jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Kardinálův řez

Kardinálův řez
nahoru
Kardinálův řez Kardinálův řez Kardinálův řez Kardinálův řez Kardinálův řez Kardinálův řez Kardinálův řez Kardinálův řez Kardinálův řez Kardinálův řez
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Řezy

Suroviny:

Tento rozpis je na moučník přes celý plech, je možné jej dělat z poloviční dávky.

piškotové těsto:
2 celé vejce, 4 žloutky, 100 g cukru krupice, 80 g hladké mouky, půl prášku do pečiva
sněhové těsto:
6 bílků, 200 g cukru krupice
náplň:
750 ml smetana ke šlehání Rama Cremefine, 1 malá konzerva mandarinek, může se i potřít marmeládou a pak natřít šlehačkou

2 sáčky na zdobení (stačí i od mléka nebo silného igelitu), zdobící špička - není nutná

Pečící papír - 2 ks, na který jsem si narýsovala čáry s přesným rozestupem, abych obě "placky" měla stejné
Nyní se ke mně dostala informace od mé známé, že se jí upečená placka přilepila a nešla sundat. Kdo není si jistý, raději peč. papír jemně pomaže olejem.

Postup přípravy receptu

sněhové těsto:
z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáváme cukr, těsto je hotové, když tvoří tzv. špičky

piškotové těsto:
Celá vajíčka, žloutky a cukr šleháme do husté pěny a poté vmícháme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva.

Sněhové těsto dáme do sáčku, to samé uděláme s piškotovým těstem. Na plech nastříkáme ze sněhu 5 čar, dlouhých cca 30 cm, s rozestupem cca 4 cm.
Pak piškotovým těstem vyplníme vzniklé mezery.

Tento postup provedeme i na druhý, připravený pečící papír, tudíž máme připravené na pečení 2 placky.

Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180 stupňů přibližně 10 minut dorůžova.

Placky necháme vystydnout, přendáme na čistý peč. papír. První placku potřeme vrstvou ušlehané šlehačky, poklademe ovocem, dáme opět vrstvu šlehačky a přiklopíme druhou plackou. Jemně přitlačíme. Necháme vychladit cca 2 hodinky. Jemně pocukrujeme.

Na internetu jsem viděla tento moučník bez ovoce, placky byly potřeny marmeládou - také to vypadalo velmi chutně ;-)

Příprava vypadá složitě, ale není !

Poznámka

Zdroj: internet - mimibazar.cz a další .....

Tento recept najdete také na http://www.zdravavarecka.cz/

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
103 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Kardinálův řez"

autor: Verca (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.07.2014 09:44:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Take dnes vyzkousim, akorat jsem koupila tu ramu Cremefine a ma 12%smajlik nejsem si jista, jestli ji vysleham?

autor: Iljusa
vloženo: 29.06.2014 18:19:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

haolza: Hmotu stříkáme rovnou na pečicí papír - viz obrázek. smajlik

autor: haolza
vloženo: 29.06.2014 18:17:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Obě placky jsou dělané tak, že je piškotová vrstva na piškotu,nebo jako šachovnice?

autor: Jiřina (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.06.2014 17:25:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsme pekla poprvé, jsou v lednici a chladí se, doufám, že zítra budou všichni valit očka.....akorát jsem musela lehce improvizovat....mandarinky se sice koupily, ale domů jsme je nedovezlismajlik,tak jsem dala kompotované broskve nakrájené na plátkysmajlik......smajlik

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.06.2014 19:11:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka:úplně asi mimo---píšete že jste dala džem z josty---nemohla byste mi dát recept? ta naše už je zase obtěžkána a zatím jsem jen mrazila..džem bych ráda..jak to udělat?pokud odpovíte--díky-smajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 17.03.2014 19:24:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Acraj: samozrejme, perfektné je to s pravou šľahačkou + stužovač, ale v poslednej dobe kupujem rastlinnú šľahačku, krásne drží tvar. Čím dlhšie šľahám, tým je tuhšia. Kupujem hlavne kvôli tomu, že "pravá" ma už zradila, nedala si vyšľahať, aj keď bola v záruke.

autor: Acraj
vloženo: 17.03.2014 18:51:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka: Doufám, že šlehačka ušlehaná ze smetany....smajlik

autor: Dajda
vloženo: 15.03.2014 08:40:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Martina: Milá Martino, pokud jste začátečník, tak jste si asi vzala moc velké sousto.smajlik Ale jedna rada pro každý případ: Plechy ani papír se nemažou olejem, ale máslem. V případě papíru a piškotového těsta se mi osvědčilo potřít papír tuhým máslem.
Dřív,dokud se ještě nepeklo na papíru, používala jsem osvědčený fígl starých kuchařek:
1. Formu jsem potřela rozpuštěným máslem, dala na chvíli do chladu (do lednice), pak vymazala ještě jednou a vysypala polohrubou moukou.
2. Po upečení jsem rozhodně moučník hned nevyklápěla. Dala jsme formu třeba na hrnec, aby k ní mohl zespodu vzduch a přikryla čistou utěrkou. Těsto se časem odchlíplo od stěn a dobře vyklopilo. Horké se může přetrhnout. Dnes používám ještě u bábovky, kam žádný pečící papír strčit nemůžete.smajlik

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.03.2014 08:21:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vyhodila jsem to do košesmajlik Asi zůstanu u buchet ze sáčku. Pro začátečníky nedoporučuji. Nepodařilo se mi vyšlehat těsto. Prilepilo se na papír (i když jsem pomazala olejem) nakonec z toho zbyla ne vzhledná placka.

autor: Sonina D. (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.03.2014 11:35:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tím žejsem tu Vaší šlehačku nesehnala smajliksmajlik.. tak jsem dala na placku vyšlehaný pudink na to ovoce a nahoru směs tvarohu a zakysané smetany...bylo to výborné..smajliksmajlik

autor: JitkaR
vloženo: 06.03.2014 17:25:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Aralka
vloženo: 06.03.2014 15:19:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik smajlik smajlik

autor: Aralka
vloženo: 06.03.2014 15:19:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik smajlik smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 30.03.2013 14:47:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Najlepší múčnik - u nás vedie!
Robím z 10 vajec, do žĺtkovej masy len 60 g múky. Nedávam kompót, ale pikantný džem z josty, šľahačku rastlinnú.smajlik

autor: Irrena
vloženo: 04.11.2012 10:00:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě je mám v trouběsmajlikDělám je dnes podruhésmajlikJá měla dneska naopak tolik žloutkového těsta, že jsem musela dát ještě znovu navrch na pruhy, tentokrát jsem si dala záležet na vyšlehání vajec s cukremsmajlikopravdu na tom záležísmajlikMáte tak objemově tolik žlotkového těsta jako bílkovéhosmajlik

autor: joliete
vloženo: 28.09.2012 19:00:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak dobre ,ze jsem delal behem tydne dvakrat smajlik

autor: marton16
vloženo: 06.09.2012 11:31:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pro milovníky šlehačky smajlik ocení i nároční kuchaři smajlik

autor: Katja (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.05.2012 10:05:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

original kardinalske rezy se delaji s kavovou slehackou!
pri peceni nechat troubu trochu otevrenou-zaskripnout varecku

autor: Lucie (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.02.2012 21:07:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tamara: toto mají v Albertu?smajlik

autor: Tamara (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.02.2012 11:19:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tyto řezy kupuju v Albertu, ale teď jsem se rozhodla je najít na netu v receptech, dcera má 29. narozeniny, tak je určitě upeču. Myslím, že se povedou, peču už roky, i když mám ruku po operaci, ale jsou tak úžasný, že je musím zařait do domácí tvorby.smajlik

autor: honzaelias
vloženo: 07.02.2012 16:58:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tohle je výborné,díky za recept.. Honzasmajliksmajlik

autor: lenca*
vloženo: 27.08.2011 17:25:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Řezy nemají chybu... včera jsem upekla placky, dnes jsem plnila s jahodama, v ledničce bez jakékoli újmy byly 3h. Jsou úžasné, sklidila jsem pochvalu. Díky za recept smajlik

autor: Markéta (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.08.2011 17:03:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jinak smetanu jsem použila jinou, ale 40% která se na řezy perfektně hodí.

autor: Markéta (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.08.2011 17:01:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Sněhového těsta bylo moc a piškotového málo, to určitě přidělat! Také jsem měla problém s přilepením sněhového těsta na plech, proto jestli budu příště řezy péct, dám pod sněhové ještě trochu piškotového. Chuťově super ale napoprvé se mi těsta moc nevydařili...

autor: Iljusa
vloženo: 21.07.2011 11:05:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kikis:
když začneš šlehat bílky, až po chvilce šlehání přidávej po částech cukr, vždy tedy - cukr - šlehat - cukr - šlehat - až vypotřebuješ veškerý cukr a sníh je tuhý smajlik Víc nevím, jak ti poradit. Musíš mít trpělivost smajlik a nespěchat při šlehání smajlik Snad se dílo podaří - držím pěstičky.

autor: Kikis
vloženo: 20.07.2011 22:28:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teda já jsem asi úplně pitomá, ale tyhle úžasné řezy ne a ne zdázně udělatsmajlik! Piškotové těsto je ok, ale to sněhové mi prostě nedržísmajliksmajlik, můžele mi pls ještě jednou polopaticky a blbuvzdorně napsat, jak na to sněhové (fakt se tam nedává mouka)? Ráda bych je udělala tchýni v neděli k narozeninám s mandarinkovým krémem "hrk hrk".
Za každou radu díky!smajlik

autor: VeronikaHrozna (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.07.2011 20:55:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nora:To máte na lednici zámek?

autor: VeronikaHrozna (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.07.2011 20:54:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Těsto nešlo odlepit z papíru.Otočila sem upečený plátek papírem nahoru a dala na něj mokrou vyždímanou utěrku za 5 minut šel papír sundat.Nepečte z poloviční dávky je to jenom ztráta času a nic vám nezbyde!!!I z jedné celé dávky se mi to zdá být trochu málo. To druhý těsto jsem udělala o dva proužky větší a pak jsem ho prohla na okraje řezu,takže to vypadá hezky.Dala jsem obyčejnou šlehačku se stužovačem tady v Bratislavě ani Cremefine asi nikde nemají! Teď se chladí a uvidíme jestli to nakrájím jako na fotce. Jenom jestli až přijdu od počítače do kuchyně bude ještě co nakrájet.

autor: Veronika (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.06.2011 18:35:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Milé dámy !Dá se to takhle hezky nakrájet jak je to na fotečce?
Neláme se to trošku,čekám hosty a chci aby to vypadalo hezky.
Vypadá to luxusně a nevím jestli uhájím tvrz/lednici/dýl jak dvě hoďky.

autor: bublinkaUK
vloženo: 17.06.2011 18:17:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bolo to vynikajuce!Vsetci sa zalizovali....Ale mala som jeden problem-snehoveho cesta som mala dost,no ked som davala vypln piskotovym cestom,vyslo mi to len na 1 a pol plechu-a to som to ani nedavala cez sacok,dost sa to cesto leje,tak som ho len rozmazala vo velmi tenkych vrstvach pomedzi snehove cesto,ale aj tak to nevyslo.Riesila som to tak,ze som zmixovala 2zltka co mi zostali s trochou zvysneho snehoveho cesta a pridala som cca30g muky s praskom do peciva a bolo to OK.Preto si myslim ze 80g muky na cesto na 2plechy je malo.

autor: nora (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.03.2011 10:14:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

byl ten moucnik super davam ti 77 bodusmajliksmajliksmajlik

autor: nora (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.03.2011 16:06:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikvydrzi to v lednici tak 2 dny ? nerostece to.....

autor: zizala
vloženo: 21.03.2011 18:03:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nora:Lepší je sice šlehačka v červeném kelímku, ale ten ztužovač bych dala určitěsmajliksmajlik

autor: nora (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.03.2011 17:39:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mam tam dat do ti slehacky stuzovac..ja sem nesehnala rama cremesmajlikjen normalni od kunina vti modrym kelimku a jestli to nespadne kdyz to chci zitra dat k svatku p.mame.dekuji za odpovedsmajlik

vloženo: 12.03.2011 10:52:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborné, udělala jsme to s marmeladousmajliksmajlik mňam

autor: knoflík (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.02.2011 18:58:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak zkoušela jsem, zdařilo se a strašně moc chutnalo...a i když jsem se toho bála, tak to bylo snadné :) fakt úža :)

autor: svetlana47
vloženo: 09.01.2011 20:02:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem dnes zkoušela péci tento supr moučník opravdu je to lahudka uděluji proto zasloužený další bodík i když skoro po dvou letech co tu je ten receptík smajliksmajlik

autor: lucifuss
vloženo: 05.01.2011 13:01:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Toto jsem zkoušela a bohužel se mi to nepovedlo...nevím zda-li si ještě někdy troufnu...smajlik

autor: Jarus87
vloženo: 01.01.2011 16:32:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc krásná fotečka a pevně věřím že to bude MOc dobrésmajlik
ukládám a vyzkouším hned jak budu mít koupené surovinysmajlik,přidávám bodíksmajlik

autor: Jesyna (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.11.2010 10:08:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ILJU.-)já do trouby vůbec nelezu a pruhy dávám hodně k sobě že je ta buchta moc uzská ale i tak byla výborná i když by teda mohla být větší.-)smajlik

autor: Iljusa
vloženo: 13.11.2010 12:35:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jesyno - vidím řešení jedině v tom, že dáš pruhy k sobě blíže smajlik a troubu pokud možno neotvírat zbytečně, aby těsto nesplasklo smajlik

autor: Jesyna (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.11.2010 12:33:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

NEVÍM CO DĚLÁM ŠPATNĚ ALE Z KRÁSNĚ NAKYNUTÉHO KORPUSU CO VYTÁHNU Z TROUBY MÁM VŽDY PIDI PLACIČKU.-))
PORADTE JAK NA NADÝCHANÉ PLACKY.Díkysmajlik

autor: Hanny (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.10.2010 19:19:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tuto dobrotku jsem dělala zatím jen jednou,recept mě přišel e-mailem,ale místo marmelády a ovoce byla spodní placka natřená povidlím a šlehačky bylo jen 500ml.Bylo to taky moc dobré,doporučuji vyzkoušet.smajliksmajlik

autor: jitakol
vloženo: 30.10.2010 13:06:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem to vyzkoušela a nemělo to chybu, snědlo se to hned a chtěli to udělat znovu, akorát jsem místo tekutý šlehačky dala práškovou šlehačku a držela perfektně. smajliksmajlik

autor: Iljuša (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.08.2010 11:19:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cindulko - šlehám "za studena" - ať se dílo podaří smajlik

autor: cindulka
vloženo: 17.08.2010 10:37:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

holky, mám dotaz - sníh z bílků šleháte nad párou nebo "normálně za studena"? Všechny tady kardinála chválíte, tak ho budu muset vyzkoušet smajlik

autor: clarea
vloženo: 17.07.2010 14:35:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ahoj iljuso dlouho sem bloumala nad tim jestli se do toho mam pustit ale kdyz sem se vcera odhodlala tak sem byla moc ráda protoze to je neco tak uzasneho ze do vecera zbyl akorat jeden kousek
VÝBORNÝ udeluji plusový bodsmajliksmajlik

autor: maminka (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.06.2010 19:31:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky lidicky,uz rok a pul mame pc.takovou dobu jsem se pripravovala na tutu mlsku,az vcera jsem ji upekla.Je to jednoduche,i kdyz se to nezda,po precteni.Na slehacku jsem dala ze zahradky jahody a vynikajici.Mam kamaradku v baraku 28let a kdyzneco pecem noveho tak si posilame vzorek (tak tomu rikame).Proste vinikajici bomba.Dik za recepthttp://www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/15.gifmaminka

autor: Dor.ka
vloženo: 19.06.2010 15:00:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jedním slovem VYNIKAJÍCÍ smajlik smajlik Přidávám bodík

autor: Janička (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.06.2010 09:32:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pekla jsem...byla to mňamka,po které se zaprášilo.snížila jsem množství cukru v obou náplních a do šlehačky obyčejné jsem přidala jen ztužovače.(bez cukru)Osvěžující zákusek a hlavně není sladký!!!SUPERsmajliksmajlik

autor: Kikis
vloženo: 28.05.2010 15:46:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak těsto mám v troubě a nevím, nevím, piškot už je upečený a sněhové těsto je pořád měkké...smajlik

autor: Lutamara
vloženo: 26.05.2010 15:33:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj.Toto vypadá fenomenálně,naprosto mě to ohromilo,v nejbližší době určitě vyzkoušimsmajlikmňam a bodík

autor: Jajinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.05.2010 08:06:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výbornésmajlik

autor: Svetlana
vloženo: 15.05.2010 16:48:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

...verinuko, myslím, že je úplně jedno, jaké ovoce se tam dá...podle svojí chutí...smajlik

autor: verinuka (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.05.2010 16:40:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hm...smajlikvypada to skvele alesmajlikmisto mandarinek bych tam dala jahody myslite ze by to slosmajliksmajliksmajlikodpoveste mi pls nekdosmajliksmajliksmajlik

vloženo: 10.05.2010 10:51:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dekuju za přivitani.tak jsem delala řezy ale moc se mi nepovedly,testo bylo slabe a roztrhalo.takže jsem musela udelat spodek jiny.ale moc všem chutnalo.davam bodik

autor: magdalenka
vloženo: 06.05.2010 17:05:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Totalsranda, ja robím vždy s "normálnou" šľahačkou a preventívne vždy dávam stužovač.

vloženo: 06.05.2010 14:21:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Totalsrandasmajlikvítam tě na topkách,doufám,že se ti tady bude líbít,tak jako námsmajliksmajlikVítejsmajlikKrásný moučníksmajlikdávám bodíksmajlik

vloženo: 06.05.2010 14:10:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dekuju.budu je delat v patek manželovi k narozeninamsmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 05.05.2010 21:42:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Aničko - určitě můžeš smajlik, možná bych dala trochu ztužovače smajlik

vloženo: 05.05.2010 21:01:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mužu dat obyčejnou šlehačku?smajlik

autor: Gabča (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.04.2010 13:43:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nic lepšího jsem nejedla smajlikdo večera nezbyl ani kousek díkysmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Katka (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.04.2010 23:04:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Již mám sepsané veškeré ingredience a zítra na to letím ...:) Mńam,mňam,vypadá výtečně :)

autor: Comon
vloženo: 22.04.2010 16:28:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vypadá to dost dobře smajlikto musím zkusit

autor: Katka (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.04.2010 20:04:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Úplně úžasná dobrůdka smajlik, všem moc chutnalo. Ikdyž to nevypadá, je to jednoduché. Bodík přidělensmajlik

autor: marakml1
vloženo: 05.04.2010 21:34:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Upečeno okamžitě sež....smajliksmajlik tento recept je vážně luxusní:smajliksmajlik a vůbec není složitý jenom příště budu péct zrovna ze dvou dávek veký dik za takovou dobrůtku

autor: andrejka (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.04.2010 10:37:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ahoj ještě jsem to nezkusila ale hned odpoledne jdu na to ale bodíky máte smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Jenny
vloženo: 29.03.2010 14:33:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nádherné,mám taky podobný receptík...hmm a ta kávička...bodík smajlik smajlik

autor: Wellunka (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.02.2010 10:25:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

V pondělí to snad skusím upéct..snad se mi to povede =)

autor: Janča (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.02.2010 09:38:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojte, pečící papír byste měli vždy po upečení zlehka potřít mokrým hadrem a nechat chvíli zvlhnout. Pak máte opravdu jistotu, že pečící papír z upečených plátů sundáte bez problémů. Děláme to tak v práci v cukrárně a že jich denně pečeme hodně.

autor: Iljusa
vloženo: 21.01.2010 17:00:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pokud se použije Rama Cremefine na šlehání - je ztužovač zbytečný smajlik

autor: Irrena
vloženo: 19.01.2010 08:36:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iljusko prosím tě do té šlehačky jsi nedala ztužovačsmajliksmajlik

autor: Irrena
vloženo: 19.01.2010 08:28:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tomu říkám opravdu něco úžasnéhosmajliksmajlik, ihned letí do oblíbených a co nejdříve vyzkouším a samozřejmě letí bodík.smajlik

vloženo: 21.12.2009 17:06:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mňam!smajlik

autor: JirkaR
vloženo: 07.12.2009 22:26:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak zejtra du na to už jse mě zbíhají sliny smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 04.12.2009 11:34:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ja som presvedčená, že toto je jeden z najlepších múčnikov, aké na svete existujú...z desiatich vajec je málo, asi by som mala z 20 piecť, aby doma neotravovali?!smajlik

autor: Iljusa
vloženo: 04.12.2009 10:03:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Baruš - smajlik - hnedka bych si nabídla smajlik Je to bašta - co smajlik

autor: bara.it
vloženo: 04.12.2009 09:59:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vcera jsem poprve tvorila kardinala - z pul davky a hned po prvnim ochutnani jsem pochopila, ze to byla chyba. Priste rozhodne z cele davky. Uzila jsem verzi s marmeladou a normalni slehackou (Rama tady neni). Posilam bodika a fotku i kdyz neni tak krasna jako ta tvojesmajlik41smajlik

autor: kristýna (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.11.2009 09:02:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak bych to chtěla na zítra zkusit,doufám,že se mě to povedesmajlik

autor: janatka
vloženo: 14.11.2009 23:05:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iljusa:jo jo domácísmajlikje to opravdu bomba.

autor: magdalenka
vloženo: 14.11.2009 22:38:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iljuška, robila som z 10 vajec, skĺbila tvoj a môj recept, dala som 2 šľahačky a ananásový kompót. Upečené včera, naplnené dnes - rodinná oslava. Super múčnik, vyzerá komplikovane, ale keď to zvládam ja...plus som ti dala už minule...zdravím...

autor: Iljusa
vloženo: 14.11.2009 17:49:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivetko - krása, ty jsi měla domácí vajíčka smajlik, je to mňamka cosmajlik U nás to zmizelo rychlostí blesku smajlik

autor: janatka
vloženo: 14.11.2009 17:35:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající laskomina.smajlikUrčitě to je jeden z lepších moučníků,který dělat na slavnostní příležitosti a nikoho nezklame.Dala jsem meruňky.smajlikDoporučuji.

autor: janatka
vloženo: 14.11.2009 13:18:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak já už to mám konečně za sebousmajlikZvládla jsem to s malinkýma potížema a tím,že se mi těsto s bílkem po upečení malinko zotahovalo od sebe.Měla jsem obavu,že se to neudrží až to budu překlápět,ale dopadlo to dobře.Potom přihodím fotečky a písnu jak to chutnalo,odpočívá to v chladnu.smajlik

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.11.2009 13:12:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak už jsem zaregistrovaná smajlik jak upeču, vyfotím smajlik

autor: Iljusa
vloženo: 12.11.2009 12:53:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jano(neregistrovaná), stačí ti jen zadat svůj mejlík, vymyslet si heslo (přihlašovací), nějaký nick (jméno, neboť Janiček je tu hodně )hlavně si ho pamatovat smajlik Na mejlíka ti admin zašle registraci a je to hotové smajlik Snad se ti tu bude líbit - těšíme se smajlik

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.11.2009 12:42:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě bádám nad registrací. Strašně se mi líbí recepty tady. Jinak budu opět péct pro obrovský úspěch. Také jsem měla strach jak dlouho řezy vydrží a protože jsme schovali babičcce 2 kousky v lednici 2 dny, tak mám ověřeno, že vydrží bez jakékoliv újmy. Ale použila jsem šlehačku dle receptu Rama Cremefine a neriskovala bych obyčejnou.

autor: Iljusa
vloženo: 12.11.2009 12:31:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jano (neregistrovaná) - výborný nápad s pařížs. šlehačkou, škoda, že nejsi zaregistrovaná a nemůžeš přidat foto smajlik Muselo to být smajliksmajlik

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.11.2009 11:47:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dlouho jsem se odhodlávala k upečení, protože jsem si myslela, že to nemůžu zvládnout. Upečeno v neděli, jen s jednou změnou, kdy jsem jednu šlehačku uvařila s čokoládou a druhý den vyšlehala, tou jsem natřela spodní placku, kterou jsem otočila vzhůru nohama, abych mazala rovnou plochu. Na čokoládovou šlehačku jsem ušlehala 2 bílé. Byla to nádhera a strašná dobrota. U nás frčí vše čokoládové, tak proto. Děkuji Jana

autor: Káťa (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.11.2009 16:57:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bože, jen jsem viděla tu fotografii a už se mi sbíhají všechny sliny - na řez i tu krásně vypadající čokoládu se šlehačkou, co stojí vedle smajlik

autor: Káťa (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.11.2009 12:09:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

-> vypadá úžasně.... smajlik

autor: STEPANKA 2
vloženo: 07.11.2009 21:17:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moje první zkušenost´s těmito recepty,je to úžasné

autor: Iljusa
vloženo: 04.11.2009 10:25:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

postup jsem doplnila smajlik

autor: Simona (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.11.2009 09:20:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Paní Mirca 75,nejste natvrdlá. Abych zjistila, že z uvedeného množství se upečou 2 placky, jsem se dozvěděla až když jsem proluskala komentáře. Moučník je určitě vynikající, ale bylo by vhodné do receptu napsat, že z těsta uděláme 2 plechy. O tom, že děláme 2 plechy se v postupu vůbec nepíše!!! Jenom na konci je množné čislo, placky necháme vystydnout. A kolik placek?

autor: Iljusa
vloženo: 01.11.2009 07:51:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji všem za bodíky smajlik

Ivetko - janatko - neboj se toho, je to vlastně jako piškot. těsto, bílky jsou šlehané s cukrem, jen to proměřit na plechu, nastříkat a zázrak je hotový. U nás zmizel za jeden den smajlik

autor: janatka
vloženo: 31.10.2009 22:37:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mám toto uloženo právě z mimibazaru,ale ještě jsem se k tomu pečení nedostala ,mám nějak strach jestli to není moc náročné.smajlikJinak sliny se mi sbíhají.smajlik

autor: Iljusa
vloženo: 31.10.2009 18:45:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veroniko (neregistrovaná) zkus toto, je to velmi jednoduché, málo tučné smajlikhttp://www.toprecepty.cz/recept/4555-babiccin-lehk...

autor: veronika (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.10.2009 18:34:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chtela bych udelat neco extra ale ta smetana neni tu nakej recept bez smetany ja tucny nemuzusmajlik porad te mi pls dekuju

autor: monikaK
vloženo: 30.10.2009 11:53:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vypadá to úchvatně smajlik,už mám uloženo a určitě vyzkoušímsmajliksmajlik

autor: lutella (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.10.2009 11:32:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je to zákusok super královský, jedla som ich na jednej oslave nedávno,a fakt ma očarili, boli robené formou srnčieho chrbátu, a s jahodami, a celé to potom vyzeralo samozrejme ako tunel,podľa názvu som vedelA žE ide o Kardinál rezy, pôvodom z Rakúska,hľadala som na intenete a našla som, tak sa teším, že ich upečiem.dávam:lutella@azet.sk

autor: Irena70
vloženo: 28.10.2009 18:42:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bylo to výborný to co jsem schovala ke kávě na večer sežral (slušně se to nedá říct bylo to 10 kousků) Vojta sám než jsme přišli z procházky bodík už je tamsmajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 27.10.2009 14:11:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No to je luxusní zákusek.To já bych nikdy tak krásný nemělasmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 27.10.2009 14:00:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

..nielen vyzerá...aj tak chutí...

autor: shineon
vloženo: 27.10.2009 13:53:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ten vypadá fakt božskysmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 22.10.2009 20:28:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

milá moje jmenovkyně, dej s do toho. Pak se zaregistruj a pošli foto smajlik

autor: ILONA (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.10.2009 19:37:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá to super a doufám že až se do toho pustím že to bude moc moc dobré.Tak že za bodíksmajliksmajlik

autor: Merylas
vloženo: 19.10.2009 20:26:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To bude dobrůtka a vypadá moc hezkysmajliksmajlik

autor: Gabina
vloženo: 19.10.2009 13:12:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tohle už jsem taky zkoušela, sice bez mandarinek, ale i tak bylo výborné smajlik

autor: spagetka
vloženo: 19.10.2009 09:46:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To určitě za vyzkoušení stojí, ještě že ty placky můžu upéct najednou, taky bych se bála, jestli sněhová nespadne, ale když ne, taky dobře smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: džango (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.10.2009 09:19:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak to je smajlik

autor: simonka
vloženo: 18.10.2009 23:06:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tohle je ale krása!!! smajliksmajlik

autor: Patricie
vloženo: 18.10.2009 22:07:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nádherné smajlik+smajliksmajliksmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 18.10.2009 20:40:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mirčo - peč to klidně po sobě, já také mám troubu bohužel jen na jeden plech smajliksmajlik Těsto nespadne, to bílkové má konzistenci, jako když se dělají sněhoví indiánci a piškotové je klasika

autor: mirca75
vloženo: 18.10.2009 20:38:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iljuškosmajliktady už můj mozek nastupuje a chápesmajliksmajlik.Jen ještě jeden dotaz.Musíš péct oba plechy současně,nebo pečeš postupně-nejdřív jeden,pak druhý.Ptám se proto,že nemám "zasouvací" plechy a musím péct jednotlivě,tak jestli to těsto na tom druhém plechu tzv.nespadne,než přide na řadu do troubysmajliksmajlik.

autor: Iljusa
vloženo: 18.10.2009 20:23:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mirčo - ano, z tohoto množství je opravdu na dvě placky - tj. dva plechy. Když se to dělá z poloviční dávky, tak se ti vše vejde na jeden plech, je to o polovinu menší, rozestupy se pak v tomto případě dělají tak 2 cm - ale pro nás je toho málo, proto rovnou dělám uvedené množství.
Na fotkách máš jeden plech před pečení, upečený ... a to samé děláš vlastně ještě jednou, máš základnu a pak na přikrytí - nevím mmnt. jak to napsat smajlik

vloženo: 18.10.2009 20:14:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iljuso, to jsem se narolovala, než jsem ti mohla napsat...Bombááááá!!!!! Máš plus!smajliksmajliksmajlik

autor: mirca75
vloženo: 18.10.2009 19:55:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iljušosmajlikto je tedy výzvasmajliksmajlik.Ihned ukládám a vyzkouším(to už ne ihnedsmajliksmajlik).Prosím tě,asi budu mít hloupou otázku,ale z tebou avizovaného množství těst,nastříkám na 2 plechy po jedné placce?Čtu to už po x-té a nějak mi to nedochází.Chci opravdu vyzkoušet,tak ať něco nezkoním a nebo se neptám na posl.chvílismajlik.Díky.Jo a boďku za toto úžasné dílko posílám ihnedsmajlik-škoda,že nejde ochutnatsmajliksmajlik.

autor: ilonahen
vloženo: 18.10.2009 18:58:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Neni co dodat,nežli bodík.smajliksmajliksmajlik

autor: Jikotka
vloženo: 18.10.2009 18:55:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky se mi to zdá pracné,ale vypadá to skvěle...smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Aneta
vloženo: 18.10.2009 18:48:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teda vypadá to skvěle.My máme hodně rádi moučníky na tenhle způsob-myslím tím šlehačkové atd...
už jsem si uložila a určitě vyzkouším.A posílám bodíksmajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 18.10.2009 18:43:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iljuška, ja robím tieto rezy z 10 vajec a keby som robila aj z 20, hneď sa minú. Sú jednoducho báječné. Zatiaľ som robila vždy iba s marhuľovým džemom. S kľudným svedomím za krásny a chutný múčnik by som ti dala aj 10 bodov!!!

autor: pipre
vloženo: 18.10.2009 18:38:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zákusek vypadá opravdu skvěle a já přidávám bodíksmajlik3.

autor: ivulinka
vloženo: 18.10.2009 18:26:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Skvělá práce a úžasná fotka, ode mě bod a velká pochvala Iljuso!smajlik

autor: Iljusa
vloženo: 18.10.2009 18:12:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinko, ten "pohár" jsou Horké bari mandle, uveřejněno před chvílí v nových receptech, to jen manžel chtěl trošku větší skleničku smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 18.10.2009 18:09:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iljuško, to je teda fakt dílo a nádhera, dala bych si i ten pohársmajliksmajlikJe král víc, než kardinálsmajlikjak asi v které době, tak jsou přímo "královské" a bodík letí k toběsmajlik

autor: Eliza
vloženo: 18.10.2009 18:04:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No mně to tedy složité připadá smajliksmajlik. Ale i tak ukládám, kdybych fakt neměla co dělat (ale Iljuško, v sedm ráno to nebude...smajlik ) a měla nějaký mimořádný záchvat kuchyňské aktivity spojený s chutí na nějakou sladkou dobrotu.
A za tu krásnou fotografii a podle mě pracnou přípravu posílám bod.smajlik

autor: vybusna
vloženo: 18.10.2009 18:00:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mnaaam

autor: Paprika
vloženo: 18.10.2009 17:57:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik to vypadá zajímavě. A určitě je to vynikající.smajliksmajlik +smajlik

autor: Iljusa
vloženo: 18.10.2009 17:53:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

růženko, dělala jsem dnes ráno v 7,00, z řezu je jen malá třetinka, jen mne mrzí, že na fotce nejsou vidět v řezu ty mandarinky smajlik

autor: bandelik
vloženo: 18.10.2009 17:52:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to úžasné,dobroučké a ikdyž to tak zprvu nevypadá,je to i snadné.Takže za bodík.smajlik

autor: ruzena
vloženo: 18.10.2009 17:51:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To vypadá moc lákavěsmajlika je jistě i moc dobrésmajliksmajliksmajlik+


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recept na kardinaluv řez recept kardinálovy řezy piškotové těsto kardynal řezy recept na řezy kardinál kardinálovi řezy kardinalovi rezi kardinal recept sněhové řezy rezy kardinál recept moučník se šlehačkou cardinálové řezy rez kardinal kardinálovo řezy moucniky na plech top recepty řezy kardinalove rezy recept kardinál řezy moučníky a řezy recepty kardinálovy řezy kardynáluv řez piškotové těsto recept moučník kardinál zákusek kardinál recept rezy kardinal top recepty-řezy kardinalove rezy kardinalov rez kardinálův řez recept úžasné řezy kardinálův řez recept na kardinálovy řezy řezy se šlehačkou rezy na plech kardinálovy řezy s povidly rezy kardinal recept na kardinalove rezy kardinálovy řezy recept kardynalove rezy kardinálské řezy kardinál řez řezy z bílků




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz