jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Maminčin falešný hruščák

Maminčin falešný hruščák
maminčin falešný hruščák
nahoru
Maminčin falešný hruščák Maminčin falešný hruščák Maminčin falešný hruščák Maminčin falešný hruščák Maminčin falešný hruščák Maminčin falešný hruščák Maminčin falešný hruščák Maminčin falešný hruščák Maminčin falešný hruščák Maminčin falešný hruščák Maminčin falešný hruščák Maminčin falešný hruščák Maminčin falešný hruščák Maminčin falešný hruščák Maminčin falešný hruščák Maminčin falešný hruščák Maminčin falešný hruščák Maminčin falešný hruščák Maminčin falešný hruščák
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Kynuté

Suroviny:

Těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek (1/4 litru) mléka, 6 dkg droždí (1 a 1/2 kostky), 2 dcl oleje, 3 žloutky, 1 kávová lžička soli, cukr do kvásku, 2 vanilkové cukry
Náplň: 1/2kg hrušek, 10dkg cukru, 10dkg povidel, mletý badyán, skořice a hřebíček, šťáva z 1/2 citrónu, 5cl rumu
Posypka(drobenka): 15dkg polohrubé mouky, 10dkg másla, 10dkg mletého cukru, 1 vanilkový cukr
Na poletí: 1/2 másla a 5cl rumu

Postup přípravy receptu

Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vybereme jádřince, na hrubém struhadle nastrouháme, vložíme na pánev, přidáme šťávu z citrónu a za občasného podlévání vodou hrušky dusíme. Ke konci přidáme povidla, koření (já jsem neměl mletý hřebíček, takže jsem celý vložil od počátku dušení), chvíli necháme probublat, odstavíme a po vychladnutí vmícháme rum.
Těsto můžeme zadělat jakmile dáme hrušky dusit.
Máslo na poletí koláče přeškvaříme do voňavorůžova a po vychladnutí vmícháme rum.
Vykynuté těsto roztáhneme na plech vyložený pečícím papírem, rozetřeme hruškovou směs a přidáme posypku.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut a po vychladnutí polejeme přeškvařeným máslem.

Poznámka

Proč falešný hruščák? Když došly sušené hrušky. Maminka byla skvělá kuchařka a dovedla si vždy poradit. Nám dětem to vůbec nevadilo, protože ta vůně koření tam byla.
Co se týká těsta, používám olejové a dělám ho "od oka". Tak jako hruškovou náplň i posypku. Takže jsem použil těsto z klobásníků, kde jsem přidal 2 vanilkové cukry. Z uvedeného množství těsta upečeme minimálně tři koláče.

Autor Autor: (Jan Slovák)
Datum vložení Datum vložení:
44 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Maminčin falešný hruščák"

autor: Mirka (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.07.2014 21:43:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Náhodně jsem objevila tento recept a připojuji se k chvále!Těsto je dokonalé!Pekla jsem klasický švěstkový koláč a jelikož těsta bylo dost,z druhé poloviny byl koláč s náplní brokolice+slanina+balkán.I slaná varianta byla skvělá!Prostě těsto má u mě 1*smajliksmajlik

autor: Božena (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.11.2013 10:53:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vynikající recept na těsto!!!dala jsem do domácí pekárny a krásně nakynulo,taky jsem dala sušené droždí.moc chválímsmajliksmajlik

autor: Jenda1
vloženo: 17.11.2012 19:54:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji Janismajliksmajliksmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 17.11.2012 16:36:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo, zasloužíš si, nebo vlastně Tvoje maminka, velkou pochvalusmajliksmajlik Těsto mi vypracovala pekárna, rozdělila jsem na 4 koláče a protože hrušky ani hrušková povidla nemám, kombinovala jsem povidla a tvaroh a frgále nemají chybusmajliksmajlik polovinu na zítra musím schovat nebo nezbude nicsmajliksmajlik Přidávám bodík a dovolím si i fotosmajlik

autor: bystrouska
vloženo: 15.11.2012 18:45:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Náramná dobrota, doporučuji všemsmajlik. Přidala jsem fotosmajlik a bodíksmajlik

autor: Jenda1
vloženo: 05.08.2012 22:18:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:Nadi, díky za všesmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Betyna
vloženo: 05.08.2012 17:41:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik krásný

autor: rebeka
vloženo: 05.08.2012 15:33:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

milý Jendo, přidávám se do dlouhé řady pochvalných komentátorů, zaokrouhluju krásným 40. bodem, posílám díky a pár obrázků, jestli nevadísmajlik
z této dávky jsem uděla 4 frgály, a musím říci, že jsou fakt skvělésmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 04.08.2012 20:34:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdenka1: Zdeničko, já jdu do nich zítrasmajlik fotečku máš nádhernousmajliksmajliksmajliksmajlik
všichni to máte pěkné a já se už těším na zítřeksmajliksmajliksmajlik

autor: Zuzka (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.10.2011 09:23:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lastonka: Když použijete bílek, těsto bude tvrdší, ale určitě to jde

autor: eva hubova
vloženo: 06.08.2011 20:37:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zaujala mě ta náplň až budou hrušky určitě vyzkoušímsmajliksmajlik+37jen si myslím,že je to kynutý koláč tak do řezů s ovocem nepatřísmajlik

autor: Lastonka
vloženo: 06.08.2011 16:30:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Koláč jsem dneska dělala a je fakt výborný. Akorát jsem ho dělala na velký plech, tak jsem dala více povidel a více hrušek, ale přišlo mi, že povidla ty hrušky docela přebily, ale i tak je koláč výborný. Ráda bych se zeptala, jelikož nemám s pečením takové zkušenosti, proč se musí dávat 3 žloutky a né celá vejce? A popřípadě jestli by šlo dát mín vajec, ale za to celé. Takhle mi zbyly bílky a já nevim co s nimi. Díky za odpověd

autor: Ivka (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.01.2011 21:27:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento koláč jsem dělala už po několikáté. Jenom jsem naposledy neměla hrušky, tak jsem dala místo hrušek jablka a bylo to taky výborné. Mělo to obrovský úspěch. Určitě vyzkoušejte

autor: teniska
vloženo: 06.10.2010 19:00:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

úžasnésmajliksmajlik takový koláček si nechám líbitsmajlik zrovna teď se náramně hodísmajliksmajlik

autor: Zdenka1
vloženo: 06.10.2010 16:28:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opět nastává sezona hrušek, tak jsem upekla tvůj koláč. Nešla by tato výborná nádivka zamrazit na horší časy ? Přidala jsem fotku, pokud to nebude vadit. Bodovat už bohužel nemohusmajliksmajlik

autor: janatka
vloženo: 01.02.2010 23:15:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak, tak už jsem zjistila,že toho těsta je více,nějak jsem si nepřečetla poznámkusmajlik,no jo chybama se člověk učí.Použila jsem hruškový kompot,1/2badyánu(roztloukla),1 hřebíček(roztloukla)a vše ostatní do sebe zamýchala,trošku drcených piškot na zahuštění náplně.Jinak je to vynikajícísmajlik a příště budu číst až do konce.smajlik

autor: Zdenka1
vloženo: 04.11.2009 16:08:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Posílám plusový bodík. Upekla jsem přesně podle návodu, těsto vypracovala pekárna. Super, vláčné a nadýchané. Příště dám víc náplně, ale možná se mi jí zdálo málo proto, že těsto nádherně nakynulo. V každém případě chválím a doporučuji vyzkoušet.

vloženo: 28.10.2009 20:45:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo, musela jsem toho udělat víc. Měla jsem mnohem víc hrušek, než máš psáno, ale brala jsem to, jako ty, že od oka a to těsto mi stačilo na jeden kulatý a jeden obdélníkový plech. Byla to taková mňamka, že jsem raději hned všechny podělila, abych to nesnědla jásmajliksmajlik. To těsto sice dělávám na koláče taky, jak píšeš, taky ho používáš třeba na klobásníky, nebo co to. Ale i na druhý den můžu říct, že bylo, jak vatička, ale samozřejmě, já ho dělala v pekárně.smajlik To je teda "PAN" Koláčsmajliksmajliksmajliksmajlik Jen bych ho snad zařadila mezi moučníky a ne k sladkým jídlům, ale to už nechám na tobě. Díky za recept, určitě jsem ho nedělala naposledy!smajlik

autor: zrzecka
vloženo: 28.10.2009 20:14:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jeníku, koláče mám moc ráda a za recept posílám plusový bodsmajliksmajliksmajlik.

autor: Jenda1
vloženo: 28.10.2009 16:39:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, díky za hezkou fotečku a nebuď tak skromná. Mě potěšilo, žes koláč vyzkoušela a chutnalsmajliksmajliksmajlik.

vloženo: 27.10.2009 18:32:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, Jendo, věř mi, že přidat fotku k tvým výtvorům, je docela odvahasmajlik, tak snad to nebude vaditsmajlik. Taky já jsem spolu s Angel měla stejný nápad. A taky jsem bodík dala předem. Díky za inspiracismajlik

autor: Angel 666
vloženo: 01.10.2009 23:06:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak, dneska na něj došlosmajlik, nevím, co mám napsat, takovou lahůdku by měl občas ochutnat každý, hned by bylo na světě víc klidusmajliksmajliksmajlik. Dovolím si přidat foto, bodík jsem dala už předemsmajlik

autor: Paprika
vloženo: 29.09.2009 17:33:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mňam smajliksmajlik ... to je pro mně opravdu sebemrskačství sem chodit smajlik +smajlik

autor: spagetka
vloženo: 29.09.2009 11:26:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za připomenutí receptu, hoodně dlouho jsem je nepekla a navíc, skoro doslaova ho mám v sešitu smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: mirca75
vloženo: 28.09.2009 22:56:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendosmajlikmáš to za 1smajlik.Vééélmi podobný koláč znám a občas i dělám,takže pro známou a výtečnou chuťsmajlik a pěkné fotečky ti posílám boďkusmajlik.

autor: Angel 666
vloženo: 28.09.2009 20:09:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tedy, Jendo, tohle musím hodně brzo vyzkoušet, to bude dobrůtkasmajlik. Bodík dávám hnedsmajlik!!!

vloženo: 28.09.2009 19:42:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, jo, Jendo. Nevidím vůbec nic, co by mi bránilo ho udělat a že vypadá výborně. Jenže, tohle bych asi nezvládla neochutnat, tak budu muset popřemýšetsmajlik, rozhodně vypadá super a zase mám hladsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 28.09.2009 16:12:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo, tak teď jsi mi udělal těmi hruščáky takové chutě, že si to ani neumíš představitsmajlik Hruščáky jsou totiž moje nejoblíbenější koláčesmajlik:smajlik Na těsto mám téměř stejný recept (s olejem i máslem) a hruškovou nádivku dělám úplně stejně. Také pokapávám máslem s rumen. Recept jsem našla před pár dny, dala mi ho před léty teta z Valašska na malém papírku a já ho nemohla najít. Mám slíbené sušené hrušky a už se strašně těším, až si upeču pravé valašké frgálysmajlik A máš pravdu, pokud se hrušky správně okoření, je nádivka výborná i z čestvých hrušek. Dávám první bodíksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

mamincin hruskovy kolac kolace valaske frgaly mamincin falesny frgal hrušková povidla recept nádivka ze sušených hrušek hruškové frgály nadivka na koláče hruskova maminčin falešny hruščák kolac ze susenych hrusek hrušková nádivka ze sušených hrušek povidla ze sušených hrušek maminčiny recepty sušené hrušky na frgále klobasnik hrušky recepty hruškový koláč s posypkou hrušková náplň sušené hrušky recept hruškový kompot recept hrušková povidla ze sušených hrušek hruščáky falešný hruščák hrušky - recepty valaske frgaly frgály recept maminčiny recepty cz hruščák hrušková nádivka klobasník recept recept na posypku hrušková nádivka na frgály maminčin recept na frgaly povidla hruskova hrušková nádivka do koláčů sušené hrušky hruškový koláč na plech maminčiny recepty.cz maminciny falesne hruscaky hruškové recepty varime s angelou sušení hrušek




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty