Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové lupínky

Zapomeňte na kupované bramborové lupínky a připravte si vlastní, v pohodlí vašeho domova. Nezabere vám to moc času a okořenit je můžete dle vlastních chutí. Třeba solí, česnekem, nebo sladkou paprikou.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 18 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 3 min

18 min (15 min příprava + 3 min tepelná úprava)

31. 8. 2009 15:06

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janatka janatka

19. 3. 2024 14:41

Tak vyzkoušeno a <3<3<3<3<3. To je lahůdka, jen občas tedy to připravím. Strouhala jsem na struhadle, je fakt, že některé byly slabší a jiné silnější, ale vůbec to nevadilo. :-8

pupendos

29. 12. 2013 15:08

Ano ty jsou moc dobre uz jsem je nekolikrat zkousel a detem to chutna,akorat my nedavame hodne oleje ale jinak super :-)

GENS-35

18. 7. 2013 20:10

No my je nakrájíme na tenké plátky
Odmočíme (2hod)
Propláchneme vodou
A smažíme v pánvi ve vrstvě oleje viz tloušťka lupínku+4mm
Potom je vyndáme a chvíli počkáme tj až budou všechny.
Nakonec ve velkém sítu od TESCOMY to prosolíme, propepříme a posypeme domácími sušenými bylinkami.

barbra

4. 12. 2011 19:18

je to lahodné,my to doma nekrájíme :) jen to škrábeme škrabkou :)

Betyna

15. 5. 2010 18:31

Brambory na lupínky krouhám na W krouhači s sušení jednotlivě na utěrce není vůbec zdlouhavé, jde to rychle!

Eva-Leva

15. 5. 2010 17:07

Recept mě zaujal, ale nevím, jak nakrájet tak tenké plátky, aby byly všechny stejné? Ještě nikdy se mi to nepovedlo. Máte na to speciální struhadlo? Není moc zdlouhavé mokré plátky sušit jednotlivě v utěrce? Děkuji.

eva hubova eva hubova

30. 4. 2010 07:58

:-p:-p:-p+6

faraonka faraonka

29. 4. 2010 20:49

Nejlepe je namočit . přes noc.a mockrát je propláchnout aspon třikrát.

barbra

14. 2. 2010 19:22

Je to moc dobré také to tak děláme.:yes:

BILKOVAI BILKOVAI

25. 10. 2009 00:15

Také děláme. Bramborové plátky nechám nejprve hodinku máčet ve studené vodě, aby se vyplavil přebytečný škrob, potom osuším v útěrce a smažím ve friťáku na nejvyšší výkon. Hned po vyndání sypu grilovacím kořením od vitany. Tak to máme nejraději. Mňam:-p

paajus

31. 8. 2009 15:10

Dobrůtka. My někdy, ještě před smažením, přidáváme i kmín... :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí bramborové lupínky smažené bramborové lupínky výroba bramborových lupínků domácí bramborové lupínky recept domácí bramborové lupínky v troubě stroj na výrobu bramborových lupínků bramborove lupinky bez smazeni bramborové plátky domácí smažené bramborové lupínky domácí výroba bramborových lupínků domácí lupínky stroj na brambůrky stroj na vyrobu bramburek stroj na výrobu bramburků strojek na brambůrky bramborovelupinky výroba lupínků smazene lupinky smažené bramborové lupínky recept smažení bramborových lupinku

Suroviny: brambory, olej, sůl

TopRecepty.cz

Bramborové lupínky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zKjO