr strouhla perník, ale to nedělám, i když děti to milujou.:-p:yes:

ssimusshka ssimusshka

13. 7. 2010 22:57

Děkuju za přidání fotek, taky bych si dala:-O:-p tahle rajda je hlavně zvláštní v tom že tam patří tymián..hodně lidí dělá rajskou na sladko se skořicí, my máme radši sladko-kyselou:-)):-))

Ivana79 Ivana79

15. 6. 2010 12:44

Simonka,práve som uvarila túto omáčku,zaujal ma ten netradičný postup s tým masoxom a aj tá smotana.Musím povedať,že je výborná,robila som k nej guličky z mletého mäsa-tiež tvoj recept-a cestoviny:-p:yes:Dávam bod:yes:a neskôr pridám fotky:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rajská omáčka zahuštěná perníkem rajská omáčka s perníkem jak zahustit rajskou omáčku zahuštění rajské omáčky vynikající rajská omáčka rajská omáčka podle babičky zahuštění omáčky rajská omáčka se smetanou zahuštění omáček zahuštění omáčky moukou recepty našich babiček rajská zahuštěná perníkem rajska omacka na sladko rajská omáčka postup jak zahustit rajskou čím zahustit rajskou omáčku zahuštění perníkem zahuštění rajské rajska omacka s kolinkama čím zahustit rajskou

Suroviny: vývar masový, bobkový list, sůl, pepř celý, koření nové koření, tymián, protlak rajčatový, ocet, cukr, mouka hladká, máslo, smetana

TopRecepty.cz

Rajská omáčka od babičky z Vysočiny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KZjl