jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Vepřová pečeně - opravdu skvělé!

Vepřová pečeně - opravdu skvělé!
bohužel fotka jen z mobilu
nahoru
Vepřová pečeně - opravdu skvělé! Vepřová pečeně - opravdu skvělé! Vepřová pečeně - opravdu skvělé! Vepřová pečeně - opravdu skvělé!
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Vepřové maso
Doba přípravy Doba přípravy: 15min. den před a další den 35min. + 3hod. pečení
Počet porcí Počet porcí: 4-6 osob

Suroviny:

1kg vepřové pečeně s kůží a bez kosti
300g vepř. kostí (důležité na šťávu)
1/2 lžič. kmínu
1 lžič. sladké papriky
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
sůl, pepř
2 cibule a 2 mrkve
1 celer
1 bobkový list

Postup přípravy receptu

1) Do kůže uděláme nožem čtverečky, nasekáme kmín a česnek a smícháme s olejem a sladkou paprikou. Tím maso potřeme celé dokola, zabalíme do folie a necháme přes noc odležet v chladničce.
2)Dobré 3 hodiny před stolováním vyhřejeme troubu na 250°C horkovzušnou na 220°C.
Vepřovou pečeni vyndáme z folie a ze všech stran osolíme a opepříme.Dáme jí do většího pekáče kůží dolů a dáme do trouby úplně dolů a opečeme ( kůže musí trochu povolit, změknout), pak opečeme i ze všech ostatních stran.
Maso vyndáme z pekáče a do vypečeného tuku dáme osmažit kosti, pak k tomu přidáme pečeni zpět- kůží nahoru.
Necháme péct 30 minut a občas polejeme maso výpekem. Mezitím oloupanou zeleninu pokrájíme na kostičky (cibuli, mrkev, celer a zbytek česneku).
Troubu stáhneme na 180°C horkovzdušnou na 160°C , do pekáče dáme všechnu zeleninu a bobkový list. Na maso nalejeme trochu horké vody nebo piva (horké proto aby maso zbytečně nechladlo). Nyní pečeme ještě 1 - 1,5 hodiny, než je maso zvenku křupavé a uvnitř měkké. Občas podléváme popřípadě dolijeme vodu nebo pivo je to důležité aby maso nebylo suché. A vžadném případě nepícháme do masa vidličkou nebo čímkoliv, jinak by vytekla všechna šťáva, proto maso otačíme obracečkou nebo vařečkou a zkoušíme jemným zmáčknutím, jestli teče krvavá "voda" je ještě potřeba dopéct jestli je maso příliš tuhé je přepečené. Maso musí být pružné a na povrchu křupavé.
3)pečeni vyjmeme a ve vypnuté troubě necháme výpek dojít, až zčervená. Scedíme do hrnce a případně trochu ještě povaříme, pak ochutíme a podáváme k pečeni.

Poznámka

Po neděli dodám fotky. Podáváme z bramborama na loupačku se sýrovou omáčkou a zeleninou (např. zelené fazolky se slaninou)
Výborné k posezení z přátely nebo pro slavnostní příležitosti. Voňavá pečeně uprostřed stolu má své kouzlo. A příprava složitá opravdu není jen časově náročná. Dobrou chuť!

Autor Autor: (Barborka Š.)
Datum vložení Datum vložení:
8 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Vepřová pečeně - opravdu skvělé!"

autor: Sodovka
vloženo: 24.11.2009 17:50:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Barborko, za kvalitně napsaný recept posílám velký plusový bod. Napsat recept podle kterého dokáže uvařit i začínající kuchařinka je velké umění.smajlik Dobře upečená vepřová pečeně nemá chybu. smajlik I když manžel má raději pořádně načesnekovaný pečený bůček nebo krkovičku.smajliksmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 24.11.2009 06:52:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vůbec nevadí, že jsou fotky takové - pečeně je u nás velmi oblíbená smajlik
+ bod

autor: BarborkaS.
vloženo: 24.11.2009 01:38:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Omlouvám za nekvalitní fotku, byl u nás takový frmol, že nebyl čas fotit. Ovšem chutnalo mocsmajlik

autor: Gabina
vloženo: 11.11.2009 12:41:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento týden mají v akci teploměr http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/lidl_cz/hs.xsl/ind...

autor: Paprika
vloženo: 11.11.2009 09:42:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už jsem strašně zvědavá na fotky smajliksmajlik

autor: Drobek
vloženo: 11.11.2009 00:34:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Pokud máte teploměr, který se dá do masa zapíchnout, vnitřní teplota by měla být 70°C. Já vím, že se do masa nepíchá, ale tohle je prostě kompromis. A když si teplotu ověříte jen na konci pečení, píchnete svrchu, škoda zas není tak veliká.smajlik
Tady v americku se dají koupit, a mám jeden doma, dálkové teploměry. Do masa zapíchnete už před pečením sondu teploměru, tepluvdorný kablík má na konci měřič, a já, bez otvírání trouby vím jak jsme daleko s pečením.smajlik
Náramná věcička a pokud je to doma k dostání a stojí to přiměřeně, tedy o hodně míň než autosmajlik, doporučuju koupit.
K receptu samozřejmě bod, protože to je klasika, která tu nebyla a zasluhuje ocenění.smajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a tři a znak ")" - např.: (5)

Tématické fráze

recept z vepřové pečeně pečeně vepřová vepřová pečeně bez kosti vepřová pečeně na česneku vepřová pečeně bez kosti recepty vepřová pečeně s kostí vepřová pečínka pečení masa recepty z vepřové pečeně vepřová pečeně vepřová pečeně recept jak upect veprove maso pečení vepřového masa doba pečení vepřového masa recepty na vepřovou pečeni vepřova pečeně video recepty znojemská pečeně z vepřoveho znojemská vepřová pečeně doba pečení masa vepřová znojemská pečeně recept veprova pecene vepřové pečené maso co uvařit z vepřové pečeně vepřové pečeně vepřové maso recepty pečené vepřové maso vepřová pečeně bez kosti recept vepřové maso na pečení recepty vepřová pečeně vepřová pečeně recepty pečeně bez kosti recept skvělé recepty vepřové maso recepty pečeme vepřové maso vepřová pečeně s kostí recepty co z vepřové pečeně jak dobře upéct vepřové maso vepřová pečeně jak udělat dobrou šťávu pecene vepřová pečeně s kostí recept recept na veprovou peceni vepřové maso pečeně




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz