Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená krkovička

Krkovice je oblíbeným masem na gril, skvěle ale chutná i upečená v troubě. Je totiž pěkně prorostlá, a díky tomu šťavnatá. Pořádný kus masa ochucený pikantním kořením upečeme doměkka a snadno tak vytvoříme večeři, na které si všichni pochutnají.

Hodnocení receptu je 5,0 (74×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

20. 9. 2009 22:02

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie10 944 kJ / 2 616 kcal
Bílkoviny284,62 g
Tuky146,41 g
Vláknina21,70 g
Cholesterol 672 mg
Sodík 785 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy35,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Blanka79

2. 4. 2023 19:53

Velká dobrota. Běžně peču maso bez cibule a česneku. Takhle je maso chutnější.

Jura.B

17. 11. 2022 11:02

Klasika která nikdy nezklame. Já jí česnekem ještě prošpikuju.:-)

Martyan

12. 9. 2021 18:38

Výborná a přitom jednoduchá klasika. Do pekáče můžete přidat půlky rajčat, papriku na plátky ... fantazii se meze nekladou a na talíři to vše nakonec vypadá báječně.

sendysek00

22. 10. 2020 12:02

Dělala jsem z divočáka podlila trochou červeného vína dala tomu více času a je to jako dortík ????super

nellyy

19. 4. 2017 21:14

Tak vypada to dobře zitra na oběd a přidala jsem ještě červenou čerstvou papriku a už se těším na zitřejší oběd <3

Marcel

7. 9. 2016 11:04

Velmi chutne ...:-):-). a recept jednoduchy a hlavne velka spokojnost,,,,,, dik,,,,:yes::yes::yes::yes:

pazderka83

30. 6. 2015 20:01

Zlata klasika, ktera se u nas dela odjakziva... Takze Pohlreich ci ne,tento recept je proste Best ;-) :-D

medmic

8. 3. 2015 19:10

Jinak chválím, právě upečená podle tohoto návodu a je super :-) Jen jsem ji moc nepoléval, jen po té půl hodině a pak až patnáct minut před koncem kdy jsem pekáč odklopil, dolil trochu horké vody a nechal dopéci.

medmic

7. 3. 2015 21:24

Hlavně to někdo okopíroval do soutěže na Pohlreichův web, který v roce 2009 ještě neexistoval. A v roce 2009 byl tento recept přidán na toprecepty, takže každému musí být jasné, co bylo první. Vznikl v roce 2010, tady jsou recepty posílané návštěvníky do soutěže rok poté, co byla přidána krkovička sem http://web.archive.org/web/20100716171230/http://w... ještě tam ani není.

chocolate chocolate

7. 3. 2015 21:18

Ja mam Pohlreicha moc rada a vazim si ho, ale zrovna tohle je recept, ktery se snad, s mensimi obmenami, dela v kazde rodine;-).

medmic

7. 3. 2015 21:15

Není to recept pana Pohlreicha, je to jeden z receptů co mu poslali lidé do soutěže. A podle toho kdy existuje jeho web a kdy byl přidán tento recept, tak ten co to poslal Pohlreichovi to opsal z topreceptů.

Petr

25. 2. 2015 12:05

Recept nemá s tím od pana Pohlreicha nic společného, ten podlévá krkovičku horkou vodou po jedné hodině, kdežto zde se krkovička podlévá po půlhodině! :-p

Iveta

16. 7. 2014 15:20

Pro paní Marii sice vás neznám ,ale buď jste se Chtěla tady předvést a udělat ze sebe princeznu a pohanit recept.A ze srdce mne těší že se vám to nepodařilo.Naštěstí jsou tu inteligentní lidé a tak jděte a podívejte se do zrcadla a řekněte si jaká to tu stojí pipina Iveta
(a naučte se datum ju než začneta rágovat .

Iveta

16. 7. 2014 15:11

Je to super a může se to udělat jak z vepřováho tak z hovězího :yes::yes:,:-)

spagetka spagetka

30. 6. 2014 17:18

Marie: Souhlasím s Jendou. Pohlreich nevymyslel nic, co by už nebylo vymyšleno, jen to "zabalil do své show", jo má některé vychytávky. I když upřímně, při přemíře jeho "tý vol..písk..., já se pos....písk..." lze těžko ty vychytávky teda slyšet. ještě že na netu jsou jen ty nápady, nemá všechno špatný, ale není 100% autorem všeho. Převzal, upravil. Tak jak to dělají všichni kuchaři a i my tu. jen my holt nejsme v TV.
Neodsuzuju, mám ráda vychytávky, taky hledám po netu a upravuju dle sebe. V dnešní době těžko vymyslíte originální recept z běžně dostupných surovin. Z těch nedostupných, cizokrajných - jo, zní to dobře, ale nemám je, tudíž nemohu hodnotit.
Recept na Krkovičku, co dal Jenda znám též, a on sám se diví, že tu tento recept není, takže je to prostě on, kdo sem tento obecně známý recept dal.:yes::yes::yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečená krkovice pečená krkovička pečená krkovice v celku krkovička recepty krkovička pečená krkovice recept pečená krkovice vcelku recepty z krkovice pecena krkovicka recept krkovice recept pečená krkovička v troubě pečena krkovice s kosti krkovicka pecena krkovice pečená recept na pečenou krkovici krkovice recepty vepřová krkovice pečená vcelku krkovicka recept vepřová krkovice v troubě krkovice s kostí recept

Suroviny: krkovice vepřová, cibule, česnek, kmín celý, pepř mletý, sůl, sádlo, olej

TopRecepty.cz

Pečená krkovička

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZO4