jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Tyrolská játra

Tyrolská játra
nahoru
Tyrolská játra Tyrolská játra Tyrolská játra
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Pokrmy z vnitřností

Suroviny:

1/2kg hovězích jater, zelenina pod svíčkovou, cibule, bobkový list, nové koření(asi 2 ks), sladkou smetanu, mléko podle pořeby, lžíci hořčice, olej, lžíci hladké mouky na zahuštění, lžíce octa(ohřát, nesráží se omáčka)
Játra nesolím, dosoluji pouze omáčku buď masoxem, nebo solí, jak kdo má rád. Játra pak dám do omáčky a ta si svou porci soli vezme právě z ní.

Postup přípravy receptu

Na oleji si orestujeme kořenovou zeleninu, buď mraženou, pokud máme, tak čerstvou. Přidáme cubuli, lžíci hořčice, ještě chvíli prohřejeme na naložíme naklepané, popepřené plátky jater. Orestujeme je z obou stran, podlijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření a dusíme do měkka. Když jsou játra měkká, vyndáme je a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem. Zahustíme omáčku lžící hladké mouky a smetanou, ze které uděláme zákletku. Pokud je omáčka hustá, přilejeme trošku mléka a nakonec zastříkneme ohřátým octem, přisolíme a můžeme přidat lžičku cukru. Podáváme s knedlíkem.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
10 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Tyrolská játra"

vloženo: 28.04.2012 17:54:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

PatkovaKaterina:smajliksmajliksmajlik to je mi fakt líto!smajliksmajliksmajlik

vloženo: 28.04.2012 15:36:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana Remkova:Vůbec si mě nepotěšilasmajliksmajlik

vloženo: 28.04.2012 15:22:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

PatkovaKaterina:smajliksmajliksmajlik to je marný boj, holka, jsem na tom stejněsmajlik

vloženo: 28.04.2012 15:11:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani,uvařila jsem si je včera na oběd,jsou opravdu supersmajliksmajliksmajlik Jen nevím,kdy shodím těch 20 kg nadváhy,když tady s Bibinkou,Spagetkou a Merylas dáváte takové superžravé receptysmajlik

vloženo: 02.10.2009 13:05:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alis "přilejeme trošku mléka a nakonec zastříkneme ohřátým octem, přisolíme a můžeme přidat lžičku cukru. Podáváme s knedlíkem." Je to tam, nic jsem nemusela připisovatsmajlik. Játra nesolím, když jsou měkká, vytáhnu je a já dávám masox, soli jen hodně málo až do omáčky. Tady ale většinou jsou názory na masox negativnísmajlik, tak to tam raději ani nepíšu, každý si to udělá, jak má rád.smajlik Určitě by to šlo i zvepřových jater. Já osobně hovězí jára používám pouze na tento postup.

autor: spagetka
vloženo: 02.10.2009 12:32:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Allis, Jana R. to určitě upřesní - ale já vařím také jen z vepřových, hovězí prakticky nekupuju a solím podle chuti až při dochucení a dohotovení celého jídla úplně na závěr smajliksmajlik

autor: allis
vloženo: 02.10.2009 12:13:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zajímalo by mě, kdy játra solíš? Většinou se solí až když jsou měkká, ne? Sůl není ani v ingrediencích a ani o osolení nemluvíš v postupu, jen se zmiňuješ o přisolení. Je to zajímavý recept, ke kterému mám ještě jeden dotaz - zkoušela jsi to z jater vepřových? U nás nikdo moc hovězí nemusí, zkusila bych to z vepřových smajlik

Díky za odpověď
Allis

vloženo: 02.10.2009 09:32:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vašku, určitě nebudeš sklamaný, dej pak vědět. Jsem docela v šoku, že to tady skoro nikdo neznásmajlik. Syn už mi během soutěže říkal, abych to tady dala a já byla přesvědčená, že to zná kždý a že to tady pod nějakým názvem jiným bude, tak jsem to raději nedávala. Jak říkám, v restauracích vítaná klasika, aspoň teda tady u nás.smajlik

vloženo: 02.10.2009 07:56:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jako Paprika zírám. Játra zbožňuji a svíčkovou taky a ve spojení to bude božské manu. Zkusím ukecat ženu, nebo to udělám jen pro sebe, ale natutovku vyzkouším. +Bodík Václav

vloženo: 01.10.2009 21:25:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Market, je to klasika, která se tady běžně vaří v restauracíchsmajlik

autor: Paprika
vloženo: 01.10.2009 20:07:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Tak svíčkovou z jater vidím poprvé.

autor: Pejli
vloženo: 30.09.2009 21:06:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

JJ, Báře moc šmakovalo!!! za ní hodnotím bodíkem smajlik

vloženo: 30.09.2009 16:40:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za bodíky, moc se mi dnes nepovedly fotky, ale jinak baro, ano, je to něco na způsob svíčkové, s jemnou příchutí těch jater, vynikající. Moje vnučka Bára mi při té vůni mlátila do sporáku a dožadovala se omáčky a snědla plnou misku s jedním knedlíkemsmajlik Dooga, nezbylo, hmmmsmajlik

autor: spagetka
vloženo: 30.09.2009 16:12:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vařím a milujem smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 30.09.2009 16:01:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Znám a je to chutné. Bodíksmajlik3.

autor: Dooga
vloženo: 30.09.2009 14:38:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, nezbylo? Určitě vyzkouším. Zatím pochvala a boďka.smajlik

autor: bara.it
vloženo: 30.09.2009 14:29:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani je to neco jako svickova, kde misto masa jsou jatra? Neypada to zle. Davam prvni bodik.


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

top recepty játra veprove jatra po tyrolsku tyrolske jatra tyrolska jatra řez z hovězích jater po tyrolsku recepty játra hovězí játra po tyrolsku recept recepty na pripravu zveprovych jater jelení játra - recept hovezi jatra recept recept na játra tyrolská vepřová játra tyrolská játra recept hovězí játra po tyrolsku játra po tyrolsku recept svickova z hovezich jater veprove po tyrolsku tyrolský jatra jatra recepty recept tyrolská játra jatra po tyrolsku recept na jelení játra recepty z hovězích jater drůbeží játra po tyrolsku vepřová játra po tyrolsku tyrolské recepty tyrolská hovězí játra recept játra jelení játra kdy se solí játra recepty jelení játra jatra recept jelení játra recepty recepty z jater recepty na játra recept na tyrolska jatra játra játra tyrolská hovězí játra recepty tyrolská kuchyně tyrolská omáčka recept jatra po tyrolsku




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz