Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listové uzlíky s marcipánem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

18. 10. 2009 11:34

Suroviny pro 40 kusů

40 kusů

Nutriční hodnoty

Energie2 489 kJ / 595 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky27,50 g
Vláknina3,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy75,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Marcipán si dělám buď podle receptu http://www.toprecepty.cz/recept/3224-pravy-marcipa... nebo si nastrouhám kupované Marcipánové brambory nebo lze použít kupované marcipánové výrobky, ze kterých seškrábu čokoládu (připalovala by se) a nastrouhám. Množství nebo síla marcipánové vrstvy záleží na vaší chuti. Je také možno zcela vynechat džem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lenika

19. 11. 2016 14:14

Zajímavý recept. Ještě jsem neviděla, takže jsem musela vyzkoušet. A spokojenost. Zase něco jiného.:-8

Paprika Paprika

22. 10. 2009 07:40

Dnes ráno už tam byl jen jeden, takže chutnali určitě :-p:-p Já jsem byla statečná a pouze jsem nasávala vůni ;-)

Hella Hella

22. 10. 2009 00:18

Á..., teď koukám, jak se krásně Paprice povedly. :yes: A chutnaly?

Hella Hella

22. 10. 2009 00:15

Já na to zásadně používám vlastní meruňkový džem (meruňky nekrájím, jen rozvařím a pak trochu promíchám šťouchadlem na bramborovou kaši). Povidla si chutí s marcipánem nedovedu představit. A jinak tam píšu, že džem se nemusí dávat vůbec, jen to trochu zmírní sladkost marcipánu.

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 10. 2009 23:14

Olino, máš úplně pravdu. bylo to tak. Kousky byl džem, hladká směs marmeláda. Aby se v tom čert vyznal, co?:-)) A dej vědět!!

olina16

21. 10. 2009 23:04

Já byla naučená - v džemu jsou kousky ovoce, zahustí se a používá se jen na studenou kuchyni, marmeláda/vím, že ten termín se už nesmí používat/ se vaří s cukrem tak dlouho až je tuhá a pak se může použít do buchet, koláčů a nevyteče. Když stojím v obchodě před tou hromadou nevím jak to nazvat - ovocných protlaků, tak zjišťuju, že vlastně marmeláda už neexistuje. Všude je nějaký zahušťovadlo nebo želatina, takže do teplé kuchyně nepoužitelné. Asi budu muset opět začít vařit marmeládu jako před 25 lety.
Jano, povidla by určitě šla. Recept je to moc pěkný a určitě vyzkouším a poreferuju jak marmeláda vytekla a já vypěnila:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 10. 2009 22:38

olino, možná by to vyřešila povidla;-)

Paprika Paprika

21. 10. 2009 22:04

Olino16 - zrovna včera říkali v TV, že již neplatí zažité rozdělení na džem a marmeládu - že je to dnes jedno, jak se to jmenuje a musí se sledovat % složení ovoce a to, jestli je to s kousky nebo bez kousků ovoce, na etiketě.;-)
Já jsem dala svou domácí meruňkovou marmeládu/džem z DP a trochu to vyteklo - no co se dá dělat.:-)

olina16

21. 10. 2009 21:32

Vypadá to moc pěkně, ale co udělá ten džem? Ten se přece v troubě rozteče. Neměla by tam být spíš marmeláda? Hrozně mě to láká, ale toho džemu se bojím.

Paprika Paprika

21. 10. 2009 19:45

Dnes jsem šla do obchodu a vidím - "marcipánové brambory". Hned jsem si vzpomněla na tyhle uzlíky, tak jsem nakoupila a před chvílí jsem je vytáhla z trouby. Voní to parádně. Jen mi uzlíky po schladnutí trochu klesly:-(. Měla jsem asi malou teplotu, že?

Paprika Paprika

20. 10. 2009 15:22

Hello :-D:-D Výbušná - to zvládneš, věříme Ti :yes::yes: :-D:-D:-D

Hella Hella

20. 10. 2009 14:45

Teda Vybušná:-)) Tak speciálně pro tebe "Jak se dělá uzel": Vezmeme do každé ruky jeden konec, zkřížíme je, až se vytvoří smyčka. Jeden konec smyčkou protáhneme a celé položíme tou smyčkou na plech. Urovnáme, aby ten druhý konec, co leží na plechu, nebyl moc dlouhý - připaloval by se.

vybusna vybusna

19. 10. 2009 22:26

jezismarja...uz sa vidim ako si poviazem vsetky ruky, kym urobim taky krasny uzol

Merylas Merylas (moderátorka)

19. 10. 2009 22:13

Vypadají opravdu moc hezky a že budou i moc jedlé, o tom nepochybuju:yes:

Hella Hella

19. 10. 2009 22:06

Ono to není jen hezké, je to především velmi, velmi dobré!

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kupovaný marcipán marcipánové brambory marcipánové brambory recept helly těsto s marcipánem co s marcipanem cepty z listového těsta uzlíky z listového těsta sladkosti s marcipanem čert z marcipánu listové těsto s marcipánem buchta s kousky marcipánu uzly z listového těsta uzel z listového těsta certi z listoveho testa čím zahustit marcipán uzlik z listoveho těsta rychla buchta s marcipanem moučníky s marcipánem marcipanove ovoce jak použít kupovaný marcipan

Suroviny: těsto listové, džem meruňkový, marcipán, vejce

TopRecepty.cz

Listové uzlíky s marcipánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3QRM