Vepřová kýta protýkaná mrkví
Suroviny
Porce: 8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 655 kJ / 1 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 267,77 g |
Tuky | 41,17 g |
Vláknina | 14,44 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 901 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 31,21 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na protýkání lze použít i jiné druhy vepřového masa - pěkné plecko, pečeně, ..., ale myslím, že při použití třeba krůtího masa (dietní verze), bude chuťový zážitek stejně příjemný ;-).
Kombinace masa, mrkve a mleté papriky byla příjemná a všichni jsme si na ní moc pochutnali.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 3. 2019 16:04
dneska bylo k obědu, moc dobré, šťávu jsem rozmixovala a ani nebylo potřeba ji zahustit. Dávám bodík a dovoluji si přidat i foto
27. 11. 2015 12:38
mirca75: Tak šup, napsat o ponorák Ježíškovi, ať tu máme další dobré recepty
28. 9. 2015 17:49
Výborné! Pod maso jsem přidala ještě pórek a stačil ruční mixér, aby měla omáčka správnou hustotu. Mouku jsem nemusela vůbec použít. Všem chutnalo a navíc to hezky vypadalo
23. 7. 2015 14:01
Jedním slovem "vynikající" Pekla jsem včera a je to super. Cibulku s mrkví jsem nakonec ani nemixovala ani nezahušťovala, nechala jsem tak, vznikla vynikající šťávička a do pekáčku jsem tak v půlce pečení přidala ještě celé mrkve a na půl naše domácí cuketky, upečené k masu jsou super.
30. 12. 2013 15:50
Vyborny recept, maso jsme pekli cca 60 minut. Dekuji, bylo to vyborne, omacku jsme rozmixovali.
10. 7. 2012 11:54
Vypadá to super už jsem uložila a brzo uvařím posílám bodík
27. 5. 2012 13:12
výborný recept, jsem kuchařka začátečník a zvládla jsem to
20. 2. 2012 16:14
Tak už se to peče Až ochutnáme, pošlu bodík
14. 12. 2011 19:13
Tak tohle vypadá suprově. Kýtu jsem dnes koupil a zítra letím pro mrkev. Už se těším. Posílám bodík.
1. 8. 2011 18:08
Moc pěkné
26. 8. 2010 11:03
já mám ráda dušenou mrkev a receptík se mi moc líbí,ten si ukládám+1
26. 3. 2010 15:49
Blikniděkuju moc za milý komentář i za vyzkoušení a jsem moc ráda,že vám chutnalo.K té šťávě - jelikož nevlastním "ponorák",tak musím šťávy cedit,ale já rovnou přes ten cedník přepasíruju i tu zeleninu,takže také zahušťuji jen minimálně.
26. 3. 2010 13:36
I mně moc chutnalo , jen mi přišlo líto cedit přes cedník takovou dobrou šťávu, tak jsem ji radši rozmixovala a pak nebylo třeba ani zahušťovat.
Jen podotýkám, že kdo nemá rád dušenou mrkev, tak ať toto jídlo radši ani nezkouší. To ovšem není můj případ, takže hodnotím bodíkem.
Jen podotýkám, že kdo nemá rád dušenou mrkev, tak ať toto jídlo radši ani nezkouší. To ovšem není můj případ, takže hodnotím bodíkem.
8. 11. 2009 23:29
Miruš, to je moc hezké. Pečené maso vcelku je super. Posílám ti první bodík do druhé desítky.
8. 11. 2009 01:16
Děkuju.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 1 hodinou
Bramborový bochníček
Přidáno před 6 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 6 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Fit salát
Přidáno před 18 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 10 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 23 minutami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 37 minutami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 3 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 4 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 4 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 4 hodinami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Panenka, plec, krkovice či lalok: Jak se dělí vepřové maso?
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Další recepty
Tématické fráze: kýta na mrkvi vepřová pečeně protýkaná kýta s mrkví vepřová kýta recepty pro začátečníky protýkání masa vepřová kýta recepty protýkaná vepřová pečeně vepřové s dušenou mrkví vepřové maso s dušenou mrkví vepřová kýta pečená v celku vepřová kýta použití vepřová kýta na paprice vepřové maso protýkané protýkaná hovězí pečeně vepřová pečeně z kýty pecena kyta s mrkvi protýkaná pečeně vepřová kýta mrkev kýta v mrkvi veprova kyta
Suroviny: kýta vepřová, mrkev, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, cibule, mouka hladká, vývar
Vepřová kýta protýkaná mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Qz0
28 názorů