Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houskové knedlíky I

Každý ví, že přílohové knedlíky jsou nejlepší ty vařené doma. Nadýchané jsou tak akorát, z kynutého těsta, doplněné o krájenou housku. Pokud se jejich přípravy obáváte, spolehněte se na tento spolehlivý a názorný recept. Úspěch bude zajištěn!

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez dob kynutí

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

20. 2. 2008 00:37

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Nutriční hodnoty

Energie2 490 kJ / 595 kcal
Bílkoviny34,93 g
Tuky17,90 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 777 mg
Sůl1,86 g
Sacharidy71,77 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

9. 8. 2023 11:06

Někdy se stane, že nemáme k dispozici váhu a pak přijde vhod nějaký recept s odměřováním na šálky či hrnky. Měla jsem o objemu 200 ml. Mouky bylo 580 g a mléka stačily 2 šálky. Do těsta většinou dávám celé vejce, ale podaří se jen se žloutkem a nebo i úplně bez vejce. Od doby, kdy mám parní hrnec, tak vařím knedlíky v něm. Předtím jsem vařila v klasickém obdelníkovém smaltovaném pekáčku s víkem. Dříve byl snad v každé domácnosti. U nás byly dva, ve dvou velikostech. :-K

Lucka

21. 4. 2014 21:12

Super, povedly se, jen se mi pri vareni hoodne moc zvetsily, ale asi to tak ma byt;-)

catherina

20. 7. 2012 15:36

Jsem antitalent na knedliky, ale musim rict, ze tyhle se mi docela podarily. Jeste trochu vychytat "hustotu" testa pred tim nez zacne kynout a muzu je i nekomu servirovfat :-O

luchom

15. 4. 2012 16:32

Knedlíky jsem zkoušela z více receptů a musím uznat, že tento receptík byl konečně on. Moc díky a již nebudu dělat jinak! Mňamka.. :-K

supina supina

10. 5. 2010 21:20

Moc se mi povedl.Použila jsem toustový chleba,který jsem na sucho osmahla.Moc nám chutnal!:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 2. 2010 14:00

Amiro a vypadají moc hezky, nikdo si jich nějak nevšimnul, ale fakt bych je prubla. Mirka je má taky krásné, co si pak má člověk vybrat, že?;-)

Amira Amira

1. 3. 2009 17:11

Těsto podle tohoto receptu dělám v domácí pekárně a knedlíky pak "pařím" v parním hrnci. Jsou skvělé, nadýchané.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houskový knedlíky nadýchané ze suseneho drozdi houskový knedlík v parním hrnci houskové knedlíky ze sušeného droždí houskové knedlíky v parním hrnci nadýchaný houskový knedlík nadýchané houskové knedlíky kvasek na knedliky houskový knedlík se sušeným droždím houskový knedlík bez droždí houskove knedliky se susenym drozdim knedliky ze suseneho drozdi houskový knedlík ze sušeného droždí houskovy knedlik susene drozdi kvásek do knedlíků houskovy knedlik knedlíky bez droždí houskové knedlíky bez droždí kvasek na knedlík kynutý knedlík ze sušeného droždí houskový knedlíky nadýchané

Suroviny: mouka hrubá, mléko, droždí čerstvé, sůl, žloutek, žemle, olej

TopRecepty.cz

Houskové knedlíky I

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8zj