jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Domácí uzené maso

Domácí uzené maso
nahoru
Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso Domácí uzené maso
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Vepřové maso

Suroviny:

10kg vepřového masa
200gr soli nebo rychlosoli /praganda/ = 2% hmotnosti masa
15 paliček česneku / i více dle libosti/

Postup přípravy receptu

Vepřové maso vykostíme, odblaníme a každý kus samostatně osolíme a potřeme utřeným česnekem a vložíme do připravené nádoby odpovídající velikosti a vložíme do lednice. Po dvou dnech maso zalijeme vodou a podle slanosti nálevu můžeme i dosolit. Takhle naložené necháme nejlépe 14 dní při stálé teplotě do 8st. Pravidelně kontrolujeme a překládáme, aby jednotlivé šrutky masa byly stejnoměrně prolákované. Můžeme je i zatěžkat.
Pak už jen stačí doma zatopit v udírně, kde teplotu udržujeme mezi 70-80st. Pravidelně kontrolujeme. Po 4-5 hodinách lze ochutnat to nejlepší, čímž pravidelně u nás bývá vepřová panenka.
Po 7-8 hodinách uzení začíná být vyuzená i další část jako jsou anglické slaniny, kotletky, krkovičky, plecka a kýty.

Poznámka

Kdo nikdy neochutnal domácí uzené, pak neuvěří o jakou dobrotu přišel...

Autor Autor: (Ivana)
Datum vložení Datum vložení:
32 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Domácí uzené maso"

autor: pavelk
vloženo: 19.11.2014 19:31:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

socatko:Řekni mi, čím krmí prasátka s smajlik já ti napíši co jsi!

autor: hoferc
vloženo: 19.11.2014 18:51:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

martin:

socatko:proste ji postavsmajlik

autor: martin (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.11.2014 07:15:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

socatko:hmm tak to já prvně sklidím česnek co jsem zasadil na podzim předešlého roku . pak zabíjím prasátko domácí a po velkém úklidu. přichází příprava masa a nakládaní do dřevěné nádoby. dle teploty asi tak za 3tydny udím. udírnu sem si dělal ze dřeva. řeknu vám není nato si naložit maso po domácku. kupované nejím pač vím čím se prasata krmí smajlik

autor: socatko
vloženo: 07.11.2014 12:38:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

bara.it: Ach Barborko, ja souhlasim!! Mit tak na zahrade udirnu :( Uz prosim tatku sto let at mi sem jednu prijede postavit :( :( Nema nekdo nejakou vychytavku jak si postavit udirnu? :( Jedine, ze bych v patre probourala diru do komina? smajliksmajlik

autor: Luba (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.10.2014 18:55:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdravim všechny gurmány
No po strohém přečtení několika příspevků o uzení masa se divim tomu co doma dělam smajlik
Postupuji nasledovně:
Po zakoupení masa je radně nasolim v obycejne kuchynske soli u ktere byva nekdy problem s jeji slanosti (ochutnam ji na chlebe s maslem).
Na maso kterem ukladam bud do dřeveného skopku nebo "kamenaku" namackam cesky palicak a lehce ho rozetru po mase aby nebyl jen na jednom miste.
Maso v zavislosti na okolni teplote, velikosti srutek necham 1-3 tydny odlezet. Maso zasadne nevarim!!! To si muzu radoby uzene koupit v obchode!!! Pravdou je ze maso tak ztrati 20-30% sveho objemu ale mate kvalitni uzene ktere vam opravdu vydrzi.
Uzene je totiz relativne tuhe v podstate suche maso. Proto je svym zpusobem blbost udit vylozene libove maso...Alespon trosku sadla by na nem melo byt! Coz je nekdy problem sehnat.. pac tucne dneska neni v mode smajlik
Uzene se nevari a kdo je vari neji uzene ale varene!!
Udim zase v zavislosti na velikosti srutek 15-24h nekdy i dele.
Na uzeni pouzivam dubove drevo v kombinaci s bukem a svestkou..Nekdy i tresen.
Jinak dle meho nazoru nejvice zalezi pri uzeni samotnem na delce kourovodu smajlik
Ale proti gustu..Kazdemu chutna neco jineho smajlik

autor: Mirek (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.06.2014 20:14:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pavel: No, ze školy jsem už venku přes třicet let, ale 2-3 dkg na kilo dle mého názoru, rovná de 20-30 dkg na deset kilo, a to se rovná 200-300 gramů, takže děláte totéž, co já, Pavle. No a, abych pravdu řekl, právě proto, že jsem chtěl udit za pár dnů po zalití, dal jsem do láku 5 deka na litr, místo tří.(Jak dáváte opět Vy)A věru přesolené nebylo. Mimochodem- už je rozdáno, snězeno a všichni mlaskali. smajliksmajlik

autor: Pavel (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.05.2014 09:03:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mirek: Teď jste mě posadil total na pozadí! Na 10kg masa 250g pragandy nasucho??? A potom ještě 500g pragandy na zalití lákem??? To je chemická sebevražda!
Na 1kg masa se běžně dává 2-3% pragandy - to znamená, na 1kg masa 2-3dkg pragandy do láku. Na 1 litr láku 2-3dkg pragandy. Praganda je rychlosůl, nevyžaduje tedy dlouhodobé naložení, stačí jí 3 až 4 dny při teplotě do 10°C. Aby bylo po dokončení uzení maso na řezu červené, napíchnu jej na několika místech injekční stříkačkou s lákem a vstříknu také lák do masa. Mám zaručeno, že i uvnitř bude barva masa rovnoměrná bez šedivých míst, kam se lák nedostal. Tolik tedy k nakládání do láku z pragandy. Výběr dřeva na uzení zjistíte dotazem ve vyhledávači. A jinak - dobrou chuť smajlik

autor: Mirek (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.05.2014 12:04:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mirek:...Neuvedl jsem níže důležitou věc. Maso před uzením, na doporučení starého, zkušeného řezníka, vkládám na 90 minut do vody 80-90 stupňů teplé. I s provlečenými provázky, abych se pak nezdržoval. Poté maso vyjmu, osuším utěrkou a šup tam s tím!!! Dobrou chuť!

autor: Mirek (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.05.2014 11:58:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

max:Nedá mi, abych pro přečtení mnoha "zaručených receptů" a způsobů nakládání masa nezareagoval. Byl jsem absolutní laik. Postupoval jsem vždy opatrně, podle zdejších návodů... Zdlouhavé, složité nakládání, zdlouhavé uzení...opravdu je to důležité??? A po čtyřech letech? Koupím 10 kilových kusů masa(případně upravím a ořez zpracuji v kuchyni), nasolím 250gramovým pytlíkem rychlosoli pragandy. Po dvou dnech naložení v hrnci zaliji převařeným, vychládlým lákem. Na 10l vody 500g pragandy, palička na plátky nakrájeného česneku, 10 kuliček nového koření a celého pepře. Včera jsem udil po !pěti!dnech po zalití! Prostě jsem měl strach, ve sklepě mám 15 stupňů... A ujišťuji, že maso je stejně vynikající, jako po dvou, či pěti týdnech v láku. A doba uzení? Naprosto stačí 6-7 hodin při 50-60ti stupních. Udím vysušeným bukem(občas vložím švestku) který před uzením vložím do kýble s vodou. PS: vždy mi vrtalo hlavou, jak to ti předkové dělali, že udili v děravých budkách podobných latrině, topili průduchem v mezi a maso bylo vynikající. To moderní doba a internet z uzení začal dělat vědu..

autor: max (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.05.2014 21:27:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

udim ve vodni udirne a taky dobry

autor: max (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.04.2014 19:26:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

morska sul a cukr nahradi pragandu

autor: pavelk
vloženo: 16.10.2013 16:10:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

maso :Praganda se dává buď 2 dkg na 1 kg masa nebo na 1 litr vody!Dáš-li 10 litrů láku, tak dej 20 dkg pragandy nebo i víc, záleží jak slané chceš maso.

autor: maso (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.10.2013 15:59:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ano nasucho,1kg masa 25g pragandy+ česnek a na lák nevím na sáčku se píše 1l vody 100g pragandy není to moc,maso mám v lednici kde jsou +4.
Kolik dátsmajlik

autor: pavelk
vloženo: 16.10.2013 15:27:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

maso:Ne, nechej ji normálně v nádobě. Nakládáš maso nasucho a pak zaliješ lákem?!smajlik

autor: maso (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.10.2013 15:18:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mám naloženo poprvé prosííím pomoc.

autor: maso (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.10.2013 08:16:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mám dotaz, když mám maso naložené 2dny a pustí štávu mám ji oddělat?

autor: praganda (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.10.2013 15:12:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kolik,pragandy na 1l vody?
Děkuji

autor: ivulinka
vloženo: 11.10.2013 21:04:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

marta : nikdy jsme nad tím nepřemýšleli, důležité je, aby maso bylo celé ponořené v lákusmajlik

autor: marta (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.10.2013 09:39:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prosím,jak pokladate špek kuzi dolu nebo na kant do nadoby.Dekuji

autor: mekanik (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.09.2013 11:06:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ahoj všichni.udim rád už od mládí,zkušenosti mám.přesto,co člověk to jiný zpusob uzení,jiný zpusob nakládání.100lidí-100názoru.nenechte se odradit,když vám někdo říka,že to děláte špatně.udím a nakládám stejně vždy jen podle svého.každý si najděte ten svuj zpusob a pamatujte chybama se člověk učí.tak at vám chutná.kouři zdarsmajlik

autor: milunda (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.04.2013 13:14:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

uzený výborná věc udíme za pár týdnů protože zíra zabíjíme

autor: Martin (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.03.2013 21:22:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pavelk:Ano,vařením se trochu na povrchu umyje,ale hlavně se zatáhne a pak teplé maso v teplé udirně,na rozdíl od studeného masa,se "neopotí".
Tím mytím jsem myslel,aby se nepralo,jak prádlo v ruce. Kdo to maso myje,tak proto,že je má přesolené. Tak je lepší solit akorát a pak nemýt.
Maso ve škopku se dává do láku hlavně proto,aby se vytlačil vzduch,který by pomáhal maso kazit. Takže naso do nádoby dobře nacpeme,aby tam nebyly mezery a zalijeme lákem shora. Až je maso zatěžkané,nebo zašponované. Fleky mi to nikdy nedělalo.
A jak už tu zaznělo- žádní rychlosůl,obyčejnou.
S tím uzením do sklenic- když se za ty dvě hodiny uvaří syrové maso,proč by se neuvařilo maso,co bylo v udírně jen hodinu?
Pokud maso budete udit do finální podoby a pak vařit,bude přeupravené a suché. Úkolem uzení do sklenic stačí dostat do masa "udící čmach". A na to ta hodina bohatě stačí. Vyzkoušeno,maso je lepší. Zkuste a uvidíte.

autor: pavelk
vloženo: 13.03.2013 18:22:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Martin:Maso před vložením do udírny umýt- nesmysl

Když maso před uzením vložíš do vroucí vody na dobu, kterou jsi uvedl se tím neumyje ?

Překládání masa- nesmysl

Ty nemáš maso, které "nepřekládáš" bez fleků, kde se nedostal lák ?

smajlik
Jsi si jistý, že 90 minut bude stačit na to, aby maso k zavařování bylo dostatečně vyuzeno ?


Pokud maso z udírny chcete zavařovat,tak by doba uzení neměla přesáhnout 90 minut při cca 90 stupních.

autor: BILKOVAI
vloženo: 13.03.2013 18:00:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Martin:krásně jsi to napsal a souhlasím s Tebou smajlik

autor: ivulinka
vloženo: 13.03.2013 17:32:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Martin: děkuji za velmi cenné a užitečné informace, snad mnohým upřesní nejasnosti, lépe bych to nenapsla, díkysmajlik

autor: Martin (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.03.2013 16:42:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vaio: maso máte černé,protože ho udíte bud mokrým dřevem,nebo ho tam máte moc dlouho.
Pro všechny: hádáte se tady ohledně uzení,ale uvědomte si,že se udí třemi způsoby.
a- dlouhé uzení,studený kouř,doba uzení 4-7 dní,výhoda je dlouhá minimální trvanlivost,nevýhoda hodně škodlivin v mase.
Pokud nepotřebujete maso dlouho nechat jen ta,nedoporučuji tento způsob. Je dlouhý,náročný a v dnešní době,kdy máme mrazáky a možnost zavařovat,zbytečný.
b- střední doba- kompromis. doporučuji k výrobě klobásků a salámů,na maso není proč.
c- krátké uzení,kdy se udi při 75-110 st. (80-90 ideál),a doba uzení podle druhu masa 3-8 hodin.
Mýty- dávat do udírny vodu,aby bylo maso šťavnaté-nesmysl,voda akorát pomáhá dehtování.Nic jiného to nepřinese.
Bylinky- zkuste naložit maso jen v soli a česneku a pak se všema blbostma,co se tu psaly,(bobkový list,zelený čaj,cukr apod.)Rozdíl nepoznáte.
Překládání masa- nesmysl. To mělo smysl,když se maso nakládalo na měsíce,v době,kdy lidé neměli mrazáky a tak uchovávali maso ve škopku. Při době naložení 2-3 týdny(více nemá smysl),to není třeba.
Voda na lák se musí převařit- nesmysl,pokud použijete čistou,pitnou vodu,není třeba převařovat
Maso před vložením do udírny umýt- nesmysl. Nepřesolujte maso ani lák a není proč omývat. Lák i maso mají mít 2% soli,ne víc. Bučky a tlusté maso 3%.
Lák 2-3 procenta a není důvod omývat
Pokud se začne lák zakalovat,tak slít a vyměnit.
A závěrem- zkuste maso před uzením na 5 minut ofritovat při 180,st.,nebo
dát na 15-20 minut do vroucí vody.
Maso bude šťavňatější a doba uzení se zkrátí o cca 2 hodiny. Chuťově bude lepší a barvou bude spíše hnědé,asi jako sklenice od piva,ne černé.
Při uzení kuřat,pokud tato ofritujete,tak je i kůže měkká a dá se sníst.
Pokud maso z udírny chcete zavařovat,tak by doba uzení neměla přesáhnout 90 minut při cca 90 stupních.
Dřevo- bez kůry,suché,aby nedehtovalo.
Akát je kyselý,dub není taky vhodný. Nejlepší je buk a švestka.

autor: vaio (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.03.2013 08:59:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

milan hurtak:zdravim...
Jak se Vam vede udit v te udirne, ja ji koupil taky a nejak moc mi to nejde...
Chutove je super akorad je moc zacernane...- nevim co je spatne...
Nevite mi prosim poradit???
Dik za kazdou radu...

autor: Aleves (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.02.2013 22:06:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veľmi pekne vyudené mäso.Ma krásnu farbu a určite aj chuť.Chcel by som vedieť akým materialom bolo udené?smajlikaleves.evela21@gmail.com

autor: Vašek (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.12.2012 18:58:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tady vidím různé verze nakládání a uzení masa, tak se taky přidám se svým způsobem, který je trošku náročnější na prosolení masa. Nakládáme maso na 3-4 týdny, dle teploty uskladnění masa, většinou kolem 4, 5 °C. Přibližně 3% soli s trochou moučkového cukru. Tj na 30 kg masa přibližně 1 kg soli a 1 až dvě lžíce moučkového cukru. Sůl je ale vždy jen odhadem, protože si ji připravuju vždy více, maso v soli důkladně obalím, protřu do kosti a co nejvíce oklepu (sůl přesně nevážím, protože tento způsob jsem převzal po dědovi a vychází to přesně akorát prosolené). Jedntlivé kousky důkladně nacpu do soudku a tady přicházi trochu změna oproti ostatním - maso nezaléváme vodou po třech dnech. Necháme maso, jak je a pouze ho po 14 dnech přeložíme a zalejeme převařenou vodou až týden před plánovaným uzením. Uzení pak probíhá obdobně jako u ostatních, maso nechám nahřát v teplé vodě cca 60-70°C půl hodiny, poté udím hodku a půl na 80° a pak dalších několik hodin na 60-65°, tak 8-10 hodin, podle potřeby. Používám klasickou kopanou udirnu ve svahu s kouřovodem tak 3,5 metru, takže teplota je dost stabilní (po důkladném vyhřítí). Dřevo na uzení používáme olši. Netvrdím, že to je nejlepší způsob, co existuje, ale my ho máme takhle zažitý a vždy se po něm může každý utlouct

autor: ivulinka
vloženo: 16.12.2012 08:23:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

BILKOVAI:krásně vyuzené šrutečky, Ivetkosmajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 15.12.2012 20:45:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nevím, na koho to bylo, jestli na Ivulinku nebo na mě, ale Jaruško, přeji Ti příjemné prožití vánočních svátků a v Novém roce jenom to dobrésmajliksmajlik

vloženo: 15.12.2012 20:39:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ježiškote to je nádhera, já bych si prosila docela maličký pláteček neško by tosmajliksmajlik Nešlo já vím že nešlo a když chci tak cosmajlik Tak nic alespoň bodík a přeji hezké vánoce Ivismajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 15.12.2012 20:24:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

My masíčko taky předvařujeme. Podle velikosti a druhu cca 15-20 minut. Přidala jsem foto z dnešního uzenísmajliksmajlik

autor: Milan (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.11.2012 10:15:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Josef :Ve všem s Vámi souhlasím?předvařřené maso po vyuzení je jak dortíksmajlik

autor: milan hurtak (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.10.2012 03:09:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobry den. jsem uplny zacatecnik, vlastne jsem nezacal, koupil jsem udirnu a muj sen je delat klobasy. jsem od dreva truhlar a mam na vybranou drevo jake chci. jen se chci zeptat, mohu pouzit vyschle odpadky dubu a jestli je mam napred namocit nebo na par dnu dat do vody. udirna je elektricky vytapena vyrobena z nerezu, izolovane steny a naprosto kontrolovatelna teplota od 15 stupnu celsia. drevo se dava na jak se rika psi misku . dekuji milan

autor: Petr (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.09.2012 22:40:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky Josef: Pan josef udí zcela správně. Tento recept je parodie na uzené maso a měl by být nazvám naložené maso vařené v páře a kouři. Ten kdo neochutnal opravdové uzené a srovnává tento recept s blafy z obchodů, tak neví o co přichází!!!
Já sám udím 96 hodin a výsledek je super....

autor: Martinson
vloženo: 11.07.2012 08:25:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mario:
Dovolte, abych Vás tak nějak vyvedl z omylu, co ze druhu dřeva na uzení týče. 1) tanin najdete nejen v dubovém dřevě, ale také např. ve víně, v čaji nebo borůvkách či jahodách, kromě slabých (nespouštějících) karcinogenních vlastností se z něj vyrábí přípravky k léčbě průjmů, hemoroidů, obsahuje také látky zastavující krvácení a v neposlední řadě tato tříslovina působí antiparazitárně - zejména proti střevním hlísticím. 2) V peckovicích najdete daleko horší silice a třísloviny, 3) babské pověry o tom, že peckovice jsou nejlepší na uzení jsou na prd. Důvod, proč lide na vsích používali k uzení peckovice byl a je velmi prozaický. Nikdo (pominu-li bohaté statkáře) z chudých vesničanů si nemohl dopřávat čerstvé maso každý týden a tak se muselo konzervovat - uzením. Opravdu málokdo měl k dispozici na uzení kvalitní tvrdé dříví jako dub nebo buk a tak se vzalo za vděk čímkoli jiným, tvrdým a dostupným. Na každé mezi roste nějaká ta trnka, při tužších mrazech vymrzají jak švestky tak meruňky - ideální příležitost udělat si dříví na uzení. Nikdo si netroufnul na panském krást dub nebo buk, čekal by jej těžký trest. Takže shrnuto - peckovice jsou nouzovka. Já osobně dávám přednost dubu, je nejvoňavější. Můj děda, ale udil ryby zásadně na akátu, nevím proč, zkoušel jsem to, nepoznám rozdíl. V každém případě bez kůry - je to absorbér všelijakých nečistot z okolí a mechy a lišejníky nejsou na uzení to pravé ořechové...

autor: Danka (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.05.2012 11:57:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

http://www.toprecepty.cz
Môžete mi prosím poradiť, či môžem použiť drevo z mango. A musím ho mat vysusene? A keď áno ako ho je najlepšie vysusit?

autor: okurka (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.05.2012 22:48:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikMartinson:dobrý den kolik se vyudí masa z 10 kg díky za odpověd









davka:

autor: davka
vloženo: 18.03.2012 01:04:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Můžete mi porati jak dlouho ae dá vyuzené maso skladovat??
děkuji za odpověď

autor: rudik king (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.03.2012 18:20:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

aj udím každy rok i dvakrát množsvím soli a solením masa se nějak nezaobírám radši více jak méně rozdělam si česnek se solí a pak pořádně vetřu do masa ,pak skladuji ve studeném sklepě při menším množství v chladničce..nechávam maso i 14 dní pořádně nasolené bez zalívaní vodou..pak ho opláchnu v teplé vodě osuším a udím..na přípravu klobásek tam solím přesně podle váhy masa to se musí dodržet...čus bus..

autor: Prima Mama
vloženo: 19.02.2012 09:08:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept vypadá moc dobře, jen bych určitě vynechala rychlosůl je velmi škodlivá : http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E250
Jako děti jsme měli domácí uzené a strašně jsme se na ně vždy těšili. smajlik Hned bych si ho dala...

autor: Martinson
vloženo: 17.01.2012 15:17:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

V několika příspěvcích níže někteří píší, že jim maso zahořklo kvůli dubovým pilinám/hoblinám/dřevu, k tomu chci podotknot, že pokud piliny/hobliny/sřevo budou mokré (syrové), není divu, je to způsobeno kysleými silicemy, které dub obsahuje. Já udím výhradně dubem, ale např. klobásy, po vyuzení prohřívám/omývam cca 20 minut v 80C horké vodě, jednak se uvolní hořké usazeniny ze studeného kouře, jednak se omyjí a naberou zpět šťavnatost, kterou uzením ztrácí. Poté nechám do druhého dne zvolna doschnout v udírně, ve které již netopím. Co se masa týče, postup a ingredience používán přibližně stejné, jen na kg masa přidávám do láku polévkovou lžíci moučkového cukru, který urychluje bílkovinový proces zrání. Zásadně maso, které je připravené, tzn. dostatčně dlouho naložené (při mokrém nasolování dbát na to, aby maso bylo vždy ponořené, já používám kameninový sádelňák a maso zatěžuji velkým oblázkem, který i při překládání masa čistím sodou rozpuštěnou v horké vodě, stejně jako sádelňák), předehřívám maso v horké vodě na přibližně stejnou teplotu, jakou mám už v předem předehřáté udírně, je to proto, aby se maso změnou teploty nepotilo - vznikají tím nehezké vady na povrchu masa. Jinak skutečně se dá maso za 8-10 hodin vyudit do konzumační podoby, je to o správném postupu při nakládání. No a jetě samozřejmě dobře postavená udírna, bez té to nejde.smajlik

autor: Taky Josef (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.01.2012 18:40:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Josef : Tenhle popis se mně líbí, dělám to podobně, jen těch švestek není tolik, kolik by bylo potřeba. Kouřovod mám 4 metry, aby se maso nepřehřívalo ani negrilovalo. Pokud jde o anglickou, tak správně se má potírat krví, aby dostala ten černý plášť.

autor: laco (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.12.2011 10:00:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Josef :Tento pán to vie,presne takto sa má údit mäso.Tak sa to u nás robí generácie a je to super.Každý má oblúbene to svoje ale údit ak niekto píše 8-9 hodín je naozaj málo.Pán jozef napísal super recept takto zaúdené mäso dlho vydrží a je velmi chutnésmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 07.12.2011 21:09:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Když jsme začínali s uzením, tak jsme maso měli taky místy šedé, až nazelenalésmajlik Nechápali jsme, čím to.smajlik Potom nám bylo vysvětleno, že je to špatně proleželé. Přesně jak píšeš Pavelk. Ono to nevypadalo na pohled moc hezky, i když na chuti jsme to nepoznali. Od té doby jsme si na to dávali pozor a nechali v láku raději delší dobu. Růžová přece jenom více lahodí okusmajlik

autor: pavelk
vloženo: 07.12.2011 20:44:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dle hlavní fotky usuzuji,že maso nebylo řádně proležené.Ty šedé fleky tomu napovídají.Jinak recept OK a paleček.smajlik

autor: Anonim (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.11.2011 21:04:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

joooooooooooooooooooooosmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: VÁCLAV KLÍMA (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.11.2011 16:12:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

miki47v@seznam.cz:DOBRÝ DEN KOUPIL JSEM SI DNES 12KG BOKU NA UZENÍ, POPRAVDĚ NEMÁM MOC RÁD KDYŽ JE TO PROKLÁDANÉ ČESNEKEM,DOST JSEM TOHO NA NETU PŘEČETL VSUDE MOŽNE, VÁŠ CLANEK MNE ZAUJAL, NEMOHU NAJÍT POMĚRY, SOLI A VODY NA 12KG, CI NA KG, PREPOCITAT SI TO UMÍM,KDYŽ TO BUDU ZALÍVAT NAPŘ 10LITRY VODY KOLIK SOLI TAM MÁM DAT, PORADÍTE MI, ROZDIL MEZI RYCHLOSOLÍ A OBYCEJNOU SOLÍ, CETL JSEM NEKDY I PRIKLAD ZE ROZTOK ZKOUŠÍ VAJICKEM NEBO BRAMBOROU, ATD, JSEM UPLNÝ ZAČÁTEČNÍK, MUJ EMAIL JE KLIMAVACLAV@EMAIL.CZ, POKUD PORADÍTE BUDU VDECNY

autor: Mario (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.10.2011 20:35:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vláďo dub určitě na uzení nepoužívej. Obsahuje karcinogenní tanin a při hoření se uvolňuje a ukládá do masa. Pak takové maso jíš a koleduješ si jedině o karcinom. Ovocné dřevo a obecně peckoviny jsou ok, nebo perfektní použít buk. Někdo říká, že je nutné bez kůry, podle mě na chuti to nepoznáš. Máš pravdu, že nesmysl je dát masu 90st ze začátku to je úplná stupidita, maso se opravdu uzavře a pak jen černá a suší se. Každému doporučuji jako Vláďa, maso před vložením do rozehřáté udírny maso určitě rozvlažit v teplé vodě a pořádně okapat, pokud ho nechce mít odehtované a hořké, to by ani váš pes nežral smajlik a uzení je přece o šmakózní chuti smajlik

autor: ivulinka
vloženo: 24.09.2011 11:32:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Libor:kuře také udíme při zhruba 70 st. a omlouvám se za chybějící dobu uzení, asi jsem si omylem vypnula num. klávesnici, ale udíme ho tak 4-5 hodin.
Ať se dílko vydařísmajlik

autor: Libor (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.09.2011 10:55:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

.. ne ugrilovat ale uudit smajlik grilujeme dneska, proto ten překlep smajlik

autor: Libor (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.09.2011 10:49:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pro Ivulinku: v jednom z komentářů radíš Jaaje ohledně uzení kuřete, píšeš, že se udí zhruba hodiny ... tak nevím jestli je tam omylem překlep a myslíš hodinu nebo tam chybí číslice? A prosím, na jakou teplotu vyhřeješ udírnu a při kolika potom udíš? Se mi zdá hodina málo. Ale nerozumím tomu.
Nezlob se za dotaz, ale kuře jsem ve čtvrtek podle tebe naložil a chceme dneska nebo zítra ugrilovat. Podle toho jak tu budeš smajlik děkuji strašně moc za odpověď smajlik

autor: suša (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.03.2011 15:35:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

výborný recept, udil jsem poprvé a všichni byli nadšený díky mocsmajlik

autor: senky
vloženo: 20.03.2011 07:27:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mana nebeskásmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 26.02.2011 21:40:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jezumárjááásmajliksmajliksmajliktotok je ale překrásné masénko..a jak to vonísmajliksmajliksmajlikaž na Valachysmajliksmajlik
a já udírnu nemám....HAsmajlikco fčílsmajliksmajlik
tak zase ostrouhámsmajliksmajlik
ale tobě boda dámsmajliksmajliksmajliksmajlik
krásného..kulatéhosmajlikhohohosmajliksmajlik

autor: Merylas
vloženo: 26.02.2011 16:32:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivi, to uzené vypadá fakt báječněsmajliksmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 26.02.2011 12:54:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsme včera zase po nějaké době udili, přidávám pár obrázků, jako důkaz, že to jde přesně podle popisu v postupu.

autor: ivulinka
vloženo: 09.01.2011 09:59:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dana (neregistrovaný/á), udíme kouřem, oheň je mimo udírnu a kouř a teplo je do idírny vedenojakýmsi kouřovodem. Pokud dřevo je podobné buku, není problém, jen nesmí být aromatické, tak jako třeba u nás ořech, to pak je maso hořké. Přeji hodně zdaru a dejtě vědět jak jste dopadli.

autor: Dana (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.01.2011 22:00:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pani Ivo mam dotaz kdyz topite mate ohen nebo jen kour?Jsme zacatecnici a bylime na Novem Zelandu,kde mame jine drevo podobne buku,je to v poradku?Dekuji za radu.Vase uzene je moc krasne.smajliksmajliksmajlik

autor: paja (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.12.2010 21:16:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobrý večer , prosím Vás o radu ...udily jsme poprvé maso, nasolily , zalily lakem, obracely....celkem bylo naložené 4 týdny...vše jsme dělaly podle návodu zde na webu....výsledek: maso je přesolené a uprostřed našedivělý střed....prosím kde jsme udělaly chybu , ať víme jak příště nakládat...prosím pište na meil: pajnet@seznam.cz smajliksmajlik

autor: Josef (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.11.2010 09:11:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

K několika příspěvkům (Karlos a pod.) Pravidelně udívám pro sebe a dobré přátele. Maso zásadně nakládám jenom do normální soli. Směs na solení může obsahovat 1kg soli , 10 dkg cukru moučka (brání přesušení masa) + ingredience podle chuti (jalovec, bobkový list). Na 1 kg masa použiji asi 3-4 dkg soli. Stejnou koncentraci má potom i nálev (asi 350 g soli + 35 g cukru na 10 litrů nálevu pro asi 40-50 kg masa). Sůl se do masa musí vetřít zejména u kostí a v zářezech (brání oxidaci) Pak se načesnekuje (od 2 do 4 g česneku na kilo masa). Mezitím si připravte nálev, voda musí vychladnout (do nálevu nechám vylouhovat 2 čajové lžičky zeleného čaje. Nasolené a očesnekované maso (šrůtky kolem 1,5 kg) zakládám do soudku velmi těsně k sobě a ihned zalévám. Nesmí zůstat nikde žádná vzduchová bublina. Nakládám na 3 týdny a po 10 dnech maso přeložím (co bylo nahoře dolů a naopak). Před uzením maso mírně ovařím a nechám dobře okapat a vychladnout(5 až 10 minut, bůčky zkuste povařit až 20 minut a budou po uzení měkké jako máslo, tak nějak se dělá anglická). Udím v hodně předehřáté udírně z počátku na 50 až 60° (asi 3 hodiny a pak studeným kouřem (ne více než 40°C) po dobu 24 až 28 hodin. Zásadně udím švestkou, třešní nebo meruňkou. Kouřovod udírny by měl být asi 2 až 3 metry dlouhý.

autor: ivulinka
vloženo: 24.11.2010 16:55:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdeňka Frantíková, zdravím vássmajlik.
Voda musí být studená a maso by mělo být ponořené celé. Postup mám podrobně popsaný a i v komentářích jsou napsané nějaké informace, tak pokud se budete držet popisu postupu, pak nevidím žádný problém. Dejte vědět v případě nějakých nejasností a o výsledku uzení taky, budu ráda, děkuji.

autor: Zdeňka Frantíková (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.11.2010 19:25:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, četla jsem Váš recept,ale jsme s manželem v uzení úplní nováčci. Maso máme prosolené,ale dál už si nevíme moc rady.smajlikKolik dáváte vody? A voda je vařící, nebo studená?Děkuji moc za odpověď.smajlik

autor: ivulinka
vloženo: 27.09.2010 13:42:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Karlosi, maso nakládáme do rychlosoli na 14 dnů, jinak si přečti můj postup v receptu, podle něho bys měl mít maso vyuzené tak akorát.

autor: KARLOS (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.09.2010 20:13:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivulinko, díky za reakci, zkusím bůček naložit na 14 dní do rychlosoli a vyudit 6 až 8 hodin menší kousky. A ještě pár dotazů na Tebe: Ty nákládáš ten bůček na jak dlouho ? Na 14 dnů ? A do rychlosoli, Pragandy nebo jen do obyčejné soli ? Někdo také maso před uzením povaří asi tak 60 minut aby změklo. No, vyloženě tvrdé a gumové to maso zase není, ale kdo špatné nebo má cvakací zuby, tak má problémy to ukousat. Prostě nechápu, jak je možné, že někdo má vyuzený bůček měkký jako dort ? smajlik

autor: ivulinka
vloženo: 24.09.2010 19:14:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Karlosi, nikdy jsme maso neměli naložené 3 týdny, snad by to mohlo být i tím nebo taky proto že udírnu máš nejdřív příliš vyhřátou, mrkni na můj postup, my udíme do 80st. možná ho máš tvrdé i tím, že maso udíš příliš dlouho, zkus si udělat měnší šrutky a udit kratší dobu, snad by mohlo být i vysušené, tudíž tuhé, my máme bůčky vyuzené za 6 hodin a nejtužší šrutky jsou z plecka a ty vytahujeme z udírny za 9 hodin.
Víc ti poradit nemohu, a to jsem byla na poradě za sousedem, se kterým to maso udíme vždycky společně.
Tak hodně zdaru a rozhodně mi dej vědět jak ti uzení dopadlosmajlik

autor: Karlos - KDE DĚLÁM CHYBU ??? (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.09.2010 16:35:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přátelé poraďte mi někdo CO NEBO JAK DĚLÁM BLBĚ ??? Bůček naložím do soli a do česneku na 2 dny, potom udělám nálev s rychlosolí a maso přeliju. Obracím jej po 5ti dnech - lák voní nádherně. Po 21 dnech maso vytáhnu, nechám okapat, vyhřeju udírnu na 90 stupňu, maso vložím na 1 hodinu do udírny, potom stáhnu teploty a nadále topím jen na 60 stupňů tvrdým dřevem (dub nebo buk) a každou hodinu přidám malé polínko švestky kvůli barvě a vůni. Dřevo je samozřejmě BEZ KŮRY. Zhruba po 10 až 12 hodináchj maso vytáhnu. Vypadá a voní báječně, ale pokaždé JE TVRDÉ. Jak je to možné, když jiní mají maso měkké tak, že jej mohou na chleba namazat jako máslo ??? smajlik

autor: michsamant
vloženo: 18.09.2010 09:55:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: gama19
vloženo: 21.07.2010 12:20:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá nádherně!!!smajliksmajliksmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 17.07.2010 10:20:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jaajo - Jani, to víš, že ti poradímsmajlik. Kuře nakládám na několik dnů dopředu, to bohatě stačí. Třeba někdy v týdnu a v sobotu ho udíme. Já ho jen osolín potřu utřeným česnekem a nechávám ho nasucho bez láku v lednici. V udírně pak stráví tak zhruba hodiny, takže ho kolikrát míváme i na oběd, když si smyslíme.
Snad ti moje info postačí a budu ráda, když mi napíšeš, jak to dopadlo a taky přidej fotkusmajliksmajlik.

autor: Jaaja
vloženo: 17.07.2010 08:47:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivanko, prosím, poradíte mi s uzeným kuřetem? Myslím, že nemusí být naložené jako vepřové maso a doba a teplota uzení? Děkuji.

autor: mitchbastr (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.07.2010 20:45:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ahoj ivulinko,máš pravdu obvolal sem známí a ti taky tvrdí,že je to dubem,ale náprava je horší.něco zkouším jestli to vyjde hodim to sem.zatim dík

autor: ivulinka
vloženo: 05.07.2010 19:10:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky, byla jsem na poradě s manželem, my sice na studeno neudíme, ale maso ti pravděpodobně zkyslo tím dubovým dřevem, udit musíš sladkým dřevem, jako je jabloň. Víc ti neporadím.

autor: mitchbastr (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.07.2010 19:07:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

potřebuji poradit,udil sem studenym kouřem,mokré dubové hobliny a maso skyslo dá se to nějakym způsobem napravit?Udím teprve pár hodin takže maso neni ještě hotové.děkuji za radysmajlik

autor: stemberkap
vloženo: 06.05.2010 15:11:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

štve te me je to krasny a ja nemam udirnu asi si pořidimsmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: petina
vloženo: 15.04.2010 20:07:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jééé, to je nádherasmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: misza
vloženo: 10.04.2010 13:07:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No to je něcosmajliksmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 10.04.2010 09:10:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ivulinko - krásné záběry smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 10.04.2010 07:48:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ještě jsme letos po zimě naposledy udili. Přidávám pár fotek.
Pokračování až o další zimě.

autor: Nadja
vloženo: 05.04.2010 09:29:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Colombo65 když už jsi si dal takovou práci, tak sis měl vybrat nějaké větší kousky - třeba ty vpravo! smajlik

autor: tejaja
vloženo: 05.04.2010 07:14:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už len tú údiareň mať doma ....smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: scarlet
vloženo: 05.04.2010 06:44:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bože, Bože, kde jsi!!!!!smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: ruzena
vloženo: 21.03.2010 22:04:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivulinko děláme úplně stejně,jako u vássmajlikmaso je vynikajícísmajlikteď jsme zrovna udilismajlik dovolím si přidat fotky,doufám,že ti nebudou vaditsmajlik když,tak je smáznusmajliksmajlik

autor: zdenkaT
vloženo: 23.02.2010 17:37:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlikUž jsme objednali novou udírnu a jen co bude doma - jdeme na to! Mňam!smajlikDávám bodíky!smajliksmajlik

autor: HD2 (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.02.2010 14:56:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivulinka: Proč mi to děláte? Dyť já už mám oslintaný monitorsmajlik

autor: michsamant (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.02.2010 12:18:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik no mnam! ako to vyberiem von z monitora? smajliksmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 20.02.2010 12:16:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

HD2 neregistr. děkuji za milý komentář, nebudeš tomu věřit, ale zrovna jsme doobědvali a my dneska udíme zase, dneska jsme si k obědu naložili kuřátko a šrutečky budou navečersmajlik. Přikládám si fotku.

autor: HD2 (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.02.2010 12:04:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

skvělý recept, dokonalá chuť, zrovna předevčírem jsem naložil do kameňáků 10 kg masa a 10 kg slaniny. Ten poměr soli a česneku používám taky, je to akorát. Ten kritik Jarda Jihočech který udí 3 dny studeným kouřem je trochu mimo mísu, tak se udí trvanlivé klobásky, slanina a šunka, to je ale trochu jiné uzení, které se tady skoro nepoužívá, navíc při studeném uzení by se výrobek neměl zrovna jíst, ale měl by ještě pár dnů až týdnů vyzrát. Já a moje rodina vůbec nepoužíváme kupované uzené, maso, slaninu, klobásky, všechno \"vyrábím\" jen doma už asi 30 let, takže by byly i nějaké ty zkušenosti. Dobrou chuť.

autor: Bibinka
vloženo: 23.01.2010 13:06:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, není to nádhera, tečou mi sliny a recept mi nějak uteklsmajlik Zítra budu péct uzený, tak listuji a tohle na mně vybaflo.
Ivulinko, to nemá chybu a já ti dávám 11.bodíkasmajlik

autor: Jenda1
vloženo: 08.11.2009 22:25:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivuš, připomínáš mi blížící se vánoce a s tím spjaté uzení. Příležitostně pohledám v archívu a přidám nějakou fotečkusmajlik. Posílám devátý bodík. smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Ivina
vloženo: 08.11.2009 17:52:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ježíš to je nádhera,hned bych si zakrojila.

autor: knedlicek
vloženo: 07.11.2009 13:45:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik nádherné

autor: pipre
vloženo: 06.11.2009 22:11:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Růženko a jano73, také jsem si všimla smajlik..Colombo jeden kousek z háků čmajznulsmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 06.11.2009 22:06:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jardo, taky udíme od rána do večera a maso večer skoro odpadává od kosti, tak nevím, jak by vypadalo po té době, co udáváte. smajlik. Jenže tady se nemluví o uzení studeným kouřem!!

autor: ruzena
vloženo: 06.11.2009 21:17:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No teda ,dobrý,teprve teď jsem si všimlasmajlikIvulinko,hlídej si to maso,nebo Colombo ti vše snísmajliksmajliksmajlik

autor: jana73
vloženo: 06.11.2009 20:54:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teda Colombo65 až teď jsem si všimla co jsi udělal s těma fotkama supersmajliksmajliksmajlik. Všiml si ještě někdosmajlik

autor: ruzena
vloženo: 06.11.2009 20:30:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivulinko já vím o čem mluvím,nemusíš děkovat,já to maso taky nakládám,nejdřív na sucho na 3 dny a pak udělám nálev a je tam to maso 12dní,pak ho osuším a jde do udírnysmajlik všichni,co ho ochutnali ho po mě chtějí.Už se těším,až budem udit,my se domlouváme s kamarádem a děláme to společně a pak jenom mlaskámesmajliksmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 06.11.2009 20:25:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mrzí mě, že jsem tímto receptem tady rozpoutala takovou debatu, ale já si opravdu nic nevymyslela a garantuji vám, že maso bylo opravdu měkké a krásně udělané, syrové bychom to nejedli. Samozřejmě závisí na tom, jak dlouho je maso naložené, při jaké teplotě se udí a také jak velké jsou šrutky masa. Růženko děkuji.

vloženo: 06.11.2009 20:07:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla bych pochválit a zároveň potvrdit že takovou přípravu a dobu uzení máme i my.Tohle na fotkách je opravdu skutečnost v závěrečné fázi,panenky k obědu a pokud neudíme i přátelům tak večer s ochutnávaním končím protože už jsme přecpaní a to pak se uzenému vyhýbám..ale po čase je to skvělá mňamka...a k tomu uzení v páře..není to ta správna kvalita ani chuť,nechápu jak někumu může chutnat uzené v paře?je to gumové ale připouštím zdravější!?...ty fotky jsou skvělé a určitě VÝBORNÉ(vynikajíci)masíčko...přidávam bodík

autor: ivulinka
vloženo: 06.11.2009 19:48:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Omlouvám se, ale nevím jak se mi recept mohl otisknout dvakrát, už jsem psala x jurnému, snad mi to smaže, sama jsem to nedokázala. Jen pro ty nezaregistrované: ráno v sedm jsme roztápěli a v půl jedné jsme obědvali panenky, to si nevymýšlím, mě můžou urazit jen inteligentismajlik, děkuji za pochvaly, maso bylo opravdu k nakousnutí, zalili jsme to pořádně, hlavně pivkem.

autor: Iriska
vloženo: 06.11.2009 18:43:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to nádhera smajlik smajlik

autor: ruzena
vloženo: 06.11.2009 18:37:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já hodnotím znovu,komentář jsem dala k prvnímu receptu a teď jsem zjistila,že hodnotíte tu.Já na to přišla,až když jsem to měla už odeslané,neva,masíčko vypadá moc pěkně,smajlikmám pusu plnou slinsmajliktaké ho takhle dělám,nemá chybusmajlik akorát neumím pochopit ty pisálky,co kritizují,proč se nezaregistrují a kritizují anonymně,to je alibismus a můžu říct,že my také udíme od rána od 6h a večer v 6h je hotovo a maso nemá chybu,nejlepší je ještě teplé,takže pisálek neregistr.o tom nemá asi moc šajna.smajliksmajliksmajliksmajlikzáleží jak jsou kousky velké,někdy to máme i dřívsmajlik

autor: jana73
vloženo: 06.11.2009 17:50:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nádhera, cítím jak krásně voní až tady.smajlik Tohle je vyloženě týránísmajliksmajliksmajlik

autor: bara.it
vloženo: 06.11.2009 17:33:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tady muzu jen tise zavidet. Mym snem je mit pec na chleba a udirnu.smajlikZatim ti muzu dat jen bodik a olizovat se nad obrazkem az za usima.smajlik

vloženo: 06.11.2009 17:33:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mńam, mám hladsmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 06.11.2009 17:25:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivulinko, pěkné a taky pěkně provokativní fotky!smajliksmajliksmajlik+2.

autor: Iljusa
vloženo: 06.11.2009 17:21:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik+ bod 1.

autor: Colombo65
vloženo: 06.11.2009 17:20:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Panebože proč .. se to nedá proměnit v 3D realitu. Administrátoři udělejte s tím něco! Miluji uzený a domácí nejvíc.smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

uzené maso recepty domácí uzené maso nalev na uzeni masa maso na uzeni uzení masa nakládání recept na uzené maso udíme maso doba uzeni masa správné nakládání masa na uzení nálev na uzené maso domácí uzené maso recepty uzeni masa postup nakládání masa před uzením domácí uzené recept domácí uzené maso udění masa priprava masa na uzeni uzeni masa nakládání masa na uzení recept na uzení masa domácí uzení jak dlouho udit maso nakládání masa na uzení recept uzeni masa recepty domaci uzene maso recept uzené maso nakládání uzeni masa v domacich udirnach jak udit maso naložení masa na uzení uzení masa v udírně uzené maso lák na uzené maso domácí nakládání masa na uzení jak nakladat maso na uzení jak vyudit maso jak se udí maso domácí uzení masa jak správně udit maso nakládání uzeného masa uzené jak naložit maso do udírny jak nalozit maso na uzeni




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty