Hovězí na divoko
Hovězí maso vyžaduje při úpravě trpělivost. Ta se ale vyplatí, pokud výsledkem tak dokonalé sváteční jídlo, jako je v tomto receptu. Výborně ochucené maso, jemná omáčka a vhodně zvolená příloha udělá oběd vpravdě luxusním.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 376 kJ / 1 763 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 320,78 g |
Tuky | 33,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 705 mg |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 20,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Divoké koření (a nejen to) si připravuji ve starém elektrickém tříštivém kávomlýnku.
Jako přílohu jsem použil hrníčkové knedlíky od Jany Remkové a měly obrovský úspěch. http://www.toprecepty.cz/recept/3165-hrnickove-kne...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2023 10:06
14. 2. 2019 11:56
Skvělý recept - už si umím představit výsledný efekt a jdu špikovat hovězí, dělat budu zítra. TOHLE SE MUSÍ POVÉST. Určitě nic nezkazím, když hotové nechám do dalšího dne proležet. Děkuji a určitě si vzpomenu, až budu sklízet pochvalu Mimochodem, ten starý tříštivý kávomlýnek používám také na koření, káva z něj nikdy nebyla jemná, ale tady uplatnění má skvělé.
28. 7. 2018 22:09
5. 3. 2017 12:38
Někdo o voze ...jiní o koze ...no holt jsme každý jiný
5. 3. 2017 12:10
gillan63:
V podstatě máte recht ale asi některé kuchty napíší, že recept není dogma, že a protože v receptu není zmíněn kmín, tak to aspoň nikdo nepřešvihne s římským kmínem, což by byl horor, že
***
S těmi barevnými dráty máte taky pravdu
No, pokud tedy napíšete, že zemnící kolík v zásuvce má být nahoře, že
V podstatě máte recht ale asi některé kuchty napíší, že recept není dogma, že a protože v receptu není zmíněn kmín, tak to aspoň nikdo nepřešvihne s římským kmínem, což by byl horor, že
***
S těmi barevnými dráty máte taky pravdu
No, pokud tedy napíšete, že zemnící kolík v zásuvce má být nahoře, že
5. 3. 2017 11:23
Opět ta stejná bolest .... recept jistě bude výborný a výsledná chuť pokrmu boží , ale co začátečníci zde na vašich stránkách ?
Pan Jenda píše česnek ...1 stroužek nebo celá hlava ? Nové koření 1 kulička nebo 20 ? Jalovec 1 nebo 20 ? Tymián větvička nebo 5 větviček ? Bobkový list 1 nebo 5 ? Smetana 1 kelímek 2 , 3 , 4 ? Já chápu , že pro kuchaře jsou to úsměvné otázky, stejně jako pro elektrikáře, proč dává červený drát vlevo a modrý vpravo .... ale pro začátečníky jsou to podstatné pokyny proto , aby to nezkazil větším či menším množstvím ingrediencí než mají být. Děkuji.
Pan Jenda píše česnek ...1 stroužek nebo celá hlava ? Nové koření 1 kulička nebo 20 ? Jalovec 1 nebo 20 ? Tymián větvička nebo 5 větviček ? Bobkový list 1 nebo 5 ? Smetana 1 kelímek 2 , 3 , 4 ? Já chápu , že pro kuchaře jsou to úsměvné otázky, stejně jako pro elektrikáře, proč dává červený drát vlevo a modrý vpravo .... ale pro začátečníky jsou to podstatné pokyny proto , aby to nezkazil větším či menším množstvím ingrediencí než mají být. Děkuji.
12. 7. 2016 23:11
TO JE DOBRÝ RECEPT - UŽ JSEM TO VAŘILA
25. 11. 2010 16:00
Právě jsem dovařila a troufnu si říct, že lepší hovězí s omáčkou jsem vživotě nejedla Ta omáčka je dokonalááá
Vážně super recept
Vážně super recept
3. 9. 2010 13:16
právě jsem dovařila ..a voníí to po celém domě maso pro inspiraci špikuji slaninou ale i mrkví, vždy ohromí strávníky krásný den a bodík k tomu
2. 11. 2009 19:42
Děkuji za vložené komentáře i bodíky. Překvapilo mě, že recept na takovou klasiku tady scházel.
2. 11. 2009 11:32
Vypadá to moc hezky a hlavně chutně. Dávám bodíka.
2. 11. 2009 11:11
2. 11. 2009 10:06
pěkné
2. 11. 2009 09:56
Jendorecept i fotečky-tudíž boďka č.11 je tvá.
2. 11. 2009 09:52
Nedá se než chválit. Podívaná krásná i na ty knedlíky a chuť určitě výborná.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 1 hodinou
Rohlíkové křupky
Přidáno před 12 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 12 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 14 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 1 hodinou
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 1 hodinou
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 1 hodinou
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 2 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 2 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 2 hodinami
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 3 hodinami
Mini Pavlova
Strdada uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušejte triky na snadné loupání česneku. Pomůže mikrovlnná trouba, horká voda nebo šroubovací sklenice
Jak ohřát omáčku. Některé omáčky se velmi snadno připalují. Jednoduché rady nám ohřívání usnadní
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: hovězí maso na divoko recepty hovezi maso na divoko hovězí pečeně na divoko hovězí plátky na divoko hovězí nadivoko hovězí na divoko pro pamětníky hovezi recept hovězí na divoko konzerva hovězí platek na divoko hovězí na maso na divoko na divoko hovezinadivoko recept hovězí maso na divoko recepty hovězí nejlepší hovězí hovězí kližka na divoko hovezi na diviko hovezi na diviko hovjezí na divoko
Suroviny: plec hovězí, sůl, olej, slanina uzená, vývar masový, víno červené suché, smetana, mouka hladká, cukr, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, pepř mletý, tymián, jalovčinky
Hovězí na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Q7x
23 názorů