jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Tyrolská játra

Tyrolská játra
nahoru
Tyrolská játra Tyrolská játra Tyrolská játra
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Pokrmy z vnitřností

Suroviny:

1/2kg hovězích jater, zelenina pod svíčkovou, cibule, bobkový list, nové koření(asi 2 ks), sladkou smetanu, mléko podle pořeby, lžíci hořčice, olej, lžíci hladké mouky na zahuštění, lžíce octa(ohřát, nesráží se omáčka)
Játra nesolím, dosoluji pouze omáčku buď masoxem, nebo solí, jak kdo má rád. Játra pak dám do omáčky a ta si svou porci soli vezme právě z ní.

Postup přípravy receptu

Na oleji si orestujeme kořenovou zeleninu, buď mraženou, pokud máme, tak čerstvou. Přidáme cubuli, lžíci hořčice, ještě chvíli prohřejeme na naložíme naklepané, popepřené plátky jater. Orestujeme je z obou stran, podlijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření a dusíme do měkka. Když jsou játra měkká, vyndáme je a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem. Zahustíme omáčku lžící hladké mouky a smetanou, ze které uděláme zákletku. Pokud je omáčka hustá, přilejeme trošku mléka a nakonec zastříkneme ohřátým octem, přisolíme a můžeme přidat lžičku cukru. Podáváme s knedlíkem.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
10 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Tyrolská játra"

vloženo: 28.04.2012 17:54:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

PatkovaKaterina:smajliksmajliksmajlik to je mi fakt líto!smajliksmajliksmajlik

vloženo: 28.04.2012 15:36:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:Vůbec si mě nepotěšilasmajliksmajlik

vloženo: 28.04.2012 15:22:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

PatkovaKaterina:smajliksmajliksmajlik to je marný boj, holka, jsem na tom stejněsmajlik

vloženo: 28.04.2012 15:11:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani,uvařila jsem si je včera na oběd,jsou opravdu supersmajliksmajliksmajlik Jen nevím,kdy shodím těch 20 kg nadváhy,když tady s Bibinkou,Spagetkou a Merylas dáváte takové superžravé receptysmajlik

vloženo: 02.10.2009 13:05:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alis "přilejeme trošku mléka a nakonec zastříkneme ohřátým octem, přisolíme a můžeme přidat lžičku cukru. Podáváme s knedlíkem." Je to tam, nic jsem nemusela připisovatsmajlik. Játra nesolím, když jsou měkká, vytáhnu je a já dávám masox, soli jen hodně málo až do omáčky. Tady ale většinou jsou názory na masox negativnísmajlik, tak to tam raději ani nepíšu, každý si to udělá, jak má rád.smajlik Určitě by to šlo i zvepřových jater. Já osobně hovězí jára používám pouze na tento postup.

autor: spagetka
vloženo: 02.10.2009 12:32:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Allis, Jana R. to určitě upřesní - ale já vařím také jen z vepřových, hovězí prakticky nekupuju a solím podle chuti až při dochucení a dohotovení celého jídla úplně na závěr smajliksmajlik

autor: allis
vloženo: 02.10.2009 12:13:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zajímalo by mě, kdy játra solíš? Většinou se solí až když jsou měkká, ne? Sůl není ani v ingrediencích a ani o osolení nemluvíš v postupu, jen se zmiňuješ o přisolení. Je to zajímavý recept, ke kterému mám ještě jeden dotaz - zkoušela jsi to z jater vepřových? U nás nikdo moc hovězí nemusí, zkusila bych to z vepřových smajlik

Díky za odpověď
Allis

vloženo: 02.10.2009 09:32:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vašku, určitě nebudeš sklamaný, dej pak vědět. Jsem docela v šoku, že to tady skoro nikdo neznásmajlik. Syn už mi během soutěže říkal, abych to tady dala a já byla přesvědčená, že to zná kždý a že to tady pod nějakým názvem jiným bude, tak jsem to raději nedávala. Jak říkám, v restauracích vítaná klasika, aspoň teda tady u nás.smajlik

vloženo: 02.10.2009 07:56:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jako Paprika zírám. Játra zbožňuji a svíčkovou taky a ve spojení to bude božské manu. Zkusím ukecat ženu, nebo to udělám jen pro sebe, ale natutovku vyzkouším. +Bodík Václav

vloženo: 01.10.2009 21:25:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Market, je to klasika, která se tady běžně vaří v restauracíchsmajlik

autor: Paprika
vloženo: 01.10.2009 20:07:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Tak svíčkovou z jater vidím poprvé.

autor: Pejli
vloženo: 30.09.2009 21:06:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

JJ, Báře moc šmakovalo!!! za ní hodnotím bodíkem smajlik

vloženo: 30.09.2009 16:40:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za bodíky, moc se mi dnes nepovedly fotky, ale jinak baro, ano, je to něco na způsob svíčkové, s jemnou příchutí těch jater, vynikající. Moje vnučka Bára mi při té vůni mlátila do sporáku a dožadovala se omáčky a snědla plnou misku s jedním knedlíkemsmajlik Dooga, nezbylo, hmmmsmajlik

autor: spagetka
vloženo: 30.09.2009 16:12:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vařím a milujem smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 30.09.2009 16:01:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Znám a je to chutné. Bodíksmajlik3.

autor: Dooga
vloženo: 30.09.2009 14:38:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, nezbylo? Určitě vyzkouším. Zatím pochvala a boďka.smajlik

autor: bara.it
vloženo: 30.09.2009 14:29:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani je to neco jako svickova, kde misto masa jsou jatra? Neypada to zle. Davam prvni bodik.


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

jatra po tyrolsku recept jelení játra recept jatra po tyrolsku recepty na pripravu zveprovych jater kdy se solí játra tyrolský jatra recepty játra top recepty játra játra tyrolská tyrolská omáčka játra po tyrolsku recept řez z hovězích jater po tyrolsku tyrolská hovězí játra recepty z hovězích jater tyrolská vepřová játra jelení játra recepty tyrolské recepty veprove jatra po tyrolsku jelení játra hovezi jatra recept veprove po tyrolsku tyrolská játra recept játra tyrolske jatra hovězí játra recepty recepty jelení játra hovězí játra po tyrolsku recept tyrolska jatra drůbeží játra po tyrolsku jelení játra - recept vepřová játra po tyrolsku recept játra jatra recepty tyrolská kuchyně recept na tyrolska jatra svickova z hovezich jater jatra recept recepty z jater recept tyrolská játra hovězí játra po tyrolsku recept na jelení játra játrová omáčka original




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz