Vdolky naší holky
Bavorské vdolečky jsou v Čechách jako doma. Vláčné smažené bochánky, s povidly a tvarohem, vykouzlí spokojený úsměv na každé dětské tvářičce. Nejlepší jsou ještě vlažné, těsně před vychladnutím.
Suroviny pro 24 kusů
24 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 9 341 kJ / 2 233 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,53 g |
Tuky | 58,51 g |
Vláknina | 13,60 g |
Cholesterol | 402 mg |
Sodík | 610 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 356,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ani nevím, odkud mám recept, ale takto ho mám v hlavě a název je podle naší dcery, která se z nich dokáže slušně "přežrat". Do poloviny důlků dáme povidla a do druhé půlky dáme marmeládu, na ni lžičku zakysané smetany a nastříkáme šlehačku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 3. 2024 15:22
Perfektní byly.
5. 12. 2023 14:54
Naprosto luxusni! Konecne vdolky,jake delavala moje babicka. S hruskovymi povidly, kysanou smetanou a strouhanym tvarohem! Testo jsem zadelala v pekarne,krasne se s nim pote pracovalo. Dekuji , ukladam 🥰
15. 5. 2023 13:40
Za mě ne… Zkusila jsem to dvakrát. Myslela jsem, že jsem poprvé udělala někde chybu… Dala jsem mu druhou šanci a zas strašné… Těsto se lepilo, takže jsem přidávala mouku a pak to bylo o ničem… Měla jsem pocit, jak kdybych jedla langoše 😃 Nebo chuťově něco dost podobného 😃 Přitom postup jsem dodržela, tak nevím… Vrátím se ke svému původnímu receptu :)
3. 4. 2023 16:53
Jednoduché a moc chutné.
21. 1. 2022 13:25
Luxusní! Díky moc
28. 10. 2021 10:08
Nevim, co delam spatne. Testo jsem zkusila uz podruhe, myslela jsem si, ze jsem poprve neco pokazila. Pokazde ale bylo testo totalne lepive a vyvalet slo az po pridani tak dalsich min 100g mouky. Jestli to je pekarnou. Nevim. Ale potreti uz do toho nepujdu :(. Chutove pak dobre, ale s testem se mi hrozne spatne pracovalo.
30. 5. 2021 07:36
Vynikající,dělala jsem je včera a mám chut je dnes udělat znova :D :D Zařazeno do oblíbených
24. 1. 2021 19:07
Výborné vdolky, s těstem se výborně pracuje,'přidala jsem 2 lžíce rumu
8. 1. 2021 20:57
Teď jsem vdolky dodělala a jsou výborné, recept si ukládám.
17. 10. 2020 12:12
Nejlepší vdolecky které znám,dělala jsem spousty receptů,ale tento je jednoznačně nejlepší někdy dělám ze špaldové hladke+pšeničné chlebove a vždy jsou dokonale-doporučuji vsem
17. 11. 2019 11:02
taddy1: Děkuji, že jsi je udělala a mám radost, že tak chutnali a a by jsi je pořádně ochutnala, musíš je udělat znovu
16. 11. 2019 17:49
Vdolečky jsou opravdu luxusní. Bylo jich 37 ks a jak jsem je smažila, tak mi je zbytek rodiny odebíral, zdobil a konzumoval. Zachránila jsem jeden poslední a ten jsem vyfotila a přispěla s dovolením sem. Navíc jsem jen do těsta dala trošku rumu. Děkuji za recept.
28. 11. 2018 10:24
kristynakristynka: Kristýnko, to mám radost, že se povedly
28. 11. 2018 10:17
prvni vdolky a hned pochvala ..dekuji za recept
10. 10. 2018 08:49
Wikki: Wikki, jsem moc ráda, že chutnaly
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 2 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 2 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Fit salát
Přidáno před 15 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 20 minutami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 21 minutami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 28 minutami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 3 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 4 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Staročeské vdolky dostaly název podle pánve, v níž se dřív pekly. Víte, jak se správně dělají?
Pečeme s Ivou: Podmáslové vdolečky mohou být lehký sladký oběd nebo zajímavý letní moučník. Záleží jen na vás
Znáte všechny typy smetany a víte, na co je použít? Jaká se hodí na zahuštění omáček a která do studené kuchyně?
Další recepty
Tématické fráze: vdolky recept recept na vdolky vdolky recept vdolky kynute vdolky recepty vdolky slané vdolky bavorské vdolečky kluci v akci výborné vdolky recepty na vdolky babiččiny vdolky vdolky z hladké mouky bavorské vdolečky jako peříčko kluci v akci vdolky vdolky slané nadýchané vdolky vdolky s paradou top recepty vdolky vynikající vdolky vdolky recepty
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, droždí, vejce, máslo, kůra citronová, sůl, olej, smetana kysaná, šlehačka, marmeláda rybízová, povidla švestková
Vdolky naší holky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gv8Q
161 názorů