jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  40 000  receptů

Vepřová pečeně - opravdu skvělé!

Vepřová pečeně - opravdu skvělé!
bohužel fotka jen z mobilu
nahoru
Vepřová pečeně - opravdu skvělé! Vepřová pečeně - opravdu skvělé! Vepřová pečeně - opravdu skvělé! Vepřová pečeně - opravdu skvělé!
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu:

Vepřové maso

Doba přípravy Doba přípravy: 15min. den před a další den 35min. + 3hod. pečení
Počet porcí Počet porcí: 4-6 osob

Suroviny:

1 kg vepřové pečeně s kůží a bez kosti
300 g vepřové kostí (důležité na šťávu)
1/2 lžič. kmínu
1 lžič. sladké papriky
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
sůl
pepř
2 cibule
2 mrkve
1 celer
1 bobkový list

Postup přípravy receptu

1) Do kůže uděláme nožem čtverečky, nasekáme kmín a česnek a smícháme s olejem a sladkou paprikou. Tím maso potřeme celé dokola, zabalíme do folie a necháme přes noc odležet v chladničce.

2)Dobré 3 hodiny před stolováním vyhřejeme troubu na 250°C horkovzušnou na 220°C.

Vepřovou pečeni vyndáme z folie a ze všech stran osolíme a opepříme.Dáme jí do většího pekáče kůží dolů a dáme do trouby úplně dolů a opečeme ( kůže musí trochu povolit, změknout), pak opečeme i ze všech ostatních stran.

Maso vyndáme z pekáče a do vypečeného tuku dáme osmažit kosti, pak k tomu přidáme pečeni zpět- kůží nahoru.

Necháme péct 30 minut a občas polejeme maso výpekem. Mezitím oloupanou zeleninu pokrájíme na kostičky (cibuli, mrkev, celer a zbytek česneku).

Troubu stáhneme na 180°C horkovzdušnou na 160°C , do pekáče dáme všechnu zeleninu a bobkový list. Na maso nalejeme trochu horké vody nebo piva (horké proto aby maso zbytečně nechladlo). Nyní pečeme ještě 1 - 1,5 hodiny, než je maso zvenku křupavé a uvnitř měkké. Občas podléváme popřípadě dolijeme vodu nebo pivo je to důležité aby maso nebylo suché. A vžadném případě nepícháme do masa vidličkou nebo čímkoliv, jinak by vytekla všechna šťáva, proto maso otačíme obracečkou nebo vařečkou a zkoušíme jemným zmáčknutím, jestli teče krvavá "voda" je ještě potřeba dopéct jestli je maso příliš tuhé je přepečené. Maso musí být pružné a na povrchu křupavé.

3)pečeni vyjmeme a ve vypnuté troubě necháme výpek dojít, až zčervená. Scedíme do hrnce a případně trochu ještě povaříme, pak ochutíme a podáváme k pečeni.

Poznámka

Po neděli dodám fotky. Podáváme z bramborama na loupačku se sýrovou omáčkou a zeleninou (např. zelené fazolky se slaninou)

Výborné k posezení z přátely nebo pro slavnostní příležitosti. Voňavá pečeně uprostřed stolu má své kouzlo. A příprava složitá opravdu není jen časově náročná. Dobrou chuť!

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
3 8 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Vepřová pečeně - opravdu skvělé!"

autor: Sodovka
vloženo: 24.11.2009 17:50:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Barborko, za kvalitně napsaný recept posílám velký plusový bod. Napsat recept podle kterého dokáže uvařit i začínající kuchařinka je velké umění.smajlik Dobře upečená vepřová pečeně nemá chybu. smajlik I když manžel má raději pořádně načesnekovaný pečený bůček nebo krkovičku.smajliksmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 24.11.2009 06:52:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vůbec nevadí, že jsou fotky takové - pečeně je u nás velmi oblíbená smajlik
+ bod

autor: BarborkaS.
vloženo: 24.11.2009 01:38:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Omlouvám za nekvalitní fotku, byl u nás takový frmol, že nebyl čas fotit. Ovšem chutnalo mocsmajlik

autor: Gabina
vloženo: 11.11.2009 12:41:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento týden mají v akci teploměr http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/lidl_cz/hs.xsl/ind...

autor: Paprika
vloženo: 11.11.2009 09:42:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už jsem strašně zvědavá na fotky smajliksmajlik

autor: Drobek
vloženo: 11.11.2009 00:34:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Pokud máte teploměr, který se dá do masa zapíchnout, vnitřní teplota by měla být 70°C. Já vím, že se do masa nepíchá, ale tohle je prostě kompromis. A když si teplotu ověříte jen na konci pečení, píchnete svrchu, škoda zas není tak veliká.smajlik
Tady v americku se dají koupit, a mám jeden doma, dálkové teploměry. Do masa zapíchnete už před pečením sondu teploměru, tepluvdorný kablík má na konci měřič, a já, bez otvírání trouby vím jak jsme daleko s pečením.smajlik
Náramná věcička a pokud je to doma k dostání a stojí to přiměřeně, tedy o hodně míň než autosmajlik, doporučuju koupit.
K receptu samozřejmě bod, protože to je klasika, která tu nebyla a zasluhuje ocenění.smajlik


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

vepřová pečínka vepřová pečeně bez kosti recept vepřová pečeně recepty recept na skvělou vepřovou pečeni vepřová pečeně s kostí recept pečení masa vepřová pečeně pečené vepřové maso recept veprova pecene vepřova pečeně video recepty co uvařit z vepřové pečeně jak dobře upéct vepřové maso pecene vepřová pečeně recept jak dlouho se peče vepřové maso vepřové pečeně vepřové maso recepty skvělé recepty vepřová pečeně s kostí recept veprova pecene s kosti vepřová pečeně bez kosti recepty recepty vepřová pečeně recept na veprovou peceni recepty z vepřové pečeně doba pečení masa vepřová pečeně s kostí recepty vepřová znojemská pečeně vepřová pečeně na česneku vepřová pečeně bez kosti pečeně bez kosti recept znojemská vepřová pečeně vepřové maso recepty vepřové maso na pečení veprova pecene v troube vepřová pečeně s kostí v troubě vepřová pečeně jak udělat dobrou šťávu znojemská pečeně z vepřového masa pečení vepřového masa pečeně vepřová doba pečení vepřového masa recepty na vepřovou pečeni recept z vepřové pečeně



Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz