Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková omáčka:

Nejklasičtější ze všech českých omáček je jednoznačně svíčková. Každý má na ní svůj recept, na který nedá dopustit. Tento je trochu netradiční a využívá suroviny z vývaru na polévku.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

2. 10. 2009 11:24

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 527 kJ / 1 321 kcal
Bílkoviny121,11 g
Tuky75,83 g
Vláknina9,43 g
Cholesterol 267 mg
Sodík 1,33 g
Sůl3,10 g
Sacharidy33,81 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vařím-li polévku (vývar), tak pořádný hrnec jednou za 14 dní. Většinou použiji kuřecí droby, slepici, hovězí maso, přidám zeleninu, koření, špetku soli. Asi po 1 a 1/2 hod. polévku přecedím, maso oberu, menší kousky dám do polévky a větší nechám na omáčku.

Všechno dělám od oka, ale chce to stále chutnat a podle své chuti dochutit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

13. 9. 2014 20:30

petra: Tady je těžko radit, jak vylepšit chuť omáčky, když jsme ji neochutnali.;-) Důležité je taky dobré provaření omáčky po přidání mouky, cca 30 minut mírným varem za častého prošlehání metličkou nebo promíchání vařečkou. Pokud ti tento recept nevyhovuje, zkus příště jiným, tradičním postupem, např tenhle od Lusindy;-)http://www.toprecepty.cz/recept/2856-svickova-na-s...

petra

13. 9. 2014 17:08

Doby den,chtěla bych se zeptat jak opravit svickovou je tam hodně cítit šlehačka a není dobrá. Děkuji za odpověď :no:

gurmán

8. 8. 2011 12:27

Lusinda79:

Levik:nechám orestovat maso a zeleninu a dělám až druhý den.

Levik Levik

2. 3. 2011 00:47

Vždy tam dám zakysanou smetanu až je to skoro hotové,jen nechám přejít varem.;-)

eva hubova eva hubova

1. 3. 2011 13:22

Jednoduché,rychlé,vynikající:-ppřidala jsem foto:yes:+7
Jani Pa já jsem tu smetanu rozmixovala společně se zeleninou.

Levik Levik

24. 2. 2011 11:06

Janičko vyzkoušej a uvidíš,že je to jednoduché a výborné.:-p

janička

24. 2. 2011 10:22

ahoj tak tohle vyskouším :-)

chocolate

10. 2. 2011 15:56

Rendo zkuste ji dochutit karamelem.Cukr nechejte rozpustit na pánvi a lehce zhnědnout, nalijte do omáčky, provařte a po vypnutí přidejte kus másla, které omáčku zjemní.

Honza

10. 2. 2011 15:53

pro renda - zkuste do ní nakrájet syrové brambory na plátky
a nechte přejít varem. Trochu to pomůže.:-p

renda

10. 2. 2011 15:43

Prosím poraďte jak napravit svíčkovou omáčku, mám ji slanější. Děkuji:-(

Levik Levik

11. 10. 2009 12:41

Lusinda79 máš pravdu u nás po obědě jedině "STAROBRNO" DYŤ SME BRŇÁCI NÉÉÉÉ;-);-)

Lusinda79

10. 10. 2009 22:08

Evi já tam vidím v naše Starobrno...:yes:

Levik Levik

10. 10. 2009 11:31

Václave děkuji za komentář,tato svíčková se u nás vaří,také z levnějších mas a když ji vařím v polévce,tam mám záruku,že maso bude měkoučké
(to víš zoubky mam některé už třetí)Když je šlehačka,tak jí také přidám,ale raději používám zakysanou smetanu,ten solamyl vyzkouším.Přeji celé vaší rodině dobrou chuť

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

9. 10. 2009 09:54

Evčo. Máš pravdu, že klasika je klasika. U nás svíčková letí, hlavně u mladých, kteří si jí pravidelně objednávají u mojí ženy, ktrá jí dělá špicovou. (Vnučka říká - Jako pro boha). Mohu říci, že všechny jsou dobré, ale jsme vysazeni na naši. Děláme taky z různých mas, ale ne těch moc drahých. Když jsem se zmínil, že na receptech je další svíčková, TAK UŽ SE DNES TAKY U NÁS VAŘÍ. Jak jsem napsal v Co dnse vařit? dáváme dvě šlehačky a závrtku děláme z mléka a mouky a troškou solamylu. Ona je taková heboučká.(Naši mají rádi brusinky, ale já ne) ALE TY MÁŠ +bodík.

Levik Levik

2. 10. 2009 20:54

To máš pravdu,člověk se učí celý život:-O:-O

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svíčková omáčka svíčková omáčka recept recept na svíčkovou omačku recept svičkova omačka jak dochutit svíčkovou omáčka svíčková svíčková na smetaně jak se dela svickova omacka recepty svickova omacka hovězí svíčková omacka čím dochutit svíčkovou příprava svíčkové omáčky příprava svíčkové top recepty omáčky recept svíčková na smetaně jak se dělá svíčková jak se vari svickova recepty na svíčkovou omáčku omačky svíčková svíčková

Suroviny: maso, vývar masový, mrkev, celer, petržel, koření nové koření, pepř celý, tymián, bobkový list, mléko, mouka polohrubá, smetana zakysaná, cukr, máslo, šťáva citronová, slanina

TopRecepty.cz

Svíčková omáčka:

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4R5V